14.09.11, 14:52
Nowy modem rozłącza net co 1-2 minuty, potem net jest 1-2 minuty i tak w kółko.
Od 6 dni 16 różnych konsultantów TP SA kazało robić najróżniejsze rzeczy z modemem i linią tel( włączanie, wyłączanie, od sieci odłączanie, dmuchanie, grzanie, chłodzenie, okna otwieranie, jakieś filtry na linii tel).
W końcu techników przysłanie uzgodnili.
48 godzin minęło, techników niet.
A dzisiejsza konsultantka(nr 17) po minucie rozmowy stwierdziła: po prostu wymienimy ten modem.. Hurrraaaaa, niesamowite..
Rachunek za rozmowy z TP SA: 36 zł.

W 2008 roku nie było internetu przez 2,5 miesiąca, bo kable TP ktoś ukradł. Mnóstwo tel do nich, mnóstwo od nich tłumaczeń, obietnic, że lada dzień.
Na końcu technicy, którzy się pojawili powiedzieli z rozbrajającą szczerością: ależ awaria była usunięta po 2 dniach, ale ktoś was w centrali nie podpiął powtórnie te 6 tygodni temu..
Wiecie, oni tam zatrudniają jako konsultantów takich ludzi, że.....
Rachunek za multum rozmów z TP SA: ponad 200 zł.

Ktoś jeszcze kocha Tepsę?
Jakieś podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: TP SA 14.09.11, 15:20
      na szczęście nie
      mam od 4 lat neta z kablówki, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby go zabrakło - a komp w domu non-stop włączony
      ale to są uroki mieszkania w bloku big_grin
      • kapitan_marchewa Re: TP SA 14.09.11, 15:41
        Taaa, a paręnaście lat temu kręciło się 20 21 22 i blokowało linię tel, żeby się dostać do netu. Gdzie te czasy.. TP SA się rozwinęła..
        PS. Mają 48 godzin na usunięcie awarii, nie wiem jak to robią, ale potrafią włączyć net na chwilę i znów wyłączyć na prawie 48 godzin. I nic im nie można zrobić...
        • tetika Re: TP SA 14.09.11, 16:35
          ja po pierwszym razie bym wymowila umowe i kazala sobie zwrocic kase za telefony do nich.
          tepsy nie mam od 15 lat i nigdy za nia nie plakalam.Banda oszustow nic wiecej.
          Jak mi w moim necie zaczeli robic numery to zadzwonilam do dyrekcji poweidzialam co mysle i jakis czas pozniej ( widac nie ja jedna) zaczelo sie dziac lepiej.
          teraz wracam do UPC bo za 100 pln bede miala dwa razy wiekszy transfer i 84 kanaly w TV.
    • gazeta_mi_placi Re: TP SA 14.09.11, 16:39
      TP SA miałam wiele lat temu na wynajmowanym mieszkaniu (gdybym ja miała o tym decydować na pewno nie miałabym stacjonarnego).
      Z ciekawych rzeczy z tego okresu:

W ciągu dwóch lat RAZ spóźniłam się z płatnością rachunku o jakieś trzy dni, od razu przyszedł do mnie doręczyciel z pismem straszącym mnie na czerwono sądem i czym tam jeszcze jak nie ureguluję rachunku big_grin
      Spóźnienie było słownie o trzy dni, wliczając że płaciłam przez pocztę maksymalnie na koncie mogli mieć za pięć dni.

W końcu się wkurzyłam i powiedziałam właścicielce, że praktycznie nie korzystam z tego telefonu.
      Miała coś tam załatwić w TP-sie (nie chciała całkiem rezygnować bo za jakiś czas do mieszkania miała wprowadzić się jej córka i chciała pozostawić nr telefonu) abym nie musiała płacić skoro nie korzystam, zawiesić chciała.
      Okazało się, że nawet jeżeli kompletnie nie korzystam z telefonu i zablokują mi połączenia wychodzące i przychodzące (czyli praktycznie zawieszenie) i tak muszę płacić co miesiąc ok 10 zł (czyli 1/3 abonamentu ówczesnego, dla mnie to było dużo za coś z czego w ogóle nie korzystam).
      TP-sa się pomyliła i mimo wniosku pierwszy rachunek przysłała normalny, właścicielka
      znowu musiała to odkręcać, ale w końcu się udało.

Na razie tyle.
      • kapitan_marchewa Re: TP SA 14.09.11, 17:15
        Ale jednak tepsa w kraju rządzi, bo niby skąd mielibyśmy aż tyle "dzieci neostrady" smile
    • kaga9 Re: TP SA 14.09.11, 18:29
      Z cyklu czarny humor.

Telefon w domu moich rodziców był zarejestrowany na tatę. Tata zmarł. Po pogrzebie wracamy do domu, w progu wita nas dźwięk telefonu. Mama odbiera.

Pani konsultantka (radośnie): "Dzień dobry, czy ja mogę rozmawiać z panem X?"
      Mama: "Nie."
      P.k.: "Dlaczego?"
      M: "Bo go właśnie pochowałam".

Kurtyna.

• old.bear Re: TP SA 14.09.11, 20:46
        Po różnorakich perypetiach z Tepsą postanowiłem nie korzystać z usług tej firmy. I wiecie co? Można żyć bez Tepsy big_grin
        • kapitan_marchewa Re: TP SA 28.09.11, 09:54
          Wracam do tematu..
          Modem wymieniony na nowy kilkanaście dni temu i znowu pstrykanie i rozłączanie netu co chwilę.
          Ponownie różne podpowiedzi konsultantów z Tepsy.
          Aż do wczoraj. Bo wczoraj nad Łodzią trochę pogrzmiało i po tym grzmianiu nie było ani netu ani tel.
          Technicy przyszli byli i się okazało, ze było zwarcio-spięcie w drutach na słupie te. na ulicy.. smile
          Dzięki za tę burzę, inaczej dalej by pstrykało i rozłączało...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka