Dodaj do ulubionych

jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życiu?

17.12.13, 02:01
https://img.wiocha.pl/images/6/7/67079d24e0f86424ba950553628fc21b.jpg

https://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/4a11052835c6da7906299fe0635f3ddcf44f9e9e

www.pudelek.pl/artykul/61892/passent_i_kuczok_rozwodza_sie_po_7_miesiacach/
https://c.wrzuta.pl/wi10508/f61567200001730446ae3270/dres-ruskie-gangsta-slub-88

https://img.wiocha.pl/images/b/4/b438d4e6b75e7ca4f405294b785a20e1.jpg

https://img.wiocha.pl/images/1/8/183e9659195ba66766f3c7c500b58fe3.jpg

https://v_90600.img.gibo.pl/slub-adidas-sportowiec-dres_img_9a30bfcd0b7ecfdbc07b94310682b1be_600_0_0_0_0_0_ffffff_0_7ea8b.jpg

https://www.aktualnosciturystyczne.pl/images/stories/aktualnosci/produkt_turystyczny/Turystycznu-o-enek.jpg

https://www.kozaczek.pl/img/em/876_3.jpg

https://mamwatpliwosc.blog.pl/files/2012/08/slubbylego.jpg
Obserwuj wątek
    • lena36 Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 17.12.13, 07:02
      Trochę straszno, trochę śmieszno......
      • aqua48 Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 17.12.13, 10:24
        Moim zdaniem to prywatna sprawa każdego jak chce wyglądać na własnym ślubie, tak samo jak i to czy jest to akurat najważniejszy dzień w życiu..
        • nm.buba011 Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 17.12.13, 11:04
          aqua48 napisała:

> Moim zdaniem to prywatna sprawa każdego jak chce wyglądać na własnym ślubie,

- o tym właśnie pomyślałem, z tą różnicą, że nie tylko chodzi o własny ślub.

> tak samo jak i to czy jest to akurat najważniejszy dzień w życiu..

- Oczywiście ślub może być najważniejszym dniem w życiu, ale ów 'najważniejszy dzień życia', wcale nie musi korelować się, z tym... pierwszym.
          Z zaprezentowanego zestawu, właśnie nie wynika, że chodzi jedynie o ślub i jeszcze... własny.

www.youtube.com/watch?v=wq3mfaQeVQY
          so.pwn.pl/zasady.php?id=629793
    • kora3 Wiesz co Bubo? 17.12.13, 12:37
      tak się składa, ze ja poznaje sporo niekonwencjonalnych ludzi i będąc np. o takich zaproszona na dowolna imprezę pytam jakie stroje obowiązują, o ile ktoś sam mi nie powie.
      Jeśli ktoś będąc panną młodą chce załozyc czarną suknię, to mnie naprawdę nic do tego. Czepić się może ksiądz o ile slub kościelny, urzędnik USC nie - bo urząd wymaga jedynie by strój młodej pary i świadków był wieczorowy.
      Uwazam, ze na najważniejsze w swoim zyciu imprezy (mocno relatywne co dla kogo jest najważniejsze) każdy może odziać się jak chce, a ogranicza go jedynie konwencja "urzędowa" np. miejsca, gdzie zawiera ślub.
      • nm.buba011 Re: Wiesz co Bubo? 17.12.13, 12:51
        kora3 napisała:

> tak się składa, ze ja poznaje sporo niekonwencjonalnych ludzi i

- z tą myślą założyłem ten wątek.

• kora3 Zatem rozumiem, że Ty 17.12.13, 12:56
          na slub na plaży zakładasz garnitur jako gośc, bo na sluby zakłada się garnitury?
          Nie wpadłeś na to, ze czesc z tych fotek może być wyrwana z kontekstu?
          • nm.buba011 Re: Zatem rozumiem, że Ty 17.12.13, 13:50
            kora3 napisała:

> na slub na plaży zakładasz garnitur jako gośc, bo na sluby zakłada się garnitur
            > y?

- mnie nie ma, na widocznych fotkach.
            Co Cię... niepokoi?

> Nie wpadłeś na to, ze czesc z tych fotek może być wyrwana z kontekstu?

- konkret, bo na razie, to sama niechęć do tego, co bubowe?

Twoja pozycja na forum jest niezagrożona.
            Nie obawiaj się buby.
            Nigdy Ci nie dorównam.

• kora3 Re: Zatem rozumiem, że Ty 17.12.13, 14:33
              nm.buba011 napisał:

> - mnie nie ma, na widocznych fotkach.
              > Co Cię... niepokoi?

nic mnie nie niepokoi, zwyczajnie pytam (czy jesteś nie wiem ). Zaprasza Cię ktoś na slub i wesele na plazy, w konwencji plazowej. W czym się pojawiasz?

>
              > - konkret, bo na razie, to sama niechęć do tego, co bubowe?

nie, przeceniasz się zdecydowaniesmile Konkreynie np. chodzi mi o pare gdzie kobieta jest odziana na czarno a facet na biało i dość niecodziennie - może to ślub tematyczny - najpewniej tak.

>
              > Twoja pozycja na forum jest niezagrożona.

Wiesz co? Nigdy nie zastanawiałam się nad "moja pozucja na forum", co więcej - samo istnienie takiego hmmm "bytu" nie przyszłoby mi do głowy ...

> Nie obawiaj się buby.
              > Nigdy Ci nie dorównam.

ani się ciebie nie obawaim bo i dlaczego, ani nie patrze na nasze dyskusje w sensie rywalizacji. Teraz mi uświadomiłeś, ze W GÓLE można tak na to patrzeć ..., dla mnie - osobliswesmile
              >
              >
      • matylda1001 Re: Wiesz co Bubo? 17.12.13, 13:21
        kora3 napisała:

>rzędnik USC nie - bo urząd wymaga jedynie by strój młodej pary i świadków był wieczorowy. <

No to Buba mógłby mieć problem... Jeśli strój wieczorowy, to najlepiej smoking. A co jeśli USC po godzinie 19 już nieczynny?
        • vilez Re: Wiesz co Bubo? 17.12.13, 14:42
          > urzędnik USC nie - bo urząd wymaga jedynie by strój młodej pary i świadków
          > był wieczorowy

Nie wymaga, Koro smile Może być jakikolwiek, byle nie byli nago.
          • kora3 Mozliwe Vilez 17.12.13, 14:48
            vilez napisała:

> Nie wymaga, Koro smile Może być jakikolwiek, byle nie byli nago.

ja wspomniany ślub cywilny brałam ponad 15 lat temu. Na karteczce z datą, jaką otrzymaliśmy napisane było, ze dla przyszłych małzonkow i swaidków wumagany jest strój wieczorowy.
            Może teraz tego nie masmile
            poniekąd wymaganie takie wydawało mi się dziwne, albowiem slib odbywał się w w godzinach popołudniowych cos koło 15-16 chubasmile
            • vilez Re: Mozliwe Vilez 17.12.13, 19:40
              My braliśmy sześć lat temu, w godzinach dopołudniowych. Zatem- jakie stroje wieczorowe? Żadnych karteczek nam nie dawano (to absurd). Ubraliśmy się, jak uważaliśmy (ja koktailową sukienkę, mąż spodnie materiałowe i sztruksowa marynarka). Luz. Panie świadkowe (z urzędu) były w dżinsach.
            • aka10 Re: Mozliwe Vilez 17.12.13, 20:24
              kora3 napisała:

> vilez napisała:
              >
              > > Nie wymaga, Koro smile Może być jakikolwiek, byle nie byli nago.

>
              Mozna i tak:
              www.multiart.nu/grimner/ceremonibilder/sexfest_brollop_7.jpg
              >
              >
              • matylda1001 Re: Mozliwe Vilez 17.12.13, 20:27
                aka10 napisała:

> Mozna i tak:
                > www.multiart.nu/grimner/ceremonibilder/sexfest_brollop_7.jpg
                > >
                Zupełnie jak w raju smile

• aka10 Re: Mozliwe Vilez 17.12.13, 20:35
                  Otóż to! wink
            • bramstenga Re: Mozliwe Vilez 17.12.13, 22:58
              > ja wspomniany ślub cywilny brałam ponad 15 lat temu. Na karteczce z datą, jaką
              > otrzymaliśmy napisane było, ze dla przyszłych małzonkow i swaidków wumagany jes
              > t strój wieczorowy.

Mi też to się wydaje dziwaczne - śluby cywilne często bywają około południa, jak można wówczas wymagać stroju wieczorowego (brałam o 13.00 ponad 20 lat temu, byliśmy w zwykłym ubraniu, bez gości).
      • quba Re: Wiesz co Bubo? 23.12.13, 10:11
        kora3 napisała:
        bo urzą
        > d wymaga jedynie by strój młodej pary i świadków był wieczorowy.

nie wieczorowy, a WIZYTOWY
        to jednak jest różnica
    • illegal.alien Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 17.12.13, 13:28
      Wszystko jeszcze zalezy od... kraju. Nie wszedzie obowiazuja takie same standardy.
      Ja np. pisalam mature w jeansach i bluzie z kapturem i ten stroj towarzyszyl mi potem przez wiekszosc sesji na studiach - nie wyroznialam sie z tlumu innych studentow, a uczelnia byla raczej z tych lepszych wink Ino nie w Polsce, wiec i konwenanse inne smile
      Mnie to akurat pasowalo, bo wole, zeby bylo mi wygodnie i zeby clou tego dnia byla moja wiedza, a nie stres, czy mi czasem oczko w rajstopach nie poszlo wink
      Pracy licencjackiej bronilam ubrana jakos 'lepiej' smile (magisterskiej nie bronilam wcale).
    • mocno.zdziwiona Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 17.12.13, 13:31
      Niestety z ubiorem tak jest, że nie każdy potrafi go dobrać stosownie do okazji. Posiadamy mało istotną wiedzę typu cykl krebsa z biologii a wielu z nas nie potrafi ubrać się odpowiednio albo zjeść kulturalnie. Ale z drugiej strony to fakt, że młodzi mogą ubrać się na ślub jak chcą. Świadkowie za to powinni ubrać się odpowiednio do okoliczności (widać to na którymś ze zdjęć gdy z młodymi w pełnej gali pozuje jakiś młody mężczyzna w dresie).
    • truskawka2013 Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 17.12.13, 13:37
      To ich sprawa. Jeżeli im to odpowiada to czemu nie ?
      • vilez Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 17.12.13, 14:42
        Temu, że Bubie nie odpowiada wink
        • aqua48 Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 17.12.13, 14:58
          vilez napisała:

> Temu, że Bubie nie odpowiada wink

A ludzie przedstawieni na zdjęciach w płacz i lament z tego powodu. Może nawet śluby unieważnią? Śmieszne.
          • vilez Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 17.12.13, 19:40
            Powinni wink
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 18.12.13, 05:49
        A Kardashian tak wygladala ma slubie wiec nie wiem co za zdjecie wytrzasnales Buba???
        https://ca.eonline.com/eol_images/Entire_Site/2011814/reg_1024.3kk.wedding.ls.091411.jpg

Minnie
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 18.12.13, 05:50
          i zeby tylko jedna kiecke miala:

https://livelyindepthmusicentertainment.files.wordpress.com/2011/09/kim-kardashian-wedding-photos-6.png?w=629
          • ach_dama_byc_z_kanady Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 18.12.13, 05:52
            https://ioneglobalgrind.files.wordpress.com/2012/10/kim-kardashian-wedding-dress.jpg

achhh, w tej dokladnie brala slub.....

Minnie
        • nm.buba011 Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 19.12.13, 12:26
          ach_dama_byc_z_kanady napisała:

> A Kardashian tak wygladala ma slubie wiec nie wiem co za zdjecie wytrzasnale
          > s Buba???

- czy najważniejszy dzień życia, to obligatoryjnie... ślub?
          O ile dla Ciebie, to może niekoniecznie, dla mnie?

Czy odmawiasz prawa do radości, osobom tego obrzędu... nie planującym?

Tyle już napisałaś o empatii?

zapytaj.onet.pl/Category/002,018/2,20084725,Co_to_jest_empatia_.html
          Wklejona fotka pokazuje instrumentalne potraktowanie "ukochanego".

https://www.kozaczek.pl/img/em/876_3.jpg

A to może być dla niego ten dzień najważniejszy?

Czy na pewno?
          Ja nie wiem.

• ach_dama_byc_z_kanady Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 21.12.13, 04:39

co ci tu nie pasuje??
            to zdjecie zrobione z Kardashian Kollection Launch Party.
            wcale nie najwazniejszy dzien w jej zyciu. ani jego. wazny, ale nie najwazniejszy.
            Ona musiala sie ubrac jak sie obrala dla spojnosci kolekcji.
            on sie ubral jak chcial
            party

Minnie
    • angazetka Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 19.12.13, 12:21
      Bubo, Ty masz najważniejszy dzień życia za każdym razem, gdy wklejasz te wątki odzieżowe.
      • simply_z Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 19.12.13, 22:53
        o co chodzi w trzech ostatnich zdjęciach..?

Kardashian i facet wyglądają normalnie i nie jest to ich zdjęcie ślubne
        zdjęcie młodej pary z portretem papieża? -naprawdę takie dziwne ,w przypadku pary biorącej ślub w kościele i w Polsce?
        ostatnie zdjęcie? Wiśniewscy ubrani normalnie
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 21.12.13, 04:40

nie slubne?? to jakie, i jak wyglada ich "slubne" wobec tego??

Minnie
          • simply_z Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 21.12.13, 20:22
            ? przecież sama podałaś wcześniej link do zdjęć z ich ślubu?
            • ach_dama_byc_z_kanady Re: jak się ubrać na najważnieszy... dzień w życi 22.12.13, 01:08
              simply_z napisała:
              ? przecież sama podałaś wcześniej link do zdjęć z ich ślubu?

Tak, zgadza sie.
              ja podalam link do zdjec ze slubu i wesela Kim Kardashian i Kris Humphries.

tu masz link do slubu
              slub
              zdjecie z ceremonii slubnej
              https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/09/17/article-0-0DF3614C00000578-465_634x800.jpg

a to jest zdjecie z wesela- dokladnie z przyjecia weselnego:

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/09/18/article-2038726-0DF3628100000578-630_634x649.jpg

wiec dlaczego napisalas :
              Autor: simply_z  19.12.13, 22:53

- mozesz mi to uprzejmie wytlumaczyc???
              czy znowu bede czekac dwa dni na odpowiedz na tak proste pytanie??

Minnie
          • beata_ Minnie,... 22.12.13, 15:54
            ... nie sądzisz, że Simply_z chodziło o zdjęcie nie-ślubne wklejone przez Bubę? smile
            Bo mnie się wydaje, że tak...
            • ach_dama_byc_z_kanady Re: Minnie,... 23.12.13, 09:49
              beata_ napisała:
              . nie sądzisz, że Simply_z chodziło o zdjęcie nie-ślubne wklejone przez Bubę? smile
              Bo mnie się wydaje, że tak...

No wlasnie nie wiem, bo Simply wyraznie napisala ze to JA wklejalam zdjecia. ja wklejalam ze slubu... wiec pytam, o so chodzi smile

Minnie
              • ach_dama_byc_z_kanady Re: Minnie,... 23.12.13, 10:10
                ps.
                A nasz Big Brother Buba jak zwykle zrobil z siebie... hmm nie powiem,
                bo nie wiedzial skad zdjecie nr 1 - nie ze slubu.
                otoz zdjecie jest z premiery pokazu mody Kim Kardashian i jej rodziny. prosze zauwazyc ze wszystkie 3 siostry ubraly sie w pewnym stylu czyli - animal prints (zwierzece wzorki).
                Wzorek leopardowy byl do tej pory - maj 2013r - siostr Kardashian trademark, nic dziwnego wiec ze tak sie ubraly.

Jezeli ktokolwiek jest tu ubrany "nie do pary" to raczej Kris Humphries, ktory musial wiedziec co Kim zamierza wlozyc na premiere.. dlaczego wiec Buba bardzo seksistowsko zalozyl
                ze to "ona go tak potraktowala" nie on ja ?????

Big Brother Buba udaje teraz "wyniosle milczenie".
                w rzeczywstosci, jak zwykle ukrywa zaklopotanie spowodowane nieznajomoscia tematu.
                no tak, znalezc fotke wyrwana z kontekstu i bach, bach wkleic to nie wszystko ...

Minnie
                • nm.buba011 Re: Minnie,... 24.12.13, 15:19

> ps.
                  > A nasz Big Brother Buba jak zwykle zrobil z siebie... hmm nie powiem,
                  > bo nie wiedzial skad zdjecie nr 1 - nie ze slubu.
                  > otoz zdjecie jest z premiery pokazu mody Kim Kardashian i jej rodziny. prosze z
                  > auwazyc ze wszystkie 3 siostry ubraly sie w pewnym stylu czyli - animal pri
                  > nts
                  (zwierzece wzorki).
                  > Wzorek leopardowy byl do tej pory - maj 2013r - siostr Kardashian [i]trademark[
                  > /i], nic dziwnego wiec ze tak sie ubraly.
                  >
                  >
                  > Jezeli ktokolwiek jest tu ubrany "nie do pary" to raczej Kris Humphries, ktory
                  > musial wiedziec co Kim zamierza wlozyc na premiere.. dlaczego wiec Buba bardzo
                  > seksistowsko zalozyl
                  > ze to "ona go tak potraktowala" nie on ja ?????
                  >
                  > Big Brother Buba udaje teraz "wyniosle milczenie".
                  > w rzeczywstosci, jak zwykle ukrywa zaklopotanie spowodowane nieznajomoscia tem
                  > atu.
                  > no tak, znalezc fotke wyrwana z kontekstu i bach, bach wkleic to nie wszystko
                  > ...
                  >
                  > Minnie

nm.buba011 19.12.13, 12:26 Odpowiedz

> s Buba???

Czy odmawiasz prawa do radości, osobom tego obrzędu... nie planującym?

Tyle już napisałaś o empatii?

zapytaj.onet.pl/Category/002,018/2,20084725,Co_to_jest_empatia_.html
                  • ach_dama_byc_z_kanady Re: Minnie,... 25.12.13, 01:35
                    nm.buba011 19.12.13, 12:26 Odpowiedz

> s Buba???

Klamliwe wykrety. Klamiesz, bo nie wiesz jak sie wykrecic.

Po pierwsze, wszystkie twoje inne zdjecia bez wyjatku sa ze slubow,

nawet to pierwsze sugeruje jakas slubna -a co najwyzej - komunijna - uroczystosc.
                    po drugie, tytul poparty zdjeciami sugeruje iz "najwazniejszy dzien w zyciu" to w/g ciebie- slub. SLUB.
                    SLUB.

Pojecia nie miales skad pochodzi fotka w garniturze i panterkowym spodnium.
                    Zasugerowales sie szarym garniturem, i tyle.

Minnie
        • d.d.00 para z papieżem 21.12.13, 20:53
          simply_z napisała:

> o co chodzi w trzech ostatnich zdjęciach..?
          >
          > Kardashian i facet wyglądają normalnie i nie jest to ich zdjęcie ślubne
          > zdjęcie młodej pary z portretem papieża? -naprawdę takie dziwne ,w przypadku pa
          > ry biorącej ślub w kościele i w Polsce?

Zupełnie nie wiem o co chodzi z tą parą z papieżem. Co tam jest nie tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka