paulina230906 27.02.09, 16:37 mam wielka prośbę, czy ktoś mi może pomóc wypelnic dzienniczek praktyk? Miałam praktyki u logopedy i tylko się przygladałam więc co ja tam mogę napisać? Błagam napiszczcie coś! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta.krusz Re: Jak wypełnić dzienniczek paktyk logopedycznyc 27.02.09, 21:02 O praktyce trzeba było myśleć w trakcie zajęć. Teraz pisz w dzienniczku, że się tylko przyglądałaś. Bo z praktyką Twoja "praktyka" nie miała nic wspólnego. Ale za to z prawdą nie będziesz się mijać. Odpowiedz Link
paulina230906 Re: Jak wypełnić dzienniczek paktyk logopedycznyc 28.02.09, 09:10 chyba nie wiesz koleżanko na czym polegaja takie zajęcia, bo przez te 30 min ktore jest poswiecone na spotkanie z dzeckiem nikt mi nie da sie wykazać tylko logopeda musi zrobic swoje, czyli nauczyc to dziecko czegoś, a chyba ja jako praktykantka nic bym nie wskurała??? Odpowiedz Link
marta.krusz Re: Jak wypełnić dzienniczek paktyk logopedycznyc 28.02.09, 10:27 Najwyraźniej nie wiesz, co oznacza słówko "praktyka". Radzę zapoznać się ze słownikiem, potem dopiero studiować, a dłuuugooo później "praktykować". Odpowiedz Link
ewelina2409 Re: Jak wypełnić dzienniczek paktyk logopedycznyc 01.03.09, 17:16 Pani Marto! Proszę proszę, a jednak zabiera pani zdanie na tym forum - tak dla przypomnienie zacytuję Pani odpowiedź na mój post "Pyta, bo to forum dla nieuków. Dla lubiących siedzieć przed monitorem i czekących aż wiedza i doświadczenie zawodowe spłyną jak deszcz na ich główki. Niezorientowanych w temacie, liczących na to, że jeden post w necie rozświetli mroki ich głębokiej niewiedzy. Czytąjąc posty można tu dostrzec dwóch, w porywach trzech forumowiczów, których można nazwać logopedami. Reszta towarzystwa to totalna porażka i kompromitacja zawodowa." Widzę, że Pani się doskonale wpisuje w grono jak to pani powiedziała nieuków siedzących przed komputerem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marta.krusz Re: Jak wypełnić dzienniczek paktyk logopedycznyc 02.03.09, 11:13 Jak najbardziej, zabieram głos. A jednak! Bo niewiedza i lenistwo pisząch liczne banialuki na tym forum jest iście inspirujaca i zachęcajaca do odpowiedniego skomentowania. Jeśli masz trochę oleju w głowie i minimum wiedzy logopedycznej, to też to widzisz. Bo pierwsze co rzuca się tu, to właśnie niewdza, nieuctwo i lenistwo. Nie ja jedna o tym pisałam wyraźnie na forum. I porad nieukom nie udzielam i udzielać nie będę. Od tego są studia, książki i praktyki. "Zabierać głos" to nie to samo, co tłumaczyć innym "podstawe fakty logopedyczne". Odpowiedz Link
kasiamiernik85 Re: Jak wypełnić dzienniczek paktyk logopedycznyc 18.08.09, 14:00 Nie ma osób które wszystko wiedzą,(Pani też zapewne była studentką i jak my wszyscy zdobywała wiedzę i ciągle ją zdobywa...) a to co Pani pisze wyrzaźnie wskazuje,że nie potrafi Pani zrozumieć i udzelić odpowiedzi na pytania nurtujące innych- często fakty najbardziej oczywiste budzą najwięcej kontrowersji. Zastanawia mnie jedynie fakt - Czy równie uprzejma jest Pani dla swoich pacjentów? Odpowiedz Link
yellow_papillon Re: Jak wypełnić dzienniczek paktyk logopedycznyc 28.02.09, 00:38 Chyba żartujesz? Idziesz, obserwujesz, notujesz, co obserwujesz, ot i cała filozofia. Odpowiedz Link
lis08bonn Re: Jak wypełnić dzienniczek paktyk logopedycznyc 02.03.09, 16:31 Witam To, w jaki sposób odnoszą się wysokiej klasy specjaliści (bo jak wynika z dyskusji na takich się kreują ), świadczy nie tylko o kulturze osobistej ale i o przestrzeganiu etyki zawodowej .Co złego jest w tym , że dziewczyna pyta , bo nie wie?To jest studentka i tylko człowiek (a lepiej aż).Czy to jej wina , że opiekun praktyk być może nie do końca wypełnił swoje obowiązki? Może zatem Szanowne Panie , zamiast obrażać kogoś na foru w taki sposób , lepiej przemilczeć temat ? Brak zainteresowania tematem z pewnością da do myślenia osobom zadającym nie zawsze profesjonalne pytania.Może trochę więcej luzu i taktu.Bardzo łatwo jak widać dowartościować się czyimś kosztem . Tylko po co?Jeśli ktoś jest dobry w swoim zawodzie nie potrzebuje tego. Oto moje życzenia z okazji EDTM (6.03)byśmy się nie musieli dowartościowywać .Pozdrawiam AnnGr logopeda Odpowiedz Link
kramm Re: Jak wypełnić dzienniczek paktyk logopedycznyc 03.03.09, 15:42 Nie bierzcie pod uwagę wypowiedzi tej Marty to jest jakiś troll, niestety na każdym forum od czasu do czasu pojawia się takie coś jak ona... Odpowiedz Link
mofix Re: Jak wypełnić dzienniczek paktyk logopedycznyc 14.03.09, 17:56 Proszę nie mówcie, że obserwcja to nie praktyka. Kończyłam pięcioletnią, dzienną logopedię i na drugim roku miałam tzw. praktykę wprowadzajacą, polegajaca właśnie na obserwacji (tylko i wyłącznie), trwała jakieś 40 godzin. Także musiałam wypełnić dzienniczek. Dopiero w kolejnych latach studiów mogłyśmy w czasie praktyk "coś robić". Zupełnie niepotrzebne więc są te dyskusje, czy dziewczyna nauczyła się czegos czy nie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link