Dodaj do ulubionych

reforma emerytalna wg PO

14.03.12, 19:12
po 5 latach rzadzenia PO wprowadza reformę systemu emerytalnego
polega ona na zmianie cyferek na 57
taka wielka reforma
taką to nawet trzecioklasista potrafi zrobic od ręki
nie zajmie mu to 5-ciu lat
RZĄD NIEUDACZNIKÓW!
Obserwuj wątek
    • amadeo214 Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 19:22
      Faktycznie jesteś NIEUDACZNIKIEM.
      • strefas Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 19:30
        amadeo214 napisał:

> Faktycznie jesteś NIEUDACZNIKIEM.
        Pomylić się to rzecz ludzka ,żyć w błędzie to już zboczenie ,zboczeńcu :)
    • strefas Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 19:28
      wdch_po napisał:

> po 5 latach rzadzenia PO wprowadza reformę systemu emerytalnego
      > polega ona na zmianie cyferek na 57
      > taka wielka reforma
      > taką to nawet trzecioklasista potrafi zrobic od ręki
      > nie zajmie mu to 5-ciu lat
      > RZĄD NIEUDACZNIKÓW!
      67 chyba ? To będzie kraj rencistów, nie emerytów
      • amadeo214 Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 19:41
        Jesteś klasycznym przykładem ZBOCZEŃCA żyjącego z błędami w ...piśmie
      • wdch_po Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 20:28
        sorki za literówkę
        problem pozostał
        prostackiej reformy
        która nie zajęła się przywilejami
        i nie uwzględnia problemu np 67 letniej pielęgniarki na paraplegii
        • amadeo214 Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 20:33
          Twoim zdaniem wszystkie pielęgniarki będą raptem miały 67 lat.
          Starsze mogą być przesuwane na lżejsze oddziały, takie to proste.
          • wdch_po Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 20:44
            prościej jest ją zwolnić (nie przedłużyć umowy) a zatrudnić taką co się jeszcze jakoś rusza
            ty gdbyś miał firmę ;)
            zatrudniałbys 66 letnią sprzątaczkę czy 20 letnią?
            pomysl ale nie zadługo
            bo się zaczerwienisz
            • amadeo214 Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 20:48
              Nikomu nie przeszkadza pan w bieli mający ponad 80 lat.
              A to dużo więcej od 67.

Szwedzi myślą o lat ................75 !!!
              • wdch_po Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 21:22
                a w norwegii ludzi mogliby w ogóle nie pracować
                tyle mają kasy z ropy
                • oryginal23 Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 22:54
                  Idiota wierzący w mity.
                  Szkoda czasu na rozmowę z takim baranem.

23.
                  • strefas Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 23:00
                    oryginal23 napisał:

> Idiota wierzący w mity.
                    > Szkoda czasu na rozmowę z takim baranem.

> 23.
                    I dlatego nikt tu nie ma zamiaru rozmawiać z tobą .
              • strefas Re: reforma emerytalna wg PO 14.03.12, 22:58
                amadeo214 napisał:

> Nikomu nie przeszkadza pan w bieli mający ponad 80 lat.
                > A to dużo więcej od 67.
                >
                >
                > Szwedzi myślą o lat ................75 !!!
                Ty już masz swoja emeryturkę więc stul dziób,albo powiedz co mógłby robić 67 letni kret na dole ? dyżurny ruchu na kolei ? ...to ,że w UE żyje się dłużej to nie znaczy ,że dotyczy to Polaków .Ja mając 40 lat już odczuwam skutki zapie...nia po 48 g w nocy i w dzień a co będzie jak będę miał 60 ?ta reforma jest tak oddalona od rzeczywistości ,że aż nierealna .Znając zaradność naszych krajanów to będziemy mieli naród rencistów dorabiających do renty (bo będzie mało rąk do pracy) .Dziś mamy sytuacje kuriozalna bo 40 letni emeryt górnik i policjant zabiera młodemu pracę .
                • amadeo214 Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 05:50
                  strefas napisał:

> Ty już masz swoja emeryturkę więc stul dziób,albo powiedz co mógłby robić 6
                  > 7 letni kret na dole ? dyżurny ruchu na kolei ? ...to ,że w UE żyje się dłużej
                  > to nie znaczy ,że dotyczy to Polaków .Ja mając 40 lat już odczuwam skutki zapie
                  > ...nia po 48 g w nocy i w dzień a co będzie jak będę miał 60 ?ta reforma jest t
                  > ak oddalona od rzeczywistości ,że aż nierealna .Znając zaradność naszych krajan
                  > ów to będziemy mieli naród rencistów dorabiających do renty (bo będzie mało rą
                  > k do pracy) .Dziś mamy sytuacje kuriozalna bo 40 letni emeryt górnik i policjan
                  > t zabiera młodemu pracę .

Ty masz swój "intratny" biznes więc podziel się z pracownikami zyskiem
                  Na dole w kopalni nie widziałem żadnego kreta
                  A nie odczuwasz skutków bredzenia non stop na tym forum
                  Masz tendencje do bujania. Pracujesz 48h (piszemy 'h" a nie "g") na dobę ? Pokaż mi górnika w wieku 40 lat na emeryturze ? Wiesz ile emerytury dostaje policjant w wieku 40 lat ?
    • robingut Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 00:39
      No, widzę, że wszyscy obecni i w starej, dobrej formie.
      • wdch_po Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 06:40
        no nie dokońca
        wiek emerytalny się zbliża ;) i literówka się wkradła
        ma być 67
        • amadeo214 Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 06:57
          A takie larum wszcząłeś w literówce "BUL"
          • wdch_po Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 16:22
            odsyłam cie do definicji literowki (google twoim przyjacielem)
            bul to nie literówka!!! to błąd ortograficzny
            czy ty nie chodziłes do podstawówki nawet?
            od razu po przedszkolu na emeryturę poszedłeś?
      • strefas Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 07:21
        robingut napisał:

> No, widzę, że wszyscy obecni i w starej, dobrej formie.
        Amedeo tylko kuleje na jeden płat mózgu ,bredzi tak ,że zwoje się prostują :)
        • amadeo214 Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 08:34
          A wszystko dlatego ,ze nie rozumiesz swej glupoty
    • robingut Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 10:58
      Jestem za liczbą 77, bo to liczba boska, łatwo ją napisać bez błędu i przypomina dwie laseczki. Proszę bez erotycznych skojarzeń, bo chodzi o te dwie, na których w pogoni za jakimś zbirem, będzie kuśtykał policjant, podchodził do zwrotnicy dyżurny ruchu lub gnał na przodek do swojego pancra –górnik.
      Jestem za tym, by ludzie powyżej 65 lat pracowali jeśli chcą, ale wyłącznie we własnych firmach, szydełkując, pisząc książki lub pamiętniki. To dotyczyć powinno też polityków i tzw.”polityków”. Bo muszą mieć pracę ludzie młodzi, najlepiej zaraz po szkole, czyli tak jak to było w okresie parszywej komuny.
      Jestem za tym, by wreszcie powiedzieć ludziom prawdę: Składka emerytalna i rentowa nie jest odkładaniem na własną emeryturę, a na wypłaty dla obecnych emerytów.
      Jestem za tym by utrzymać system tzw. „wcześniejszych emerytur” ze względów jak wyżej, naliczyć je, ale ich nie wypłacać aż do osiągnięcia powszechnego wieku emerytalnego. Wieku emerytalnego.
      Na razie na tym poprzestanę, bo identyfikuje się z poniższym cytatem:

„Mamy pseudodemokrację, w której można mówić, nawet krzyczeć, tylko nikt was nie słyszy”.

Ja dodam do tego, że nawet nie chce. A jak już chce, to robi pochód jak pan Yarozbawiciel i nic poza tym wymyśleć nie potrafi. Bo do tego trzeba głowy i woli.

• strefas Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 18:48
        Nic dodać i nic ująć .
        • robingut Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 21:06
          Skromny jesteś, a ja nie, więc dodam, że należy co najmniej ograniczyć ilość członków we wszystkich radach nadzorczych, w których właścicielem jest Skarb Państwa do max - 3. Zakazać wszystkim urzędnikom zasiadania w takich radach, bo oni w ten sposób
          nagminnie, a "legalnie" obchodzą ustawę kominową.
          Czytam że nasz kochany Vincent "kupił" ustawę o podatku bankowym. Szykuj kasę. ZUS wybiera się do emerytów z apelem o zakładanie kont w banku, bo Polska Poczta bierze za roznoszenie aż 180 mln. ZUS doszedł więc do wniosku, że lepiej będzie gdy za konta zapłacą emeryci w jakimś pies go wąchał banku, a potem będą wrzucać do kapelusza, bezrobotnym listonoszom.
          Chcesz więcej? Możesz mieć, bo ja teraz słucham wszystkich zaległych ech w lesie.
          A może Ty już coś wiesz na temat pomników ofiar katastrofy na torach? Ile rodziny dostaną odszkodowania, renty i czy tyle co ci "posmoleńscy"? Kiedy o nich zapomną?
      • amadeo214 Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 21:04
        robingut napisał:

>
        > Jestem za tym, by ludzie powyżej 65 lat pracowali jeśli chcą, ale wyłącznie we
        > własnych firmach, ...."
        >

Są tacy BYZNESMENI co mają 40 lat i już im się nie chce , tylko non stop narzekają
        • robingut Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 21:16
          Są też tacy emeryci, co wciąż narzekają. A Ty Amadeuszu to jesteś za tą "solidarną" podwyżką emerytur premiera Tuska, czy raczej tą którą kiedyś dość jasno określił TK, o czym pan Prezydent zapomniał lub liczy, że TK coś tam jednak wymodzi, by wilk - broń Boże - nie zdechł, a owca beczała? Ja bym był za tą patriotycznie "solidarną". Bo kraj w potrzebie a rodak - wiadomo. Pierwszy w solidarności po księdzu.Solidarność to wielka sprawa. W gębie.
          • amadeo214 Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 21:29
            Mówiąc szczerze ,jestem w obecnej sytuacji Polski za opcją kwotową.
            Dla mnie kwota np.75 zł. to ok.2 %, rozumie tych dla których ta kwota to już "naście" %.
            Nie należę do etatowych narzekaczy, cieszy mnie to co mam.
            Na sytuację w Polsce też potrafię patrzeć bez rózowych okularów.
            • strefas Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 22:17
              >Mówiąc szczerze ,jestem w obecnej sytuacji Polski za opcją kwotową.
              W jakiej sytuacji ? przecież jest" tak super "w/g ciebie
              • amadeo214 Re: reforma emerytalna wg PO 16.03.12, 05:02
                strefas napisał:

> >Mówiąc szczerze ,jestem w obecnej sytuacji Polski za opcją kwotową.
                > W jakiej sytuacji ? przecież jest" tak super "w/g ciebie .

I dlatego że jest w miarę "tak super", nie ratuje mnie ok.150 zł w/g rewaloryzacji procentowej.
                No widzisz, bez narzekania "oddaje" Państwu 75 zł/m-c, na rzecz tych którym żyje się gorzej.
            • robingut Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 22:32
              Obserwowałem kiedyś dyskusje na ten temat na Onecie. Było ponad 250 wypowiedzi z tego 10% max za opcją kwotową. Reszta przeciw, w dodatku najczęściej, w sposób tak chamski wobec tych pierwszych, że po raz drugi zdałem sobie sprawę, że nie stanowimy narodu. Że jego część zmieniła się nagle, w ciągu niespełna 20 lat, w nie myślące o innych nienażarte bestie.
              Jestem urodzonym optymistą, ale w najciemniejszych przewidywaniach nigdy bym nie pomyślał, że dojdziemy do takiego zdziczenia, politycznej hucpy i upadku. W tym również KK, który miał w przeszłości też i upadki, ale nie takie jak teraz.
              Mimo tego dalej pozostaję optymistą, ale patrzę przez własne szkiełko i widzę, że źle się dzieje nie tylko u nas. My przypominamy Murzynów których kiedyś uwolniono w Stanach i którzy nie wiedzieli, co z tą swoją wolnością zrobić. Czasem sobie myślę, że "Żelazna kurtyna" była jednak zwornikiem pewnego ładu. Mieliśmy pecha znaleźć się po tej zdecydowanie gorszej stronie. Ale teraz, gdy ten zwornik został usunięty, wszystko zaczyna się walić na łby takim jak my, czyli większość. Bo nie ma straszaka, który może nie był wcale taki silny, ale był.
              Właśnie czytam, że na Węgrzech powstanie fabryka Daimlerów. Wiesz jak taki Daimler wygląda i ile kosztuje? Ci Węgrzy też nie będą nimi jeździć. Będą je tylko robić.
              U nas na razie będą budować elektrownie na węgiel i kopalnie otwierać.
              Szykuj się więc do roboty bo Steinhoff na dół nie zjedzie. Tam trzeba fachmanów i troszkę wariatów ze szczęściem:-)
              • strefas Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 22:51
                Ale muszę też powiedzieć coś pozytywnego , mimo tego ,że się wyzywamy jednak staramy się korzystać z polskich towarów i usług to jednak działa ,ta gotówka którą wydajemy (może nie wszystkich) zostaje na naszym rynku .
                • robingut Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 23:45
                  Żeby nie było, iż mnie dziś coś ugryzło, to sypnę do pieca szuflę polskiego węgla i wrzucę na ruszt sznitę z tustym i ogórkiem kiszonym, bo tego nikt prawie poza nami nie tknie, a zwłaszcza tego drugiego. Chyba, że Ruscy:)
                  • strefas Re: reforma emerytalna wg PO 15.03.12, 23:59
                    Eee to moje żarcie :) ino tustego starom sie unikać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka