Gość: bywalec
IP: *.internetdsl.tpnet.pl
19.12.04, 00:14
Witam. Od dawna czytam to forum, pamiętam aferę z pleplakiem, jak również gorola7 którego to naśladuje teraźniejszy gorol. Jestem polakiem i mieszkam w TG, znam wielu Ślązaków o których nie mogę powiedzieć złego słowa. Nie ma wśród nich zachowań agresywnych, nie ma wśród nich również pijaków. Są uczciwi i pracowici, nigdy się na nich nie zawiodłem. Również ludzie z forum są tacy. Popieram RAŚ i nie chwale się tym na każdym kroku, że niektórzy to "gorole", ponieważ rozumię założenia, w przeciwieństwie do gorola i jego kolegów. Zawsze lubiłem czytać to forum, ale teraz nie ma za bardzo co czytać. Wiem również że nie każdy zawsze miał czas aby tu pisać, więc pisali chociaż krótkie posty aby jednak cos się tutaj działo. Postać gorola kompletnie to forum zepsuła. Wraz z kolegami założyli sobie kompletnie bezsensowne wątki za które mi, jako polakowi wstyd. Ten kąciki wspólnej adoracji pokazuje tylko jak głupi ci ludzie są. To tak jak zabawa w głuchy telefon; jeden coś napisze, a drugi powtarza i przekręca, aż w końcu wychodzą im całkowite abstrakcje, o których nawet nie było mowy! Mieszkam na Śląsku i liczę się z tym, że Ślązacy mówią po śląsku. Nie zabraniam im tego, bo w końcu to część ich kultury, której nam Polakom brak. Gorol choć mówi że jest tolerancyjny to nie potrafi zaakceptować niektórych rzeczy takimi jakie są. Mnie osobiście nie przeszkadza jak ktoś mówi po śląsku. Z tego co czytałem widać jak na dłoni, że nikt tutaj na forum nie lubi gorola i w ogóle wam się nie dziwię. Najbardziej sprzeciwia się Carlos za co też został znienawidzony i oszkalowany przez gorola. Ci, którzy pozostali bierni zostali tak tylko lekko przezwani i zostawieni w spokoju. Ta grupka osób, zwąca się "grupą uderzeniową o2" jest czystą prowokacją i niewątpliwie nie będzie brała udziału w wartościowej dyskusji, na którą przewidziane jest forum. Mam nadzieję, że stojące za tym osoby wrócą na swoje forum, do swoich, gdzie będą mogli sobie poprzeklinać do woli i nie zostanie usunięty ich żaden nawet najgłupszy post. Sądzę, że są to ludzie młodzi, którzy jak to "rasowi gorole" nie potrafią nawet poprawnie zdania po polsku napisać. Jest mi niezmiernie wstyd, mam tylko nadzieję, że mój apel zostanie wysłuchany.
A na Święta życzę wszystkim wszystkiego co dobre! Zarówno Ślązakom, jak i Polakom wizytującym to forum!