Dodaj do ulubionych

Idą nowe czasy

16.08.15, 22:08
a w nowych czasach PiSowcy chcą nam zafundować, między innymi, nową telewizję. Telewizja ma być narodowa, a w telewizorku mamy oglądać filmy i programy patriotyczne, potrząsanie szabelką i ciągle rozdrapywanie ran, a także ma być gloryfikowana nasza duma narodowa z nielicznych zwycięstw.
Cieszycie się ? sad
Obserwuj wątek
    • zed-is-dead Re: Idą nowe czasy 17.08.15, 18:34
      Wali mnie to, nie mam telewizji.
      Mam nadzieję, że efekt będzie podobny jak w przypadku wprowadzenia religii do szkół - w szkołach jest to zwiększająca się ateizacja młodzieży, w tivi - być może będzie to początek końca PiS-u i pszenno-buraczanego patriotyzmu.
      • wirujacypunkt Re: Idą nowe czasy 18.08.15, 21:58
        zed-is-dead napisał:

> Wali mnie to, nie mam telewizji.

W prawdzie nie jestem zbyt pilną oglądaczką telewizji, ale czasem oglądam wybrane programy i dlatego nie wali mnie to.

> w tivi - być może będzie to początek końca PiS-u i pszenno-buraczanego patriotyzmu.
        >

Oby Twoje słowa były prorocze !!!
        • czuk1 Re: Idą nowe czasy 19.08.15, 23:21
          Nie cieszę się z wszystkiego co PiS chce wprowadzić do TVP . Ale oczekiwał bym wypełniania przez TV państwową funkcji informacyjnych, edukacyjnych i krzewienia kultury, nauki, sportu,
          ochrony zdrowia,.... takie podstawowej wiedzy, która jest rozproszona, trzeba by ją kupować.
          Poza tym jako pro państwowiec oczekiwałbym państwowych wykładni , zapowiedzi, wyjaśnień
          oficjalnych w sprawach podejmowanych przez rząd, parlament i Prezydenta. Teraz muszę tego
          szukać w królach rozproszonych. Znajduję wiele informacji w mediach opozycyjnych a rząd całkowicie zaniedbuje stosowanie kanałów tv, radia w imieniu państwa.
          • czuk1 Re: Idą nowe czasy 22.08.15, 04:11
            Poprawnie zdanie poniższego postu brzmi:
            " Teraz muszę tego szukać w źródłach rozproszonych."
            • ewa9717 Re: Idą nowe czasy 22.08.15, 21:39
              Mam nadzieję, że nie wprowadzą konstytucyjnego obowiązku oglądania, i to w postawie zasadniczej. To dobre paniska so wink
              • zed-is-dead Re: Idą nowe czasy 23.08.15, 17:39
                Z czasem telewizor będzie nakazywał wykonywanie ćwiczeń gimnastycznych....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka