Dodaj do ulubionych

Do weteranów forum!

04.03.10, 15:43
Pytania do tych którzy byli tu jeszcze przede mną i o23 (tj. conajmniej od 3 lat):
1. Kiedy mniej więcej na tym forum było dobrze? O czym wtedy gadaliście że modek (kasica chyba) się nie wtryniał? Może pora na krok wstecz?
2. Jak zmienić modka?;P
Obserwuj wątek
    • tukantg Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 16:20
      Nie jestem weteranem, ale od weterana wiem, że Kasica usuwając posty zawsze
      podawała punkt regulaminu, który został naruszony.
    • hedwin Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 16:21
      Jak były kłótnie i zgłaszałem do usunięcia to nikt tego nie kasował, czasami
      moderator przeczyścił forum ze śmieci ale nikt nie miał mu tego za złe, usuwano
      rażące naruszenia regulaminu ale to były sporadyczne rzeczy, dyskusje były na
      wszelkie tematy a topiki długie jak Bronka notgelda, między innymi dlatego, że
      było dużo ludzi, tak mniej więcej ok. 15 osób pisywało stale (cały czas byli na
      forum).
      Pisano również po śląsku i nikomu to nie przeszkadzało, o ile pamiętam głównym
      animatorem tego pisania był gorol7 Bercik ja i inni.
      Wtedy byłem przekonany, że forum zmierza w złym kierunku i wycofałem się na
      dłuższy czas jak jednak porównam tamte czasy z dniem dzisiejszym to mogę tylko
      stwierdzić że ten folwark seractila to nędzna namiastka tego co było.
      Dodam że nawet organizowano spotkania forumowiczów, wiele osób zaprzyjaźniło się
      w realu, jeździli na wycieczki rowerowe itd.

Wesoły_hanys dobrze pisza?
      • bulczanka Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 16:25
        Kurcze aż się łezka w oku kręci kiedy to czytam.
        Gorola7 pamiętam. Byłem wtedy tylko obserwatorem tego forum tudzież userem pod różnymi nikami.
        Echhh, przykre:(
        • hedwin Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 17:04
          no to moga zdradzić ci tajymnica, że gorol7 jest do dzisioj na forum
          • bulczanka Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 17:05
            Rozumiem:D
            • kronenberg1 Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 18:08
              Gorol swego czasu rozwalil to forum, bo ciagle tlukl sie z
              walczacymi o wolny Slask Hanysami. Najbardziej wkurzalo ich to, ze
              Gorol pisal niby po slasku albo celowo kaleczyl polski. Byl jeszcze
              taki Carlos, ktory siedzial na tym forum po kilkanascie godzin
              dziennie i nabijal posty, zeby przescignac Forum Gliwice. W jednym
              tylko watku nabil kilka tysiecy postow. Dawno temu byl jeszcze
              niejaki Piekny, ktory takze walczyl ze wszystkimi, ale to juz
              prehistoria.
      • wesoly_hanys Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 18:26
        hedwin napisał:

> Dodam że nawet organizowano spotkania forumowiczów, wiele osób
        zaprzyjaźniło si
        > ę
        > w realu, jeździli na wycieczki rowerowe itd.
        >
        > Wesoły_hanys dobrze pisza?

Ja, mosz recht. Mysla jakby tyn Gorol Ziben psziszou na taki tref to
        by mu Furman, Jacus i Karlik sklepali micha:-)

• hedwin Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 19:03
          Karlik to bou ciynias ze kindrami na polu ciepou sie kamiyniooma.
          A pamiyntosz temat "maszynka do nabijanio postóf" czy jakoś tak
          • wesoly_hanys Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 20:07
            forum.gazeta.pl/forum/w,102,7461489,,maszynka_do_nabijania_licznika_.html?s=0
            • hedwin Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 20:49
              Dziynki za linka, miyło pofspominać, nawet żem se poczytoł i pszipomnioł
              niykierych karlusóf, to bouy czasy, jak pisou bułczanka uza sie krynci.
              .
              Dzisioj modzian by to udupiooł bo niy po warszawskij myśli
              • hedwin Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 20:52
                A pamyntosz tako sytuacja?
                Jakoś lipsta miaua upierdliwego somsiada, nazywali go hadziajym, karlik jeździoł
                na kole wele niego i chcioł mu utopić psa?
                • bulczanka Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 21:12
                  Fajnie powspominać, ale do rzeczy. Czemu tamto towarzystwo się wykruszyło (poza dojrzeniem i brakiem czasu)? Jak to naprawić?
    • wesoly_hanys Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 21:09
      forum.gazeta.pl/forum/w,102,7345368,,Uciazliwy_sasiad.html?v=2
      • hedwin Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 22:28
        Dziynki pofspominoł żem se i poczytou, to jusz 7 lot jak tyn zeit leci..
        Popacz bułczanka po wiela wpisów je we tych topikach ftedy to była norma, forum
        dudnialo życiym asz pszibył światły i je wykończooł
        • robingut Re: Do weteranów forum! 04.03.10, 23:36
          Teraz zdecydowana większość wpisów ( poza okresem letnim) to godziny
          popołudniowe i wieczorne. Mówi Ci to coś? Bingo!
          Na 50 tematów najwyżej 3-5 dotyczą miejskiej polityki. Żadnych nazwisk. Ludzie
          przestali się nią nagle interesować? Pokochali wszystkich? Swoich szefów
          urzędowych też? Mówi Ci to coś? Bingo!
          Trzy lata w informatyce to dużo. Wiesz jak zmienić swoje IP? Wiesz. Ale jak to
          zrobić w robocie? Ktoś tu kiedyś jednego rozszyfrował do numeru pokoju, koloru
          krzesła i w ziemię wdeptał. Zresztą akurat zasłużenie. No to czemu się
          dziwisz,że mało chętnych do dyskusji. Postrzelać sobie można na Onecie i tam Ci
          mod wyjaśni, albo Ty
          mu wyjaśnisz. Tam usuwają ale i przywracają z przeprosinami. Co do Moda; Kasica
          była stąd, a obecny jest jakoś dziwnie nie kumaty, gdy o pewne sprawy
          chodzi,więc może asekurant. A może jest ich kilku. Z "warszawiakami" tez nie ma
          co przesadzać, bo większość z nich to tak, jak ta Warszawska Starówka.
          Tego gościa z radiem to w końcu wysadzili do luftu, bo rady były różne, choć do
          atomówki chyba nie doszli?
          • bercik38 Re: Do weteranów forum! 05.03.10, 07:34
            Wszystko się zgadza. Weź jednak pod uwagę fakt że za prawdę idzie się do
            kryminału i dlatego nikt nie chce pisać o lokalnej polityce a politykach tym
            bardziej. Tarnowskie Góry to małe miasto a ludzie są jacyś zastraszeni (może mi
            się tylko wydaje) i nie chcą podejmować drażliwych tematów więc pisze się o
            głupotach. Co do gwary, to jest mi obojętne jakiej gwary kto używa byle nie
            obrażał innych i się nie wywyższał (to nie przystoi kulturalnym ludziom).
            • bulczanka Re: Do weteranów forum! 05.03.10, 12:46
              Fakt, kiedyś sporo gadało się tu o naszych władzach. Wszystkie tego typu topiki były usuwane (szczególnie te z wyrazem "Korpak").
              Teraz wszyscy milczą w tym temacie ale nie sądzę że to tylko z powodu zastraszenia. Też bo to w końcu małe miasto i łatwo jednego czy drugiego jakoś namierzyć, ale nie tylko. Powodem tego stanu rzeczy jest wg. mnie zwykłe wyczerpanie się tematu. Nie wszyscy tarnogórzanie interesują się lokalną polityką. Robią to pasjonaci oraz ci którym ogólnie żyje się źle. Chcąc ponarzekać zaczynają się bardzo interesować władzą. Gdybają, dumają i doszukują się jej błędów.
              Mnie jest w miarę dobrze w TG (w sensie pracy itp) i szczerze mówiąc o naszych władzach nawet mi sie nie przypomni. Nie widzę potrzeby by na kogoś psioczyć. Myślę że więcej zależy od nas samych niż polityki lokalnej. Szczególnie w kapitalizmie, w którym to sięgające wszędzie macki władzy zostały mocno ukrócone.
              • bercik38 Re: Do weteranów forum! 05.03.10, 12:54
                Nie widzę potrzeby by na kogoś psioczyć. M
                > yślę że więcej zależy od nas samych niż polityki lokalnej.

No właśnie, ale to my jesteśmy kreatorami tejże polityki. Źle świadczą o nas
                samych dokonywane wybory.

Szczególnie w kapita
                > lizmie, w którym to sięgające wszędzie macki władzy zostały mocno ukrócone.

Macki władzy kapitalistyczne są o wiele dłuższe i głębiej sięgają od macek
                dawnej władzy.
                • bulczanka Re: Do weteranów forum! 05.03.10, 13:10
                  No zależy jak na to patrzeć.
                  Co do tematu wątku to nie wierzę by ta pustka i jałowość na forum wynikała tylko z braku możliwości pisania o władzy. Ten temat chyba się już wyczerpał. Pewnie niedługo tu wróci przy okazji wyborów. Pierwszy rozpocznie go oryginal jak znam życie.
                  Mnie w TG wkurza tylko jedno: trudność z znalezieniu tu dobrej pracy. Nawet na zwykłego referenta trudno się załapać. Wszystko blokują stare dziady. Znajomości na karłuszowcu też się przydają;P
                  No ale jesteśmy małą wioską. Nie dziwota że wszyscy młodzi którym marzy się coś więcej niż geko-kart i tesco śmigają do Zabrza, Gliwic, czy Katowic.
                  • bercik38 Re: Do weteranów forum! 05.03.10, 13:23
                    No niestety likwidacja tarnogórskiego przemysłu daje się we znaki. Tylko nie
                    pisz że ten przemysł był nie rentowny. Jeśli nie opłaca się Faserowi produkcja
                    aparatów ucieczkowych to niech robią lalki barbie byle się firma rozwijała a
                    elektrocarbon mógł się przestawić na produkcję kredek (też mają grafit).
                    Możliwości zawsze są ale tu trzeba współpracy dyrektorów, prezesów, starostów i
                    burmistrzów a tego tu nie ma i nie będzie. Nie pisz o starych dziadach bo mnie
                    obrażasz. Nikomu stanowiska nie blokuję a do emerytury muszę jeszcze trochę
                    pogibać, no chyba że masz na myśli esbeków z emeryturami dorabiających wszędzie
                    gdzie się da.
                    • bulczanka Re: Do weteranów forum! 05.03.10, 13:38
                      O esbeków też, ale chodzi mi również o możliwość kontynuowania pracy przez osoby które przeszły już na emeryturę. Mało który z nich siedzi w chacie i gnije przed TV. Wszyscy nadal zajmują etat pobierając 2 geltaki (pensję i emeryturkę). Ponoć jakiś nowy zapis w ustawie (nie wiem jakiej) im na to zezwala od niedawna i dotyczy budżetówki (ciepłych posadek). No i korzystają, a młodzi, często znacznie lepiej wykształceni zapier...ą czasem daleko poza granice regionu. Cóż, niesmak i tyle.
                      • bercik38 Re: Do weteranów forum! 05.03.10, 16:16
                        Co sie tycy dwiuch geltakuh to mosz recht.
          • robingut Re: Do weteranów forum! 06.03.10, 01:16
            Do Bercika i Bulczanki. Z Waszych wypowiedzi wynika, że z najróżniejszych
            względów problem gwary został zgłębiony, polityka jako temat odpada.
            Jednocześnie piszecie o: sbekach, zapaści w zakładach tarnogórskich, trudności w
            znalezieniu pracy, braku współpracy tych zakładów z władzami powiatu i miasta,
            zatrudnieniu emerytów i strachu.
            Panowie! Toż to czysta polityka, o której można pisać, choć to wszystkich na
            pewno nie będzie rajcować. Na pewno nie „starych dziadów”, których Ty Bulczanka
            wysyłasz przed telewizor zamiast od razu na cmentarz. W TV nic dla nich nie ma,
            chyba że bajki o Rychu i Zbychu, albo ciepła woda w Trwam. Jeśli masz
            wątpliwości to zapytaj swoich „starych dziadów”. Niebawem podobno Dzień Matki.
            Rozumiem, że obchodzisz.
            Z daleka. No po co to - pytam?
            Nawiasem; emerytom zawsze wolno było pracować na zasadach określonych w
            ustawie. Ty nie miej do nich pretensji, że siedzą na etatach, zamiast grzać
            reumatyzm na Karaibach. Ty pytaj tych, którzy ich zatrudniają, dlaczego wolą
            „starych dziadów”, a nie lepiej wykształconych „gówniarzy”. Dlaczego jest taka,
            a nie inna ustawa, zapytaj posła. Powinien Ci odpowiedzieć jeśli jeszcze na
            jakieś krzyżyki liczy. Może coś wie jak się ma podwyższanie wieku emerytalnego
            do ponad 2 mln bezrobotnych? Trzyma sie to wszystko razem jakiejś kupy?
            Sorry. O kupach to na innym wątku.
            • dzik0 Re: Do weteranów forum! 06.03.10, 10:59
              To forum ma lepsze i gorsze momenty. Gdyby rozmówcy mniej ubliżali
              sobie wzajemnie i trzymali się tematów byłoby zupełnie nieźle.
              Niewielu forumowiczów potrafi się jednak powstrzymać od takich
              postów i zachować klasę.
              • tom1 Re: Do weteranów forum! 07.03.10, 15:18
                i w tym momencie przyznam ci racje
                roznie tu bywalo ale w miare kulturalnie a teraz....

bylo minelo dinozaury tez wyginely podobno
                • hedwin Re: Do weteranów forum! 07.03.10, 18:36
                  Gdyby modek trzymał się regulaminu i spuścił trochę powietrza było by ok
                  Co nadal udaje że go nie ma?
                  • bulczanka Re: Do weteranów forum! 07.03.10, 20:13
                    Może wyjechał do Egiptu. Wczoraj Kaczyński kazał. Tak co będą tam nas miliony!

A i tak pierwszy wpadł na to nasz golfista z Florydy. Wyjechał bo Polska to dziki kraj.
                    • wesoly_hanys Re: Do weteranów forum! 07.03.10, 21:13
                      bulczanka napisał:

> Może wyjechał do Egiptu. Wczoraj Kaczyński kazał. Tak co będą tam
                      nas miliony!
                      >
                      > A i tak pierwszy wpadł na to nasz golfista z Florydy. Wyjechał bo
                      Polska to dzi
                      > ki kraj.

Co do Egiptu. Polecam to forum. Az sie nie chce wierzyc, ze baby
                      moga byc az tak glupie.

forum.gazeta.pl/forum/f,24864,Faceci_z_Egiptu.html
                      • tukantg Re: Do weteranów forum! 07.03.10, 22:23
                        Zaprawdę powiadam Ci: mała jest Twoja wiara.
                        • dzik0 Re: Do weteranów forum! 02.12.10, 11:02
                          Czas leci podobnie jak obecny poziom wypowiedzi.
    • easyblue Re: Do weteranów forum! 04.12.10, 17:53
      Już kilka razy zgłaszałam moderatora do "odstrzału". Ani razu nie otrzymałam odpowiedzi na maila, nie mówiąc już o jakiejś reakcji ze strony owej wyższej instancji:/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka