Dodaj do ulubionych

Strona poswięcona tarnogórskim muzykom

IP: *.st.lerid.com.pl 30.12.02, 02:01
Witam! Co myslicie o pomysle zrobienia strony internetowej poswieconej
tarnogórskim muzykom? Wiem, że w miescie jest bardzo wiele takich osób, jest
wiele zespołów, więc pomyślałem sobie, że fanie by było wszystkich tych
grających, gitarzystów,klawiszowców,perkusistów,basistów i wokali zebrać w
jedną całosć na wspólnej stronie internetowej.Myśle że takie przedsięwzięcie
ułatwiłoby poszukiwanie członków do zespołu na przykład. Oczywiscie
znalazłoby się miejsce również dla muzyków z poza Tarnowskich Gór, którzy
grali bądz grają w różnych miejscowych zespołach. Widze to w następujący
sposób: podzielenie na kategorie; gitarzysci , klawiszowcy itp. Każdy
zamieszczony na stronie muzyk miałby możliwość zamieszczenia jakiegos
ciekawego, odjazdowego zdjęcia, informacji typu ile lat gra , gdzie grał,
jakieś ewentualne osiągniecia, sprzet na którym gra itp.Poza tym fajnie by
było zamiescic jakieś porady typu na przykład sposoby nagłosnienia na
koncertach, porady odnosnie instrumentów oraz gry na nich. W zasadzie kazdy
miałby mozliwość dodania czegoś swojego na stronę, tak, że w zasadzie
redagowana byłaby ona przez Was , grających. Co myślicie o tym pomyśle? Ja
myśle że jest fajny.Czekam na Wasze opinie a w szczególności na opinie
zainteresowanych powstaniem takiej stronki.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yasny Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom 30.12.02, 13:31
      ciekawe i .. ambitne
      wiekszosc zepolow ma swoje strony w sieci, ale stworzenie takiej "bazy danych" to niezly pomysl
      no ale najwazniejsze jest to, kto sie tym zajmie ;)
      choc nie udzielam sie na zadnym instrumencie, zglaszam zainteresowanie projektem (popelnilem juz strone jednej kapeli z TG)
    • yasny Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom 30.12.02, 14:10
      pendragon - z jakiej jestes kapeli ?
    • evek Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom 30.12.02, 17:19
      jestem za! kupa roboty, ale jaki zysk! i zeby byly aktualne informacje gdzie,
      kiedy i kogo mozna posluchac - wtedy by czlowiek wiedzial jak nie przeoczyc
      czegos ciekawego!
    • Gość: Pendragon Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom IP: *.st.lerid.com.pl 03.01.03, 03:17
      W takim razie jak tylko znajde czas to wezme sie za
      robienie takiej stronki. Najwczesniej jednak za 2
      tygodnie. Pozdrawiam
      • evek Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom 03.01.03, 09:48
        a mozna podsylac Ci wolne wnioski i propozycje? ;O)
        pozdrawiam i - w wolnej od stukania w klawiaturke chwili 3mam kciuki za
        realizacje, bo pomysl jest na prawde niezly!
        • Gość: Pendragon Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom IP: *.st.lerid.com.pl 03.01.03, 18:23
          No fakt, pomysł jest dobry. Własnie sie o tym przekonałem. Administrator strony
          www.tg.site.pl Pan Zbigniew Markowski tez o tym dobrze wie.
          Wysyłałem ostatnio do niego maila ze zgłoszeniem mojej nowej strony do katalogu
          tg.site.pl i przy okazji zapytałem co sądzi o pomysle który własnie realizuje.
          odpowiedział ze jest dobry , no i kurwa tak mu sie ten pomysł spodobał ze sam
          zaczał go realizować. Krótko mówiąc podpier.... mi pomysł na strone.
          Troche chamskie , nie? Tym bardziej ze robi ją nie mając pojęcia o graniu ,
          muzyce itp. Nie wspomne o kontaktach z tarnogórskimi muzykami. Dostałem wiele
          maili od ludzi z kapel, miedzy innymi Cactooz , Blizard , Arien i inne.
          Chciałem wraz z nimi tworzyc tą stronę, pomysł im sie podoba, ale nie ma sensu
          robic czegos dwukrotnie w takiej sytuacji , bo to sie mija z celem.
          • Gość: Marc Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom IP: *.i-bud.pl 03.01.03, 18:34
            Pendragon, uspokój się, własnie zdjęliśmy to o czym mówisz i rób sobie ile
            wlezie, szczęśliwej drogi; a tak na marginesie... nie przeklinaj, proszę w obok
            mojego nazwiska; ten pomysł ma 2 lata i nie wydaje mi się, żeby był twój
            • Gość: Marc Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom IP: *.i-bud.pl 03.01.03, 18:36
              jestem absolwentem szkoły muzycznej z 8 letnim dorobkiem w zespołach, posiadam
              stosowne kontakty w środowisku i co teraz?
              • Gość: Pendragon Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom IP: *.st.lerid.com.pl 03.01.03, 20:16
                Nie tylko usunał pan swoją wersję testową strony , ale również WSZYSTKIE moje
                wpisy na forum tg.site.pl dodając mnie i tych , którzy sie wypowiedzieli na
                czarną listę. Dlaczego? pytam. No nic , nieistotne , rozumiem że "za kare"
                Pomysł ma dwa lata, wiec dlaczego dopiero teraz zaczał byc realizowany? Zbieg
                okolicznosci?
                Kontakty w srodowisku muzycznym. hhmmmm jakie kontakty pytam ? Może cos wiecej
                na temat tych kontaktów ? Gram osiem lat i jakos sie z panem nie spotkałem, ani
                żaden z moich znajomych. Szkoła muzyczna, no ok , lecz co moze Pan powiedziec
                na temat nagłosnienia sprzetu na próbie lub na koncertach ? Jakie polecałby Pan
                na przykład ustawienia sprzętu ? Lub w jaki sposób nagrać płyte demo ? Ok,
                mniejsza z tym. Zagrał Pan totalnie po chamsku, nie spodziewałem sie tego po
                Panu. Moje przeklenstwa: każdy by sie wkurzył w takiej sytuacji, a to ze
                znalazły się one w tekscie, który zawierał również Pana nazwisko wcale nie
                oznacza ze odwoływały się do niego. Wie pan o tym dobrze , w koncu pousuwał Pan
                wpisy zeby nie było "dowodów". Tak sie nie robi Panie Zbyszku.
                • yasny Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom 03.01.03, 23:42
                  marc - niezaleznie od tego jak dawno wpadles na ten pomysl , to zamieszczenie strony w tym momencie, bylo dosc niefortunnym posunieciem, zawsze mozna to inaczej rozwiazac
                  no a cenzura na forum - bez komentarza

marc & pendragon - wasza klotnia o wyzszosci kompetencji jest bez sensu
                  • Gość: Marc Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom IP: *.i-bud.pl 04.01.03, 00:54
                    yasny napisał:

> marc - niezaleznie od tego jak dawno wpadles na ten pomysl , to zamieszczenie
                    s
                    > trony w tym momencie, bylo dosc niefortunnym posunieciem, zawsze mozna to
                    inacz
                    > ej rozwiazac
                    ojej, pokazywałem coś komuś, czego w ogóle nie będzie, czy to nie przesada
                    wypisywać jakieś bzdury o kradzieży na tak niskih podstawach?
                    > no a cenzura na forum - bez komentarza
                    cenzura jest i była - także tutaj - jak czytam tego na pen to samo mi się kasuje
                    >
                    >
                    > marc & pendragon - wasza klotnia o wyzszosci kompetencji jest bez sensu
                    wiem, już nie będę dyskutował
                    >
                    >
                    >
                    • Gość: Fugazi Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom IP: *.st.lerid.com.pl 04.01.03, 11:09
                      Jak "adminowi" na tg.site cos nie pasuje to usowa wszystkie wpisy, wystarczy
                      tylko ze cos sie o nim wspomni, wg. niego powinny byc posty do admina takiej
                      tresci np: "dzieki Ci kochany adminie ", "to forum jest extra" itp. Gosc
                      zapomnial ze mozna dyskutowac o nim na wiele sposobow w necie i nikt nam tego
                      nie zabroni. Dales popis koles. Ten twoj tg.site jest juz do niczego !!! a jak
                      juz kasujesz posty to wykasuj wszystkie moje, ale wszystkie !!! inni tez sie
                      odezwa zobaczysz :)
                      P.S. Brat mi mowic co zrobiles z jego pomyslem. chcesz to ci to wszystko
                      udowodnie czarne na bialym
    • Gość: Pendragon Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom IP: *.st.lerid.com.pl 05.01.03, 11:56
      www.muzycytg.prv.pl w zasadzie juz działa. Prezentacje muzyków, porady ,
      linki , forum , ksiega gosci , informacje o koncertach i wydarzeniach
      muzycznych w naszym miescie.
      Kazdy z Was ma mozliwosc zamieszczenia swojego artykułu, recenzji koncertu ,
      lub czegokolwiek zwiazanego z tematem. Szczegóły na stronie

www.muzycytg.prv.pl

ZAPRASZAMY SERDECZNIE
      • Gość: Fugazi Re: Strona poswięcona tarnogórskim muzykom IP: *.st.lerid.com.pl 07.01.03, 00:33
        Stronka www.muzycytg.prv.pl dziala od 06.01.2003 a juz robi sie na niej duzy
        ruch, odwiedzil ja tez sam PAWEL KUKIZ!!! TAK TEN Z PIERSI!!! Mozliwe ze
        pomoze nam redagowac dzial pt. "Wokalisci" !!! :) Jestesmy zaszczyceni tym ze
        wyrazil ochote sie tym zajac. Liczymy rowniez na porady w dziale "Gitarzysci"
        ze strony znanego krakowskiego gitarzysty Roberta Pieculewicza.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY WSZYSTKICH MUZYKOW ORAZ ICH FANOW Z TARNOWSKICH GÓR I NIE
        TYLKO.
        Przypominam ze kazdy moze brac udzial w redagowaniu tej strony, material
        zostanie podpisany jego nazwiskiem, imieniem lub nickiem.
        PZDRAWIAM.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka