Dodaj do ulubionych

Pan Prezydent..

20.05.15, 09:51
..nie wiem co jeszcze zdązy wprowadzić do niedzieli, po nieprzespanej nocy z niedzieli na poniedziałek szybciutko przypomniał sobie, żeby wprowadzić ustawę o referendach itp, JOW-y,
a dziś dowiadujemy się, że wprowadza "modyfikację" do systemu emerytalnego.
Tak przypadkowo, 4 dni przed II turą:

wpolityce.pl/polityka/245120-alez-panika-wolta-goni-wolte-komorowski-gotowy-projekt-ustawy-wprowadzajacy-kryterium-40-lat-stazu-pracy
Czekamy na OFE panie prezydencie, zdąży pan!!!!!!!:))))))
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Co premier Kopacz na to? 20.05.15, 09:56
      No ile nas to będzie kosztowało, zapyta pewnie pani premier, a może już nie zapyta?
      Bo musiałaby to zrobić wobec Komorowskiego a Dudzie łatwiej dokopać.
      • astra18 Re: Co premier Kopacz na to? 20.05.15, 10:00
        Obiecana dziś przez PBK emerytura po 40 latach pracy prowadzi do obniżenia wieku emerytalnego!!!:)))
        Chyba niedługo zje własny język żeby robić a nie gadać głupot, a potem kopiować program kontrkandydata. Tylko ślepi nie widzą tej błazenady.
        • lepian4 Re: Co premier Kopacz na to? 20.05.15, 11:00
          Juz o tym pisalem, ale Marycha wyciela: jego bohaterska tesciowa przeszla na emeryture w wieku 39 lat!
          W pracy zajmowala sie ingwilacja, szykanami i (sam sie ocenzuruje) Polakow
    • astra18 Re: Balcerowicz 20.05.15, 10:53
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,17948342,Balcerowicz_w_TOK_FM_o_wyborach__wybor_Dudy_bylby.html#Czolka3Img
      Nie wiem co bardziej przeraża pana Balcerowicza, takiego niestałego w uczuciach, czy wizja że wymknie mu się kąsek szefa NBP czy te "miliardy" podczas gdy tu na boczku taką dywersyjkę przygotował pan prezydent. No i na nowo trza liczyć:)
    • zbyfauch Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 11:40
      Gajowy jest tragedią ale PiS jest dżumą i cholerą, w dodatku spowitą kadzielnym dymem z Torunia, w jednym.
      • astra18 Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 12:03
        zbyfauch napisał:

> Gajowy jest tragedią ale PiS jest dżumą i cholerą, w dodatku spowitą kadzielnym
        > dymem z Torunia, w jednym.

A tak na temat? Czy tylko tak przyjść i zrobić kupę?
        • zbyfauch Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 13:43
          Czasami trzeba zrobić kupę, coby sprowadzić na ziemię. :)
          Czegokolwiek by Twoi kumple ze "strefy wolnego słowa" nie wymyślili, sprawa sprowadza się do tego, o czym kupa.
          • astra18 Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 14:44
            zbyfauch napisał:

> Czasami trzeba zrobić kupę, coby sprowadzić na ziemię. :)
            > Czegokolwiek by Twoi kumple ze "strefy wolnego słowa" nie wymyślili, sprawa spr
            > owadza się do tego, o czym kupa.

To zrób, nie wiem co na to Maria.
            Takie bąki po wyczynach Brąka są w pełni zrozumiałe:)
            • zbyfauch Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 20:08
              Ile razy trzeba Ci powtórzyć, że tu nie chodzi o wybór między gajowym a Dudą, tylko między PO a PiS?
              Podniecacie się jakimiś nieistotnymi pierdami emitowanymi z otworów gębowych dwóch figurantów.
              • astra18 Re: Pan Prezydent.. 21.05.15, 06:33
                zbyfauch napisał:

> Ile razy trzeba Ci powtórzyć, że tu nie chodzi o wybór między gajowym a Dudą, t
                > ylko między PO a PiS?
                > Podniecacie się jakimiś nieistotnymi pierdami emitowanymi z otworów gębowych dw
                > óch figurantów.

Zbychu nie odkrywaj Ameryki, dobra?
    • maria421 Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 13:19
      Dziwne , Astro, ze nie odnosisz sie ani slowem do samego projektu ustawy dopuszczajacej przejscie na emeryture po 40 latach stazu pracy.

Sam projekt w sobie jest zly tylko dlatego ze go Komorowski wysunal?

• astra18 Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 14:46
        maria421 napisała:

> Dziwne , Astro, ze nie odnosisz sie ani slowem do samego projektu ustawy dopusz
        > czajacej przejscie na emeryture po 40 latach stazu pracy.
        >
        > Sam projekt w sobie jest zly tylko dlatego ze go Komorowski wysunal?

A mnie dziwi że udajesz o czym mowa w wątku otwierającym.
        >
        >
        • maria421 Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 15:31
          astra18 napisała:

> A mnie dziwi że udajesz o czym mowa w wątku otwierającym.

Wiem, chodzi Ci o to ze Komorowski zabiega o glosy obiecujac ustawe ktora chyba Ci sie podoba :)
          • astra18 Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 15:41
            maria421 napisała:

> astra18 napisała:
            >
            > > A mnie dziwi że udajesz o czym mowa w wątku otwierającym.
            >
            > Wiem, chodzi Ci o to ze Komorowski zabiega o glosy obiecujac ustawe ktora chyba
            > Ci sie podoba :)

Pudło:)Komorowski jest zwykłym plagiatorem, wprowadza coś co 2 tygodnie temu ganił, Kopaczowa łapała się za głowę a Balcerowicz odstawił swój honor na półkę w WC (Słynna krytyka OFE i Komorowskiego ) a teraz wprowadza temat jako swój pomysł.
            Już pisałam: referenda, JOW-y, wiek emerytalny, no to teraz kolej na zwrot kasy z OFE, nie wiem tylko czy zdąży do piątku do północy z referendum w sprawie sześciolatków.
            Patrząc na te cuda dziwy wyborcze które Komorowski uprawia po I turze, wszystko jest możliwe.
            • maria421 Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 15:49
              astra18 napisała:

> Pudło:)Komorowski jest zwykłym plagiatorem, wprowadza coś co 2 tygodnie temu ga
              > nił, Kopaczowa łapała się za głowę a Balcerowicz odstawił swój honor na półkę w
              > WC (Słynna krytyka OFE i Komorowskiego ) a teraz wprowadza temat jako swój pom
              > ysł.
              > Już pisałam: referenda, JOW-y, wiek emerytalny, no to teraz kolej na zwrot kasy
              > z OFE, nie wiem tylko czy zdąży do piątku do północy z referendum w sprawie sz
              > eściolatków.
              > Patrząc na te cuda dziwy wyborcze które Komorowski uprawia po I turze, wszystko
              > jest możliwe.

OK, rozumiem ze nie liczy sie sama reforma tylko kto ja wprowadzi, tak? :-)

• astra18 Re: Pan Prezydent.. 20.05.15, 16:01
                maria421 napisała:
                OK, rozumiem ze nie liczy sie sama reforma tylko kto ja wprowadzi, tak? :-) "
                "

Zadziwia zmienność zdania w ciągu kampanii wyborczej i zaprzeczania swoim słowom w przeciągu zaledwie 2 tygodni. Jak jeszcze prezydent nauczy się czytać co podpisuje to będzie bingo:)
                >
    • jurasberlinczyk49 Znalazłem na Youtubie 20.05.15, 23:14
      dwa niezwykle interesujące analizy dotyczące wyborów w Polsce.

W pierwszej ekspert zastanawia się czym uzasadnić doskonały wynik Pawła Kukiza w pierwszej turze.

Druga analiza poświęcona jest przykładowi motywacji zagłosowania w drugiej turze.

Na miejscu pana Bartłomieja Sienkiewicza (tego od spalonej budki pod ruską ambasadą) zastanowiłbym się, czy tego doskonałego eksperta nie zatrudnić w prowadzonym przez piewcę „ch..a, d..y, i kamieni kupy“ think tanku...

• jurasberlinczyk49 Errata 20.05.15, 23:22
        jurasberlinczyk49 napisał:

> dwa (...) analizy

Oczywiscie mialo byc: dwie analizy.
        • maria421 Dzieki, Juras 21.05.15, 08:50
          jak to dobrze wejsc rano na wlasne forum i usmiac sie do lez :-))))
          • maria421 Chemicy tez sa fajni :-) 21.05.15, 09:49
            deser.pl/deser/56,111858,17944498,Jedna_genialna_rzecz__ktora_zawdzieczamy_tej_kampanii.html
            Najpelszy jest "plynny angielski" :-)
          • astra18 Re: Dzieki, Juras 21.05.15, 15:06
            maria421 napisała:

> jak to dobrze wejsc rano na wlasne forum i usmiac sie do lez :-))))

Ja weszłam teraz, podczas jedzenia zupy.....:))))))
    • astra18 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 08:46
      ..która to gwiazdka na fladze Unii Europejskiej należy do Polski?:)))
      • lepian4 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 09:01
        Ta przezroczysta. gwiazdka na fladze Unii nalezy do Polski. Normalnie jej nie widac, ale kazdy wyksztalcony czlowiek, a takim jest Bronek, powinien o tym wiedziec. Kolor symbolizuje role i status Polski w UE. Niby nalezymy do Unii, a i tak sie z Polska nikt nie liczy.
        • maria421 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 12:53
          lepian4 napisał:

> Ta przezroczysta. gwiazdka na fladze Unii nalezy do Polski. Normalnie jej nie w
          > idac, ale kazdy wyksztalcony czlowiek, a takim jest Bronek, powinien o tym wied
          > ziec. Kolor symbolizuje role i status Polski w UE. Niby nalezymy do Unii, a i t
          > ak sie z Polska nikt nie liczy.

Nie rozumiem o co Wam chodzi z tym ze sie Polska w Unii nie liczy. Czego byscie chcieli?
          Powiedzcie jakie warunki musialyby byc spelnione, zebyscie uznali ze Polska sie w Unii liczy.
          • astra18 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 13:01
            maria421 napisała:

> lepian4 napisał:
            >
            > > Ta przezroczysta. gwiazdka na fladze Unii nalezy do Polski. Normalnie jej
            > nie w
            > > idac, ale kazdy wyksztalcony czlowiek, a takim jest Bronek, powinien o ty
            > m wied
            > > ziec. Kolor symbolizuje role i status Polski w UE. Niby nalezymy do Unii,
            > a i t
            > > ak sie z Polska nikt nie liczy.
            >
            > Nie rozumiem o co Wam chodzi z tym ze sie Polska w Unii nie liczy. Czego byscie
            > chcieli?
            > Powiedzcie jakie warunki musialyby byc spelnione, zebyscie uznali ze Polska sie
            > w Unii liczy.

YOU ARE TALKING TO ME???:)Wyście....
            Nie, ja o tych gwiazdkach na fladze Unii Eurepejskiej, ale to w wątku o II debacie
            • maria421 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 13:13
              astra18 napisała:

> YOU ARE TALKING TO ME???:)Wyście....
              > Nie, ja o tych gwiazdkach na fladze Unii Eurepejskiej, ale to w wątku o II deba
              > cie

To jednak nie podzielasz zdania Dudy ze Polska kest w UE czlonkiem klasy B?
              • astra18 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 13:46
                maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                >
                > > YOU ARE TALKING TO ME???:)Wyście....
                > > Nie, ja o tych gwiazdkach na fladze Unii Eurepejskiej, ale to w wątku o I
                > I deba
                > > cie
                >
                > To jednak nie podzielasz zdania Dudy ze Polska kest w UE czlonkiem klasy B?

Mario ja pytałam o gwiazdki na fladze:)
                Nie bądź Olejnik tego forum:)
                • maria421 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 14:22
                  astra18 napisała:

> Mario ja pytałam o gwiazdki na fladze:)
                  > Nie bądź Olejnik tego forum:)

To Ci powiem, ze nie mam pojecia jaka gwiazdka jest jakiemu panstwu przypisana, o ile w ogole jest :)
                  • astra18 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 14:24
                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                    >
                    > > Mario ja pytałam o gwiazdki na fladze:)
                    > > Nie bądź Olejnik tego forum:)
                    >
                    > To Ci powiem, ze nie mam pojecia jaka gwiazdka jest jakiemu panstwu przypisana,
                    > o ile w ogole jest :)

Bingo:)
                • lepian4 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 14:29
                  Gwiazdki na fladze sa symbolem moherowskim, ktory oznacza pelnie stworzenia, jednosc i zgode. Arsène Heitz oznajmil, ze wspoltworzac te flage isnpirowal sie Ksiega Objawienia. 12 gwiazdek ma symbolizowac wszystkie narody (Europy), tak jak wczesniej 12 apostolow symbolizowac mialo wszystkie narody swiata. Mysle, ze gdyby nie unijne dotacje, to juz dawno dyskutowalibysmy, czy wolno w Europie propagowac te katolskie Symbole? Bez watpienia znalezli by sie zarowno poszkodowani, jak i dyskryminowani na tym religinym tle.

Wracajac do fantazji Bronka, to nie mam pojecia, o co mu chodzilo? Stekal tradycyjnie o czyms, czego nie rozumie.
              • lepian4 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 14:32
                Ja nie pozielam zdania Dudy, iz Polska jst w UE czlonkiem klasy B.
                My nie lapiemy sie nawet na ta kategorie. Pozostala nam liga regionalna, ot co!
                • maria421 Re: Wie ktoś.. 22.05.15, 15:24
                  lepian4 napisał:

> Ja nie pozielam zdania Dudy, iz Polska jst w UE czlonkiem klasy B.
                  > My nie lapiemy sie nawet na ta kategorie. Pozostala nam liga regionalna, ot co!

To wreszcie napisz jakie wg. Ciebie sa kryteria podzialu na A i B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka