Dodaj do ulubionych

proba trakcji

11.02.14, 15:40
Witam Panie Pawle, moja corka w wieku 1,5 miesiaca byla badana przez neurologa i proba trakcji wyszla pomyslnie - teraz po miesiacu podczas proby podciagania jej glowa nawet nie drgnie - czy to mozliwe ze problem lezy w kwestii pielegnacji?
Dodam ze wczesniej tez lezala na boczku-teraz tego nienawidzi i placze jakja przekrece na bok (sama tez na boki sie nie przekreca).
U neurologa bylismy poniewaz strasznie sie spinala i wyginala do tylu.
Dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • pawel.zawitkowski Re: proba trakcji 11.02.14, 18:30
      Dzień dobry,

1. jeśli nic więcej, poza informacji o pozytywnym wyniku "próby trakcji", nie pisze Pani na temat wizyty u Pediatry - mam prawo przypuszczać, że skończyła się pozytywną oceną (przez neurologa) jakości rozwoju dziecka - to oznacza, że:
      - nie ma sensu wykonywać - tym bardziej jeśli to robią Państwo - próby trakcji.
      - proponuję zaniechać jej na całe życie swoje, dziecka i wnuków.
      2. Niechęć do leżenia na boku może mieć setki błahych powodów. Nie znajduję żadnego, by się tym teraz przejmować
      3. Jeśli chodzi o pielęgnację, wczoraj zamieściłem linki do propozycji, które pomogą i Pani i dziecku poradzić sobie z różnymi przygodami związanymi z dojrzewaniem.
      4. Jeśli chodzi o spinanie, wyginanie się, jeśli neurolog nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, najpewniej było to związane z kłopotami ze strony układu pokarmowego. najpewniej, ale pewność taką może Pani dać tylko pediatra, który zbada dziecko na tę okoliczność.
      Pozdrawiam
      Paweł Z
      • ancha1212 Re: proba trakcji 11.02.14, 19:46
        dziekuje za szybka odpowiedz.
        dodam tylko ze byla badana przez pediatre-neurologa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka