garofano73 Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 20.06.03, 10:44 ... mafia, pizza, spaghetti... kochanki... niewiernosc... podrywacze... czarne oczy i wlosy.... itd!!! :oPPPP Wlasnie za 2 miesiace wychodze za Wlocha i staram sie dzien w dzien walczyc ze stereotypami Wlocha w Polsce!!! Boze, daj mi sile!!! :o))) bo czasami juz mi jej brakuje!!! POZDRAWIAM SERDECZNIE!!! :o)) Odpowiedz Link
a_tifo Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 19.07.03, 21:43 powodzenia, ma nadzieje ze to co znajdziesz w domu w noc poslubna cie rozsmieszy a nie zdenerwuje, no chyba ze bierzesz slub w Polsce, ale to jest taka my wiemy malo o nich a oni o nas wiec dzieki takim ludziom jak ty mam nadzieje ze to sie zmieni, ja tez sie staram, ale chyba jeszcze nie mam tyle odwagi zeby sie tam przeprowadzic i zyc ale zobaczymy moze kiedys pozdr Odpowiedz Link
daisy123 Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 06.02.04, 23:17 Dooooooooooooooosyc o tych stereotypach. Przeciez nie kazdy Wloch ma czarne oczy i wlosy.... Moja còrka jest blondynka o duzych niebieskich oczach po tatusiu Wlochu w 100%. Mozna by tak dementowac po kolei wszystkie wyobrazenia o Wlochach, Wloszkach i Wloszech. Odpowiedz Link
rzepka Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 20.06.03, 11:54 Mam rodzine w Italii, moj wujek to Neapolitanczyk uwazajacy ze Wlochy koncza sie 2 kilometry za rogatkami Neapolu na polnocy. Spedzilem w tym kraju w sumie ponad rok, zawsze w poludniowych wloszech, w zwiazku z czym moj Wujek jest ze mnie dumny. I moge sie wypowiadac jedynie o poludniowcach. sa oni: - bardzo goscinni - czesto dwulicowi: potrafia podac ci dlon a rownoczesnie druga ci wbic noz w plecy (Brutus sie tam odznaczyl w ich psyche) - radosni, pogodni - leniwi - niezaangazowani w polityke (czesto widzialem partie komunistyczna, gdzie mowili ze walcza o wolnosc i rownosc wszystkich narodow - polegalo to na piciu wina po poludniu i graniu w karty. w tle byla flaga z sierpem i mlotem, oni w ten sposob webowali czlonkow :p) - uwielbiaja kobiety - przedmiotowo - kobiety zgadzaja sie na przedmiotowe traktowanie (prasuja skarpetki swoim mezom) - egzaltowani - histeryczni katoliccy, w dziwny sposob to manifestuja, rownoczesnie bedac jeszcze mniej zwiazani z kosciolem niz Polacy - w niedziele wielkanocna o 11 rano widzialem ostra scene erotyczna w TV i nikou to nie przeszkadzalo, wlosi dziwili sie co mnie tak rusza :) - zadowoleni z siebie - faceci ubieraja sie w dziwne stroje, wygladaja jak geje, kobiety uzywaja mniej perfum niz oni Generalnie bardzo ich lubie, aczkolwiek po pobycie dluzej niz 2 miesiace, musze na dlugo od nich odpoczywac. Ale sa naprawde sympatycznym narodem, nie traktuje ich powaznie, z przymruzeniem oka. Mozna z nimi sie pobawic, ale robic jakies interesy, to Grochola sie klania: nigdy w zyciu :) Odpowiedz Link
ana_75 Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 20.06.03, 19:34 Jeśli chodzi o robienie interesów z Włochami to mam dość przykre przeżycia. Szczególnie włsokie bałaganiarstwo zrobiło na mnie negatywne wrażenie :( Ale ogólnie lubię Wochów. Mam przyjaciółkę Włoszkę. Znamy się ponad 10 lat. Zawsze swietnie się rozumiałysmy i zawsze mamy mnóstwo tematów do omówienia. Moja przyjaciółka jest bardzo porządna, dokładna, wykształcona, zna biegle 3 języki obce (angielski, francuski i niemiecki). Zawsze gdy słysze gdzieś cokolwiek o Włochach ona jest pierwszą osobą, która przychodzi mi na myśl. A ponieważ mam o niej bardzo dobre zdanie to mam też dobre zdanie o jej rodakach (choc wiem że chyba niewielu jest takich jak ona ;). Rzeczą, która denerwuje mnie u Włochów-facetów jest ich podejście do kobiet. Nie jestem przyzwyczajona do bycia podrywaną na ulicy, a we Włoszech spotykało mnie to nagminnie (choć nie jestem ósmym cudem świata i do tego brunetką). Ale i tak kocham Włochy, Włochów i wszystko co włoskie :) Odpowiedz Link
rossamaglietta Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 05.02.04, 12:34 CIAO TUTTI! Italiani: Uwielbiają:bawić sie,śpiewać,śmiać,kochać i jeść Nienawidza:poważnych,nudnych spraw,zimna Jak kochaja to na zawsze ;-), wielka miłościa(najlepiej kilka kobiet na raz) Są zazdrośni,szaleni,troche hałaśliwi,czesto przystojni,zawsze gotowi do seksu i zabawy...Za TO ICH KOCHAM Odpowiedz Link
dorrit Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 05.02.04, 13:51 Operujesz stereotypami, rosamaglietta... No, ale powodzenia! Odpowiedz Link
maggie-c Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 05.02.04, 15:52 jest to oczywiscie generalizowanie ale wiele w tym prawdy! Zwlaszcza w pierwszej linijce. Znam Wlochow ktorzy niezbyt lubia cieplo, ale sa mnejszoscia oczywiscie. Z reszta bywa bardzo roznie, ale cos w tych stereotypach jest! Odpowiedz Link
viki2lav Re: a co Polacy mysla o Wlochach? 06.02.04, 08:36 pewnie tyle ile w stereotypach o polakach, siade chyba pod GS z kartonikiem tavernello! Dorrit , Macham Ci Lapka (ta ciezsza z obraczka!)mam ochote zapisac sie do Kristall (palestra) w Ac.., idziesz ze mna, wieczorowa pora? Odpowiedz Link
dorrit Viki! 06.02.04, 10:03 Wieczorem rzadko moge sie gdzies wyrwac, po poludniu juz predzej! Napisz cos - jak sie odbyl slub, gdzie, no i do ktorej godziny pracujesz? Moze sie w koncu zobaczymy... Pozdrawiam goraco, mimo pogody za oknem! Odpowiedz Link