helenaaa 23.11.06, 21:14 Mam pytanko : gdzie można zrobic badanie usg bioderek u niemowlaka? Dostałam skierowanie na to badanie ale na państwe trzeba czekać do marca a wtedy to ono juz nie bedzie nam potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimamo Re: USG bioderek 24.11.06, 13:21 my robiliśmy w Bi-Medzie u dr Holeczko, 50 zł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
helenaaa Re: USG bioderek 24.11.06, 13:34 mimamo a jak przebiegała wizyta? Bo na forum wiele nieprzychylnego przeczytałam o tej przychodni a dla mnie 50 złotych to nie mało. Badanie zrobili po "łebkach" czy jednak szczegółowo? Odpowiedz Link Zgłoś
abidolus Re: USG bioderek 24.11.06, 14:06 w Tąpkowicach 25 zł. Byłem z modym i niedługo znowu się wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: USG bioderek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 08:13 AniMed ul. Piłsudzkiego w podwórku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: USG bioderek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 12:52 W Limedzie na Tylnej w T.G. Odpowiedz Link Zgłoś
mimamo Re: USG bioderek 27.11.06, 08:51 helenaaa Bioderka badaliśmy już rok temu. Należało zdjąć dziecku dolną odzież, albo zsunąć, pampersa też, położyć na jednym boczku, pani dr zrobiła usg - oceniła jądro kostnienia, potem dziecko położyłam na drugim boczku, pani znowu usg - oceniła, pomierzyła na monitorze i można ubrać pieluchę. Później jeszcze sprawdzała jak odginają się nóżki na bok, gdy dziecko leży na pleckach. Zwróciła uwagę na to, że jak dziecko będzie chodzić, należy zadbać o dobre obuwie, z usztywnioną piętą. Mówiła też o pieluchowaniu - zakłądałam 1 tetrową na pampers, a ona powiedziała ze juz nie trzeba. Więcej nie pamiętam, bo było dawno, ale wynik badania by ok, więc byliśmy zadowoleni. Wg mnie 50 zł to drogo, jak masz okazję taniej to się nie wahaj, ale na darmową służb ę zdrowia nie ma co liczyć i czekać miesiącami - lepiej badanie wykonać od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
bona5 Re: USG bioderek 20.12.06, 08:20 ja mojej córce robiłam w Szpitali im Hagera, usg wykonuje ordynator pediatrii jak chcesz to mogę Ci dać namiary na niego Płaciłam 30 zł w kwietniu. Napisz mi na szkrzynkę czy chcesz jego telefon? Odpowiedz Link Zgłoś