Dodaj do ulubionych

a co Polacy mysla o Wlochach?

19.06.03, 21:46
No?
Kto pierwszy?

:)
Obserwuj wątek
    • garofano73 Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 20.06.03, 10:44
      ... mafia, pizza, spaghetti... kochanki... niewiernosc... podrywacze... czarne
      oczy i wlosy.... itd!!! :oPPPP Wlasnie za 2 miesiace wychodze za Wlocha i
      staram sie dzien w dzien walczyc ze stereotypami Wlocha w Polsce!!! Boze, daj
      mi sile!!! :o))) bo czasami juz mi jej brakuje!!! POZDRAWIAM SERDECZNIE!!! :o))
      • a_tifo Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 19.07.03, 21:43
        powodzenia, ma nadzieje ze to co znajdziesz w domu w noc poslubna cie
        rozsmieszy a nie zdenerwuje, no chyba ze bierzesz slub w Polsce, ale to jest
        taka my wiemy malo o nich a oni o nas wiec dzieki takim ludziom jak ty mam
        nadzieje ze to sie zmieni, ja tez sie staram, ale chyba jeszcze nie mam tyle
        odwagi zeby sie tam przeprowadzic i zyc ale zobaczymy moze kiedys
        pozdr
      • daisy123 Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 06.02.04, 23:17
        Dooooooooooooooosyc o tych stereotypach. Przeciez nie kazdy Wloch ma czarne
        oczy i wlosy.... Moja còrka jest blondynka o duzych niebieskich oczach po
        tatusiu Wlochu w 100%.
        Mozna by tak dementowac po kolei wszystkie wyobrazenia o Wlochach, Wloszkach i
        Wloszech.
    • rzepka Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 20.06.03, 11:54
      Mam rodzine w Italii, moj wujek to Neapolitanczyk uwazajacy ze Wlochy koncza
      sie 2 kilometry za rogatkami Neapolu na polnocy. Spedzilem w tym kraju w sumie
      ponad rok, zawsze w poludniowych wloszech, w zwiazku z czym moj Wujek jest ze
      mnie dumny. I moge sie wypowiadac jedynie o poludniowcach.
      sa oni:
      - bardzo goscinni
      - czesto dwulicowi: potrafia podac ci dlon a rownoczesnie druga ci wbic noz w
      plecy (Brutus sie tam odznaczyl w ich psyche)
      - radosni, pogodni
      - leniwi
      - niezaangazowani w polityke (czesto widzialem partie komunistyczna, gdzie
      mowili ze walcza o wolnosc i rownosc wszystkich narodow - polegalo to na piciu
      wina po poludniu i graniu w karty. w tle byla flaga z sierpem i mlotem, oni w
      ten sposob webowali czlonkow :p)
      - uwielbiaja kobiety - przedmiotowo
      - kobiety zgadzaja sie na przedmiotowe traktowanie (prasuja skarpetki swoim
      mezom)
      - egzaltowani
      - histeryczni katoliccy, w dziwny sposob to manifestuja, rownoczesnie bedac
      jeszcze mniej zwiazani z kosciolem niz Polacy - w niedziele wielkanocna o 11
      rano widzialem ostra scene erotyczna w TV i nikou to nie przeszkadzalo, wlosi
      dziwili sie co mnie tak rusza :)
      - zadowoleni z siebie
      - faceci ubieraja sie w dziwne stroje, wygladaja jak geje, kobiety uzywaja
      mniej perfum niz oni

Generalnie bardzo ich lubie, aczkolwiek po pobycie dluzej niz 2 miesiace, musze
      na dlugo od nich odpoczywac.
      Ale sa naprawde sympatycznym narodem, nie traktuje ich powaznie, z
      przymruzeniem oka. Mozna z nimi sie pobawic, ale robic jakies interesy, to
      Grochola sie klania: nigdy w zyciu :)
    • ana_75 Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 20.06.03, 19:34
      Jeśli chodzi o robienie interesów z Włochami to mam dość przykre przeżycia.
      Szczególnie włsokie bałaganiarstwo zrobiło na mnie negatywne wrażenie :(
      Ale ogólnie lubię Wochów. Mam przyjaciółkę Włoszkę. Znamy się ponad 10 lat.
      Zawsze swietnie się rozumiałysmy i zawsze mamy mnóstwo tematów do omówienia.
      Moja przyjaciółka jest bardzo porządna, dokładna, wykształcona, zna biegle 3
      języki obce (angielski, francuski i niemiecki). Zawsze gdy słysze gdzieś
      cokolwiek o Włochach ona jest pierwszą osobą, która przychodzi mi na myśl. A
      ponieważ mam o niej bardzo dobre zdanie to mam też dobre zdanie o jej rodakach
      (choc wiem że chyba niewielu jest takich jak ona ;).
      Rzeczą, która denerwuje mnie u Włochów-facetów jest ich podejście do kobiet.
      Nie jestem przyzwyczajona do bycia podrywaną na ulicy, a we Włoszech spotykało
      mnie to nagminnie (choć nie jestem ósmym cudem świata i do tego brunetką).
      Ale i tak kocham Włochy, Włochów i wszystko co włoskie :)
    • rossamaglietta Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 05.02.04, 12:34
      CIAO TUTTI!

Italiani:
      Uwielbiają:bawić sie,śpiewać,śmiać,kochać i jeść
      Nienawidza:poważnych,nudnych spraw,zimna
      Jak kochaja to na zawsze ;-), wielka miłościa(najlepiej kilka kobiet na raz)
      Są zazdrośni,szaleni,troche hałaśliwi,czesto przystojni,zawsze gotowi do seksu
      i zabawy...Za TO ICH KOCHAM

• dorrit Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 05.02.04, 13:51
        Operujesz stereotypami, rosamaglietta...
        No, ale powodzenia!
      • maggie-c Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 05.02.04, 15:52
        jest to oczywiscie generalizowanie ale wiele w tym prawdy!
        Zwlaszcza w pierwszej linijce.
        Znam Wlochow ktorzy niezbyt lubia cieplo, ale sa mnejszoscia oczywiscie.
        Z reszta bywa bardzo roznie, ale cos w tych stereotypach jest!
        • viki2lav Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 06.02.04, 08:36
          pewnie tyle ile w stereotypach o polakach, siade chyba pod GS z kartonikiem
          tavernello! Dorrit , Macham Ci Lapka (ta ciezsza z obraczka!)mam ochote zapisac
          sie do Kristall (palestra) w Ac.., idziesz ze mna, wieczorowa pora?
          • dorrit Viki! 06.02.04, 10:03
            Wieczorem rzadko moge sie gdzies wyrwac, po poludniu juz predzej! Napisz cos -
            jak sie odbyl slub, gdzie, no i do ktorej godziny pracujesz? Moze sie w koncu
            zobaczymy...
            Pozdrawiam goraco, mimo pogody za oknem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka