Dodaj do ulubionych

Do posła Głogowskiego

IP: 74.63.224.* 24.01.09, 22:39
Jaki Pana zdaniem jest plan ratunkowy
dla "Elektrocarbonu","Tarmilo","ZPO Bytom" i podobnych zakładów w
Tarnowskich Górach?
Widać zainteresowanie Pana problemami pracownikow jest wprost
proporcjonalne do tego co przekazuja media.

Obserwuj wątek
    • Gość: TY2 Re: Do posła Głogowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 10:52
      Nie licz na to,ze poseł się odezwie.Zawsze ma wytłumaczenie,że
      forum nie czyta.Ale jakoś dawniej zaglądał często i potrafił
      się chwalić.Nie odzywa się to i dobrze.Przed wyborami zrobimy
      mu intensywną,negatywną kampanię.
      • Gość: Gosc Re: Do posła Głogowskiego IP: *.dip.t-dialin.net 25.01.09, 11:01
        Nie licz na to ze Glogowski ci odpisze ,normalna sprawa zblizaja sie wybory i
        chce ludziom oczy zmydlic, aby w kolejnych wyborach na niego glosowali, On ma
        wszystkich gdzies,liczy sie jego kasa i udzialy w radach nadzorczych.Kazdy
        polityk to oszust i kombinator.
    • Gość: informator Re: Do posła Głogowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 11:21
      www.tg.net.pl/blog/glogowski.php
      • Gość: hutnik Re: Do posła Głogowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 11:30
        24.01 był na pikiecie dla ratowania huty.Robi wiele ale...nie lubi sie chwalic.
        • Gość: hutniczka z HCM Re: Do posła Głogowskiego IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.09, 11:41
          Ale sie skręcił Pan poseł.Juz nie mowiac jak zabolała go prawda.Widac ze głosy
          juz mu niepotrzebne od nas.A i zwiazki to beeee.Pracownik sam to chyba moze sie
          powiesc najwyzej...a Pan poseł to niech nie kłamie bo byłam i widiałam.A mało to
          pracuje tam.Warszawa daleko, a problemy moje tu w Miasteczku....
          • dzik0 Re: Do posła Głogowskiego 25.01.09, 12:41
            Widać,że coś robi.Chwalić się na forum nie musi.
            Wystarczy link powyżej.
            nie jestem miłośnikiem posła Głogowskiego,ale staram się patrzeć
            obiektywnie.
            • oryginal23 Re: Do posła Głogowskiego 25.01.09, 12:59
              Racja.Aby oceniać trzeba śledzić jego poczynania.
              Mnie jednak one niewiele interesują.Normalnie,po ludzku nie dażę
              tego pana sympatią.
              Żyję w wolnym kraju i mam do tego prawo.
              23.
              • tomasz_glogowski Re: Do posła Głogowskiego 25.01.09, 20:31
                Akurat w mniejszym stopniu proporcjonalne do przekazów medialnych
                (choć też to jakieś źródło informacji), a bardziej do zgłaszania
                potrzeby interwencji w Ministerstwie Skarbu Państwa przez np.
                pracowników, zarządy firm, czy władze samorządów, na terenie których
                działają firmy.
                To, że na blogu i forum piszę dużo o Miasteczku nie jest elementem
                mojej polityki informacyjnej (wiem, że w ostatnich miesiącach bardzo
                ją zaniedbałem), ale wynika z faktu, że sytuacja Huty jest bardzo
                delikatna, a jednym z warunków jej uratowania jest także spokój
                społeczny. Wielokrotnie pracownicy Ministerstwa prosili mnie o
                przekazywanie pracownikom informacji o sytuacji, w jakiej znalazł
                się ich zakład oraz o uspokajanie sytuacji i staram się to robić
                najszerzej jak mogę. Tym bardziej, że nie wszyscy w Miasteczku
                tonują emocję, choć pewnie trudno się dziwić.

O sytuacji i przyszłości innych spółek skarbu państwa w naszym
                powiecie na bieżąco rozmawiam i koresponduję z tymi, których to
                dotyczy – najwięcej i najczęściej akurat od jakiegoś czasu nt.
                Nitroergu.
                W ostatnich tygodniach było też kilka rozmów w MSP nt.
                Electrocarbonu, tu generalnie najbliższe plany sprowadzają się do
                jej podziału na dwie spółki, które ma być łatwiej sprywatyzować –
                pojawiali się bowiem potencjalni chętni, zainteresowani nabyciem
                części zakładu.
                Choć oczywiście czasy dla prywatyzacji trudne i można się tylko
                powściekać, że praktycznie zatrzymano prywatyzację w latach hossy,
                kiedy nie było problemów ze znalezieniem chętnych na zakup firm i to
                w dobrych cenach.
                • Gość: szwaczka Re: Do posła Głogowskiego IP: 74.63.224.* 25.01.09, 20:37
                  a co Pan zrobił w sprawie Tarmilo ?
                  • oryginal23 Re: Do posła Głogowskiego 25.01.09, 21:38
                    A co Tarmilo zrobiło w sprawie Tarmilo?
                    23.
                • Gość: ziuk Re: Do posła Głogowskiego IP: *.128.126.130.static.crowley.pl 30.01.09, 14:13
                  a teraz jest bessa a podwyżki sobie dajecie wiec jak to jest
    • Gość: Banita ........"ludzie ludziom TAKI zgotowali los.".... IP: *.ticom.pl 29.03.09, 09:11
      Panie Pośle.Jest Pan człowiekiem wykształconym i tzw.długoletnim politykiem i posiada Pan wiedzę na temat konfliktów społecznych. Jak to jest kiedy Solidarność manifestuje i protestuje przeciwko "rządom",mam na myśli obecny PO-sowski "rząd" TEŻ SOLIDARNOŚCIOWY. NIE zaprzeczy Pan,że PO i PiS jest rodowodowo z tej prawdziwej "solidarności".Ja skromny człowiek poradzę Panu i Pana kolegom jak pozbyć się kłopotu związanego z protestami Pana solidarności a może JUZ NIE Pana?? SPRYWATYZOWAĆ i to nawet wbrew załogom-kopalnie,służbę zdrowie i te resztki co są jeszcze państwowe w tym i Hutę Miasteczko,/ tylko skąd Pana koledzy będą brali milionowe odprawy z rad nadzorczych???????/ Tak trzymać do najbliższych wyborów.
      • messalina_only Re: ........"ludzie ludziom TAKI zgotowali los.". 29.03.09, 11:23
        Wszystko sprywatyzować.
        • Gość: przecież Re: ........"ludzie ludziom TAKI zgotowali los.". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 11:39
          pan poseł walczy o prywatyzację:
          tarnowskiegory.naszemiasto.pl/forum/wiadomosci/354402_981631.html
          • Gość: Axel Re: ........"ludzie ludziom TAKI zgotowali los.". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 12:49
            bardzo bardzo ciekawe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka