Dodaj do ulubionych

ile nas jest...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.07, 23:45
...rodowitych tarnogorzan ?
Obserwuj wątek
    • razek67 Re: ile nas jest... 25.02.07, 00:02
      ...sporo
    • Gość: lolek Re: ile nas jest... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 18:19
      jakieś 10 000 reszta to gorole !!!!!!!!!
      ale wszyscy w magistracie i IPH
      • Gość: dadus27 Re: ile nas jest... IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.07, 19:39
        Mylisz się. Ja nie jestem rodowitym tarnogórzaninem, ale nie jestem też gorolem.
        • Gość: lolek Re: ile nas jest... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.07, 20:50
          sorry 10 000 tarnogórzan 10 000 hanysów razem 20 000 a reszta to gorole itd
    • Gość: Erewhon Re: ile nas jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 20:59
      rodowity tarnogórzanin
      • Gość: kkasia Re: ile nas jest... IP: *.sotn.cable.ntl.com 25.02.07, 21:38
        nie rodowita ale mieszkam tutaj od 5 roku zycia
        no to co ja jestem ? :)
        • Gość: lolek Re: ile nas jest... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:08
          jak żes przyjechała to żeś jest ptok i zależy skąd to hanys abo gorol
          • Gość: kkasia Re: ile nas jest... IP: *.sotn.cable.ntl.com 26.02.07, 22:09
            jo przyjechala z Katowic !!! ;)
            • Gość: lolek Re: ile nas jest... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 10:42
              jako hanys żeś jest pniok jako tarnogórzanin jednak ptok
              ptok- przyjezdny nie majacy grobów
              krzok- przyjezdny majacy groby jednego pokolenia ok 25 lat
              pniok - mający groby co najmniej 2 pokoleń ok 50 lat
              • Gość: kkasia Re: ile nas jest... IP: *.sotn.cable.ntl.com 28.02.07, 21:28
                nigdy nie pomyslalabym ze jestem krzok HA HA HA
                dzieki za uswiadomienie, czlowiek uczy sie cale zycie
                .... krzok, krzok ... to moje korzenie ;D

• Gość: tg Re: ile nas jest... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 13:08
          ...cheba bele co.
          • razek67 Re: ile nas jest... 28.02.07, 17:56

• gorol7 Jo je Slonzok!:-) 21.06.07, 15:48
              :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • Gość: TG Szczęśliwy gorol IP: *.stk.vectranet.pl 21.06.07, 16:12
                Szczęśliwie jestem gorolem:)
                • hellyspring Szczęśliwa Tarnogórzanka 21.06.07, 18:43
                  Moja rodzina pochowana jest na 5 różnych cmentarzach w TG i okolicy; najstarszy grób ma około 80 lat, ale ja sama nie mam jeszcze grobu dziwnym trafem:))
                  Dość jednak, że mieszkam w tym mieście 22 lata i zapewne troche jeszcze pomieszkam:))
                  Jakies 50 lat może...:))
                  • Gość: angol Szczęśliwy Tarnogórzanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 23:45
                    A co? - za 50 lat chcesz sie gdzieś wyprowadzać???
                    Bo ja mieszkam w TG dokładnie dwa razy tyle co ty i tak samo chce tu jeszcze
                    pomieszkać dalszych 50 lat!:))

Ciekawe czy będziemy jeszcze wtedy pisać na tym forum???:)))
                    ...jak dojrza litery na klawiaturze - to czymu niy?
                    • Gość: hanys Re: Szczęśliwy Tarnogórzanin IP: *.tpnet.pl 22.06.07, 07:05
                      angol w którym roku przyjechales na sląsk? skąd? pochwal się!
                      • Gość: angol Re: Szczęśliwy Tarnogórzanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 07:31
                        W 1963 - i trudno to nazwać przyjazdem, raczej przyjściem. Na ten świat.
                        • Gość: hanys Re: Szczęśliwy Tarnogórzanin IP: *.tpnet.pl 22.06.07, 09:44
                          to może wiesz skąd twoja rodzina tu przyjechała? chyba że urodziłeś się tu
                          przejazdem na ziemie odzyskane?
                          • Gość: angol Re: Szczęśliwy Tarnogórzanin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:50
                            Idź sie napić kawy - może ci sie nastrój polepszy!
                            Strasznie jesteś sfrustrowany! ...aż mi cie szkoda.
                    • hellyspring Szczęśliwa Tarnogórzanka 22.06.07, 08:59
                      No cóż, napisałam "co najmniej":)) A może na emeryturze coś mi odbije i wyjadę na jakieś Lazurowe Wybrzeż, kto wie:)) Nikt nie wie co się będzie działo za 50 lat, a nuż nam przyłączą mieścinę do Aglomeracji i będzie po indywidualizmie Tarnowskich Gór:/
                      A chciałam jeszcze zwrócić się do TG, że po raz kolejny już wspominasz na tym forum, że jesteś gorolem. Wierz mi, nie ma się czym chwalić, to słowo wśród Ślązaków ma wydźwięk wyjatkowo negatywny, a każdy czytający posty wie już zapewne, że nie jesteś autochtonem, a zatem nie trzeba tego na każdym kroku podkreślać:))
                      I radzę Ci czasam, zamiast śląszczyzny podwórkowej, posłuchać chociażby konkursów gwary śląskiej, może zauważysz, że to naprawdę nie to samo.
                      pozdr.
                      • Gość: angol Re: Szczęśliwa Tarnogórzanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:46
                        Jeżeli to jest odpowiedź na mój post - to coś ci sie nieźle pochrzaniło,
                        hellyspring!
                        Radzę ci - może przeczytaj go sobie jeszcze raz i nie wypisuj głupot.
                        Gorole mnie akurat nie przeszkadzają - ale mam z nimi tyle wspólnego co obecne
                        lato z zeszłorocznym sniegiem.:)
                        I nie ucz mnie śląskiej gwary - to tak, jakby ojca uczyć dzieci robić!
                        Też pozdrawiam!:)
                        • Gość: bolek i lolek Re: Szczęśliwa Tarnogórzanka IP: *.tpnet.pl 22.06.07, 11:50
                          Gość portalu: angol napisał(a):

> Jeżeli to jest odpowiedź na mój post - to coś ci sie nieźle pochrzaniło,
                          > hellyspring!
                          > Radzę ci - może przeczytaj go sobie jeszcze raz i nie wypisuj głupot.
                          > Gorole mnie akurat nie przeszkadzają - ale mam z nimi tyle wspólnego co
                          obecne
                          > lato z zeszłorocznym sniegiem.:)
                          > I nie ucz mnie śląskiej gwary - to tak, jakby ojca uczyć dzieci robić!

> Idź sie napić kawy - może ci sie nastrój polepszy!
                          > Strasznie jesteś sfrustrowany! ...aż mi cie szkoda.

to ty angol jestes sfrustrowany,he,he, jak to już ktoś napisał "ze wsi
                          wyszedłeś ale wieś z ciebie nie wyjdzie" ot tyle . twoj umysl jest z
                          poprzedniej epoki,typowo prl-owski.
                          Z partyjnym pozdrowieniem!
                        • hellyspring Angol...:)) 22.06.07, 14:24
                          Pierwsza część mojego postu była odpowiedzią na Twój, natomiast w drugiej części zwracam się bezpośrednio do forumowicza o nicku TG. Śledzę dość uważnie dyskusje, które mnie interesują i wiem, że TG już kilkakrotnie zaznaczał swoją "gorolowość" w innych wątkach.
                          Wybacz, jesli czymś Cię uraziłam, wierz mi, jak najdalsza byłam od takiego zamiaru. Może po prostu niezbyt dokładnie przeczytałes moja odpowiedź:))
                          I nie powiedziałam, że komukolwiek gorole przeszkadzaja, a jedynie że słowo to na Śląsku nacechowane jest negatywnie, a wydaje mi się, że w tej kwestii mam rację.
                          I nic mi sie nie pochrzaniło:P
                          Pozdrawiam
                          • Gość: angol Re: Angol...:)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 16:07
                            Sorry - chyba nie jestem dzisiaj zbytnio kumaty w tej duchocie...:)
                            A gorol, TG, gosc i jak sie tam jeszcze nazywa - jest od kilku lat straszliwie
                            uciążliwym forumowiczem - chciałoby się go eksterminować!:)
                            • Gość: koziolek matolek Re: Angol...:)) IP: *.tpnet.pl 22.06.07, 19:53

> Sorry - chyba nie jestem dzisiaj zbytnio kumaty w tej duchocie...:)

w koncu zrozumiales ze piszesz bzdury
                              • hellyspring Re: Angol...:)) 23.06.07, 00:51
                                Hej, hej, kwestia była do mnie i ja się nie gniewam :P Jestem w stanie zrozumieć, bo w poprzednim poście nie do konca rozgraniczyłam adresatów:))
    • evek Re: ile nas jest... 23.06.07, 02:49
      ja! urodzona w Szpitalu nr1 przy Opolskiej! kiedy jeszcze ten szpital pod taka
      nazwa funkcjonowal ;O) dokladnie 33 lata temu i (prawie) 5 miesiecy :O)
      ale od 3 lat jestm Tarnogorzanka w JuEsEj... tyle ze myslami i duchem jestem w
      TG kazdego dnia i raz na jakis czas na tym forum! ;O)
      pozdrawiam bardzo cieplo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka