Gość: In IP: *.klubwww.pl 09.08.03, 08:22 Jak sądzicie - kto zostanie szefem Tesco w T.G. Nie wiecie ? A kogo i po co zatrudnił u siebie facet ostry jak brzytwa. Hanysek - junior ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: In Re: Tesco IP: *.klubwww.pl 09.08.03, 12:55 ale w Polsce mafii nie ma, jak to już kiedyś zapodali w telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś
drcarlos Re: Tesco 09.08.03, 13:01 mafii nie ma ale rodzinne interesy sa przedkladane nad dobro obywateli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Tesco IP: proxy / 192.168.3.* 13.08.03, 07:33 Sporo grupa doświadczonych już pracownikow Mini-Mala poszła na casting do Tesco i została przyjęta. A w Mini-Malu doszło nawet do tego że nie miał kto pracować.No ale szybko uzupełniono lukę w zatrudnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Tesco IP: *.strzybnica.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 07:44 Gość portalu: Forman napisał(a): > Sporo grupa doświadczonych już pracownikow Mini-Mala poszła na casting do Tesco > > i została przyjęta. > A w Mini-Malu doszło nawet do tego że nie miał kto pracować.No ale szybko > uzupełniono lukę w zatrudnieniu. Ciekawe... Mogę się domyslać, że zarobki w obu marketach są podobne, więc nie wiem, czy ludzie nie wpadają z przysłowiowego deszczu pod rynnę. Tym bardziej, że Tesco będzie czynne dłużej od Minimala, bo od 8-22, a w niedziele do 20. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Tesco 14.08.03, 11:27 Gość portalu: Magda napisał(a): > Gość portalu: Forman napisał(a): > > > Sporo grupa doświadczonych już pracownikow Mini-Mala poszła na casting do > Tesco > > > > i została przyjęta. > > A w Mini-Malu doszło nawet do tego że nie miał kto pracować.No ale szybko > > uzupełniono lukę w zatrudnieniu. > > Ciekawe... Mogę się domyslać, że zarobki w obu marketach są podobne, więc nie > wiem, czy ludzie nie wpadają z przysłowiowego deszczu pod rynnę. Tym bardziej, > że Tesco będzie czynne dłużej od Minimala, bo od 8-22, a w niedziele do 20. tak, tylko ze TESCO jest firma o wiele wieksza od Minimala (czy tam jego zarzadcy). przyszlosc minimala jest zagrozona, bo TESCO przez dlugi czas moze stosowac polityke zabijania konkurencji. wiec ludzie wola miec posade pewną, dlatego taka migracja. tak mysle. Odpowiedz Link Zgłoś
lupino1 Re: Tesco 13.08.03, 07:42 Coś mi tu nie pasuje. Ostry facet TESCO tylko buduje. A decyzja o tym, kto zostanie zatrudniony i kto będzie szefem, należy chyba do koncernu TESCO ? Czy jak "ostry" budował stacje Arala na całym Śląsku, decydował o tym, kto będzie kierownikiem danej stacji ? Załóżmy, że jestem biznesmenem i buduję fabrykę. Zatrudniam wykonawcę (np. "ostrego"). On buduje mi fabrykę i mówi, że dyrektorem ma zostać syn jego kumpla ? Tak to działa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Tesco IP: proxy / 192.168.3.* 13.08.03, 08:03 Oczywiście ludzie co pracują, a nie kierują przeszli do Tesco.Doszło do tego że brakło by rzeżników którzy na zapleczu rozbierają,porcjują mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: Tesco 13.08.03, 08:53 lupino1 napisał: > Załóżmy, że jestem biznesmenem i buduję fabrykę. Zatrudniam wykonawcę > (np. "ostrego"). On buduje mi fabrykę i mówi, że dyrektorem ma zostać syn jego > kumpla ? Tak to działa ? Ok. wiec tak - mechanizm korupcyjny dziala nastepujaca. Osoby dramtu - Dyrektor (D), Burmiszcz (B) D - dzien dobry! chcialem wybudowac u was sklep/zaklad/ B - o witam witam! dobrze sie sklada, bo mamy akurat takie fajne tereny. D - tak?! ale nasz koncern juz wybral dzialki! B - a jakie? D - no dzialka XYZ B - eeee.... no wie pan, tam to moze potrwac, ale jesli wybudujecie na dzialce ABC to bedzie szybciej i nie bedziemy robic przeszkod D - dobrze, zanotuje sobie - dzialka ABC - do kogo ona nalezy? B - a nie wiem, jakis tam facet ja chyba kupil, ale to nic nie szkodzi bo mozecie od niego odkupic. na pewno bedzie chcial sprzedac D - dobrze to my zaczniemy za miesiac, po kupnie dzialki. B - a kto bedzie wykonawca? D - nasza stala firma F. B - oj to bardzo niedobrze! bo widzi pan my mamy zasade promowania swoich. z F moga byc klopoty, ale od reki dajemy zgode na budowe jesli bedzie budowac firma T D - no ale przeciez mamy swoich, pewnie tanszych wiec dlaczego mamy sie zgodzic na T? B - moze pomyslimy o jakichs zwolnieniach podatkowych, ale tu juz w zamian musielibysmy miec zagwarantowana mozliwosc obsadzenia funkci dyrektora waszego sklepu/firmy naszym czlowiekiem D - o jakich kwotach zwolnien mowimy? B - YYY tys/mln. PLN - oczywiscie w promocji dajemy wszystkie zezwolenia od reki. D - czyli teren ABC, firma T i wasz czlowiek na dyrektora? B - tak L. Odpowiedz Link Zgłoś
loggic Re: Tesco 13.08.03, 08:54 Gość portalu: In napisał(a): > Jak sądzicie - kto zostanie szefem Tesco w T.G. > Nie wiecie ? > A kogo i po co zatrudnił u siebie facet ostry jak brzytwa. > Hanysek - junior ! ktory junior bo tam ich jest wiecej? L. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_scott Re: Tesco 14.08.03, 11:30 loggic napisał: > Gość portalu: In napisał(a): > > > Jak sądzicie - kto zostanie szefem Tesco w T.G. > > Nie wiecie ? > > A kogo i po co zatrudnił u siebie facet ostry jak brzytwa. > > Hanysek - junior ! > > ktory junior bo tam ich jest wiecej? > L. > pier#olona mafia! Odpowiedz Link Zgłoś
erskine Re: Tesco 14.08.03, 16:05 Jest plotka, ze Minimal ma byc magazynem Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: Tesco IP: proxy / 192.168.3.* 25.08.03, 12:25 A mini-mal protestuje ! tarnowskiegory.naszemiasto.pl/wydarzenia/294724.html Odpowiedz Link Zgłoś