Dodaj do ulubionych

Psychoterapia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:36
Znacie jakiś dobrych psychoterapeutów w TG i okolicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: odnowiciel Re: Psychoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 05:49
      znam, nazywa sie Pepek
    • d_aga Re: Psychoterapia 19.03.06, 13:47
      czego ma ta psychoterapia dotyczyć?
      Jeśli uzaleznień, to pytaj w To-Tu.
      Jeśli problemów emocjonalnych, spróbuj w Powiatowej Poradni
      Psychologiczno-Pedagogicznej
    • pointowski Re: Psychoterapia 19.03.06, 16:20
      witam

Polecam

Renata Procak
      Śląski Ośrodek Psychoterapii i Pedagogiki Gestalt
      41-923 Bytom, ul. Stolarzowicka 38
      0-32 280-51-55, 607-295-998
    • Gość: milka Re: Psychoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:29
      Mam problemy z odżywianiem a dokładniej zbyt dużo jem i nie potrafię tego opanować, cały czas myslę o jedzeniu. A poza tym mam trudności w otwarciu sie przed ludzmi i wypowiadaniu swoich opinii.

Czy moglabys napisac gdzie dokładnie znajduje się ta poradnia powiatowa i ewentualnie jacy lekarze przyjmują?

I jeszcze pytanko do osoby która polecała panią Procak, ile bierze za wizytę?

I czy z takimi problemami mogę się udać do psychoterapeuty ?

• Gość: czarna_mamba Re: Psychoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:54
        Jako specjalista odradzam Powiatową Poradnię Psychologiczno-Pedagogiczną,
        ponieważ głównie zajmuje się diagnozowaniem dzieci i młodzieży w zakresie
        problemów szkolnych, deficytów rozwojowych, potencjału intelektualnego i
        terapii rodzinnej( raczej specjalizują się w psychologii dziecięcej i
        rozwojowej, a nie klinicznej). Wydaje mi się, że w twoim przypadku szybciej
        znajdziesz pomoc w To Tu na Karłuszowcu lub u psychologa w poradni na ul.
        Bytomskiej (ZOZ Śródmieście). Możesz także szukać pomocy u psychiatry, ale
        radzę zacząć od wizyty u psychologa.
      • pointowski Re: Psychoterapia 19.03.06, 18:56
        Nie wiem ile bierze za wizyte i czy moze Ci pomoc - najlepiej zadzwon i zapytaj
        - powodzenia
      • d_aga Re: Psychoterapia 19.03.06, 21:13
        W takim przypadku zdecydowanie TO-TU na Karluszowcu. Porady sa bezpłatne.
        Przyjęcia na podstawie karty czipowej. Lepiej umówić się wczesniej telefonicznie.
        Poszukaj w Google.
        • Gość: milka Re: Psychoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 21:39
          Z tego co wyczytałam na stronie tego ośrodka to zajmuje się on raczej problemem uzależnień od alkoholu, przemocą i narkotykami.

Możecie polecić jeszcze jakiś psychoterapeutów i psychologów?
          • d_aga Re: Psychoterapia 20.03.06, 15:39
            ,,zajadanie sie " to przeciez tez uzależnienie
          • staniol1 Re: Psychoterapia 26.04.06, 23:14
            Niestety w samych TG nie ma takiej możliwości. Proponuję Ośrodek Leczenia Nerwic
            i Zaburzeń Jedzenia w Gliwicach na Asnyka 10. Psychoterapeuci z certyfikatami
            PTP lub szkolący się i pracujący pod superwizją. To jest fachowe leczenie ... Do
            wyboru grupy terapeutyczne bezpłatne lub terapia indywidualna płatna. Okresowo
            robią też grupy płatne.

Pozdrawiam
            lekarz, psychoterapeuta
            • pointowski Re: Psychoterapia 27.04.06, 15:33

www.gestalt.slask.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka