Dodaj do ulubionych

Resatauracje w TG

IP: *.pools.arcor-ip.net 28.08.07, 13:39
Ktora restauracja w TG jest dobra, gdzie mozna dostac dobra polska
kuchnie? Nie bylem w TG juz od ...20 lat Wtedy byl jescze sedlaczek
i pod lipami.
Obserwuj wątek
    • Gość: ROB Re: Resatauracje w TG IP: *.pools.arcor-ip.net 28.08.07, 15:34
      nie jestem zdania ze niema nic ciekawego w TG, tylko przez tyle lat
      niebylem tam, oczywisce sie duzo zmienilo. Zanim zaczne szukac,
      pytam sie.
      Dzieki za informacje;-)
      • Gość: ROB Re: Resatauracje w TG IP: *.pools.arcor-ip.net 28.08.07, 15:52
        co sie stalo z tymi odpowiedziami ktore przed chwila tu byly?
        zostaly zkasowane?
        • Gość: tom Re: Resatauracje w TG IP: *.domainunused.net 29.08.07, 08:07
          Sedlaczek dalej dziala!ale jest tez pare nowych knajpek gdzie mozna
          zjesc(niekoniecznie ślaskie dania).jest kurna chata,wisniowy sad,rymera 6.Poza
          tym jest pare tematycznych knajpek jnp.chinczyk,taco,parnas!a jesszcze jest
          swojskei jedzenie na kaczym targu!no i po za centrum jest wrochem(ale dosyc
          drogo),lesniczowka,stodola,apollo!to miejsca gdzie jalem i daja rade!pozdr
    • anrietta Re: Resatauracje w TG 29.08.07, 12:30
      Taką typową śląską kuchnie ma chyba jeszcze restauracja "U Kopackiego" (nie wiem
      czy taka jest dokładnie nazwa). Niedaleko starego targu. I ceny nie są zbyt
      wygórowane jak na kluski śląskie z mora kapusta i roladą.
      • Gość: Marg Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 14:31
        Tak, taka jest nazwa :) Ja słyszałam jeszcze, że u Wojtachy można coś zjeść, to
        jest chyba na tej ulicy co Camelot, ale nie jestem pewna, bo nigdy tam nie jadłam :)
        • Gość: tom Re: Resatauracje w TG IP: *.domainunused.net 29.08.07, 14:41
          to jest ul ratuszowa!
          • Gość: Marg Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:05
            Tak jest Tom! Ci ja bym bez Ciebie zrobiła ;)
            • Gość: ROB Re: Resatauracje w TG IP: *.pools.arcor-ip.net 29.08.07, 16:24
              dzieki za informacje!
              gdy bede w TG to cos z tego wybiore i zprobuje! ;-)
              • Gość: Ugly Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:35
                Ja bardzo polecam Svejkovą Gospodę. Pyszne jedzenie, najlepsze piwo w TG,można
                nawet dostać lanego weizena
            • Gość: tom Re: Resatauracje w TG IP: *.domainunused.net 31.08.07, 08:11
              nie ma sprawy zawsze do pomocy:)
              • Gość: kika Re: Resatauracje w TG IP: *.sic.katowice.pl 04.09.07, 12:49
                Sprawdż restaurację hotelu NEO -kuchnia świetna i ceny bardzo
                różne,np.rolada z kluskami chyba najtańsza w mieście.
        • Gość: Aga Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 13:17
          U Wojtachy to bar a nie restauracja, ale jedzonko pyszne: bigos, flaczki, żeberka i mozna by tak wymieniać :-)
          • Gość: tomba Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 23:23
            U Wojtachy słyszałem, że ostatnio nie jest najlepiej i ceny też
            podobno poszły do góry, ale tego nie jestem pewien bo tylko
            słyszłem ;)

Za to Rymera 6 jak i wiśniowego nie polecam, bo:
            -obsługa wolna, powiedziałbym, że nawet bardzo i do tego nie miła
            -kuchnia blank wolna, aż do bólu (godzina czekania na papu w Rymera 6
            -jedzenie no cóż... kto co lubi, ale mnie już nie smakuje w
            wiśniowym, w Rymera napewno nie zasmakuje, bo byłem dzisiaj. Rymera
            6 to rest. włoska, ale tylko z nazwy.
            • Gość: klient Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 09:56
              OOOO widzę,że głos zabrał znowu ten zawitny typ i oczywiście na
              temat Wiśniowego Sadu i Rymera 6. Co ty masz do właściciela tych
              knajp.
              Tak mi ie wydaje, że nie stać cię na jedzenie na Rymera 6. B
              wszyscy , którzy tam byli z moich znajomych zachwalali sobie tą
              knajpke.....Ciebie na pewno nie tać na te knajpy!!!
              • Gość: szaa Re: Resatauracje w TG IP: 83.1.71.* 11.09.07, 11:01
                klient - daruj sobie, chyba rzeczywiscie masz udzial w zyskach tej knajpy!
                kazdy ma swoje zdanie, skoro tyle osob tam bylo ( w tym ja) i sie im nie
                podobalo to i owo, to cos w tym musi byc!
                • Gość: hm Re: Resatauracje w TG IP: 83.1.78.* 14.09.07, 10:45
                  Ja polecam super restauracje o dumnej nazwie "Tomba" ! Swietne jedzenie, piekne wnetrze, szybka obsluga, na jedzenie sie czeka 2min nawet jesli jest straszny ruch! Czego wiecej nam potrzeba ? POLECAM GORACO
                • Gość: xexe Re: Resatauracje w TG IP: *.wieszowa.pl 29.10.07, 23:43
                  Co to restauracja TOMBA? I czemu skoro wiecie że szefowa Ani ze wzgórza grzebie
                  w talerzach nie wezwiecie
                  sanepidu????????????????????????????????????????????????????
                  Krótka piłka.
                  • Gość: xexe Re: Resatauracje w TG IP: *.wieszowa.pl 07.11.07, 12:17
                    A napiszecie jakie jedzonko jest w hotelu przy Parku Wodnym? Np.rolada plus
                    kluski plus czerwona kapusta? Jaka cena? Albo jakiś ryż z dodatkami? Jakie tam
                    jest jedzenie, podajcie przykładowe ceny. I jakie jedzenie na Rymera? Jaka cena
                    pizzy, jaka spaghetti itd?
              • Gość: tomba Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 00:07
                Kolego ja nawet w myślach nie brałbym pod uwagę tego czy kogoś stać
                na obiad/kolacje w danym lokalu czy nie, więc dziwi mnie twoje
                podejście do sprawy. Wnioskuję tylko tyle, że albo jesteś
                pracownikiem jednego z w/w lokali, bo napewno nie właścicielem :)
                albo po prostu kochasz te lokale i chwała ci za to. Po to jest to
                forum, żeby móc wypowiedzieć się na temat tego i owego.
                Dla wyjaśnienia przybliże bliżej moja osobę. Jestem z gastronomią
                związany już od przeszło 10lat. Czynnie czyli zawodowo
                przepracowałem 7lat. Nauki pobierałem w Warszawie pod okiem mistrzów
                kucharskich. Następnie zmieniłem stanowisko, ale dalej pozostałem
                wierny branży gastronomicznej.
                Myślę, że to wystarczy. Dodam, że nie jestem pyszałkiem i to, że
                napisałem coś o sobie jest tylko i wyłącznie spowodowane twoim
                postem.
    • Gość: rozczarowana Re: Resatauracje w TG IP: *.ticom.pl 14.09.07, 11:26
      Selaczek pozostał ostatnią restauracją w starym stylu - z "zapachami" z kuchni i
      plamami na obrusie. Jest jeszcze jedna restauracja o której nie wspomnieli inni:
      Ania z Zielonego Wzgórza. Tak sympatyczna jak się nazywa, jedzenie pyszne i
      ładnie podane. Tylko te ceny, szkoda, że takie wysokie :)
      • Gość: Bala Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 21:40
        Selaczek pozostał ostatnią restauracją w starym stylu -
        z "zapachami" z kuchni
        > i
        > plamami na obrusie to żałosne, że histryczna knajpa jest w tak
        opłakanym stanie
        • Gość: ROB Re: Resatauracje w TG IP: *.pools.arcor-ip.net 19.09.07, 10:17
          Sedlaczek znam z wczesnych 80tych lat, jak sie nie myle to wtedy byl
          jeden z lepszych adresow w TG. Ale to juz tyle lat temu,...
          • Gość: Gość Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:13
            A co powiecie na temat Leśniczówki ??
            Ja niestety musze przysnać , że spadły jej notowania ...
      • Gość: pp Re: Resatauracje w TG IP: 83.16.125.* 25.09.07, 20:32
        rest ania z zielonego wzgorza blogoslawiony kto tam nie byl zauwazcie ze co trzy
        miesiace zmienia sie tam kucharz obsluga jest tam zbyt cukierkowy nastroj
        beznadzieja a co do papay to bede milczec ale mowie tylko jak znacie szefowa to
        wiecie o co chodzi zanim wyda wam talerz grzebie w nim ... ale cos zmaszkieci....
        • z_zk Re: Resatauracje w TG 25.09.07, 21:26
          Bardzo bym chciała zrozumieć co pp ma na myśli ale to jest baaaardzo trudne. To
          w końcu dobre to jedzenie czy nie skoro sama szefowa coś zmaszkeci?
          • Gość: pp Re: Resatauracje w TG IP: 83.16.125.* 26.09.07, 18:50
            wiesz zalezy ktory kucharz pracuje w danym dniu bo tam jest tak ze pracuja tam
            kucharze z palacu kawalera z palacu w rybnej smieszne to ale prawdziwe osobiscie
            polecamrestauracje w gliwicach brzezince chata polak jedzenie pyszne owszem ceny
            nie naleza do najnizszych ale idzie sie najesc a obsluga... super a slyszeliscie
            ze wrochem ostatnio cos nie bardzoe podobno klienci nie sa zbyt zadowoleni czy
            cos wiecie na ten temat
            • Gość: baśka Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 12:11
              no rzeczywiście U Wrochema nie dość,że drogo to niezbyt przyjemnie i
              jedzenie niestety niedobre. A czy ktoś z was już był w nowej
              restauracji na terenie Onyxu?
              • ostrava1 Re: Resatauracje w TG 30.10.07, 10:53
                Polecam restaurację Svejkova Gospoda.Zmienila siedzibe,teraz miesci
                sie przy ul.Lewka 3 w Tarnowskich Gorach.Smaczna kuchnia,Czeskie
                piwko capovane.
    • Gość: speed Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 11:51
      Rymera 6 - pyszna pizza(zwłaszcza firmowa), dobra lasagne.
      • Gość: ratownik Re: Resatauracje w TG IP: *.ticom.pl 02.11.07, 21:10
        Jest jeszcze restauracja Dromader w Parku Wodnym - Ip. Ceny
        przystępne, jedzenie raczej dobre i obsługa bardzo miła.Polecam
        pizze i ser zapiekany z żurawiną.
        • Gość: tg Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.07, 12:50
          co do jedzonka to osobiście polecam restauracje w Hotelu przy parku
          wodnym.... byłam tam kilka razy i zawsze świetna obsługa i co
          najważniejsze bardzo smacznie i naprawde duzoo jedzonka
          • Gość: pik Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 10:34
            dosyć tej autoreklamy,idż się wykąpać masz przecież bardzo blisko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka