Dodaj do ulubionych

Inny nick na forum

01.09.13, 19:56
To się czasem zdarza: z tego czy innego powodu zmieniamy nicka i albo piszemy pod dwoma albo pod tym nowym. W starym miejscu, w którym mamy masę blizszych i dalszych znajomych nicków.

Proszę o naświetlenie problemu z perspektywy s-v: czy wypada anonimowo (pod nowym nickiem) rozmawiać ze starymi znajomymi z interentu, nie zdradzając, ze już się znacie?
Obserwuj wątek
    • nm.buba011 Re: Inny nick na forum 01.09.13, 22:05
      bene_gesserit napisała:

> To się czasem zdarza: z tego czy innego powodu zmieniamy nicka i albo piszemy p
      > od dwoma albo pod tym nowym. W starym miejscu, w którym mamy masę blizszych i d
      > alszych znajomych nicków.
      >
      > Proszę o naświetlenie problemu z perspektywy s-v: czy wypada anonimowo (pod now
      > ym nickiem) rozmawiać ze starymi znajomymi z interentu, nie zdradzając, ze już
      > się znacie?

- trochę naiwne pytanie?

Pobudki.
      Świadome wprowadzanie w błąd. Po co pytać?

Napisałem ten post, na wszelki wypadek.

Jeśli ktoś chce sobie pisać sam ze sobą, mnie to nie przeszkadza, a szybko się wyda.
      Choć samo podejrzewanie jest niezgodne z s-v.

Co jakiś czas, choć rzadko, ktoś twierdzi, że nick, który w czymś mnie poparł, to -buba.
      Cóż?
      W realu też się takie rzeczy (poparcie mojego zdania czy postawy) - zdarzają.

Ja byłem <buba011> do czasu zabanowania, dodałem <nm.>, żeby nie było podejrzeń.

www.youtube.com/watch?v=wq3mfaQeVQY
      so.pwn.pl/zasady.php?id=629793
    • tumanka Re: Inny nick na forum 01.09.13, 22:26
      Jasne, że wypada. Tylko, żeby się nie pomylić! Ja na sv się z bene czasem przekomarzam, a na innych forach to my jesteśmy przyjaciółki smile
      • nchyb Re: Inny nick na forum 02.09.13, 10:01
        ale czy Bene wie, że te nicki to jedna i ta sama osoba?...
        • bene_gesserit Re: Inny nick na forum 02.09.13, 19:33
          Nie, nie wie.

W takiej sytuacji, w jakiej ja jestem - wystepowanie od lat pod tym samym nickiem, w kilkudziesięciu, ekhem, tysiącach wypowiedzi to imo nieuczciwe. Ja, siłą rzeczy, tak czy siak sie odsłaniam, nawet jeśli wezmiemy poprawkę na internetowe prowokacje itp. Ktoś, kto zmienia nicki i wykorzystując jakąs tam wiedzę o mnie-bene wystepuje pod przykryciem nie postępuje uczciwie, po prostu. No chyba, ze nie wykorzystuje.
          • vilez Re: Inny nick na forum 02.09.13, 20:57
            Może wykorzystywać tę wiedzę także pod jednym stałym nickiem. Bo to jest problem, a jest on nagminny.
    • vilez Re: Inny nick na forum 02.09.13, 07:15
      Wypracowałam sobie taką zasadę, że to jest dopuszczalne, dopóki ktoś nie gada w jednym wątku na dwa (czy trzy lub więcej) baty, bo to jest manipulacja. Ale jak w jednym wątku jako Jaś, a w drugim jako Staś, i przy innych sprawach, to mi rybka.
    • akle2 Re: Inny nick na forum 17.09.13, 18:22
      Zależy co chcesz przez to uzyskać, np dowiedzieć się co o Tobie myślą naprawdę. Generalnie nie wypada, ale cel uświęca środki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka