Dodaj do ulubionych

PiS, Bóg i Kościół

22.10.15, 19:58
Trzy rzeczy podpatrzone w ciągu zaledwie 2 godzin patrzenia na media jednym okiem:

1. Poseł PiS, który w programie Morozowskiego przyznał, że urządza spotkania wyborcze w kościołach i wcale się tego nie wstydzi.

2. Nagranie z prof. Pawłowicz, która na spotkaniu z wyborcami stwierdziła, że na zachodzie Polski czuje się trochę jak w obcym kraju, bo tam ludzie są mniej wierzący.

3. Kaczyński stwierdzający po raz kolejny, że jedyną hierarchię wartości oferuje Kościół, a poza Kościołem jest tylko nihilizm.

Jako ateista cholernie boję się rządów PiS. Dla tych ludzi neutralność światopoglądowa państwa nie istnieje... :(((
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: PiS, Bóg i Kościół 22.10.15, 20:43
      Polska w ruinie.
      Próbowałam właśnie zarezerwować jakiś na weekend apartament na morzem, rodzinny dla czterech osób z psem w ekskluzywnych willach czy hotelach spa, takich z basenem i wszelkimi wygodami, coś drogiego. Nie ma, wszystko pęka w szwach.
      • a000000 Re: PiS, Bóg i Kościół 22.10.15, 21:56
        alpepe napisała:

>Nie ma, wszystko pęka w szwach.

czyli są, tylko zajęte? czy są, ale nie dla rodzin z PSAMI? Bo sądzę, że jednak Polska jest w ruinie bo jeszcze nikt nie pobudował luksusowych wczasowisk z psami.
        • alpepe Re: PiS, Bóg i Kościół 22.10.15, 22:00
          Mówię o takich, co przyjmują psy.
          Zarezerwowałam w końcu coś tańszego, bo chciałam w Polsce, nie w Ahlbeck, ale jak przeczytałam recenzje, to nie wiem, czy nie lepiej zapłacić te 800 euro i mieć pewność, że nie będzie mnie prześladował brud pod łóżkiem, czy niemiła obsługa.
          • a000000 Re: PiS, Bóg i Kościół 22.10.15, 22:11
            alpepe napisała:

> Mówię o takich, co przyjmują psy.

a tu sprawdzałaś? piszą, że są przyjaźni zwierzętom.

www.sheraton.pl/sopot/
            • alpepe Re: PiS, Bóg i Kościół 22.10.15, 22:28
              Szukałam bliżej granicy niemieckiej. Już zapłaciłam za rezerwację.
              Zobaczę, jak będzie, jak do kitu, to trudno, następnym razem dam zarobić Niemcom.
            • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 05:44
              a000000 napisała:

> alpepe napisała:
              >
              > > Mówię o takich, co przyjmują psy.
              >
              > a tu sprawdzałaś? piszą, że są przyjaźni zwierzętom.
              >
              > www.sheraton.pl/sopot/

Nie polecam, taniocha. Ma być drogo.
          • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 05:42
            alpepe napisała:

> Mówię o takich, co przyjmują psy.
            > Zarezerwowałam w końcu coś tańszego, bo chciałam w Polsce, nie w Ahlbeck, ale j
            > ak przeczytałam recenzje, to nie wiem, czy nie lepiej zapłacić te 800 euro i mi
            > eć pewność, że nie będzie mnie prześladował brud pod łóżkiem, czy niemiła obsłu
            > ga.

I te 800 ojro daje Ci pewność że obsługa będzie miła czy w razie czego jest o co walczyć?
            • alpepe Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 13:41
              Nie, uważam, że 800 euro za dwa noclegi to dużo. Ale po twojej wypowiedzi zrozumiałam, czemu PiS mówi o Polsce w ruinie, dla pisiaków te 800 euro to niewiele, więc i ich ruina jest inaczej pojmowana.
              • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 16:12
                alpepe napisała:

> Nie, uważam, że 800 euro za dwa noclegi to dużo.

Zapytałam Cię o komfort psychiczny, który pozwoli Ci spędzić spokojnie weekend za 800 ojro i mieć poczucie że za takie pieniądze nie będziesz mieć "kotów" pod łóżkiem.

Ale po twojej wypowiedzi zrozu
                > miałam, czemu PiS mówi o Polsce w ruinie, dla pisiaków te 800 euro to niewiele,
                > więc i ich ruina jest inaczej pojmowana.

Śmiem twierdzić że jesteś oderwana od rzeczywistej ruiny w Polsce, może to i dobrze, lepiej mieć na głowie problem z wydawaniem kasy na wypady do spa.
                >
              • a000000 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 20:41
                alpepe napisała:

> Nie, uważam, że 800 euro za dwa noclegi to dużo.

800 euro za dwa noclegi ( z wyżywieniem , basenem, spa w pakiecie???) na dwa dni po cztery osoby dziennie plus pies to nie jest wygórowana cena.

dla pisiaków te 800 euro to niewiele,
                > więc i ich ruina jest inaczej pojmowana.

owszem, dla niektórych obywateli Polski te 800 euro to kwartalny dochód. Dlatego dla każdego RUINA oznacza coś innego. Posunę się dalej.... często RUINA wcale nie oznacza statusu materialnego tylko stan mentalny.
                • jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 20:57
                  O RUINIE moralnej pięknie pisał poseł PiS Jerzy Szmit. Ten sam, któremu już nie raz zabierano prawo jazdy ze punkty i który ma żonę w Olsztynie, po warszawie prowadza się z inną panią. Nie wiem, co by tu lepiej pasowało - ruina moralna czy mentalna.
                  • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 21:09
                    jureek napisał:

> O RUINIE moralnej pięknie pisał poseł PiS Jerzy Szmit. Ten sam, któremu już nie
                    > raz zabierano prawo jazdy ze punkty i który ma żonę w Olsztynie, po warszawie
                    > prowadza się z inną panią. Nie wiem, co by tu lepiej pasowało - ruina moralna c
                    > zy mentalna.

Pogubił się biedaczyna, przynajmniej zrezygnował z kandydowania do sejmu, czego nie można powiedzieć o niektórych "bohaterach" taśm:min Karpińskim, nadal z immunitetem Kwiatkowskim i innych chłopcach na posyłki doktora śp.Jana, włącznie z Kierownikiem.
                    O takie ruinie mowa, ale i tak grochem o ścianę.
                    • jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 20.11.15, 17:27
                      astra18 napisała:

> jureek napisał:
                      >
                      > > O RUINIE moralnej pięknie pisał poseł PiS Jerzy Szmit. Ten sam, któremu j
                      > uż nie
                      > > raz zabierano prawo jazdy ze punkty i który ma żonę w Olsztynie, po wars
                      > zawie
                      > > prowadza się z inną panią. Nie wiem, co by tu lepiej pasowało - ruina mor
                      > alna c
                      > > zy mentalna.
                      >
                      > Pogubił się biedaczyna, przynajmniej zrezygnował z kandydowania do sejmu,

Z kandydowania do sejmu zrezygnował, ale partia nie da mu zginąć. Człowiek, który dwa razy stracił za punkty prawo jazdy, będzie w ministerstwie odpowiadać za transport drogowy. Coś czuję, że idą złote czasy dla piratów drogowych.
                      Z kolei inny pirat drogowy i wzór cnót małżeńskich, czyli Jacek Kurski, dostaje fuchę wiceministra kultury.
                      • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 20.11.15, 17:38
                        jureek napisał:

> Z kandydowania do sejmu zrezygnował, ale partia nie da mu zginąć. Człowiek, któ
                        > ry dwa razy stracił za punkty prawo jazdy, będzie w ministerstwie odpowiadać za
                        > transport drogowy. Coś czuję, że idą złote czasy dla piratów drogowych.

Fakt, licha ta kandydatura. Ale z racji tych zatrzymanych praw jazdy a nie kochanki na boku:)

> Z kolei inny pirat drogowy i wzór cnót małżeńskich, czyli Jacek Kurski, dostaje
                        > fuchę wiceministra kultury.

Mandaty dostawał, fakt, nie pamiętam czy prawo jazdy zatrzymane?
                        Nie bardzo rozumiem czy kwantyfikator pod nazwą "rozwód" jest szczególnym czynnikiem odmawiającym mu moralne prawo do zajmowania stanowiska wiceministra kultury.

• jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 20.11.15, 18:05
                          astra18 napisała:

> > Z kolei inny pirat drogowy i wzór cnót małżeńskich, czyli Jacek Kurski, d
                          > ostaje
                          > > fuchę wiceministra kultury.
                          >
                          > Mandaty dostawał, fakt, nie pamiętam czy prawo jazdy zatrzymane?

Nie było na twitterze o jego słynnym rajdzie, gdy pruł 150 kmh po zwykłej dwujezdniówce podczepiony pod konwój więzienny?
        • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 05:46
          a000000 napisała:

> alpepe napisała:
          >
          > >Nie ma, wszystko pęka w szwach.
          >
          > czyli są, tylko zajęte? czy są, ale nie dla rodzin z PSAMI? Bo sądzę, że jed
          > nak Polska jest w ruinie bo jeszcze nikt nie pobudował luksusowych wczasowisk z
          > psami.

No a jak ktoś ma kozę w domu, to pies?
          Normalnie ruina jak nic.
    • jurasberlinczyk49 Kanada, to fajny kraj! 22.10.15, 20:52
      No i młody lewak, zwolennik gender i wszelkich “osiągnięć” globalnych postępowców właśnie wygrał tam wybory. Z Kanady do pisowskiego katotalibanu jest ponad 6.000 km w lini prostej, więc ateistycznych uchodźców Macierewicz w skórzanym płaszczu tam nie dopadnie.

Ponieważ w Kanadzie rygorytycznie zwalcza się manifestujący swoją wiarę chrześcijan, więc antyklerykałowie mają tam dodatkowo komfort wolnego od katotalibskiej propagandy środowiska naturalnego.

Córeczka pani Kopacz się do Kanady ponoć wybiera, więc i struktura kanadyjskiej polonii rokuje właściwy “trynd”…

;-)

• jureek Re: Kanada, to fajny kraj! 23.10.15, 10:17
        Jest postęp. Przed wojną tacy jak Ty wysyłali tych, którzy im nie pasowali na Madagaskar, Ty zaś łaskawco tylko do Kanady.
        • jurasberlinczyk49 Re: Kanada, to fajny kraj! 23.10.15, 14:09
          jureek napisał:

> Jest postęp. Przed wojną tacy jak Ty wysyłali tych, którzy im nie pasowali na M
          > adagaskar, Ty zaś łaskawco tylko do Kanady.

CDZIE, rozszczepiaczu włosa na czworo, jest napisane, że kogoś tam "wysyłam"? To już nawet o jakimś kraju napisać nie wolno, że staje się oazą ateistycznych uciekinierów z polskiego przyszłego "katotalibanu"?

BTW. Masz na myśli wojnę "na górze" Bolka od wspierania lewej nogi, czy mówisz o nieco wcześniejszej wojnie jaruzelsko-polskiej?

;-)

Przez kilka pierwszych lat w Niemczech cholernie z żoną żałowaliśmy, że nie wyemigrowaliśmy właśnie do Kanady. W 1981 roku można to było zrobić nawet już z Niemiec, powołując się na stan wojenny. Nie było nam dane. Teraz widzimy, ze widocznie Opaczność czuwała nad nami, bo z tego co od kilku lat piszą o Kanadzie wynika, że chyba jednak czulibyśmy się tam niezbyt komfortowo... A teraz na dodatek wybory wygrał lewak-genderowiec...

• maria421 Re: Kanada, to fajny kraj! 23.10.15, 14:33
            jurasberlinczyk49 napisał:

zez kilka pierwszych lat w Niemczech cholernie z żoną żałowaliśmy, że nie wye
            > migrowaliśmy właśnie do Kanady. W 1981 roku można to było zrobić nawet już z Ni
            > emiec, powołując się na stan wojenny. Nie było nam dane. Teraz widzimy, ze wido
            > cznie Opaczność czuwała nad nami, bo z tego co od kilku lat piszą o Kanadzie wy
            > nika, że chyba jednak czulibyśmy się tam niezbyt komfortowo... A teraz na doda
            > tek wybory wygrał lewak-genderowiec...

Nie wiem co lepsze, lewak-genderowiec w Kanadzie czy zwariowana Matka Teresa od Uchodzcow w Niemczech.
            • jurasberlinczyk49 Re: Kanada, to fajny kraj! 23.10.15, 15:03
              maria421 napisała:

> Nie wiem co lepsze, lewak-genderowiec w Kanadzie czy zwariowana Matka Teresa od
              > Uchodzcow w Niemczech.

:-))))))))))))))))
            • jurasberlinczyk49 Re: Kanada, to fajny kraj! 23.10.15, 15:24
              A'propos Matki Teresy od Uchodzców...
    • a000000 Re: PiS, Bóg i Kościół 22.10.15, 22:05
      stephen_s napisał:

> 1. Poseł PiS, który w programie Morozowskiego przyznał, że urządza spotkania wy
      > borcze w kościołach i wcale się tego nie wstydzi.

a czego ma się wstydzić? Kościół ma wolne salki przykościelne, tanio oferuje....

>
      > 2. Nagranie z prof. Pawłowicz, która na spotkaniu z wyborcami stwierdziła, że n
      > a zachodzie Polski czuje się trochę jak w obcym kraju, bo tam ludzie są mniej w
      > ierzący.

wolno jej. Co w tym dziwnego? Ty się będziesz czuł obco w Częstochowie w sierpniu....

> 3. Kaczyński stwierdzający po raz kolejny, że jedyną hierarchię wartości oferuj
      > e Kościół, a poza Kościołem jest tylko nihilizm.

Ma rację. Jedyny właściwy system wartości to DEKALOG.

>
      > Jako ateista cholernie boję się rządów PiS. Dla tych ludzi neutralność światopo
      > glądowa państwa nie istnieje...

Teraz rozumiesz, co czują ludzie wierzący gdy lewacy i gendery do władzy się dorywają.... też się boją.
      Stefciu, nie bój się.... wokół prezesa kręcą się też i ateiści, krzywdy Ci nie zrobią.
      • stephen_s Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 06:18
        > a czego ma się wstydzić? Kościół ma wolne salki przykościelne, tanio oferuje...

Przecież wiesz doskonale, że to nie tylko o to chodzi, że kościoły tanio oferują pomieszczenia itd., ale o to, że proboszczowie otwarcie wspierają PiS.

> wolno jej. Co w tym dziwnego? Ty się będziesz czuł obco w Częstochowie w sierpn
        > iu....

Ale nie będę, do cholery, twierdził, że Częstochowa w sierpniu jest mniej polska!

> Ma rację. Jedyny właściwy system wartości to DEKALOG.

Pomijając kwestię właściwości, to są też i inne systemy wartości, niektóre starsze od chrześcijaństwa. Nie wspominając o dorobku filozofii europejskiej. A co do tego, który system wartości jest właściwy, to absolutnie o czymś takim nie powinien wypowiadać się polityk w nowoczesnym państwie!

> Stefciu, nie bój się.... wokół prezesa kręcą się też i ateiści, krzywdy Ci nie
        > zrobią.

Jasne. Niedawna próba przeprowadzenia całkowitego zakazu aborcji zaiste pokazuje, że nowy rząd w sprawach światopoglądowych będzie zupełnie umiarkowany...
        • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 06:35
          stephen_s napisał:

> Przecież wiesz doskonale, że to nie tylko o to chodzi, że kościoły tanio oferuj
          > ą pomieszczenia itd., ale o to, że proboszczowie otwarcie wspierają PiS.

A to "otwarcie" oznacza wynajmowanie salek? PO wynajęłą sobie pomieszczenie w TVP na briefing przed debatą i co?
          .

> > Stefciu, nie bój się.... wokół prezesa kręcą się też i ateiści, krzywdy C
          > i nie
          > > zrobią.
          >
          > Jasne. Niedawna próba przeprowadzenia całkowitego zakazu aborcji zaiste pokazuj
          > e, że nowy rząd w sprawach światopoglądowych będzie zupełnie umiarkowany...

A mnie przeprowdzenie ustawy o in vitro nie pasuje i żyję.
          • jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 10:21
            astra18 napisała:

> A to "otwarcie" oznacza wynajmowanie salek? PO wynajęłą sobie pomieszczenie w T
            > VP na briefing przed debatą i co?

No właśnie. PO wynajęła, a PiS próbował na krzywy ryj instalować jakieś podium na korytarzach telewizji, a wcześnie wyszabrować dwa razy więcej wejściówek niż inne partie. Nie pierwszy to raz PiS zachowuje się tak, jakby im było więcej wolno.
            • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 10:34
              jureek napisał:

> astra18 napisała:
              >
              > > A to "otwarcie" oznacza wynajmowanie salek? PO wynajęłą sobie pomieszczen
              > ie w T
              > > VP na briefing przed debatą i co?
              >
              > No właśnie. PO wynajęła, a PiS próbował na krzywy ryj instalować jakieś
              > podium na korytarzach telewizji, a wcześnie wyszabrować dwa razy więcej wejśció
              > wek niż inne partie. Nie pierwszy to raz PiS zachowuje się tak, jakby im było w
              > ięcej wolno.

Dobra, dobra, poseł Nitras wręczał lewe identyfikatory dla osób którym zabrakło wejciówek.
              A PiS próbował......udało się? Bo Nitrasowi się udało.
              • jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 11:20
                astra18 napisała:

> Dobra, dobra, poseł Nitras wręczał lewe identyfikatory dla osób którym zabrakło
                > wejciówek.
                > A PiS próbował......udało się? Bo Nitrasowi się udało.

Co się Nitrasowi udało? Wprowadzić więcej ludzi niż PiS? I skąd to wiesz? Od Szefernakera? Dla mnie jako źródło pisowski propagandysta nie jest wiarygodny.
                No a co z konferencją prasową na krzywy ryj?
                • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 12:49
                  jureek napisał:

> astra18 napisała:
                  >
                  > > Dobra, dobra, poseł Nitras wręczał lewe identyfikatory dla osób którym za
                  > brakło
                  > > wejciówek.
                  > > A PiS próbował......udało się? Bo Nitrasowi się udało.
                  >
                  > Co się Nitrasowi udało? Wprowadzić więcej ludzi niż PiS?

Nielegalnie wprowadził.

I skąd to wiesz? Od Sz
                  > efernakera? Dla mnie jako źródło pisowski propagandysta nie jest wiarygodny.

Równie dobrze można traktować zaprzeczenie Nitrasa jako propagandysta PO, więc głupi ten Twój argument.

> No a co z konferencją prasową na krzywy ryj?

Jest jakiś protest TVP?czy też korzystasz z propagandy PO?
                  • jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 14:17
                    PiS nie domagał się podwójnej ilości wejściówek? Temu też zaprzeczysz?
                    • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 16:04
                      jureek napisał:

> PiS nie domagał się podwójnej ilości wejściówek? Temu też zaprzeczysz?

Podwójnej w stosunku do jakiej innej liczby?
                      • jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 17:05
                        astra18 napisała:

> jureek napisał:
                        >
                        > > PiS nie domagał się podwójnej ilości wejściówek? Temu też zaprzeczysz?
                        >
                        > Podwójnej w stosunku do jakiej innej liczby?

W stosunku do tego, co dostał PiS i inne partie. W oświadczeniu TVP jest, że wszyscy dostali po równo, a PiS na kilka godzin przed debatą wystąpił o drugie tyle.
                        • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 17:08
                          jureek napisał:

> astra18 napisała:
                          >
                          > > jureek napisał:
                          > >
                          > > > PiS nie domagał się podwójnej ilości wejściówek? Temu też zaprzeczy
                          > sz?
                          > >
                          > > Podwójnej w stosunku do jakiej innej liczby?
                          >
                          > W stosunku do tego, co dostał PiS i inne partie. W oświadczeniu TVP jest, że ws
                          > zyscy dostali po równo, a PiS na kilka godzin przed debatą wystąpił o drugie ty
                          > le.

I co dalej się działo w związku z tym?
                          Jedni legalnie chcieli więcej a drudzy nielegalnie wpuszczali swoich?
                          • jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 19:09
                            astra18 napisała:

> Jedni legalnie chcieli więcej a drudzy nielegalnie wpuszczali swoich?

No to ilu ich w końcu wpuścili ponad przyznany limit?
                            • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 19:23
                              jureek napisał:

> astra18 napisała:
                              >
                              > > Jedni legalnie chcieli więcej a drudzy nielegalnie wpuszczali swoich?
                              >
                              > No to ilu ich w końcu wpuścili ponad przyznany limit?

A ilu chciał więcej legalnie PiS?:)
                              • jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 20:21
                                astra18 napisała:

> A ilu chciał więcej legalnie PiS?:)

Przecież już pisałem, że dwa razy tyle, ile dostał z przydziału PiS i inne partie. Z Twojego pytania znowu wynika, że nie czytasz wątków, w których piszesz.
                                No dobra, ja odpowiedziałem, teraz może Ty napiszesz, ilu to ludzi Platforma wprowadziła ponad przydzieloną liczbę.
                                • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 20:29
                                  jureek napisał:

> astra18 napisała:
                                  >
                                  > > A ilu chciał więcej legalnie PiS?:)
                                  >
                                  > Przecież już pisałem, że dwa razy tyle, ile dostał z przydziału PiS i inne part
                                  > ie. Z Twojego pytania znowu wynika, że nie czytasz wątków, w których piszesz.

A Ty nie rozumiesz moich odpowiedzi - PiS chciał legalnie a PO wprowadziła nielegalnie, w związku z powyżzym PiS nie wprowadził więcej a PO tak.
                                  Wniosek wyciągnij sam.

> No dobra, ja odpowiedziałem, teraz może Ty napiszesz, ilu to ludzi Platforma wp
                                  > rowadziła ponad przydzieloną liczbę.

Nie wiem, nawet jeśli o 1 więcej, to o 1 za dużo.

• jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 20:47
                                    A jeśli o zero więcej, to co wtedy?
                                    • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 20:54
                                      jureek napisał:

> A jeśli o zero więcej, to co wtedy?

To co ten Nitras tam rozdawał - te drożdżówki co pani Kluzik obiecała przywrócić szkołom?:)
                                      • jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 21:02
                                        Po pierwsze o tym rozdawnictwie Nitrasa to są niepotwierdzone informacje, a po drugie, jeśli nawet rozdawał, to skąd wiadomo, że nie rozdawał ich dokładnie tyle, ile się należało?
                                        • astra18 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 21:11
                                          jureek napisał:

> Po pierwsze o tym rozdawnictwie Nitrasa to są niepotwierdzone informacje, a po
                                          > drugie, jeśli nawet rozdawał, to skąd wiadomo, że nie rozdawał ich dokładnie ty
                                          > le, ile się należało?

Jest pozew Nitrasa w trybie wyborczym?
                                          Nitras rozdawał IDENTYFIKATORY a nie wejściówki
    • maria421 Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 09:25
      stephen_s napisał:

> 1. Poseł PiS, który w programie Morozowskiego przyznał, że urządza spotkania wy
      > borcze w kościołach i wcale się tego nie wstydzi.

To nie on powinien sie wstydzic, ale proboszcz ktory udostepniajac pomieszczenia koscielne jednej partii angazuje sie politycznie po stronie tejze partii. No chyba ze udostepnie tez pomieszczenia innym partiom.

> 2. Nagranie z prof. Pawłowicz, która na spotkaniu z wyborcami stwierdziła, że n
      > a zachodzie Polski czuje się trochę jak w obcym kraju, bo tam ludzie są mniej w
      > ierzący.

Pani Pawlowicz zamiasz polityki powinna uprawiac jakies seanse spirytystyczne skoro potrafi "wyczuc" natezenie wiary ludzi w okregu w ktorym przebywa.

> 3. Kaczyński stwierdzający po raz kolejny, że jedyną hierarchię wartości oferuj
      > e Kościół, a poza Kościołem jest tylko nihilizm.
      >
      > Jako ateista cholernie boję się rządów PiS. Dla tych ludzi neutralność światopo
      > glądowa państwa nie istnieje... :(((

Kaczynski nie powinien ograniczac wartosci tylko do Kosciola Katolickiego, jezeli ma na mysli wartosci chrzescijanskie czy judeo-chrzescijanskie.

Papiez Benedykt XVI powiedzial w Bundestagu ze nasza cywilizacja opiera sie na trzech stolicach- Jerozolimie , skad bierze wiare w jednego Boga, Atenach, skad bierze filozofie i Rzymie skad bierze prawo.

Ale Jozef Ratzinger, czyli papiez Benedykt XVI to jest bardzo madry czlowiek.....
      • jureek Re: PiS, Bóg i Kościół 23.10.15, 10:23
        maria421 napisała:

> Ale Jozef Ratzinger, czyli papiez Benedykt XVI to jest bardzo madry czlowiek...

Co Ty za herezje piszesz. Jedyny słuszny i prawdziwy papież to Jan Paweł II.
    • jurasberlinczyk49 Mój drogi Stefciu, 23.10.15, 18:02
      chyba jednak miałeś rację... Byłem zbytnim optymistą, ale po obejrzeniu ostatniego komunikatu Ministerstwa Prawdy, ciarki mnie poszli po plecach i dopiero teraz pojmuję głębię strachu, który Cię ogarnął.

Jednak nie o takom Polskie walczylyśmy!

Precz z kaczyzmem!

Nie dopuśćmy do Nocy Długich Dziobów!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka