Dodaj do ulubionych

Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów

IP: 81.210.25.* 22.09.03, 12:05
Witam!
Czytałem post na temat Auto Gerard Smoll i tak mnie cosik naszło aby
"zamontować"
nowy temat, mianowicie Autoryzowane Serwisy Samochodowe.
Wiemy wszyscy jak to z tymi serwisami bywa. Są serwisy fatalne i naprawdę
godne polecenia. Jeśli znacie jakąs Autoryzowaną Stację którą możecie polecić
lub odradzić , lub mechanika samochodowego, który Waszym zdaniem jest dobry
lub jest partaczem proszę o Wasze wpisy.
Proszę umotywować swoje wypowiedzi.

P.S. Mnie osobiscie interesują ASO Opel. :-) Jak coś wiecie to piszcie.
Obserwuj wątek
    • nickowa Re: Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów 22.09.03, 18:30
      Z kręgu stacji opla odradzam "asko" nacinają klientów jak się da:)) Znajomemu
      poszła pompka o czym nie wiedział zawożąc samochód do przeglądu a panowie
      zamiast poinformować, co jest do wymiany zamontowali mu tę pompkę bez pytania
      (mimo, że mieli telefon do niego) i przetrzymali samochód na serwisie 24
      godziny, chłopina musiał brać taksówkę do domu, za którą jak i za pompkę
      musiał wyłożyć z własnych pieniędzy...
      • yasny Re: Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów 22.09.03, 23:30
        nie posiadam auta tej firmy,
        ale znajac przejscia dwojga znajomych z asko - zdecydowanie odradzam jakiekolwiek kontakty
    • forman5 Re: Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów 23.09.03, 07:32
      Moje zdanie jest takie na temat ASO.
      Jeżdzić wyłącznie na przeglądy gwarancyjne,bo trzeba.Na wymianę klocków ,oleju
      itp do zaufanego rzemieślnika.Koncowki komputera np.VW,Seat,Skoda posiadają
      też stacje prywatne zajmujące się elektroniką samochodową.
      Nie zawsze w ASO przy załózmy twoim samochodzie pracuje mistrz.Są przypadki że
      pracują uczniowie i nie zawsze ta praca jest kontrolowana przez
      zwierzchnika.Wybór należy do klienta w zależności od zaufania do ASO i jego
      kieszeni.
      • Gość: Pendragon Re: Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 10:45
        Akurat w moim przypadku mam obowiązek jezdzić do ASO. Nie mogę niczego naprawiać
        w samochodzie u jakiegoś rzemieślnika- nieautoryzowanej stacji. Dlatego też dla
        mnie ważna jest każda opinia na temat Autoryzowanych Serwisów. Pisząc tego posta
        wyszedłem z założenia ze są ludzie, którzy tak jak ja korzystają z usług ASO i
        mogą wyrazić swoją opinię na ich temat. Oczywiście forman , zgodzę się z Tobą po
        części, z prywatnym samochodem wolę jezdzić do mojego zaufanego mechanika-
        warsztat Pana Hebisza, dlaczego? po prostu taniej a ten mechanik zna sie na rzeczy.
        • Gość: Zosia Re: Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów IP: *.protonet.pl 23.09.03, 11:15
          Ja też jestem klientką Asko i jak na razie,jeżdżę tylko na gwarancyjne
          przeglądy.Z racji tej,że kompletny ze mnie neptyk w sferze mechaniki,zwracam
          baczniejszą uwagę na kolosalne ceny usług,które winszuje sobie Asko przy jakim-
          kolwiek działaniu.Ostatnio musiałam ( w ramach gwarancji) dokonać wymiany olejów
          i zapłaciłam niebagatelną sumkę 150zł.Całe szczęście,że w mojej dzielnicy jest
          bardzo dobra autoryzowana stacja obsługi,prowadzona przez p.Czaka - gwarantuje
          dobrą jakość napraw za przystępne ceny.
    • loggic Re: Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów 23.09.03, 19:12
      jak nie musisz to ASO omijaj szerokim lukiem. zwykly warsztat zrobi ci to tak
      samo dobrze, albo i lepiej, a o wiele taniej.
      L.
    • Gość: Bodzio Re: Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów IP: *.protonet.pl 24.09.03, 00:00
      Jeśli ASO Opla to tylko Pineles warto troszke nadłożyć kilometrów ale to
      zaprocentuje. Np. koszt wymiany podświetlenia środkowego panela (tam gdzie
      zegar,data itp)w Astrze II: Asko 90 zł a w Pinelesie 32 zł. Skąd ta różnica ?
      w Asko liczą sobie za montaż i demontaż elementu, w Pinelesie sam materiał. A
      tak na marginesie to samochód był na gwarancji.
      • Gość: Zosia Re: Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów IP: *.protonet.pl 24.09.03, 19:27
        Poproszę o namiary na Pineles - tak to się nazywa?
        • Gość: Bodzio Re: Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów IP: *.protonet.pl 25.09.03, 00:34
          Opel Pineles znajduje się w Bytomiu Miechowicach zaraz przed C.H Plejada jadąc
          od centrum Bytomia, na pewno zauważysz.
          • Gość: Zosia Re: Autoryzowane Stacje Obsługi Samochodów IP: *.protonet.pl 25.09.03, 19:33
            To prawie po sąsiedzku - jak usługi tańsze,to trzeba z nich skorzystać - dzięki
            za informacje.
            pozdrawiam zmotoryzowanych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka