Dodaj do ulubionych

Zamiatający pan Richard

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 17:41
Znacie naszego tarnogórzanina pana Richarda, tego który chodzi po Krakowskiej
i zamiata, często pomstując na przechodniów? Mówią też na niego Briwa i
Hoffman. Moim zdaniem miły pan, tylko chory, i czasem ma zły dzień. Ale są
ludzie który na niego wyzywają, że taki i owaki. Nie na miejscu moi mili.
Obserwuj wątek
    • rower13 Re: Zamiatający pan Richard 15.03.07, 23:12
      Znam Znam bardzo porządny człowiek ma w TG gdzieś rodzine ale nie wiem kto nią
      jest... moja babcia opowiadał mi kiedyś o nim , mówiła że go zna...
    • Gość: Waldek z TG Re: Zamiatający pan Richard IP: 195.245.213.* 16.03.07, 13:09
      Jak słyszę o tym facecie, to sobie przypominam jak bardzo żałosną mamy straż
      miejską w Tarnowskich Górach. Straż której funkcjonariusz ściga wszystkich
      namiętnie za picie piwa na placach zabaw, a sam wypija co jakiś czas duszkiem
      browara pod okrąglakiem na przyjaźni.

Ten staruszek głupi co zamiata, potrafi najgorszymi przekleństwami ludzi
      potraktować. Matka idzie ulicą z dzieckiem a ten stary idiota krzyczy po niej
      na pół krakowskiej "TY SZMATO !" czasem nie da się przejść normalnie przez tą
      ulice jak on tam jest.

A straż miejska co robi ? Guzik z nim robi ! Powinien zostać ukarany jak każdy
      inny obywatel. Przeklina jak pies na obcych ludzi i powienien za to zaplacić. I
      gó.. mnie obchodzi czy jest zasłużony dla miasta czy bardzo stary. Prawo to
      prawo !
      • Gość: alex Re: Zamiatający pan Richard IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 15:23
        Skoro jestes takim legalista i jak twierdzisz "prawo to prawo, to czy obrzucanie
        kogos epitetami w rodzaju"staruszek glupi, lub ten stary idiota",miesci sie w
        ramach przestrzegania tego prawa?.
        • Gość: Waldi Re: Zamiatający pan Richard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 18:37
          No słuchaj, skoro jest starym idiotą, no to nie wymyślaj tutaj żeby o nim mówić
          kanarek. Jest starym idiotą i skoro to uzasadniłem a nie puściłem tylko słowa na
          wiatr jak to dzisiaj robi masa ludzi, to nie ma o czym mówić.
          • Gość: jjj Re: Zamiatający pan Richard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:00
            On jest biedny chory i nie ma mu kto pomóc w jego biedzie. Wiesz jak wygląda
            jego mieszkanie?? Jeden nazwijmy to "pokój" brudny ciemny śmierdzący,wilgotny
            bez ogrzewania przez długie lata. Teraz ma piec węglowy. Nie ma toalety, nie ma
            prądu, nie ma nic. Więc bądź cicho bo kiedyś możesz skończyć jak on.
            • Gość: Waldi Re: Zamiatający pan Richard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 02:59
              A co mnie to interesuje ? Ja go do tego nie doprowadziłem, sam jest sobie pewnie
              winny. A i tak mimo działa dzisiaj masa organizacja która może mu pomóc.

Nie mów mi że mam siedzieć cicho. Nie będę siedział cicho gdy widzę że ktoś
              szkodzi mojemu miasto.

Jak jest biedny, to w niczym go to nie usprawiedliwia. To nie ma znaczenia.
              • Gość: ks Re: Zamiatający pan Richard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:09
                zgadzam sie z Waldim, za takie zachowanie ow czlowiek powinien dostac taka sama
                kare jak kazdy inny obywatel, bieda i wiek go tu w niczym nie tlumaczy
                • Gość: jakikolwiek Re: Zamiatający pan Richard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 17:52
                  Gość portalu: ks napisał(a):

> zgadzam sie z Waldim, za takie zachowanie ow czlowiek powinien dostac taka
                  sama
                  > kare jak kazdy inny obywatel, bieda i wiek go tu w niczym nie tlumaczy

ale wam to przeszkadza,jakos boicie sie zwrocic uwage
                  dzieciom,mlodziezy,pijaczkom , jak przeklinaja albo niszcza mienie spoleczne no
                  tak przeciez to moga byc wasze pociechy tylko spod kaptura nie widac twarzy.
                  • Gość: jjj Re: Zamiatający pan Richard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 23:32
                    Zapytaj opieki społecznej dlaczego nic z nim nie robi. Ja wiem co odpowiedzą
                    Waldiemu i innym mu podobnym. Jak kiedyś ktoś Wam znajomy stanie się takim jak
                    ON to dopiero Wam się oczka otworzą. PA.
                  • Gość: ks Re: Zamiatający pan Richard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:18
                    pociech nie mam, uwage zwracam - masz bledne informacje
                    irytujace...:/
                    • Gość: xyz Re: Zamiatający pan Richard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:48
                      masz pecha
                      • Gość: rotfl Re: Zamiatający pan Richard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:01
                        "masz pecha" - inteligentne...:P
    • Gość: Smakosz Re: Zamiatający pan Richard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 19:04
      Ten pan to juz historia Tarnowskich Gor. Pamietam go sprzed 20 lat. Robil to
      samo i wygladal tak samo. Czasami przesiaduje w Sedlaczku.
      • Gość: alex Re: Zamiatający pan Richard IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.07, 19:52
        Nie zapominaj o Edku.To tez historia TG.
        • Gość: Iga Re: Zamiatający pan Richard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 23:13
          Chętnie poznałabym historie Edka,dobrych naście lat go juz widuje w Tarnowskich
          Górach. Co to jet właściwie za człowiek?
    • sirions Re: Zamiatający pan Richard 24.03.07, 14:21
      Jeśli ktoś chciałby umieścić na stronie www.tarnowskiegory.blox.pl artykuł o panu Richardzie lub innym postaciach z Tarnowskich Gór, które spotykamy na ulicach, i które towarzyszą nam codziennie na Krakowskiej oraz innych głównych ulicach miasta, niech pośle tekst na sirion@o2.pl
      Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka