Dodaj do ulubionych

nowa w tarnowskich gorach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:03
Szukam nowych kolezanek. w marcu przeprowadzilam sie do tarnowskich gor i
wciaz prawie nikogo tu nie znam (nie liczac mojego meza... i 5-miesiecznego
malucha ktory rosnie w moim brzuszku ;)Moje stare dobre kolezanki sa zbyt
daleko by wyskoczyc z nimi na godzine lub dwie na kawe lub spacer Jesli jakas
przyszla mama siedzi w domu i troche sie nudzi, niech napisze do mnie...
jesli ma ochote ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Karlik Jo tysch szukom kolezanek:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:14
      hehe
      • Gość: Wasz Bercik Re: Jo tysch szukom kolezanek:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:43
        My soom tysz ze Tarnowskich G. Mogymy sziśc do ciebie, weznymy jaskoś flasecka i
        zrobiymy biba bydziesz wśród sfoich.
        Co ty na to G7????
    • Gość: ... Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:54
      Nie patrz na tych debili. Niech Ci nie zepsują obrazu społeczności TG- bo są tu też normalni ludzie.
      • Gość: Hedwin Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:18
        My tylko staroomy sie reprezyntuwać średniu pozioom słunskigo społeczyństwa.
        Widzisz pszibył jedyn mundry i glosi że wszyscy soom "be" tylko łon jest tyn
        światly i rozumny, znaczy to mnij wiyncyj tye że to gościu ze propellerem.
        Parsk.
        • Gość: Aga Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:28
          A skąd przyjechałaś?
          • Gość: Karlik Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 16:11
            Agiś a z Chebzio, pikne miasto task jak i nazwa, cysto śluncko, z nazewnictwa
            Aguś podobo mi sie jeszcze pitwata, srejtaśma, haziel,kibel i dupcynie.
            PARSK
            • Gość: juka Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 16:58
              Zawsze mówiłem że Tarnowskie Góry to miasto debili co widać na tym forum.
              • Gość: ­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 17:11
                To żle mówiłaś miasto jest ok i ludzie są ok! jedynym debilem jest ten kto
                wszystkich wrzuca di jednego worka na ale cóż, podobno baba ma tylko jeden zwój
                móżgowy więcej od kury aby nie rżnęła pod siebie PARSK
    • Gość: joli Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.strong-pc.com 08.09.06, 17:21
      Edytko, chyba złe forum wybralaś . Widzę , że ktoś chce za wszelką cenę
      ośmieszyć Tarnogórzan i Ślązakow .Jak mawiał filmowy Pawlak " ludzie dzielą
      się na mądrych i glupich..." pochodzenie nic nie znaczy...
      • Gość: Wasz Bercik Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 17:35
        Jak nie znaczy to dlaczego na śląskich uczelniach nie ma hanysów, dlaczego w tym
        regionie jest największa przestępczość a Polsat omawiając sprawę pedofila z
        Gliwic stwierdził, że śląs to wylęgarnia bandytow???
        Dlaczego 99% nauczycieli w śląskich szkołach to gorole...
        Bo tutek je ciymnota i zabobon!!!
        Parsk Ludkowie jabcok for all!!!!
        • d_aga Re: nowa w tarnowskich gorach 08.09.06, 18:07
          Gość portalu: Wasz Bercik napisał(a):

> Jak nie znaczy to dlaczego na śląskich uczelniach nie ma hanysów, dlaczego w ty
          > m
          > regionie jest największa przestępczość a Polsat omawiając sprawę pedofila z
          > Gliwic stwierdził, że śląs to wylęgarnia bandytow???
          > Dlaczego 99% nauczycieli w śląskich szkołach to gorole...
          ....
          Hm...ciekawe, skąd te dane?
          Mój mąż ma wyższe wykształcenie, choć rodem z Tarnowskich Gór. Moi synowie,
          urodzeni i wychowani na Śląsku studiują na tutejszej największej państwowej
          uczelni wyższej.
          Ja pracuję w szkole. Jestem wprawdzie gorolką, ale większość moich kolezanek i
          kolegów magistrów pochodzi z rejonu powiatu tarnogórskiego. Nasi przyjeciele i
          znajomi to kulturalni, mili i w większości wysoko wykształceni ludzie.
          Więc podtrzymuje pytanie jak we wstępie.....
          • Gość: Wasz Bercik Re: nowa w tarnowskich gorach IP: 85.195.119.* 08.09.06, 18:18
            Aguś a we kieryj szkole uczysz?
            Ciekawym bo cóś ściymniosz.

Poza tym w regionie 6mln. ludności aytochtonów jest 1.5mln.
            Więc zrozumiale że wiekszość nauczycieli pochodzi ze śląska tylko czy są
            slązaklami i czy -że tak niewładniew napisze-srają na nasz kraj wychwealająć
            bandytyzm niemiecki!!!!!
            • d_aga Re: nowa w tarnowskich gorach 08.09.06, 21:17

> Aguś a we kieryj szkole uczysz?
              > Ciekawym bo cóś ściymniosz.

Nie mam powodów, by sciemniać. Wszak napisałam, że jestem gorolką
              >
              > Poza tym w regionie 6mln. ludności aytochtonów jest 1.5mln.
              > Więc zrozumiale że wiekszość nauczycieli pochodzi ze śląska tylko czy są
              > slązaklami i czy -że tak niewładniew napisze-srają na nasz kraj wychwealająć
              > bandytyzm niemiecki!!!!!

Ślązak wychwala ,,bandytyzm niemiecki"? ...nie spotkałam się z tym, bynajmniej...
              • Gość: gorol Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 22:24
                www.wprost.pl/ar/?O=91578

• Gość: ak Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.pools.arcor-ip.net 11.09.06, 23:37
            Cytat "... znajomi to kulturalni, mili i w większości wysoko wykształceni
            ludzie ..."

no chyba cie pogielo
            a czy ty tez jestes wysoko wyksztalcona?

pomysl nim cos napiszesz, nie osmieszaj sie, kobieto
    • Gość: ; Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 22:32
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=26060197&v=2&s=0
      • Gość: Hedwin Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:44
        Pszidoł by sie jeszcze link ło ilości bryny jakoom waloom i ilu ich jest na
        uniwersytetach na 1000 studyntóf,

To bou Karlik tnij.org/kwiat_slaskiej_pedofilii
      • Gość: ; Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 12:23
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=26060197&a=26060986
    • Gość: jorg Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 10:21
      Bercik jak by twój ojciec wiedział co z ciebie wyrośnie to na wagon by się
      spuścił żebys trochę świata zwiedził.
    • Gość: koleżanka Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 11:04
      Cześć! Też jestem w ciąży:), w 3 miesiącu, mieszkam w okolicach T.Gór i siedzę
      w domu. Tutaj na forum niestety nie da sie pogadać..sama widzisz co tu się
      wypisuje.. Napisz do mnie na adres mojaultra@neostrada.pl Czekam, papapap
      • Gość: jacek Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.pools.arcor-ip.net 09.09.06, 15:26
        Co do tych, którzy są w RFN, to zauważyłem, że najwięcej tych z wyższym
        wykształceniem, to ci, którzy kończyli studia w Polsce. Z moich znajomych mam
        takich osób ponad 20 sztuk, a nie znam nikogo, kto wyjechał i tam studiował.
        Mało tego, syn znajomych przyjechał studiować do Polski.
        Z kolegów ojca ze szkolnych ław (niemieckich i polskich), którzy tu
        przyjeżdżają w odwiedziny mało który ma wyższe wykształcenie.
        Do Polski jada studiowac tylko ludzie ktorzy nie opanowali niemieckiego w
        stopniu umozliwiajacym im studiowanie w Niemczech, znam pare przypadkow ,
        jezdzili do Düsseldorfu do gimnazjum.Moja latorosl nie miala z tym
        problemu,dzieciom trzeba wskazac priorytety (w Niemczech j. niemiecki a nie
        polski jest jezykiem urzedowym, od tego trzeba zaczac)wtedy cos osiagna ,
        po czasie moge juz sie pochwalic ze jeden robi drugi juz fakultet na TH Aachen
        swojego rodzaju elitarnym uniwersytecie technicznym w RFN, wszystko obylo sie
        bez znajomosci, lapowek , strachu dostanie sie czy nie dostanie,a ze nauka
        dzieci kosztuje - trudno , z tym trzeba sie pogodzic,nie wszyscy tak mysla, wola
        narzekac.
        PS.Studiowanie w Niemczech jest za tanie, stad wielu nie ma szacunku do czegos
        co nic nie kosztuje.
      • anulagadula Re: nowa w tarnowskich gorach 12.09.06, 10:24
        Czesc Edytko, ja nie jestem w ciazy (przygotowuje sie za to do slubu) ale
        chetnie moge sobie z toba pogodac bo im wiecej przyjaciol tym lepiej. Wiec jesli
        masz ochote to pisz anulagadula@NOSPAM.gazeta.pl POzdrawiam

Ania
    • Gość: ! Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 11:22
      Autor: Gość: Berlińska IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl
      Data: 19.11.2003 20:13 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

------------------------------------------------------------------------------
      --
      Dobry Wieczór!
      Śledzę tę dyskusję i jeśli pojawiają się argumenty, których sama użyłabym, to
      się nie mieszam. Badania, w których uczestniczyłam lub prowadziłam
      samodzielnie
      od ponad 20 lat w pełni potwierdzaja Pańskie twierdzenia. Można tylko dodać,
      że
      nawet nie trzeba przywoływać przykładu Podlasia. Wiele wsi zamieszkanych
      przez
      przesiedleńców z Kresów wyludniało się, ponieważ wielu rodziców sprzedawało,
      jak Pan pisał, ostatnie kury i nakłaniało dzieci do kształcenia. Dodatkowym
      powodem było to, że nie byli pewni własności, więc wykształcenie było bardzo
      ważnym zabezpieczeniem przyszłości. Co do Ślązaków, to K.Żygulski w badaniach
      w
      1956 roku już stwierdził, że maja oni niższe aspiracje edukacyjne i preferują
      kształcenie dzieci w takich zawodach, na które było zapotrzebowanie na
      niemieckim rynku pracy. Tendecja ta dopiero po przełomie ustrojowym zaczęła
      słabnąć. W świetle badań Ślązacy czterokrotnie rzadziej legitymują się
      wyższym
      wykształceniem niż Polacy.
      Nie do końca podzielam pogląd o dostępności wyższego wykształcenia w PRL.
      Bylo
      mało uczelni i badania z lat 70-tych pokazały, że w skali kraju odsetek
      młodzieży chłopskiej na studiach był taki sam, jak przed wojną! Przyczyną był
      niski poziom nauczania w szkołach wiejskich. Mimo to wybitnie zdolne dzieci
      chłopskie zachęcane przez rodziców i nauczycieli mogły trafić na uniwersytety.
      Bilans PRL - 7% z wyższym wykształceniem wobec 25-35% w krajach UE najlepiej
      świadczy, ze występowały bariery w dostępie. Przytaczane badania wskazywały
      na
      odtwarzanie pozycji społecznej rodziców - najwyższy odsetek wśród studentów
      stanowiły dzieci tzw. inteligencji. Obecnie liczba studentów wzrosła
      czterokrotnie - możemy więc mówić o prawdziwym boomie edukacyjnym, pomimo
      kosztów, które nigdy nie były małe. Moi rodzice np. podsumowali, ze
      pieniądze,
      które dawali bratu i mnie na studiach (na opłacenie stancji i jedzenie)
      starczyłyby na zakup dużego fiata. Podkreslali, że niczego sie nie dorobili.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=8894107&a=9188825
      Autor: Gość: Mieszaniec IP: *.pl
      Data: 19.11.2003 18:23 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--
      Panie Franz!
      Ja właśnie miałem na myśli awans edukacyjny ludzi pochodzących głownie ze
      wsi!
      Chodzi mi o ludzi, którzy dzięki edukacji w czasach komuny osiągnęli
      społeczny
      awans.
      Wspomniani przeze mnie Podlasiacy ze wsi wypychali na siłę swoje dzieci do
      nauki, właśnie za komuny, kiedy uczyć się mógł każdy, kto tylko chciał (a nie
      tak jak dzisiaj, kto ma zasobnych rodziców, lub mieszka w mieście akademickim
      lub blisko). Nikt naprawdę nie bronił nikomu iść do ogólniaka. Ale Ślązacy
      tolerowali najwyżej pójście do technikum, bo przecież ogólniak nie daje
      zawodu, a końcu ile się można uczyć?
      Do roboty, a nie jakaś tam nauka.
      Zwróć uwagę, że wyraźnie pisałem o sprzedawaniu ostatnich kur, a kur nie
      trzymają ludzie w mieście. A poza tym, czy Ślązacy z opolskich miast różnili
      się w tym względzie od Ślązaków ze wsi? Nie sądzę.
      Co do tych, którzy są w RFN, to zauważyłem, że najwięcej tych z wyższym
      wykształceniem, to ci, którzy kończyli studia w Polsce. Z moich znajomych mam
      takich osób ponad 20 sztuk, a nie znam nikogo, kto wyjechał i tam studiował.
      Mało tego, syn znajomych przyjechał studiować do Polski.
      Z kolegów ojca ze szkolnych ław (niemieckich i polskich), którzy tu
      przyjeżdżają w odwiedziny mało który ma wyższe wykształcenie.
      A skoro już zjechaliśmy na temat edukacji i Niemiec, to w którymś z
      tegorocznych numerów "Newsweeka" (wydanie oryginalne) przeczytałem jaki
      krzywdzący jest system eduakcji niemieckiej, gdzie poprzez system rozdziału
      uczniów do różnych dróg kształcenia odcina się praktycznie możliwość awansu
      edukacyjnego i społecznego dzieciom z rodzin robotniczych. Został tam opisany
      ten mechanizm oraz przywiedzione dane statystyczne, w tym porównanie jaki
      odsetek dzieci rodziców - robotników zdobywa wyższe wykształcenie.
      Ten odsetek w RFN jest najniższy w Europie.
      Ale to tak na marginesie, jako ciekawostka.
      Pozdrawiam Pana.
      Pytkowi na pohybel.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=8894107&a=9186549
      Autor: Gość: Mieszaniec IP: *.pl
      Data: 18.11.2003 17:34 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--
      Nie rozumiem co Ty człowieku pieprzysz.
      Zobacz ilu profesorów, adiunktów i asystentów Ślązaków pracuje lub pracowało
      na Uniwersytecie Opolskim i Opolskiej Politechnice.
      Zobacz ilu śląskich nauczycieli jest w szkołach ogólnokształcących,
      zawodowych, muzycznych.
      Niby to niewiele, ale biorąc pod uwagę, że Ślązacy zamiast kształcić swoje
      dzieci, posyłali je do zawodówek, to są i tak są liczby szokujące!
      Pod względem stosunku do wykształcenia opolscy Ślązacy w stosunku n.p. do
      biedoty z Podlasia, byli beznadziejni. Zawsze gonili swoje dzieci do zawodówy
      i do roboty. Mój ojciec ma doktorat, ale tylko dzięki farorzowi, który
      przekonywał dziadka do posłania syna do ogólniaka. Ks. abp. Nossol też
      opowiadał o sobie, że cudem zdobył średnie wykształcenie i poszedł do
      seminarium. On to wie najlepiej i mówił o tym zjawisku po wielokroć. Stąd też
      jego idee fix było utworzenie uniwersytetu w Opolu, aby Ślązacy
      mogli "sztudiować doma".
      Wspomniani Podlasiacy, sprzedawali ostatnie kury, żeby wyekspediować dwoje
      dzieci do Warszawy. A Ślązacy, guzik, do zawodówy i szlus. A tymczasem za
      tzw.
      komuny naprawdę mógł studiować każdy, kto chciał. Dzisiaj niestety na starcie
      znaczna część społeczeństwa ma podcinane nogi.
      I zresztą tak zostało do dziś. Ślązacy nie wykorzystali swojej szansy na
      awans
      edukacyjny za komuny, a teraz mają szlaban ekonomiczny.
      Zobaczcie jaki odsetek Ślązaków jest w ogólniakach, a jaki w zawodówkach i
      technikach to moja teoria zaraz się potwierdzi.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=8894107&a=9163415
      • Gość: Wasz Bercik Re: Furman na forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 12:10
        No i bezdech????
        PS. Aby było jasne Froncki, Bercika Horsty, E#ncty i inne, nie mam nic przeciw
        dyskusji i szanuje każdy post rozumny i pozbawiona agresji oraz ślunckich
        mądrości-wiecie o co mi chodzi!!!!!
        Problem w tym, że każdy kto tutaj się ujawni zaczyna pierwszy post od plucia na
        bercika bo ma to wytworzyć wrażenie wśród czytających że jest mądry i takie tam
        bzdury.
        Jak narazie to tylko d'Aga i autorka tego topiku oraz pewien Pan którego niku
        nie pamiętam pisali posty normalne nie nacechowane głupotą i chęcią tyrania Bercika.
        Mnie tam wszystko jedno, im będziecie więcej bzdur pisać tym będzie większy bałagan
        • forman5 Re: Furman na forum? 09.09.06, 20:51

> No i bezdech????
          > PS. Aby było jasne Froncki, Bercika Horsty, E#ncty i inne, nie mam nic przeciw
          > dyskusji i szanuje każdy post rozumny i pozbawiona agresji oraz ślunckich
          > mądrości-wiecie o co mi chodzi!!!!!
          > Problem w tym, że każdy kto tutaj się ujawni zaczyna pierwszy post od plucia
          na
          > bercika bo ma to wytworzyć wrażenie wśród czytających że jest mądry i takie
          tam
          > bzdury.
          > Jak narazie to tylko d'Aga i autorka tego topiku oraz pewien Pan którego niku
          > nie pamiętam pisali posty normalne nie nacechowane głupotą i chęcią tyrania
          Ber
          > cika.
          > Mnie tam wszystko jedno, im będziecie więcej bzdur pisać tym będzie większy
          bał
          > agan

Ale jesteś wrażliwy.
          Wychodzisz z założenia"Co Wolno wojewodzie (Bercikowi -Hajerowi itd) to nie
          tobie......"
          Ale mentalność !
          • Gość: Karlik Re: Furman na forum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 21:03
            Bo moom wqiynksze możliwości foormoon ty ino moges stynkac i naciskać do
            usuniyncio ale jak myślisz, że to coś do to udowodnia ci że niy bo jak zginie
            jeszcze jedyn temat to zaloże za każdy usuniynty 10 a wos byda blokuwoł
            błachachachacha!!!!!
            • forman5 Re: Furman na forum? 10.09.06, 09:50
              Gość portalu: Karlik napisał(a):

> Bo moom wqiynksze możliwości

Palcem sobie możesz tylko pogrzebać nie powiem gdzie !

foormoon ty ino moges stynkac i naciskać do
              > usuniyncio

Admin sam to zrobi bez mojej potrzeby,juz to robił gdy bluzgałeś mięsem i
              mieszałeś ludzi z błotem

ale jak myślisz, że to coś do to udowodnia

Ja wcale tego nie chcę,chory i tak ma rację !

ci że niy bo jak zginie
              > jeszcze jedyn temat to zaloże za każdy usuniynty 10 a wos byda blokuwoł

Zadbaj o czystośc wypowiedzi ni to po polsku ni po śląsku.

> błachachachacha!!!!!

Dziecko tak się cieszy/Emocjonalnie jesteś na tym poziomie !
    • forman5 Re: nowa w tarnowskich gorach 10.09.06, 09:58
      Gość portalu: edyta napisał(a):

> Szukam nowych kolezanek. w marcu przeprowadzilam sie do tarnowskich gor i
      > wciaz prawie nikogo tu nie znam (nie liczac mojego meza... i 5-miesiecznego
      > malucha ktory rosnie w moim brzuszku ;)Moje stare dobre kolezanki sa zbyt
      > daleko by wyskoczyc z nimi na godzine lub dwie na kawe lub spacer Jesli jakas
      > przyszla mama siedzi w domu i troche sie nudzi, niech napisze do mnie...
      > jesli ma ochote ;)

Witamy na Ziemi Tarnogórskiej.
      Jak widzisz tutaj panuje anarchia i radzę Ci zajrzyj na inne forum
      tarnogórskie.Tam śmieci są usuwane na bieżąco.
      Sam zaraz przepraszam,że dałem się wyprowadzić z równowagi i temat podjęty
      przez Ciebie przrodził się w polemikę z szukającym zaczepki.
      • Gość: Karlik Re: nowa w tarnowskich gorach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 23:55
        foormoon jakiej zaczepki, przecież wyrażnie napiosaleś, ze przybyłeś tutaj aby
        robić porządski, klikasz na co możesz admin się mnie czepia a ja spoko.....
        Ale jak będzie za dużo to ty furman nie zaglądniesz na to forum:D:D:D:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka