Gość: milka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:36 Znacie jakiś dobrych psychoterapeutów w TG i okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: odnowiciel Re: Psychoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 05:49 znam, nazywa sie Pepek Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga Re: Psychoterapia 19.03.06, 13:47 czego ma ta psychoterapia dotyczyć? Jeśli uzaleznień, to pytaj w To-Tu. Jeśli problemów emocjonalnych, spróbuj w Powiatowej Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej Odpowiedz Link Zgłoś
pointowski Re: Psychoterapia 19.03.06, 16:20 witam Polecam Renata Procak Śląski Ośrodek Psychoterapii i Pedagogiki Gestalt 41-923 Bytom, ul. Stolarzowicka 38 0-32 280-51-55, 607-295-998 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Psychoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:29 Mam problemy z odżywianiem a dokładniej zbyt dużo jem i nie potrafię tego opanować, cały czas myslę o jedzeniu. A poza tym mam trudności w otwarciu sie przed ludzmi i wypowiadaniu swoich opinii. Czy moglabys napisac gdzie dokładnie znajduje się ta poradnia powiatowa i ewentualnie jacy lekarze przyjmują? I jeszcze pytanko do osoby która polecała panią Procak, ile bierze za wizytę? I czy z takimi problemami mogę się udać do psychoterapeuty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna_mamba Re: Psychoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:54 Jako specjalista odradzam Powiatową Poradnię Psychologiczno-Pedagogiczną, ponieważ głównie zajmuje się diagnozowaniem dzieci i młodzieży w zakresie problemów szkolnych, deficytów rozwojowych, potencjału intelektualnego i terapii rodzinnej( raczej specjalizują się w psychologii dziecięcej i rozwojowej, a nie klinicznej). Wydaje mi się, że w twoim przypadku szybciej znajdziesz pomoc w To Tu na Karłuszowcu lub u psychologa w poradni na ul. Bytomskiej (ZOZ Śródmieście). Możesz także szukać pomocy u psychiatry, ale radzę zacząć od wizyty u psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
pointowski Re: Psychoterapia 19.03.06, 18:56 Nie wiem ile bierze za wizyte i czy moze Ci pomoc - najlepiej zadzwon i zapytaj - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga Re: Psychoterapia 19.03.06, 21:13 W takim przypadku zdecydowanie TO-TU na Karluszowcu. Porady sa bezpłatne. Przyjęcia na podstawie karty czipowej. Lepiej umówić się wczesniej telefonicznie. Poszukaj w Google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Psychoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 21:39 Z tego co wyczytałam na stronie tego ośrodka to zajmuje się on raczej problemem uzależnień od alkoholu, przemocą i narkotykami. Możecie polecić jeszcze jakiś psychoterapeutów i psychologów? Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga Re: Psychoterapia 20.03.06, 15:39 ,,zajadanie sie " to przeciez tez uzależnienie Odpowiedz Link Zgłoś
staniol1 Re: Psychoterapia 26.04.06, 23:14 Niestety w samych TG nie ma takiej możliwości. Proponuję Ośrodek Leczenia Nerwic i Zaburzeń Jedzenia w Gliwicach na Asnyka 10. Psychoterapeuci z certyfikatami PTP lub szkolący się i pracujący pod superwizją. To jest fachowe leczenie ... Do wyboru grupy terapeutyczne bezpłatne lub terapia indywidualna płatna. Okresowo robią też grupy płatne. Pozdrawiam lekarz, psychoterapeuta Odpowiedz Link Zgłoś