Dodaj do ulubionych

Centralwings

17.12.04, 11:52
Hurra! Już od Wielkanocy Centralwings lata do Bolonii! I to
nie do Forlì, ale do super dostępnego lotniska BLQ. Dla mieszkających w
Toskanii oznacza to, że nie trzeba będzie wykładać 60 euro na Eurostara do
Rzymu, w celu skorzystania z tanich linii. Dla mnie to przwdziwe
błogosławieństwo (mieszkam w Pistoi, a mam rodzinę w Warszawie). Oby tylko to
połączenie się utrzymało... (dlatego ludzie, kupujcie bilety :)))
Pozdrawiam,
Iwona
Obserwuj wątek
    • italweb Re: Centralwings 18.12.04, 21:04
      Super! Dziekuje za te informacje, dzieki Tobie dowiedzialam sie, ze spelni sie
      moje marzenie - bede mogla poleciec z Warszawy do Catanii!!!! Zobacze
      Sycylie!!! Oby tylko ta linia nie padla!
      Pozdrawiam z Warszawy
      Slawanka
      • julie_bella2001 Re: Centralwings 18.12.04, 21:36
        HEJ SLAWANKA! :-)) alez do tej pory tez moglas latac do katanii bez zadnego
        problemu.alitalia z przesiadka w rzymie lub mediolanie no i do niedwna bylo
        volare ( tez z przesidka ale za to taniej! )czy lufthansa przez berlin. fajnie
        ze ze teraz jest ten bezposredni lot ale widze az dwa duze minusy: loty tylko
        od maja do pazdziernika to po pierwsze no i tylko raz w tygodniu.w sumie jesli
        ktos jedzie w celach turystycznych czyli najczesciej latem :-) to super pomysl
        z tym nowym polaczeniem ale jesli ktos z roznych innych wzgledow lata w ciagu
        calego roku to i tak jego sytuacja niewiele sie zmieni...coz mam nadzieje ze
        kiedys doczekamy sie regularnego bezposredniego polaczenia z sycylia :-))
        • italweb Re: Centralwings 18.12.04, 22:32
          Zrozumialam, ze to beda duzo tansze loty niz Lufthansa lub Lotem, o to mi
          chodzilo. Nie za bardzo rozumiem jak narazie, ile docelowo bilet bedzie
          kosztowal, bo do Hannoveru np. jest 49 zl (napewno plus jakies 120 zl oplaty
          lotniskowe) a do Catanii 250, ale to chyba duzo taniej niz Lotem lub Lufthansa?
          I masz racje co do terminu, ja szukalam mozliwosci wyjazdu na Sycylie w
          kwietniu... Rowniez dlatego, ze tam wtedy wszystko jest tansze. Ale jednak,
          jest to chyba jakas jaskolka, oby Sycylia stala sie w zasiegu reki!
          Pozdrawiam
          Slawanka
          • julie_bella2001 Re: Centralwings 18.12.04, 23:29
            Taniej bedzie na pewno.mowisz 250zl?? to potezna roznica bo bilet z alitalia z
            przesiadka w rzymie czy mediolanie kosztuje ok 1200zl.a co do Lotu to nie latal
            i nie lata na sycylie.jedynie do rzymu mediolanu i wenecji a stamtad trzeba sie
            przesiadac na inna linie ale cenowo nie jest to oplacalne
            • italweb Re: Centralwings 19.12.04, 09:18
              No tak, ale 250 zl w jedna strone, + z cala pewnoscia oplaty lotniskowe itp, to
              na tej stronie nie jest dokladnie powiedziane, ale wynika jednoznacznie (bo np.
              bilet do Londynu czy Hannoveru kosztuje 45 zl w jedna strone wiadomo ze w tym
              nie ma oplat, ktore zwykle wynosza 100-150 zl). Czyli, bilet w jedna strone
              kosztowalby ze wszystkim na oko ok. 400 zl, no ale to oczywiscie byloby duzo
              taniej niz w normalnych liniach (bo ze wszystkim byloby to ok. 800 zl w obie
              strony).
              Widzialam jakas promocje Lotu, ale tam byla cena 800 zl bez oplat lotniskowych,
              a przy przesiadkach to byloby dodatkowo chyba 4 x 120 zl jak nie wiecej.
              Co do tanich linii, to ta mialaby jedna wielka zalete - poniewaz jest to lot
              bezposredni, nie ma strachu ze sie gdzies na cos nie zdazy, a tanie linie
              gwarantuja tylko jeden lot, nie gwarantuja polaczen. Poczatkowo szukalam
              polaczen z przesiadka, ale stwierdzilam, ze to za duze ryzyko, bo jak dolece
              gdzies daleko i tam utkne? Trzeba byloby troche za duzo czasu miec w rezerwie,
              a jak sie ma do dyspozycji pare dni... A tak, bylby to jeden lot tam, i jeden
              spowrotem.
              Szkoda tylko, ze nie ma lotow na wiosne...
              Salutoni
              Slawanka
              • julie_bella2001 Re: Centralwings 19.12.04, 13:11
                czesc :-)wiesz jesli chodzi o te loty z przesiadka to nie ma az takiego
                strachu. naprawde.alitalia np nie sprzeda Ci biletu jesli miedzy jednym a
                drugim lotem nie ma godziny.a jesli naprawde nie zdazysz to lecisz nastepnym.do
                katanii np z rzymu codziennie jest kilkanascie lotow.powiem Ci zabawna
                historie.moj narzeczony zgubil bilet.wyobrazasz sobie zgubic bilet na
                fiumicino?! to jak szukanie igly w stogu siana...lecial wtedy do warszawy z
                przesiadka w rzymie.samolot ma za chwile startowac a on nie moze wejsc na
                poklad.panika.nastepny lot do w-wy dopiero nastepnego dnia!wstrzymali caly
                samolot.pozwolili mu przejsc sie w te miejsca w ktorych byl.no i wyobraz sobie
                znalazl bilet w ktoryms sklepie.samolot odlecial z opoznieniem.ostatecznie
                pilot nadrobil i wyszlo z przylecial tylko 20min pozniej.oczywiecie tanie linie
                nie moglyby sobie pozwolic na taka wyrozumialosc dla pasazera :-( wlasnie lece
                za kilka dni i znow stara dobra alitalia...
                • italweb Re: Centralwings 19.12.04, 14:52
                  Alez ja doskonale rozumiem, jest tylko jeden szczegol, co jesli kogos nie stac
                  na bilet za poltora tysiaca... Ja nie biadole, po prostu, kombinuje jakby tu
                  przeskoczyc problemy i dostac sie na Sycylie. Wiem, ze jesli sie leci normalnym
                  samolotem z przesiadka, w razie czego nie ma problemu, jak sie nie zdazy na
                  samolot bedzie inny, Lot czy Alitalia sa zobowiazane do zapewnienia kontynuacji
                  podrozy. Problem tylko z cena...
                  A w tanich liniach niestety, takich gwarancji nie daja, kazdy lot jest
                  traktowany oddzielnie. Jesli sie planuje przesiadke, to nikt sie nie wzruszy,
                  jesli pierwszy samolot sie spozni. Tylko ze bilet kosztuje dwa albo trzy razy
                  taniej niz w nietanich liniach... No i martw sie czlowieku, co wolisz...
                  Dlatego tanie linie + lot bezposredni, to byloby to!

A jesli chodzi o Alitalia, to bardzo ladnie mi sie kojarzy, bo lecialam w
                  sylwestra pare lat temu wieczorem, i bylo naprawde bardzo milo!
                  Milego lotu zycze!
                  Slawanka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka