Dodaj do ulubionych

Wolność słowa po żoliborsku

12.02.11, 00:03
W tym wątku:
forum.gazeta.pl/forum/w,296,117394953,117394953,A_co_ma_Zoliborz_do_Bielan.html
napisałem sobie tego posta:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ri/td/f74i/X2oqbgDErCM20did5X.jpg

no i 2 minuty powisiał i skasowali.

Czy oni na tym Żoliborzu mają jakiś kompleks Bielan czy co? Nigdy nic do Żoliborza nie miałem (oprócz tego, że konsekwentnie uważam, że Bielany i Żoliborz nie są jednością), ale przyznam, że coraz bardziej tych ludzi nie rozumiem...

Czy Wy się orientujecie, o co tym żoliborzakom chodzi? A może oni sa normalni, tylko mają jakiegoś moderatora, co to kiedyś upadł na głowę? Sam już nie rozumiem.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Wolność słowa po żoliborsku 12.02.11, 00:52
      Pamiętaj złotą zasadę - nie jątrzmy :)
      • lukasz.1978 Re: Wolność słowa po żoliborsku 12.02.11, 09:37
        > Pamiętaj złotą zasadę - nie jątrzmy :)

1. Trudno lubić sąsiada, który uważa, że Twój dom również i do niego należy.

2. Na punkcie cenzury internetowej jestem bardzo wyczulony i musisz mi to wybaczyć.
        • beata_z_rudy Re: Wolność słowa po żoliborsku 12.02.11, 18:10
          Łukaszu,
          wg mnie siłą tego forum (bielańskiego) może być "robienie swojego", bez pstryczków personalnych i prób zrozumienia tego, co niezrozumiałe.
          Tam jest jakoś, tu może być tak - czy nie warto na tym poprzestać?

Jeśli o mnie chodzi, boję się miejsc, gdzie są osobiste rozgrywki. Za dużo tego w realu, aby chciało się jeszcze wirtualnie brać w tym udział.

Pozdrawiam wszystkich,
          B.
          • lukasz.1978 W sumie masz racjÄ? 12.02.11, 18:48
            W sumie masz racjÄ?... ZdenerwowaĹ?em siÄ?,Ĺźe ktoĹ? tak po prostu kasuje posty, ale przekonaĹ?aĹ? mnie,Ĺźe nie warto tego rozdrapywaÄ?. Mamy swoje forum, rĂłbmy swoje :)
            • lukasz.1978 Ojojoj... 12.02.11, 20:24
              Ojojoj, ale dziwne litery mi wyszly, jak z komórki pisałem. Więc jeszcze raz - obiecuję już nie rozdrapywać tego, co było, róbmy swoje :)
              • wilson05 Re: Ojojoj... 12.02.11, 22:20
                Drogi Lukaszu.1978, vel Antypejsbuk, vel Supertajny_Agent:
                Forum gazetowe ma swoje zasady (regulamin i netykieta) i dlatego Twoja aktywność na forum Żoliborz-Bielany jest ograniczana (co zresztą już Ci tłumaczyłem). Cieszę się, że masz swoje prywatne forum, na którym możesz pisać co zechcesz. Mam nadzieję że forum Bielany nie padnie pod nawałą Twoich postów.
                • lukasz.1978 Kończąc temat... 12.02.11, 23:13
                  Koncząc temat powiem Ci tylko jedno Wilsonie05 - naginasz ów regulamin i netykietę na wszystkie możliwe sposoby, a raczej nie tyle naginasz, tylko interpretujesz tak, jak Ci wygodnie. Wrzuciłem screena, więc każdy może sam ocenić, czy mój post, który skasowałeś, naruszał regulamin czy ową netykietę, na którą tak ochoczo się powołujesz. Masz przy tym jak widzę wsparcie administracji zawodowej, przez co Twoja aktywność jest tolerowana mimo licznych skarg na Ciebie kierowanych do administracji przez różne osoby od długiego czasu - w tym kontekście pozwolę sobie pogratulować Ci szczerze Twojej skuteczności w przekonywaniu administracji, że wszystko jest OK. Szkoda tylko, że przez ten cały czas spowodowałeś na "swoim" forum nieodwracalne szkody. Tego już nie naprawisz, nie wrócą już ludzie, którzy mogli tam coś wnieść, a których przez miesiące i lata wycinałeś. Mam tylko nadzieję, że zdobędziesz się na odrobinę krytycznej refleksji na temat swojej dotychczasowej działalności.

I na tym w zasadzie kończę temat, jako że forumowicze mnie proszą, żebym odpuścił sobie osobiste polemiki na tym forum, a ja czuję się zobowiązany spełnić ich prośby. Tak więc jeślo chcesz mi odpisać, to proponuję na priva. Tutaj też możesz, nie wytnę, bo to forum bez cenzury,ale odpowiem Ci jednak na priva.

Na koniec wyjaśnienie dla forumowiczów - to, że ja uważam, że Bielany i Żoliborz nie są jednością, to jest moja opinia prywatna. Każdy ma prawo do własnej opinii na ten temat i wręcz zachęcam, abyście swoje opinie wyrażali, bo zagadnienie jest ciekawe, a poza tym na tym polega prawdziwa dyskusja - ja wręcz marzę o tym, abyście się ze mną nie zgadzali :) Zwłaszcza, że mam kontrowersyjne poglądy na wiele tematów, o czym z pewnością z czasem się dowiecie :)

A co do samego Żoliborza, to choć uważam, że nie jesteśmy jednością, to nic do tej dzielnicy nie mam. Tak samo jak nie mam nic do Ochoty czy Rembertowa, choć uważam, że Bielany i Ochota (lub Rembertów) nie są jednością.

Mam nadzieję, ze rozwiałem wszelkie wątpliowści. Pozdrawiam wszyskich - bielaniaków, żoliborzan, bielano-żoliborzan, żoliborzo-bielaniaków itd. :)
                  • wilson05 Re: Kończąc temat... 15.02.11, 00:03
                    > nie wrócą już
                    > ludzie, którzy mogli tam coś wnieść, a których przez miesiące i lata wycinałeś.
                    Chętnie skieruję ich na Twoje forum, ale z góry uprzedzam: nie oczekuj z tego powodu napływu setek (ani nawet dziesiątek) nowych użytkowników ;)
                    A poza tym nie narzekaj tak bardzo, dzięki temu że forum Żoliborz-Bielany jest jakie jest mogłeś stworzyć nowe, wspaniałe forum czysto bielańskie, bez ingerencji obcych z okolic placu Wilsona. Teraz oba fora będą rosnąć w siłę, a lud Wielkiego Żoliborza będzie miał wybór - to chyba dobrze.
            • beata_z_rudy Re: W sumie masz racjÄ? 12.02.11, 21:22
              dzięki Łukasz :)
    • scorpionikus Re: Wolność słowa po żoliborsku 25.03.11, 19:24
      Dzięki za własne forum
      • amoniak2 Re: Wolność słowa po żoliborsku 28.03.11, 09:57
        2x przeczytałam sobie post Łukasza i nie pojmuję dlaczego został skasowany.
        • lukasz.1978 Re: Wolność słowa po żoliborsku 28.03.11, 10:08
          > 2x przeczytałam sobie post Łukasza i nie pojmuję dlaczego został skasowany.

Generalnie ten pan kasuje moje posty, bo są moje. Koleś ma do mnie ewidentnie mnóstwo żalu - począwszy od tego, ze zalożyłem osobne forum bielańskie (jakże nie pasujące do koncepcji "Wielkiego Żoliborza"), a na paru innych rzeczach skończywszy.

Gość już od dlugiego czasu może sobie pozwolic na takie zachowanie, bo dobrze zyje z redakcją Stołecznej, nawet wspólnie wykroczenia popełniali (za które mandaty były):
          wyborcza.pl/1,75248,5572522,Bankowy__d__Wilsona.html
          Generalnie nie ma co tego drążyć. Róbmy swoje i nie przejmujmy się tym gościem, w sumie mało szkodliwy typ, ma swoje fobie i tyle.
    • lukasz.1978 Do Beaty 20.04.11, 10:38
      Oto odpowiedźna Twoje pytanie:
      forum.gazeta.pl/forum/w,296,124428569,124461388,pytanie.html

Tu wklejam, bo na forum żoliborskim i tak zaraz skasują :)

> dlaczego post Łukasza został usunięty?
      > Dyskusja odnosi się do czegoś "w próżni", to dość nietypowe. Chciałabym znać ró
      > wnież początek.

Post zawierał spostrzeżenie, ze powinni dodać temu panu do pensji kawę i świeże bułeczki jako dodatek socjalny. Zapewne kawa jest niezgodna z prawem, a bułeczka (nawet świeża) jest neizgodna z regulaminem :)

Użyłem też terminu "Joli Bord" - zapewne naruszyłem w ten sposób ustawę o ochronie języka polskiego :)
      • beata_z_rudy Re: Do Beaty 20.04.11, 10:49
        Łukasz, dzięki.
        przykre, że moje pytanie zostało olane przez osobę usuwającą posty.

ps. czasem, gdy zdążam przeczytać jakiś Twój post stamtąd przed usunięciem, kopiuję sobie, aby potem wiedzieć o co chodzi ;) W tym przypadku usuwający był szybszy :D
        • lukasz.1978 Re: Do Beaty 20.04.11, 10:52
          > ps. czasem, gdy zdążam przeczytać jakiś Twój post stamtąd przed usunięciem, kop
          > iuję sobie, aby potem wiedzieć o co chodzi ;) W tym przypadku usuwający był szy
          > bszy :D

Usuwający to w ogóle jest szybki, chyba tam siedzi 24 godziny na dobe :)

Choć podejrzewam, że po prostu podal swoje hasło paru innym zaufanym osobom, co jest średnio zgodne z regulaminem portalu. Ale powtarzam, to tylko podejrzenia, byc może niesłuszne.
          • beata_z_rudy Re: Do Beaty 20.04.11, 10:55
            lukasz.1978 napisał:

> Usuwający to w ogóle jest szybki, chyba tam siedzi 24 godziny na dobe :)

będę złośliwa, trudno ;) A moze jakiś żoliborski spambot Cię usuwa automatycznie? ;)
            • lukasz.1978 Re: Do Beaty 20.04.11, 10:57
              > będę złośliwa, trudno ;) A moze jakiś żoliborski spambot Cię usuwa automatyczni
              > e? ;)

Hehe, kto wie :) Mam nadzieję tylko, że przy okazji cały wspaniały rocznik 78 nie jest automatycznie kasowany :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka