Dodaj do ulubionych

by żyo się lepiej

27.04.11, 21:07
ale tylko tym którzy już zyją lepiej
takie efekty po trzech latach
Obserwuj wątek
    • strefas Re: by żyo się lepiej 27.04.11, 21:10
      Nic dodać ani nic ująć :)
      • net.kielonek Re: by żyo się lepiej 27.04.11, 21:23
        Ja na życie nie narzekam. Nic mnie nie boli, trzustka nie doskwiera, wątroba nie gniecie.
        W każdej chwili mogę(nawet pieszo) wybrać się do Amsterdamu lub Kielc.
        Wiosna jest, ciepło się zrobiło i świat ładnie wygląda.
        W czym wam pomaga to ciągłe narzekanie, dlaczego tak bardzo je lubicie?
        Nalewam sobie szklankę czystej wódki, zdrówko!
        • strefas Re: by żyło się lepiej 27.04.11, 21:29
          kielonku ...dbamy żebyś miał... nie jedną szklankę ..ale 6 w komplecie, czystej wódki :)

• net.kielonek Re: by żyło się lepiej 27.04.11, 21:42
            Sześciu szklanek wódki za jednym posiedzeniem nie da się wypić.
            • net.kielonek Re: by żyło się lepiej 27.04.11, 21:43
              Ale idea jest piękna.
        • wdch_po Re: by żyo się lepiej 27.04.11, 21:50
          ile masz dzieci i jaką masz posadę?
          jak na too odpowiesz to dowiemy się czemu nie narzekasz
          • net.kielonek Re: by żyo się lepiej 27.04.11, 22:39
            Złom sobie zbieram, dzieci może gdzieś tam mam, ale za tatuśkiem nie tęsknią i żyją.
            Nie narzekam, bo drobiazgami się cieszę, swoje przeżyłem i wiem, co jest ważne.
            Zapewniam jednak Pana, że znam wielu ludzi potrafiących cieszyć się z życia pomimo przeciwności, których nie brakuje gdziekolwiek by się miało ojczyznę.
            Zdrówka życzę i zmiany sposobu patrzenia na świat .
            • strefas Re: by żyo się lepiej 27.04.11, 22:43
              Kielonku a zastanawiałeś się czy te twoje dzieci też się cieszą z tych drobiazgów?
              • net.kielonek Re: by żyo się lepiej 27.04.11, 22:52
                Geny dostały w wianie. Co z nimi robią to ich sprawa.
            • wdch_po Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 07:01
              pozwól ze na swiecie są ludzie cokolwiek ambitni
              i kawałek znalezionego złomu ich nie cieszy
              płacąc podatki, wychowując dzieci mające pracować na nasze emerytury
              cos od tego państwa wymagają
              gdyby każdy był taki jak ty nie byłoby dobrze, byłoby bardzo źle
              • amadeo214 Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 07:51
                Ta ambicja to narzekanie na wszystko i wszystkich ?
                Żeby od Państwa coś wymagac ,trzeba cos Państwu poświęcic.
                • robingut Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 10:30
                  Państwo - pomijając obszar wyznaczony granicami i ogół zamieszkujących go obywateli - to organizacja. Ta organizacja ma swoje organy. Krytykując 'Państwo" obywatele mają na myśli właśnie te organy. A że one - opłacane przez obywateli - nie pracują dobrze, widać gołym okiem. One mają instrumenty byś się musiał "poświęcać", więc nie namawiaj nikogo, by to jeszcze robił dobrowolnie.
                  Organizacja tego państwa od kilkunastu lat nie zapewnia ani bezpieczeństwa, ani stabilności, choć to są podstawy do życia obywateli. Kierujący tą organizacją politycy od dawna nie mają żadnego spójnego pomysłu na to, jak ten kraj ma działać. Państwo (organizacja) w roli nocnego stróża się nie sprawdziła, pomijając już nawet to, że nocny stróż wtykał jednak paluchy.
                  Praca , wynagrodzenie za nią, jest podstawą materialnego bytu obywateli. Pracy nie dostarczy "niewidzialna ręka rynku" bo w Polsce ona była za biedna od samego początku. Kapitalizm bez kapitału - głupota. W dodatku kapitał ma naturalną tendencję do kumulacji w rękach jego posiadacza. Nikt zaś go nie zmusi, by inwestował w produkcję i to tu, gdzie Ty chcesz.
                  Chcesz się poświęcać, dobra. Wywal komputer, plazmę. Kupuj tylko Fiaty z Bielska, kartofle, czystą i oscypki.Wczasy - pod gruszą. Gdy to już zrobisz, możesz mnie namawiać do poświęcenia dla "państwa". Jako obywatel jesteś cząstką mojego Państwa. Gdy będziesz, więc leżał napruty na jezdni, poświęcę się i podniosę. Może nawet zaniosę do domu nie pytając o partyjne sympatie.
                  Yaro wkłada palec w oko rządowi w sprawie katastrofy, choć się na tym g...zna. Tusk wkłada palec w oko sądowi, bo wie lepiej. Jakiś biskup wkłada paluch w oko im obu, a pojutrze sądowi. Kto wcześniej się rano odl....wysiusia, chce rządzić państwem. Durnowaty zakonnik ma w d... wszystkie organy państwa w tym podatkowe, a ja się mam poświęcać?
                  Czyny społeczne były złe, ale organizatorzy Mistrzostw Europy którzy chcą na nich zarobić, poszukują wolontariuszy. Zgłoś się. Wolontariusze wszystkich krajów - zgłoście się!
                  • mlot_na_hanysa Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 18:00
                    Pisiory dostają wscieku i zaburzenia dekla po tym jak Pieronek nie zostawił suchej nitki na zaburzonych

Najbardziej interesujący jest poziom wypowiedzi światłych inaczej, takie nasze Berciki
                    dyktatura4rp.blogspot.com/
                    • robingut Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 19:20
                      Najfajniejsze są komentarze "prawdziwych patriotów". A o ciekłym helu, który ruscy z Iła rozpylali, żeby mgła była, słyszałeś? Jeden poseł PISu słyszał tzn. maila od nieznajomego dostał i rozgłasza publicznie, bo mu się to wydaje prawdopodobne. Nic bym nie powiedział, gdyby to był jakiś chłop z czworaków z Przeworska, ale to nauczyciel fizyki z doktoratem na AGH.
                      I taki facio jutro będzie zapewniał, że nam wszystkim z PISem dobrze zrobi. Tacy uchwalają ustawy.Całe to towarzycho specjalnej troski należałoby przeprowadzać przez ulicę, żeby sobie krzywdy nie zrobili. Z drugiej strony - po co?
                      "o, Hela! i, Hela!
                      twoje ciało mnie onieśmiela
                      twoje ciało przysłania mnie cały świat "
                      Nawet PIS już na to wpadł.
                      • pink-alois Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 19:47
                        Dlaczego przez ulicę? - przez serie psychiatryków.
                        Ten doktor zapewne nie jest idiotą ale mówi to co pis chce słyszeć i na poziomie przyswajalnym przez tych zaburzonych.
                        Tu nie chodzi o to aby mówić prawdę ale o to aby tak mówić żeby o sprawie było głośno . 84% społeczeństwa nie chce słyszeć już o Smoleńsku a to przecież paliwo pisu więc normalny bełkot o Tusku, mgle i dobijaniu już nie przejdzie i odbiera wyborców ale takie newsy absorbują uwagę mediów.
                        Czasami aby zwrócić na siebie uwagę jest tylko jedno wyjście, robienie z siebie kretyna.
                        • robingut Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 20:15
                          Myślisz, że członkostwo w PIS wymaga wrodzonego lub przynajmniej udawanego kretynizmu?
                          Ja mam ciągle nadzieję, że owszem, ale tylko we władzach komitetu centralnego.
                          • pink-alois Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 20:31
                            Gdybym tak wyszedł na ulicę i zaczął wygłaszać, że "chodzili i dobijali", "wypuszczony hel ścielił się jak mglą" i tym podobne idiotyzmy rodem z pisu to jest duże prawdopodobieństwo, że skończył bym na niskich domkach.
                            Dlaczego nikt nie bada zaburzonych polityków, dlaczego oprócz oświadczenia majątkowego nie jest konieczne psychiatryczne?
                            To jedyna droga eliminacji dekli z polityki.
                          • net.kielonek Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 20:32
                            Muszę zapisać się do jakiejś partii.
                            Sprawa godna przemyślenia przy szklance wódki.
                            Zdrówko Wasze !
                            • robingut Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 21:58
                              Patrz Kielonku co tu za Wersal się robi. No, ja jestem za, bo każdego może ponieść, a pardon napisać to dla niektórych sztuka, a przecież nie trzeba do tego wcale parle po francusku.
                              Ciekawy jednak jestem czy Ciebie ktoś przeprosi, bo właśnie przeczytałem, że tacy jak Ty, co to nie mają inklinacji do polityki. to tylko "polactwo".
                              Widzisz sam, że nie wystarczy czystą pić, by Cie taki jołop za Polaka uznał. A jak Ty nie Polak to jaka Twoja proweniencja? Hm?
                              No to wypijmy - Na pohybel szujom spod wszelkich barw.
                          • strefas Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 20:37
                            Dla czego dla was wszystko musi być albo czarne albo białe ? ze skrajności w skrajność ,zero równowagi ,albo ktoś z PIS albo z PO a kto nie z PO to musi być z PIS .PO zaczyna stosować tą samą taktykę co pis ,kto nie pod krzyżem ten przeciw nam
                            • amadeo214 Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 20:49
                              Zauważyłeś, ze nawet PiSdowska sekta opósciła tzw. krzyż.
                              Krzyz stoi zapomniany w kosciele
                              • strefas Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 20:51
                                amadeo214 napisał:

> Zauważyłeś, ze nawet PiSdowska sekta opósciła tzw. krzyż.
                                > Krzyz stoi zapomniany w kosciele
                                Gówno mnie obchodzi gdzie on stoi ,to była przenośnia tuku.
                                • amadeo214 Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 21:00
                                  Kto się przezywa ,sam sie tak nazywa.
                                  • strefas Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 21:28
                                    amadeo214 napisał:

> Kto się przezywa ,sam sie tak nazywa.
                                    Przepraszam poniosło mnie :)
                                    • amadeo214 Re: by żyo się lepiej 28.04.11, 21:31
                                      To przepraszam i ja.
    • bulczanka Re: by żyo się lepiej 01.05.11, 18:12
      patryk.wrzuta.pl/audio/4lEyknMD8oU/hymn_pis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka