Dodaj do ulubionych

TATRY, Zakopane

IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 15:56
pewnie niejedne z Was byl. pochwalcie sie ktore trasy waszym zdaniem sa
najciekawsze, gdzie nocowac (co do cen osobny watek juz jest), jak dojechac,
co warto zobaczyc.
Obserwuj wątek
    • Gość: dr scott Zakopane - dojazd IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 16:02
      sam juz przywyklem do jezdzenia pociagiem zawsze do zakopca. jednak w tym roku
      odkrylem inne (lepsze) mozliwosci.
      jest PKS Zakopane-Gliwice, kosztuje 31 zeta. studencki bilet 15,50 PLN. a wiec
      duzo taniej niz pociag! 10 zeta taniej! pociag jedzie tak cos kolo 6 godzin.
      PKS troche ponad 5. ;D PKS jedzie m.in przez zabrze, bytom i dalej za brynice...
      inna mozliwoscia jest autobus z krakowa, ale nie PKS. jest to cos jakos EXPRES-
      LINE czy jakos tak. koszt 10 zeta, ulgowy 8. czas przejazdu Krakow-Zakopane
      1,5h!
      pociagi sa uciazliwe. czesto nie mozna znalezc miejsca siedzacego. czesto bywa
      tak, ze w krakowie trzeba sie przesiasc.
      • Gość: Forman Re: Zakopane - dojazd IP: proxy / 192.168.3.* 03.08.03, 14:32
        Być może jeszcze w najbliższym tygodniu zawiozę dzieci do Zakopca.Może pojadę
        nie spiesząc sie rekreacyjnie przez Wadowice,Maków,Zawoję,Chochołow.Fajna
        trasa.
        Ciut dłużej jedzie prywatny bus z Krakowa niż 1,5 godz--chyba że droga
        wyjątkowo pusta(105 km)
    • Gość: dr scott TATRY - trasa na jeden dzien IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 16:09
      trasa trudna, a dla amatorow bardzo trudna. dla mnie osobiscie super przyjemna.
      czas przejscie okolo 10 godzin. ja z duzym plecakiem, w ktorym mialem rzeczy na
      tydzien pobytu, zrobilem ją w 7h 10min ;)
      startujemy z Kuźnic, spod stacji kolejki linowej na Kasprowy.
      niebieskim szlakiem na Hale Gasienicowa (schronisko Murowaniec). dalej szlakiem
      niebieskim na przelecz Zawrat (trudna trasa, ostro pod gorke, lancuchy itp).
      pozniej czerwonym na Świnice 2301 mnpm (rownie trudna). dalej granią caly czas
      czerwonym szlakiem az do Kasprowego Wierchu (zejscie ze Swinicy trudne). Z
      kasprowego zielonym szlakiem pod kolejką do Kuźnic.
      to wsjo.
      bardzo przyjemna trasa, polecam bardziej wprawionym turystom. i sprawdzcie
      prognoze pogody. burze w tatrach wysokich sa naprawde niebezpieczne!
    • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 02.08.03, 16:31
      Mieszkalem tam kiedyś, pracowałem, mam jeszcze tam rodzinę.Mówiąc szczerze w
      sezonie mnie tam nie ciągnie(za dużo ludzi).Jeżeli jesteś studentem to jedż we
      wrześniu.Jesień w Tatrach jest piękna !Ceny mniej wygórowane,tylko dzień już
      krótszy i musi być pogoda.Za wejście do Parku Tatrzańskiego trzeba płacić
      niestety chyba 4 zł(były ulgi dla uczniów i studentów) na dobę.Kolejka na
      Kasprowy to chyba z 30 lub więcej trzeba wybulić.Jeżeli raz pojedziesz w Tatry
      to będziesz tam wracał dość często.Te góry działają jak magnes.Tylko ten
      tłok.Do Morskiego Oka trzeba iśc pieszo z Łysej Polany lub dorożką z
      Parkingu.A tłum taki jakbyś szedł z pątnikami z parafi na Jasną Górę.To samo
      doliny.Na Giewont przed wejściem do łańcuchów kolejka.Weż buty z porządną
      podeszwą,bo szlaki są tak wyszlifowane że przy wilgoci jest naprawdę
      ślisko,śzczeg ólnie na niebezpiecznych odcinkach.Trzeba mieć w plecaku ciepłą
      odzież.Raz z dziećmi wjechałem na Kasprowy a tam tylko plus 4 stopnie*na dole
      było z 15 stopni.Stamtąd jest już bliżej do naprawdę wysokich śzczytów.Można
      wybrać wg.sił z mapy nie zapominając o powrocie,by zmrok nie zaskoczył.To samo
      tyczy się Morskiego Oka(wrzucić monetę do jeziorka na pamiątkę).Można wejść
      pod nieszczęsne Rysy nad Czarny Staw.Zobaczyć Mnicha,Mięguszowiecki (są to
      szczyty dla wytrawnych taterników).Z innej strony polecam Dolinę Pięciu
      Stawów.Na taką wycieczki trzeba mieć prowiant i napoje.
      W mieście polecam geotermę przy ul.Jagielońkiej.Woda ma tam 28 stopni.Jak
      byłem dzieckiem to we wakacje tam łażiłem za darmo jak płatnego basenu nie
      było ,był tylko odwiert.Temp.wody u żródła jest większa jak w basenie ok 32
      stopnie !Tylko ten tłok latem ! !Dojazd jest nienajlepszy.Do Myślenic
      dwupasmówka(z autostradą z Katowic) a dalej cięzko szczególnie w weekend.Ruch
      duży a Warszawka to mistrzowie kierownicy.Nie pchaj się przez Wadowice w dzień
      roboczy.Na razie tyle.Jak sobie więcej przypomnę to Ci napiszę !
      • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 02.08.03, 22:04
        W sierpniu tam wpadnę.Zawiozę dzieci na parę dni do rodzinki.
    • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 02.08.03, 17:00
      Bus z Katowic jest szybszy.Jedzie tylko 4 godz 20 min,sypie płatną autostradą.
      Sieradz ma długie postoje w Katowicach i Krakowie(jedzie ok 14 godz.z T.Gor.--
      jest po 20ej w Zakopanem). Gliwice ciągną się Zagłębiem przez Olkusz.
      Jest pośpieszny pociąg z Katowic(żółtek)ok godz6- 7 mej z Katowic , w Zakopcu
      ok. 12ej.Kiedyś jeżdził on p.Żywiec a teraz p.Kraków.
    • drcarlos Re: TATRY, Zakopane 02.08.03, 17:03
      ja mieszkalem kiedys w samym schronisku na morsim oku, widoki cudowne (mialem
      balkon na jezioro), wczesnym rankiem na rysy, troche godzin zeszlo.... na drugi
      dzien na chlopka i inne... przelecza do doliny 5 stawow.... fajne widoki :)
      • Gość: dr scott Re: TATRY, Zakopane IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 18:19
        drcarlos napisał:

> ja mieszkalem kiedys w samym schronisku na morsim oku, widoki cudowne (mialem
        > balkon na jezioro), wczesnym rankiem na rysy, troche godzin zeszlo.... na
        drugi
        >
        > dzien na chlopka i inne... przelecza do doliny 5 stawow.... fajne widoki :)

mi sie osobiscie w morskim nie podoba. przynajmniej nie w sezonie. duzo tam
        swinskich goroli, ktorzy wjezdzaja bryczka na gore i chleja piwsko i ćmią
        fajurki.
        wole tatry wysokie. tam gdzie zaden swiniak nie wejdzie bo mu serce wyskoczy
        prze najmniejszym wysilku.
        Orla Perć.... cos wspanialego.
      • Gość: dr scott TATRY Slowackie IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 18:20
        planuje sie tam wybrac w najblizszym czasie.
        czy ktos z was tam byl?? gdzie sie zatrzymac najlepiej?
        podzielcie sie informacjami. z gory dzieki.
        • Gość: Forman Re: TATRY Slowackie IP: proxy / 192.168.3.* 02.08.03, 22:02
          Radzę i życzę Ci byś tam wpadł.Byłem tam za komuny,a już podobało mi się.A
          teraz napewno zmieniło się,choć Tatry są te same a ile Słowacy ich mają !
          • Gość: dr scott Re: TATRY Slowackie IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 22:12
            Gość portalu: Forman napisał(a):

> Radzę i życzę Ci byś tam wpadł.Byłem tam za komuny,a już podobało mi się.A
            > teraz napewno zmieniło się,choć Tatry są te same a ile Słowacy ich mają !

dotychczas Tatry slowackie podziwialem jedynie z grani Tatr Wysokich. chyba sie
            wybiore do starego smokovca
    • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 02.08.03, 17:29
      I co dr.Carlos ciągnie tam jeszcze ? Ile kasy było w Morskim ?
      • Gość: dr scott Re: TATRY, Zakopane IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 21:16

> I co dr.Carlos ciągnie tam jeszcze ? Ile kasy było w Morskim ?

kasa jak kasa, ale kiedy trzeba bylo rezerwowac miejsca w schronisku??? rok
        wczesniej??
        • drcarlos Re: TATRY, Zakopane 02.08.03, 21:20
          Gość portalu: dr scott napisał(a):

> Gość portalu: Forman napisał(a):
          >
          > > I co dr.Carlos ciągnie tam jeszcze ? Ile kasy było w Morskim ?
          >
          > kasa jak kasa, ale kiedy trzeba bylo rezerwowac miejsca w schronisku??? rok
          > wczesniej??

ach chopoki... kiedy to bylo... baaaardzo dawno co tam jeszcze tyla turystow
          nie lazilo....
          • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 02.08.03, 21:58
            To były czasy,nawet PKS dojeżdzał pod same schronisko !
            • Gość: dr scott Re: TATRY, Zakopane IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 22:09

> To były czasy,nawet PKS dojeżdzał pod same schronisko !

heh...
              to juz bylo za wiele, zeby tam PKS jezdzil.
              mam taka stara mape, tam sa przystanki zaznaczone ;D
              a niech sie gorole ciesza ze tam chociaz fury jezdza
          • Gość: dr scott Re: TATRY, Zakopane IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 22:10
            drcarlos napisał:

> Gość portalu: dr scott napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: Forman napisał(a):
            > >
            > > > I co dr.Carlos ciągnie tam jeszcze ? Ile kasy było w Morskim ?
            > >
            > > kasa jak kasa, ale kiedy trzeba bylo rezerwowac miejsca w schronisku??? ro
            > k
            > > wczesniej??
            >
            > ach chopoki... kiedy to bylo... baaaardzo dawno co tam jeszcze tyla turystow
            > nie lazilo....

a ja myslslaem ze tam zawsze ludzi bylo od groma....
            na ale ja czlowiek mlodej daty to nie pamietam.
            fakt faktem ze ongiś kultura byla o wiele wyzsza...... teraz to istny spęd
            baranów.
            • drcarlos Re: TATRY, Zakopane 02.08.03, 22:16
              Gość portalu: dr scott napisał(a):

> drcarlos napisał:
              >
              > > Gość portalu: dr scott napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: Forman napisał(a):
              > > >
              > > > > I co dr.Carlos ciągnie tam jeszcze ? Ile kasy było w Morskim ?
              > > >
              > > > kasa jak kasa, ale kiedy trzeba bylo rezerwowac miejsca w schronisku?
              > ?? ro
              > > k
              > > > wczesniej??
              > >
              > > ach chopoki... kiedy to bylo... baaaardzo dawno co tam jeszcze tyla turyst
              > ow
              > > nie lazilo....
              >
              > a ja myslslaem ze tam zawsze ludzi bylo od groma....
              > na ale ja czlowiek mlodej daty to nie pamietam.
              > fakt faktem ze ongiś kultura byla o wiele wyzsza...... teraz to istny spęd
              > baranów.

weźno Ty tak z ta data nie przesadzaj...
              • Gość: dr scott Re: TATRY, Zakopane IP: *.tg.akk.net.pl 02.08.03, 22:18
                drcarlos napisał:
                > >
                > > a ja myslslaem ze tam zawsze ludzi bylo od groma....
                > > na ale ja czlowiek mlodej daty to nie pamietam.
                > > fakt faktem ze ongiś kultura byla o wiele wyzsza...... teraz to istny spęd
                >
                > > baranów.
                >
                > weźno Ty tak z ta data nie przesadzaj...

eno, mody synek jestem. te siwe wlosy to od dlugiego przebywania na sloncu....
    • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 03.08.03, 00:13
      Dziś było o Zakopanem i o Skodzie.Jest to w jednym temacie na forum Ruda Śl w
      temacie "Ile jest kilometrów do Zakopanego".Nie będę go rozwijał.Polecam go
      przeczytać.Możecie mi wierzyć lub nie,ale przejechałem tę trasę naprawdę w tym
      czasie ! !
      • Gość: dr scott Re: TATRY, Zakopane IP: *.tg.akk.net.pl 03.08.03, 14:41

> Dziś było o Zakopanem i o Skodzie.Jest to w jednym temacie na forum Ruda Śl
        w
        > temacie "Ile jest kilometrów do Zakopanego".Nie będę go rozwijał.Polecam go
        > przeczytać.Możecie mi wierzyć lub nie,ale przejechałem tę trasę naprawdę w
        tym
        > czasie ! !

przytocz ten temat tutaj na forum, bedzie wiecej postow ;)
    • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 12.08.03, 22:47
      A ja jutro pojadę p.Zawoję,Chochołów fajna spokojna trasa.Parking na górze
      ruch minimalny, trochę dłużej ?
      • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 12.08.03, 22:52

> A ja jutro pojadę p.Zawoję,Chochołów fajna spokojna trasa.Parking na górze
        > ruch minimalny, trochę dłużej ?

no to miłego wypoczynku. rzeczywiscie przyjemna okolica
        • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 13.08.03, 06:58
          Wypoczywać nie będę,zawożę dzieci.Musze przecież zdążyć do Leśniczówki.
          • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 15.08.03, 13:59
            Pojadę tam na dłużej we wrześniu bądż maju--teraz naprawdę nie warto.Ogladając
            reklamę piwa Harnaś gęba barmana wydawała mi się dziwnie znajoma.Okazuje się że
            to sąsiad gdzie kiedyś mieszkałem.Wiadomo po latach trochę się zmienił.
            • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 15.08.03, 14:02

> Pojadę tam na dłużej we wrześniu bądż maju--teraz naprawdę nie
              warto.Ogladając
              > reklamę piwa Harnaś gęba barmana wydawała mi się dziwnie znajoma.Okazuje się
              że
              >
              > to sąsiad gdzie kiedyś mieszkałem.Wiadomo po latach trochę się zmienił.

o ja pieje! dobre!!

a mysle ze w tatry zawsze warto jechac. tylko trzeba wyjsc wyzej zeby
              hadziajstwa nie bylo. tak na Zawracik i Kozi Wierch :) mmmmmmmm miodzio
              • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 15.08.03, 21:59
                Na Rysach nie byłem --przyznaję szczerze.Mieszkając tam częściowo przyjąłem
                mentalność górali " po co tam włazic skoro góry widzę z dołu".Ale Zawrat i
                Kozie Wierchy zaliczyłem.
            • drcarlos Re: TATRY, Zakopane 15.08.03, 14:02

> Pojadę tam na dłużej we wrześniu bądż maju--teraz naprawdę nie
              warto.Ogladając
              > reklamę piwa Harnaś gęba barmana wydawała mi się dziwnie znajoma.Okazuje się
              że
              >
              > to sąsiad gdzie kiedyś mieszkałem.Wiadomo po latach trochę się zmienił.

z zakopanem najlepiej jest w zime....... :)
    • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 15.08.03, 21:48
      ale mnie ciagnie w tatry...
      oczywiscie te wysokie, tak zeby za duzo ludzi z centalnej polski nie chodzili.
      • drcarlos Re: TATRY, Zakopane 15.08.03, 21:52
        dr_scott napisał:

> ale mnie ciagnie w tatry...
        > oczywiscie te wysokie, tak zeby za duzo ludzi z centalnej polski nie chodzili.

tam jest najlepiej..... wogole byliscie kiedys na rysach?? widzieliscie ten
        pikny widok z "buli pod rysami" na czarny staw i morskie oko??
        • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 15.08.03, 23:09
          drcarlos napisał:

> dr_scott napisał:
          >
          > > ale mnie ciagnie w tatry...
          > > oczywiscie te wysokie, tak zeby za duzo ludzi z centalnej polski nie chodz
          > ili.
          >
          > tam jest najlepiej..... wogole byliscie kiedys na rysach?? widzieliscie ten
          > pikny widok z "buli pod rysami" na czarny staw i morskie oko??

jak wyjdziesz powyzej 2000 m.n.p.m. albo gdziekolwiek na jakis trudniejszy
          szlak to jest miodzio. zero tej zafajdanej niekulturalnej ludnosci
          wielkomiastowej. po prostu piekno otaczajacego cie swiata. mili ludzie.
          suuuuper. i to jest piekne!
    • nickowa Re: TATRY, Zakopane 16.08.03, 00:02
      Ja z kolei polecam jaskinię mroźną pełną stalagtytów i stalagmitów świetnie
      oświetloną wchodzi sie do niej bodajże przez doliną kościeliską...nie
      wspominając o cudownych widokach na nosalu...
      • drcarlos Re: TATRY, Zakopane 16.08.03, 09:41
        nickowa napisała:

> Ja z kolei polecam jaskinię mroźną pełną stalagtytów i stalagmitów świetnie
        > oświetloną wchodzi sie do niej bodajże przez doliną kościeliską...nie
        > wspominając o cudownych widokach na nosalu...

chcem tylko przypomniec ze w jaskini mroznej nie ma klimatyzacji! ale i tak
        jest tam zimno w pierony... ;) ja tez tamtedy chodzilem....
        • nickowa Re: TATRY, Zakopane 16.08.03, 10:43
          polecam jeszcze czarny staw na końcu kościeliskiej... niesamowity widok wody
          otoczonej zewsząd górkami może nie jest to morskie oko, ale przynajmniej nie ma
          tej obłędnej masy ludzkiej
          • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 16.08.03, 14:55
            nickowa napisała:

> polecam jeszcze czarny staw na końcu kościeliskiej... niesamowity widok wody
            > otoczonej zewsząd górkami może nie jest to morskie oko, ale przynajmniej nie
            ma
            >
            > tej obłędnej masy ludzkiej

oczywiscie chodzi o Tomanowy staw czy jak on sie tam zwal. rzeczywiscie ladne
            miejsce. rzekl bym nawet romantyczne.
            dojsc tam mozna czarnym szlakiem odchodzacym przy koncu doliny koscieliskiej.
          • drcarlos Re: TATRY, Zakopane 16.08.03, 21:12
            nickowa napisała:

> polecam jeszcze czarny staw na końcu kościeliskiej... niesamowity widok wody
            > otoczonej zewsząd górkami może nie jest to morskie oko, ale przynajmniej nie
            ma
            >
            > tej obłędnej masy ludzkiej

naprawde.. to jest niesamowite miejsce... gory sa o wiele lepsze niz morze...
            • nickowa Re: TATRY, Zakopane 16.08.03, 23:34
              a mgły unoszące się ponad szczytami czy słońce wyłaniające się zza grzbietów
              gór...
              • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 16.08.03, 23:35
                nickowa napisała:

> a mgły unoszące się ponad szczytami czy słońce wyłaniające się zza grzbietów
                > gór...

juz za pare dni... za dni pare... jade w Tatry :) again :D
                • nickowa Re: TATRY, Zakopane 16.08.03, 23:38
                  dr_scott napisał:

> nickowa napisała:
                  >
                  > > a mgły unoszące się ponad szczytami czy słońce wyłaniające się zza grzbiet
                  > ów
                  > > gór...
                  >
                  > juz za pare dni... za dni pare... jade w Tatry :) again :D
                  Nie zazdroszczę bo ja jadę jutro rano:)))
                  >
                  • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 17.08.03, 13:02
                    nickowa napisała:

> dr_scott napisał:
                    >
                    > > nickowa napisała:
                    > >
                    > > > a mgły unoszące się ponad szczytami czy słońce wyłaniające się zza gr
                    > zbiet
                    > > ów
                    > > > gór...
                    > >
                    > > juz za pare dni... za dni pare... jade w Tatry :) again :D
                    > Nie zazdroszczę bo ja jadę jutro rano:)))
                    > >

o żesz Ty!! i nic mi nie powiedzialas!

ja tym razem skocze w Tatry Slowackie. musze pobic moj rekord wysokosci z 2499
                    na 2655 m.n.p.m.
                  • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 17.08.03, 21:42
                    nickowa napisała:

> Nie zazdroszczę bo ja jadę jutro rano:)))
                    > >

czyzby ten festiwal muzyki folklorystycznej?? pod giewontem??
                    • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 17.08.03, 22:03
                      Zgadza się,jest festiwal folkloru.Miasto jest udekorowane flagami państw
                      uczestników.
                      A o tej geotermie co pisałem wcześniej na ul.Jagielońskiej to budują tam park
                      wodny,ale prywatnej spółce brakło kasy.Więc stoi tam niedokończony obiekt.
                • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 20.08.03, 14:48
                  dr_scott napisał:

> nickowa napisała:
                  >
                  > > a mgły unoszące się ponad szczytami czy słońce wyłaniające się zza grzbiet
                  > ów
                  > > gór...
                  >
                  > juz za pare dni... za dni pare... jade w Tatry :) again :D
                  >

hhmmmmmm chyba jednak nici z mojego wyjazdu.
                  postaram sie jeszcze wyrwac chociaz na kilka dni, ale ciezko bedzie. a moze we
                  wrzesniu?? :)
      • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 16.08.03, 14:52
        nickowa napisała:

> Ja z kolei polecam jaskinię mroźną pełną stalagtytów i stalagmitów świetnie
        > oświetloną wchodzi sie do niej bodajże przez doliną kościeliską...nie
        > wspominając o cudownych widokach na nosalu...

bylem nawet w tym roku w mroznej. fajna, fajna. wogole dolina koscieliska
        slynie z jaskin. a nazwa mroznej nie pochodzi bynajmniej od mrozu a od bialych
        naciekow na scianach, ktore wygladac moga jak snieg, szron czy oblodzenie.
        warto tam zajrzec przemierzajac dol. koscieliska.
    • drcarlos Re: TATRY, Zakopane 18.08.03, 21:28
      mam pytanie... czy na Gerlach idzie wleź?? bo chyba kiedys nie szlo... a teraz??
    • loggic Moja trasa 19.08.03, 08:37
      Oto trasa na jednodniowa wyprawe, ale raczej ciezka...
      Startujemy z Kuznic i dolina Jaworzynki przez Rowienki
      walimy do Murowanca. Najlepiej wstac tak wczesnie rano jak
      to tylko mozliwe, zeby nie wyprzedzic innych turystow i nie
      placic za wejscie do parku ;) Mozna isc gora po grzbiecie, a
      nie dolina Jaworzynki, ale dolina jest dla twardzili -
      szczegolnie to podejscie na koncu. Z Murowanca kolo stawu
      gasienicowego walimy na czarny staw i dalej na Zawrat. Z
      Zawratu przez Kozie Wierchy do Koziej Przeleczy (to
      fragment Orlej Perci). Potem schodzimy do Doliny 5 Stawow.
      Poznamy to po tym, ze beda nas bolec stawy ;)
      Z 5 Stawow przez Szpiglasowa Przelecz przechodzimy do
      Morskiego Oka. Z Morskiego Oka schodzimy asfaltem do
      postoju busikow. Busikiem do Zakopca.

Trasa trudna, wymagajaca dobrej pogody i przygotowania.
      Troche lancuchow i drabinka. Miejscami przepascie.
      Przepiekna widokowo.
      Co wy na to?
      L.
      • dr_scott Re: Moja trasa 19.08.03, 08:49
        loggic napisał:

> Oto trasa na jednodniowa wyprawe, ale raczej ciezka...
        > Startujemy z Kuznic i dolina Jaworzynki przez Rowienki
        > walimy do Murowanca. Najlepiej wstac tak wczesnie rano jak
        > to tylko mozliwe, zeby nie wyprzedzic innych turystow i nie
        > placic za wejscie do parku ;) Mozna isc gora po grzbiecie, a
        > nie dolina Jaworzynki, ale dolina jest dla twardzili -
        > szczegolnie to podejscie na koncu. Z Murowanca kolo stawu
        > gasienicowego walimy na czarny staw i dalej na Zawrat. Z
        > Zawratu przez Kozie Wierchy do Koziej Przeleczy (to
        > fragment Orlej Perci). Potem schodzimy do Doliny 5 Stawow.
        > Poznamy to po tym, ze beda nas bolec stawy ;)
        > Z 5 Stawow przez Szpiglasowa Przelecz przechodzimy do
        > Morskiego Oka. Z Morskiego Oka schodzimy asfaltem do
        > postoju busikow. Busikiem do Zakopca.
        >
        > Trasa trudna, wymagajaca dobrej pogody i przygotowania.
        > Troche lancuchow i drabinka. Miejscami przepascie.
        > Przepiekna widokowo.
        > Co wy na to?
        > L.
        >

easy...
    • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 23.08.03, 16:29
      Wróciłem dzisiaj z Zakopca.Lato z Radiem dziś gościło pod Tatrami.Powoli czuć
      już koniec sezonu.

l
      • drcarlos Re: TATRY, Zakopane 23.08.03, 20:45

> Wróciłem dzisiaj z Zakopca.Lato z Radiem dziś gościło pod Tatrami.Powoli czuć
        > już koniec sezonu.

a dużo autów sam jeźdźło??? drogi zapchane??
      • dr_scott Re: TATRY, Zakopane 23.08.03, 21:23

> Wróciłem dzisiaj z Zakopca.Lato z Radiem dziś gościło pod Tatrami.Powoli czuć
        > już koniec sezonu.

na szczescie koniec sezonu. mysle ze jeszcze we wrzesniu dam rade sie wyrwac na
        troche w Tatry
        • Gość: Zosia Re: TATRY, Zakopane IP: *.protonet.pl 23.08.03, 22:15
          Mam pytanie - czy wybiera się ktoś w przyszłym tygodniu do Zakopca(pon.,wt.
          25/26.o8)własnym pojazdem?.
          • Gość: Forman Re: TATRY, Zakopane IP: proxy / 192.168.3.* 23.08.03, 23:03
            Ja niestety Zosiu dopiero wróciłem.Pojazdów dużo ale nie tyle co w długi
            weekend 15-17.08.
            • Gość: Zosia Re: TATRY, Zakopane IP: *.protonet.pl 24.08.03, 11:41
              Aby uniknąć tłoków,wybieram sie własnie o tej porze - muszę się jakoś dostać na
              Nędzówkę - dzieki za dobre chęci.
              pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka