Dodaj do ulubionych

dziadowskie państwo

24.06.12, 08:45
tak się kończą rządy PO
największe afery korupcyjne w historii Polski
prawo.vagla.pl/node/9703
Obserwuj wątek
    • strefas Re: dziadowskie państwo 24.06.12, 14:19
      Na taki stan państwa nie wpływa tylko "korupcja" ,ale też stan "służby zdrowia" ,stan "edukacji" ,zatrudnienia ,możliwość dialogu społeczeństwo - rząd co jak wiemy nie istnieje ,a w prawie każdym sektorze jest totalna zapaść ."Orliki" priorytetowy program PO już pomału się zwija -Brak kasy na utrzymanie trenerów, szpitale już meldują ,że kończy się kasa z kontraktów na rok 2012 z NFZ (a mamy dopiero czerwiec) ,wszech i wobec panuje teoria "niżu demograficznego " w naszym gastronomiku(tg) na kierunek "technik zborowego żywienia " jest 90 ciu chętnych ,ale wg/dyrektorki szansę aby dostać się na ten kierunek mają tylko 29-30 chętnych ponieważ nie ma kasy na zrobienie dodatkowych klas .Więc młodzież nie może się edukować w tych kierunkach które uważają za swój priorytetowy ,muszą się edukować w tym kierunku na którym jest miejsce w szkole (jak za komuny,liczy się sztuka)
      • wdch_po Re: dziadowskie państwo 24.06.12, 15:46
        wynika z tego że jest zapotrzebowanie na kelnerów
        usłużnych i przyjmujących z cierpliwością
        działania ryżego
        • strefas Re: dziadowskie państwo 24.06.12, 15:55
          :) Niestety "kelnerstwo" też wchodzi w skład tej profesji :)
    • jerry_72 dziadowskie towarzystwo 24.06.12, 18:14
      Towarzystwo wzajemnej adoracji.
      Jeden- tropiciel wszelkiej maści afer.
      Ale tylko gdy temat dotyczy PO.
      PIS ma u niego immunitet. A może nie ma tam żadnych afer?:) Ha,ha,ha...

Drugi- nie wiadomo jak ukończył podstawówkę. Za łapówki?
      I to jest prawdziwa afera.
      • strefas Re: dziadowskie towarzystwo 24.06.12, 20:59
        Walnij czołem w ścianę i poczytaj jeszcze raz ...czy tu jest coś napisane nie zgodnie z prawdą ?
        To są fakty jerry_72 i możemy się wyzywać od najgorszych ,ale rzeczywistości tym nie zmienimy.
        Ani PiS nie jest wstanie rządzić państwem ani PO czego jesteśmy świadkami od 7 lat .
        • wdch_po Re: dziadowskie towarzystwo 24.06.12, 22:05
          Ten wątek jest o tym że deklarację bezwzględnej walki z korupcją dła tylko PIS
          a więc tylko on może rzadzić krajem.
          A SLD?
          dziś Miler w Kawie na ławę świetnie bronił PZPN
          stare układy
          Czy to mają być standardy rządzenia przez SLD?
        • wdch_po Re: dziadowskie towarzystwo 24.06.12, 22:05
          Ten wątek jest o tym że deklarację bezwzględnej walki z korupcją dał tylko PIS
          a więc tylko on może rzadzić krajem.
          A SLD?
          dziś Miler w Kawie na ławę świetnie bronił PZPN
          stare układy
          Czy to mają być standardy rządzenia przez SLD?
          • strefas Re: dziadowskie towarzystwo 24.06.12, 22:21
            Jakikolwiek organ państwa ma gó... "do gadki" w organizacji pozarządowej .Jeśli nie ma 100% wych dowodów na "defraudację" i złamania prawa to mogą sobie pokrzyczeć.PZPN to organizacja poza rządowa i tylko jej członkowie mogą dochodzić prawnie "złamania statutu organizacji".To tak jakbym Ja chciałem ingerować w twojej firmie, bo nie spodobał mi się kontrakt na twoje usługi w sklepie warzywnym .
            • wdch_po Re: dziadowskie towarzystwo 25.06.12, 07:13
              To niech sobie budują te stadiony za swoje pieniądze
              i teraz niech je utrzymują za swoje
              A NIE ZA MOJE!
              więc ja mam tu dużo do gadki
              i chcę aby organ państwowy też miał!
              twoje porównanie w ogóle nie oddaje sytuacji
              • wdch_po Re: dziadowskie towarzystwo 25.06.12, 07:15
                wiesz dlaczego lato nie chce mieć siedziby na narodowym?
                bo dostanie w łapę 10% od wartości kontraktu na budowę nowej siedziby
                Rozenek z Ruchu Palikota ma rację
                rozwalić te klikę
          • robingut Re: dziadowskie towarzystwo 25.06.12, 09:53
            "deklarację bezwzględnej walki z korupcją dał tylko PIS a więc tylko on może rzadzić krajem."

Rządzenie nie polega na zarządzaniu i utrzymywaniu psiarni. PIS złożył deklarację o budowie 3 mln mieszkań i co? ZERO. Ba, nasze kochane ZERO chciał budować nowe więzienia. Chcesz mieszkać w anclu? Nawet psiarczyk nie był fachowcem, a partyjnym komisarzem.
            PIS chciałby rządzić, a w jaki sposób i jakimi narzędziami? Prosty przykład -paliwo jest za drogie, a zwłaszcza teraz, gdy na giełdach staniało o 30%, a na stacyjkach bez zmian. Wiadomo, wina PO. A czy Yaro coś szepnął, że zniesie akcyzę? Nie.
            Obiecał, że obniży dziadom podatki o 8 %? Nie. Może choć ruski gaz będzie tańszy? Nie.
            Obiecał co miesiąc oddawać hołd Komorowskiemu pod pałacem prezydenckim i dotrzymał.Jedyne co na razie dobrze potrafi PIS to ujadać i wozić się na trumnach. Program, no "coś tam coś tam" będzie może we wrześniu. Miesięcznice bez zmian.
            Wydech - mnie nie obchodzi co Yaro myśli o samobójstwie Petelickiego, który nota bene sam mówił, że jest na "krótkiej liście PIS". Mnie interesuje czy paliwko będzie tańsze, o ile i skąd wtedy Yaro weźmie na nauczycieli, służbę zdrowia, lekcje religii, armie i na całość "wszystkiego najlepszego".
    • robingut Re: dziadowskie państwo 24.06.12, 21:01
      O co Wam chodzi? Wszyscy chcieli "niewidzialnej ręki rynku" i "państwa- nocnego stróża". Nie pamiętam by ktoś od 1989 roku chciał tę rękę obciąć lub stróża obudzić.
      • strefas Re: dziadowskie państwo 24.06.12, 21:17
        Robinie tu nikt nie tęskni za komuną ,tylko trzeba sobie powiedzieć ,że nie wszystko było złe w trakcie jej trwania .Niedawno oglądałem statystyki zadłużenia kraju i o dziwo za Gierka były mniejsze długi niż dziś a wiele z tamtych czasów przetrwało i jest "cenne" do dziś np.ile kosztuje M3 na "przyjaźni" ?ale tobie tego nie muszę tłumaczyć bo sam o tym wiesz lepiej. Pytanie jest takie jak gospodarować tą "wolnością rynku" ,czy we wszystkim polegać na zagranicznych(zachodnich) "fachowcach" czy może lepiej spróbować z własną "myślą handlową " .
        • strefas Re: dziadowskie państwo 24.06.12, 22:24
          A jeszcze bardziej dobitnie napiszę ,że w kościele (w Watykanie) też by się przydał kurator .
          • robingut Re: dziadowskie państwo 24.06.12, 22:43
            Watykan to nie kościół. Kościół to Bóg i Ty. Watykan to państwo.Co Cię obchodzi obce państwo i jego urzędnicy? Dbaj o swoje. Wierzysz? To pomyśl, że jesteś na pustyni sam. Do kogo się odezwiesz? Kto Ci pomoże albo nie? Komu się wyspowiadasz, kto Cie rozgrzeszy?
            • robingut Re: dziadowskie państwo 25.06.12, 09:23
              Dziś jak znalazł, Boni mówi "Nie bójmy się Kościoła". Stefas, czy Ty to rozumiesz? Kościół to MY, i on jako minister ma się nas bać. Ale on przecież gada Kościół i myśli o klerze, który sam podzielony, dzieli nas i rozwala tę społeczność , a przy okazji polskie państwo.
              Kardynał mówi:" Kościół musi odzyskać zaufanie wiernych" Toż on gada jak w PRLu " Partia musi odzyskać zaufanie narodu". Partia z sekretarzem na czele.
              Wicie, rozumicie - wszyscy się mogą mylić, Partia nie myli się nigdy.
        • robingut Re: dziadowskie państwo 24.06.12, 22:28
          Stefas, tu nie chodzi o żadną "komune" w tym oficjalnym rozumieniu, bo jej w Polsce nigdy nie było. NIGDY! Nie można więc do komuny wrócić.
          Tu chodzi o przerażającą głupotę tego narodu, który w narzuconym mu przez innych warunkach przetrwał i budował, by zyć troszkę lepiej, a dziś nie potrafi się przyznać, że rozp...ł wszystko, zadłużył się na pokolenia i udaje, że wierzy, iż Bóg przyśle mesjasza który zbawi to wszystko odwróci. Nie przyśle. A my stopniowo popełniamy zbiorowe samobójstwo.
          Świat buduje Boeingi, Airbusy, wahadłowce. Ci pogardzani przez nas Ruscy budują nie gorsze, a my budujemy samoloty z betonu. Zobacz jakie.
          wiadomosci.onet.pl/fotoreportaze/odslonieto-pomnik-katastrofy-smolenskiej-w-kalkowi,5169908,0,fotoreportaz-maly.html
          To jest nasza "myśl"? To nawet nie jest naśladownictwo. Taką "myślą" nie wzbijemy się nawet na milimetr wyżej. To objaw niemocy, kompletnego skretynienia, bo nikt nie protestuje.Jest wolność- powiesz. Tak i ma być, ale jeśli tym się ona objawia i wolno być idiotą, to dlaczego nie hochsztaplerem - sprytnym złodziejem?
          Wszystko zło, które się dzieje to nie jest wina polityków, tajemnych służ i zmowy. To nasza wina. A my podobno jesteśmy coraz bardziej wykształceni. Wykształceni, ale głupi bezdennie.
          Mnie to nie jest miło pisać, ale taka jest prawda.

Stefas, gdzie na świecie jest "wolność rynku"? Jeśli nie w dżungli amazońskiej, wśród niedobitków dzikich Indian, to wymień taki kraj, a ja Ci napiszę jak ta "wolność" tam wygląda.
          "Państwo nocny stróż"? Ha!Ha! Ha! Policz ile było służb w "komunie" i dziś. policzyłeś? To powiedz- Kiedy był większy zamordyzm?
          • strefas Re: dziadowskie państwo 24.06.12, 23:17
            No tak niestety jest :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka