forman5 13.02.04, 08:22 Dziś piątek 13 dzień lutego,który ma 29 dni. Czy może przynieść pecha ? Czy wierzycie w przesądy i zabobony jak kominiarz,zakonnica czy czarny kot przebiegający Ci drogę itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forman5 Re: Przesądy 13.02.04, 08:24 Ja z uśmiechem podchodzę do wszystkich tych spraw i nie wierzę. Choć gdyby mi się coś niespodziewanego wydarzyło to zwalę na "piątek trzynastego" żeby mieć komfort psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Przesądy 13.02.04, 08:28 forman5 napisał: > Ja z uśmiechem podchodzę do wszystkich tych spraw i nie wierzę. > > Choć gdyby mi się coś niespodziewanego wydarzyło to zwalę na "piątek > trzynastego" żeby mieć komfort psychiczny. kuzyn dziś zdaje egzamin z praa jazdy. sam sobie taki termin wybrał. przynajmniej bedzie mial na co zwalic :D Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Przesądy 13.02.04, 08:27 dla mnie to bez znaczenia... dzien jak kazdy inny. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_tg Re: Przesądy 13.02.04, 08:33 Ja nie jestem przesądna i póki co nic dziwnego nie przytrafiło mi się w związku z piątkiem 13-go, czy np. czarnym kotem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Przesądy 13.02.04, 08:49 kilka razy czarny kot przebiegał mi przez droge. zawsze przyspieszałem i starałem się go przejechać, ale ani razu mi sie nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Przesądy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.04, 11:22 Pewien naukowiec, nie dam glowy, ale chyba Bohr, powiesił na drzwiach podkowę. Ktoś zapytał go, czy wierzy w przesądy. On odpowiedział, że nie, ale że podobno to działa nawet gdy sie nie wierzy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Przesądy 19.05.04, 20:29 "nie wstawaj nigdy lewą nogą" ;) Czesław Niemen Odpowiedz Link Zgłoś
iwusia2 Re: Przesądy 15.09.04, 00:24 ja codziennie wstaje lewą nogą bo śpie po lewej stronie :P a wczoraj czarny kot przeleciał mi droge i nic :P fakt faktym był kulawy na jedna łapka to może dlatego... :> ;) Odpowiedz Link Zgłoś