Dodaj do ulubionych

TARNOGÓRSKIE PRZYCHODNIE

IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 24.04.02, 00:48
Ciekaw jestem co sądzicie o tarnogórskiej służbie zdrowia, a w szczególności o
tarnogórskich przychodniach ?
Przychodnia specjalistyczna przy ul.Piłsudskiego dosłownie się sypie, winda
tradycyjnie nie działa, w rejestracji nikt nic nie wie, a pacjenci biegają po
całym budynku... A lekarze ? Lekarze - Ci dobrzy już dawno odeszli do
konkurencyjnych prywatnych placówek, albo też za chwile to zrobią.
Fizykoterapia zlikwidowana, poradni ortodontycznej już nie ma... To tylko
niektóre przykłady "reformowania" tarnogórskiego lecznictwa otwartego przez te
same osoby, które nadal likwidują pozostałości publicznej służby zdrowia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Julka Re: TARNOGÓRSKIE PRZYCHODNIE IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 25.06.02, 12:12
      Wiesz, mysle, ze budynki moglyby sie sypac, bo i tak nie jestesmy
      przyzwyczajeni do luksusow i sprzetu na najwyzszym poziomie, niech by tylko
      lekarze byli kompetentni. Przez ostatnie 3 lata mialam niestety bardzo czesty
      kontakt z tarnogorska sluzba zdrowia lacznie ze wszystkimi tu szpitalami. I
      wiesz co? Mysle, ze czasem sama wiem wiecej niz lekarze. Nie mam pojecia kto
      dal im uprawnienia do wykonywania tego zawodu. Lekarz, ktory nie potrafi
      odczytac EKG i stwierzda zawal, ktorego nie bylo, badz wynik USG stwierdzajacy
      guzki, a badanie u innego lekarza (oczywiscie za duze pieniadze) stwierzdajace,
      ze wszystko jest OK. I co Ty na to?
      • Gość: adaś Re: TARNOGÓRSKIE PRZYCHODNIE IP: 195.136.60.* 04.07.02, 16:00
        miesiąc temu miałem problem z zębem nr 8 - zaczął s....n rosnąć w tempie
        expresowym wywołując ból taki że ......szkoda gadać, chłop jestem to i nie
        narzekam. Chcąc coś temu zaradzić udałem się do Bytomia na Plac Akademicki
        gdzie mieści się poradnia chirurgii przy Akademi Medycznej, czy jakoś tam.
        Budynek cacy, czyściutki, pachnący, na buty musisz założyć worki ochronne,
        zajebisty RTG gabinet (zdjęcie w 2 min), kawiarenka dla pacjentów. Słowem -
        Europa. I co z tego, jak na wizytę czekasz w poczekalni 2-3 godziny (oczywiście
        trzeba w pracy wolne wziąć). Jak już przyjdzie do wizyty, to 10 studentów (i
        studentek :-) ) zagląda ci w paszczę, stawia diagnozę że chwasta trzeba usunąć
        i zaprasza za 2 lub 3 tygodnie na zabieg! To przecież niehumanitarne kazać
        człowiekowi żyć z takim bólem. Ale Kasa Chorych nie ma kasiurki na środki
        znieczulające i co zrobisz? To co musisz - idziesz do prywatnego dentysty, w
        miłym dyskretnym gabinecie w towarzystwie atrakcyjnej asystentki pozbywasz się
        problemu. Tylko po co do cholery płacę na Kasę Chorych? I want my money back!
    • Gość: dr scott Re: TARNOGÓRSKIE PRZYCHODNIE IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.02, 22:29
      Gość portalu: PACJENT napisał(a):

> Ciekaw jestem co sądzicie o tarnogórskiej służbie zdrowia, a w szczególności
      o
      > tarnogórskich przychodniach ?
      > Przychodnia specjalistyczna przy ul.Piłsudskiego dosłownie się sypie, winda
      > tradycyjnie nie działa, w rejestracji nikt nic nie wie, a pacjenci biegają po
      > całym budynku... A lekarze ? Lekarze - Ci dobrzy już dawno odeszli do
      > konkurencyjnych prywatnych placówek, albo też za chwile to zrobią.
      > Fizykoterapia zlikwidowana, poradni ortodontycznej już nie ma... To tylko
      > niektóre przykłady "reformowania" tarnogórskiego lecznictwa otwartego przez
      te
      > same osoby, które nadal likwidują pozostałości publicznej służby zdrowia.

szpitale sa cool
      ostatnio jak mnie skladali to luzik.
      chociaz mam pare zastrzezen!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka