mimma 01.06.06, 18:34 czy ktos moze wie, gdzie szukac informacji??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viki2lav Re: master we wloszech 01.06.06, 18:37 z czego tez master? jak zadajecie pytania, ludzie drodzy, to konkretnie! Odpowiedz Link
mimma Re: master we wloszech 01.06.06, 19:45 najlepiej to z teatru. sama nie wiem. chce sie dowiedziec co to i jakie sa szanse.ogolnie na razie. Odpowiedz Link
daggy4 Re: master we wloszech 06.06.06, 15:56 szanse sa takie, ze jak zaplacisz to sie wymasterujesz. Odpowiedz Link
testardo Re: master we wloszech 06.06.06, 19:12 A ja w kwestii formalnej. Ten master to jest takie ustrojstwo jak nasze uzupelniajace studia magisterskie czy chodzi o cos innego? Odpowiedz Link
viki2lav Re: master we wloszech 07.06.06, 08:28 dla mnie to taki dodatek post studia, a szanse rzeczywiscie sa takie ze "jak zaplacisz to sie wymaJsterKujesz" Odpowiedz Link
testardo Re: master we wloszech 07.06.06, 10:30 Dodatek,ale nie jak studia podyplomowe? Bo sa jeszcze przeciez studia post laurea. A moze to kolejny przyklad nadawania roznych nazw tej samej rzeczy? Poza tym chyba takie post laurea po studiach 3letnich nie rowna sie takiemu po piecioletnich? A moze sie myle? Odpowiedz Link
mimma Re: master we wloszech 07.06.06, 14:15 problem w tym, ze ja tak naprawde nie wiem co robic. Skonczylam w Polsce wiedze o teatrze, wiec o nostryfikacji to chyba moge sobie tylko pomarzyc...zreszta po co taki dyplom we wloszech. :) A za kilka miesiecy przeprowadzam sie do Wloch i nadal nie mam zadnego pomyslu na siebie tam. Ale..mam nadzieje, ze sie cos wymysli przez te miesiace..co ma byc to bedzie.:) Dziekuje, dziewuszki za zaineteresowanie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
dottoranda Re: master we wloszech 01.07.06, 13:47 Master to studia podyplomowe. Trwa zwykle rok, ale też kosztuje swoje...A studi post-laurea to ogół studów, które robi się po magisterium, w co wchodzi: master I stopnia, master II stopnia, corsi di perfezionamento professionale i studia doktoranckie. Jeśli chodzi o master z teatru, to nie gwarantuję, ale poszukaj coś na rzymskich uniwerystetach; moja znajoma Włoszka wybiera się tam gdzieś na studia (zwyczajne co prawda) na scienze della moda e dello spettacolo, może gdzieś tam coś się z teatru jako studia podyplomowe przyplątało.pzdr Odpowiedz Link