Dodaj do ulubionych

Zakupy na Hali

10.11.13, 19:37
Witam, mam pytanie do Tych, którzy robią zakupy na Hali i w centrum.
Jakich produktów Wam brakuje w tym miejscu?
Co chcieliście kupić, a nie było na Hali ani w pobliskich sklepach?
Pytam o towary i usługi.
Proszę o propozycje i liczę na wasze obiektywne i subiektywne opinie :)
Wasze odpowiedzi są dla mnie bezcenne. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • strefas Re: Zakupy na Hali 10.11.13, 19:57
      Klubu nocnego,seks shopu.
      • bezloginu7 Re: Zakupy na Hali 10.11.13, 20:07
        Chcesz klubów nocnych?
        Czyżby Wipler zapowiedział występy po otwarciu nowego klubu nocnego ? :)
        • strefas Re: Zakupy na Hali 10.11.13, 20:13
          Na zachrystii w Piotrze i Pawle :) -Tak serio to kto to jest "Wipler "??
          • bezloginu7 Re: Zakupy na Hali 10.11.13, 21:16
            Przemysław Wipler znany poseł na sejm, który spił się w klubie nocnym w Łodzi, po wyjściu
            z klubu, przekimał się chwilę pod klubem.
            Zostawszy brutanie wyrwany z drzemki, stanął w obronie obywateli, którzy bezprawnie byli
            nagabywani przez policje. Stłukł policjanta, skopał policjantkę. Zła policja nie dała się pobić
            i posła zakuła w kajdany. Sponiewieranego biedaka zawieźli do wytrzeźwiałki, w wytrzeźwałce
            okazało się, że obywatel Przenysław Wipler, to prawicowiec, repyblikanin, poseł. Policja ciężko
            wystraszona zawiozła posła do szpitala, tam posła zbatali, użalili się nad nim. Promili jednak
            zmierzyć nie zapomnili i okazało się, że tych promili poseł mało nie miał i spity był jak ś.........a.
            Póżniej Pam poseł kilka zdjęć wrzucił do intermetu. Wyglądał marnie, w brudnym podkoszulku.
            Poużalał się nad sobą, poskarżył na policję, przyobiecał żonie i światu, że z gorzołką skończy raz na zawsze, policje paskudną do sądu pozwie, skorzystawszy z najbliższej okazji, immunitetu się zrzeknie i przed sądem reżimowym stanie.
            Okazji jeszcze nie miał i immunitetu się nie zrzekł. Czy przed sądem stanie, nawet sam Pan Bóg nie wie ?
            Oto człowiek o którego pytasz, opisany i przedastawiony z całą starannością.
            • strefas Re: Zakupy na Hali 10.11.13, 21:59
              Na hali targowej takiego ch...a też nie widziałem :)
              • jerry_72 Re: Zakupy na Hali 11.11.13, 09:46
                stefan, bycie prostakiem cię nie męczy?

• agathaaaa Re: Zakupy na Hali 11.11.13, 10:05
              Widzę, że czytanie ze zrozumieniem wątku też jest trudne bo panowie zbaczacie z tematu.
              Co do SexShopu to niestety nie sprawdzi się bo TG to nie Amsterdam, a Polacy to nie Holendrzy(wyluzowani) i my powiedzmy sobie to szczerze do sexshopów tylko po kryjomu, więc na Hali to odpada (tak tak ty na pewno jesteś ten odważny to idź teraz na spacer z najbliższymi i wstąp po drodze do takiego sklepu). Ten biznes bardziej przez internet.
              PS: a ty z tym Wiplerem to masz jakaś obsesję czy co? Wielkie mi halo z jego osobą.
              Mało znany jakieś głupoty robi kogo to obchodzi.
              Nie wciskaj Wiplera do każdego wątku zachowaj swoje uwielbienie dla tego Posła na inne fora i wątki o takim temacie bo spamujesz.
              • strefas Re: Zakupy na Hali 11.11.13, 10:19
                Dobra też będę szczery.Robienie wywiadu handlowego na forum to jakaś kiepska forma kreatywności ,szukanie jelenia który sypnie"złotymi " pomysłami -takie rzeczy robi się samemu a przemyślenia trzyma w tajemnicy,tak żeby konkurencja cię nie wyprzedziła w postępach przy realizacji tych przemyśleń.
                • agathaaaa Re: Zakupy na Hali 11.11.13, 15:16
                  Takie badania rynku w realu mam już zrobione, zadanie pytania na forum nic nie kosztuje, a może rzucić nowe światło innej grupy. Pozdrawiam Pana nadwyraz kreatywnego :)
    • odpal Re: Zakupy na Hali 29.11.13, 02:14
      Czy nikt nie potrafi powstrzymać tych kilku debili, co robią śmietnik w tym wątku (i zapewne w innych też).
      .
      Ja nie mogę kupić tzw produktów prawdziwych, tzn takich, co są zgodne ze swoją nazwą, bo coraz wiecej jest artykółow fałszywych, które tylko mają udawać coś, czym nie są. Pierwszy raz spotkałem się z tym około 10 lat temu, kupiłem masło ekstra, bo szata graficzna, oraz słowo- ekstra- wyraźnie wskazywało, że chodzi o prawdziwe masło, a nie o masło roślinne, czy o jakiś mix. W domu okazalo się, że kupiłem margarynę z dodatkiem 10 % masła. Teraz już o tym wiem i się na to nie daję nabrać.
      .
      Gorzej jest z płatkami owsianowmi. W sklepach jest ogromny ich wybór, na wszystkich jest napis- płatki owsianne górskie, zwykle, też szata graficzna nam sugeruje, że chodzi o zwykle płatki owsianne, takie jak najbardziej tradycyjne, takie co tylko w młynie zostały zmiażdzone i zapakowane w celu wysłania do sklepów. Otóż nie! Wszystkie sprzedawane płatki owsiannę w Polsce, to jest wysoko przetworzony produkt, o krótszym czasie gotowania, ale za to bez smaku, oraz z bardzo małą ilością kleiku. Niektóre płatki po zagotowaniu przypominają wręcz trociny, które pływają w czystym mleku, pozbawionym kleiku i smaku tradycyjnej owsianki. Ale UWAGA. W sklepach ze zdrową żywnością można kupić tradycyjne płatki, ale 5 krotnie droższe, bo z ekologicznych upraw! A ja nie chcę ekologicznych! Chcę zwykłych, takich dla koni... Czyżbyn musiał iść na targ, kupić owies dla konia i młotek, aby w domu na podłodze rozsypać ziarna i przez uderzanie młotkiem robić z nich tradycyjne płatki górskie, zwykle? A płatki owsiannę są takie zdrowe- tak dla dziai jak i dla starszych.
      .
      Chce też kupić zwykły moździerz do ucierania niektórych produktów spożywczych, np siemienia lnianego, orzechów, przypraw.
      .
      XXI wiek, a człowiek jest pozbawiony tego, co sto lat temu mieli najbiedniejsi, np płatki owsiannę nie przerabiane technologicznie, tylko takie wprost z młyna, albo zwykły moździerz kuchenny.
    • vivyan Re: Zakupy na Hali 01.12.13, 11:11
      Zioła żeby były świeże w pęczkach! I prawdziwa kapusta kiszona a nie zakwaszana octem! I masło swojskie i twaróg prawdziwy oraz mleko i śmietana. O. Tego mi brakuje, ale nie tylko na Hali, a w ogóle.
      • der-chef Re: Zakupy na Hali 01.12.13, 14:32
        vivyan napisała:

> Zioła żeby były świeże w pęczkach! I prawdziwa kapusta kiszona a nie zakwaszana
        > octem! I masło swojskie i twaróg prawdziwy oraz mleko i śmietana. O. Tego mi b
        > rakuje, ale nie tylko na Hali, a w ogóle.

To musisz się przenieść w czasie o 55 lat wstecz. Było duże targowisko w miejscu obecnego mechanika. Towar był prosto od chłopa i to świeżutki.
        • vivyan Re: Zakupy na Hali 01.12.13, 14:44
          Czy ja wiem? Skoro latem na targu u nas stoi pan z pękami ziół a w Radzionkowie na targu do chłopa z kiszonkami ustawia się gigantyczna kolejka, to może i na Hali by się dało?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka