Gość: ROB IP: *.pools.arcor-ip.net 28.08.07, 13:39 Ktora restauracja w TG jest dobra, gdzie mozna dostac dobra polska kuchnie? Nie bylem w TG juz od ...20 lat Wtedy byl jescze sedlaczek i pod lipami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ROB Re: Resatauracje w TG IP: *.pools.arcor-ip.net 28.08.07, 15:34 nie jestem zdania ze niema nic ciekawego w TG, tylko przez tyle lat niebylem tam, oczywisce sie duzo zmienilo. Zanim zaczne szukac, pytam sie. Dzieki za informacje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROB Re: Resatauracje w TG IP: *.pools.arcor-ip.net 28.08.07, 15:52 co sie stalo z tymi odpowiedziami ktore przed chwila tu byly? zostaly zkasowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Resatauracje w TG IP: *.domainunused.net 29.08.07, 08:07 Sedlaczek dalej dziala!ale jest tez pare nowych knajpek gdzie mozna zjesc(niekoniecznie ślaskie dania).jest kurna chata,wisniowy sad,rymera 6.Poza tym jest pare tematycznych knajpek jnp.chinczyk,taco,parnas!a jesszcze jest swojskei jedzenie na kaczym targu!no i po za centrum jest wrochem(ale dosyc drogo),lesniczowka,stodola,apollo!to miejsca gdzie jalem i daja rade!pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
anrietta Re: Resatauracje w TG 29.08.07, 12:30 Taką typową śląską kuchnie ma chyba jeszcze restauracja "U Kopackiego" (nie wiem czy taka jest dokładnie nazwa). Niedaleko starego targu. I ceny nie są zbyt wygórowane jak na kluski śląskie z mora kapusta i roladą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marg Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 14:31 Tak, taka jest nazwa :) Ja słyszałam jeszcze, że u Wojtachy można coś zjeść, to jest chyba na tej ulicy co Camelot, ale nie jestem pewna, bo nigdy tam nie jadłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Resatauracje w TG IP: *.domainunused.net 29.08.07, 14:41 to jest ul ratuszowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marg Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:05 Tak jest Tom! Ci ja bym bez Ciebie zrobiła ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROB Re: Resatauracje w TG IP: *.pools.arcor-ip.net 29.08.07, 16:24 dzieki za informacje! gdy bede w TG to cos z tego wybiore i zprobuje! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ugly Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 16:35 Ja bardzo polecam Svejkovą Gospodę. Pyszne jedzenie, najlepsze piwo w TG,można nawet dostać lanego weizena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Resatauracje w TG IP: *.domainunused.net 31.08.07, 08:11 nie ma sprawy zawsze do pomocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Resatauracje w TG IP: *.sic.katowice.pl 04.09.07, 12:49 Sprawdż restaurację hotelu NEO -kuchnia świetna i ceny bardzo różne,np.rolada z kluskami chyba najtańsza w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 13:17 U Wojtachy to bar a nie restauracja, ale jedzonko pyszne: bigos, flaczki, żeberka i mozna by tak wymieniać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomba Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 23:23 U Wojtachy słyszałem, że ostatnio nie jest najlepiej i ceny też podobno poszły do góry, ale tego nie jestem pewien bo tylko słyszłem ;) Za to Rymera 6 jak i wiśniowego nie polecam, bo: -obsługa wolna, powiedziałbym, że nawet bardzo i do tego nie miła -kuchnia blank wolna, aż do bólu (godzina czekania na papu w Rymera 6 -jedzenie no cóż... kto co lubi, ale mnie już nie smakuje w wiśniowym, w Rymera napewno nie zasmakuje, bo byłem dzisiaj. Rymera 6 to rest. włoska, ale tylko z nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 09:56 OOOO widzę,że głos zabrał znowu ten zawitny typ i oczywiście na temat Wiśniowego Sadu i Rymera 6. Co ty masz do właściciela tych knajp. Tak mi ie wydaje, że nie stać cię na jedzenie na Rymera 6. B wszyscy , którzy tam byli z moich znajomych zachwalali sobie tą knajpke.....Ciebie na pewno nie tać na te knajpy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaa Re: Resatauracje w TG IP: 83.1.71.* 11.09.07, 11:01 klient - daruj sobie, chyba rzeczywiscie masz udzial w zyskach tej knajpy! kazdy ma swoje zdanie, skoro tyle osob tam bylo ( w tym ja) i sie im nie podobalo to i owo, to cos w tym musi byc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Resatauracje w TG IP: 83.1.78.* 14.09.07, 10:45 Ja polecam super restauracje o dumnej nazwie "Tomba" ! Swietne jedzenie, piekne wnetrze, szybka obsluga, na jedzenie sie czeka 2min nawet jesli jest straszny ruch! Czego wiecej nam potrzeba ? POLECAM GORACO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xexe Re: Resatauracje w TG IP: *.wieszowa.pl 29.10.07, 23:43 Co to restauracja TOMBA? I czemu skoro wiecie że szefowa Ani ze wzgórza grzebie w talerzach nie wezwiecie sanepidu???????????????????????????????????????????????????? Krótka piłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xexe Re: Resatauracje w TG IP: *.wieszowa.pl 07.11.07, 12:17 A napiszecie jakie jedzonko jest w hotelu przy Parku Wodnym? Np.rolada plus kluski plus czerwona kapusta? Jaka cena? Albo jakiś ryż z dodatkami? Jakie tam jest jedzenie, podajcie przykładowe ceny. I jakie jedzenie na Rymera? Jaka cena pizzy, jaka spaghetti itd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomba Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 00:07 Kolego ja nawet w myślach nie brałbym pod uwagę tego czy kogoś stać na obiad/kolacje w danym lokalu czy nie, więc dziwi mnie twoje podejście do sprawy. Wnioskuję tylko tyle, że albo jesteś pracownikiem jednego z w/w lokali, bo napewno nie właścicielem :) albo po prostu kochasz te lokale i chwała ci za to. Po to jest to forum, żeby móc wypowiedzieć się na temat tego i owego. Dla wyjaśnienia przybliże bliżej moja osobę. Jestem z gastronomią związany już od przeszło 10lat. Czynnie czyli zawodowo przepracowałem 7lat. Nauki pobierałem w Warszawie pod okiem mistrzów kucharskich. Następnie zmieniłem stanowisko, ale dalej pozostałem wierny branży gastronomicznej. Myślę, że to wystarczy. Dodam, że nie jestem pyszałkiem i to, że napisałem coś o sobie jest tylko i wyłącznie spowodowane twoim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: Resatauracje w TG IP: *.ticom.pl 14.09.07, 11:26 Selaczek pozostał ostatnią restauracją w starym stylu - z "zapachami" z kuchni i plamami na obrusie. Jest jeszcze jedna restauracja o której nie wspomnieli inni: Ania z Zielonego Wzgórza. Tak sympatyczna jak się nazywa, jedzenie pyszne i ładnie podane. Tylko te ceny, szkoda, że takie wysokie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bala Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 21:40 Selaczek pozostał ostatnią restauracją w starym stylu - z "zapachami" z kuchni > i > plamami na obrusie to żałosne, że histryczna knajpa jest w tak opłakanym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROB Re: Resatauracje w TG IP: *.pools.arcor-ip.net 19.09.07, 10:17 Sedlaczek znam z wczesnych 80tych lat, jak sie nie myle to wtedy byl jeden z lepszych adresow w TG. Ale to juz tyle lat temu,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 20:13 A co powiecie na temat Leśniczówki ?? Ja niestety musze przysnać , że spadły jej notowania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Resatauracje w TG IP: 83.16.125.* 25.09.07, 20:32 rest ania z zielonego wzgorza blogoslawiony kto tam nie byl zauwazcie ze co trzy miesiace zmienia sie tam kucharz obsluga jest tam zbyt cukierkowy nastroj beznadzieja a co do papay to bede milczec ale mowie tylko jak znacie szefowa to wiecie o co chodzi zanim wyda wam talerz grzebie w nim ... ale cos zmaszkieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
z_zk Re: Resatauracje w TG 25.09.07, 21:26 Bardzo bym chciała zrozumieć co pp ma na myśli ale to jest baaaardzo trudne. To w końcu dobre to jedzenie czy nie skoro sama szefowa coś zmaszkeci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Resatauracje w TG IP: 83.16.125.* 26.09.07, 18:50 wiesz zalezy ktory kucharz pracuje w danym dniu bo tam jest tak ze pracuja tam kucharze z palacu kawalera z palacu w rybnej smieszne to ale prawdziwe osobiscie polecamrestauracje w gliwicach brzezince chata polak jedzenie pyszne owszem ceny nie naleza do najnizszych ale idzie sie najesc a obsluga... super a slyszeliscie ze wrochem ostatnio cos nie bardzoe podobno klienci nie sa zbyt zadowoleni czy cos wiecie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 12:11 no rzeczywiście U Wrochema nie dość,że drogo to niezbyt przyjemnie i jedzenie niestety niedobre. A czy ktoś z was już był w nowej restauracji na terenie Onyxu? Odpowiedz Link Zgłoś
ostrava1 Re: Resatauracje w TG 30.10.07, 10:53 Polecam restaurację Svejkova Gospoda.Zmienila siedzibe,teraz miesci sie przy ul.Lewka 3 w Tarnowskich Gorach.Smaczna kuchnia,Czeskie piwko capovane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 11:51 Rymera 6 - pyszna pizza(zwłaszcza firmowa), dobra lasagne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratownik Re: Resatauracje w TG IP: *.ticom.pl 02.11.07, 21:10 Jest jeszcze restauracja Dromader w Parku Wodnym - Ip. Ceny przystępne, jedzenie raczej dobre i obsługa bardzo miła.Polecam pizze i ser zapiekany z żurawiną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tg Re: Resatauracje w TG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.07, 12:50 co do jedzonka to osobiście polecam restauracje w Hotelu przy parku wodnym.... byłam tam kilka razy i zawsze świetna obsługa i co najważniejsze bardzo smacznie i naprawde duzoo jedzonka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Resatauracje w TG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 10:34 dosyć tej autoreklamy,idż się wykąpać masz przecież bardzo blisko. Odpowiedz Link Zgłoś