Dodaj do ulubionych

Niestety, "dobra zmiana" dotarła już i do Trójki

14.03.16, 11:52
Od prowadzenia piątkowych rozmów z politykami odsunięty został Marcin Zaborski. Bardzo profesjonalny dziennikarz, zawsze przygotowujący się do rozmów, spokojny (przeciwieństwo takich krzykliwych dziennikarzy jak np. Olejnik), posiadający dobry radiowy głos, nie oszczędzający w swoich wywiadach żadnych polityków (mógł się o tym przekonać np. były prezydent Komorowski).
Po miesiącu kierowania Trójką zrezygnowała też nowa szefowa Trójki Paulina Stolarek. Na razie da się jeszcze na ogół Trójki słuchać, ale czarno to widzę.
Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już i do Tró 14.03.16, 12:22
      A mnie sie ta zmiana podoba. Marcin Zaborski nie bedzie wprawdzie prowadzic "Salonu politycznego" Trojki, ktory samodzielnie poprowadzic ma tylko Beata Michniewicz. Nadal bedzie jednym z gospodarzy "Pulsu Trojki". Jestem przekonany, ze gdyby dokonano odwrotnej zamiany, tez ronilbys lzy, ze odsunieto bardzo profesjonalna dziennikarke... Marcin jest faktycznie ciekawa postacia, bez watpienie znajdzie sensowne zajecie na przedpoludnia.

Pauline Stolarek PiS na poczatku lutego nominowal. Wtedy trzeba bylo protestowac! A nie miesiac pozniej, kiedy poddala sie presji srodowiska "trojkowego". To jest Jakis obled!

Generalnie caly ten placz i medialna rozpacz obroncow demokracji i wolnosci slowa staje sie powoli nieznosny. Czego nie zrobisz, to chor ubeckich donosicieli spiewa brednie o demokracji!
      • maria421 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 12:56
        lepian4 napisał:

> Generalnie caly ten placz i medialna rozpacz obroncow demokracji i wolnosci slo
        > wa staje sie powoli nieznosny. Czego nie zrobisz, to chor ubeckich donosicieli
        > spiewa brednie o demokracji!

Ty jednak masz jakies zwidy, Lepian...
        Albo wszedzie Zydow sie doszukujesz, albo jakies "ubeckie chory donosicieli" Cie przesladuja.
        • lepian4 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 13:17
          Marycha, odpieprz sie!
      • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 13:01
        lepian4 napisał:

> A mnie sie ta zmiana podoba. Marcin Zaborski nie bedzie wprawdzie prowadzic "S
        > alonu politycznego" Trojki, ktory samodzielnie poprowadzic ma tylko Beata Michn
        > iewicz.

Widzę, że nie słuchasz Trójki i opierasz się tylko na nieaktualnych już doniesieniach medialnych. Gdybyś Trójki słuchał, to już w ostatni piątek usłyszałbyś nie Beatę Michniewicz, lecz Pawła Lisickiego. I tak już ma zostać, że Lisicki (o którym w żadnym wypadku nie można powiedzieć, że jest neutralny) będzie z Michniewicz na zmianę prowadził piątkowe rozmowy.

> Nadal bedzie jednym z gospodarzy "Pulsu Trojki". Jestem przekonany, ze
        > gdyby dokonano odwrotnej zamiany, tez ronilbys lzy, ze odsunieto bardzo profesj
        > onalna dziennikarke...

Wiele razy już Ci pisałem, że gdybanie totalnie Ci nie wychodzi. Gdyby odsunięto Michniewicz a na jej miejsce wsadzono Zaborskiego, nie uroniłbym żadnej łzy, bo chociaż Michniewicz uważam za dobrą prowadzącą (na pewno lepszą od Olejnik), to jednak Zaborskiego uważam za jeszcze lepszego dziennikarza.

> Pauline Stolarek PiS na poczatku lutego nominowal. Wtedy trzeba bylo protestowa
        > c! A nie miesiac pozniej, kiedy poddala sie presji srodowiska "trojkowego". To
        > jest Jakis obled!

Dlaczego miałem protestować, jeśli nic złego się w radiu nie działo? Widzisz, ja w swoich protestach nie kieruję się zasadą plemienną, że ten jest "nasz", a ten "nie nasz", lecz merytoryczną. Dopóki jest robione dobre radio, to nie przeszkadza mi wcale, że dyrektor jest "nie nasz". Dlatego nie zamierzam protestować z powodu zmiany na stanowisku dyrektora muzycznego, bo uważam, że Piotr Metz jest właściwą osobą na tym stanowisku.

> Generalnie caly ten placz i medialna rozpacz obroncow demokracji i wolnosci slo
        > wa staje sie powoli nieznosny.
        > Czego nie zrobisz, to chor ubeckich donosicieli
        > spiewa brednie o demokracji!

No cóż. Przykro mi, że nieznośne jest dla Ciebie to, że ktoś może mieć inne zdanie, niż takie, jakie według Ciebie powinno być powszechnie obowiązujące. Musisz jakoś się z tym pogodzić, bo w dobie internetu powszechna cenzura nie jest możliwa.
        • lepian4 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 13:16
          Masz racje, nie mam tyle wolnego czasu, co ty, ale wiem co w Trojce" w trawie piszczy.
          Beata Michniewicz ma w przyszlosci samodzielnie prowadzic"Salon polityczny". Koniec kropka. Moze miala miesiaczke, a ty robisz tragedie!

Pauline Stolarek niedawno nominowal PiS i najwyrazniej nie dala rady. Jak juz wspomnialem srodowiska "Trojki" nie traktowaly jej powaznie. Miedzy innymi za jej pisowaska przeszlosc i jej obecne partyjne nominacje. Uniknela zgrzytow, ktore nie byly dla niej wygodne. Ja potrafie uszanowac jej decyzje. Z biadoleniem poczekaj lepiej na kolejna nominacje. To moze miec wtedy glebszy sens, gdyz mozna spokojnie zalozyc, ze nie bedzie to juz zaden mieczak.
          • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 13:39
            lepian4 napisał:

> Masz racje, nie mam tyle wolnego czasu, co ty, ale wiem co w Trojce" w trawie p
            > iszczy.

Wygląda na to, że wiesz tylko, że dzwonią, ale nie wiesz, w którym kościele.

> Beata Michniewicz ma w przyszlosci samodzielnie prowadzic"Salon polityczny". Ko
            > niec kropka. Moze miala miesiaczke, a ty robisz tragedie!

Nie wiem, czy miała miesiączkę, czy nie, takie informacje w przeciwieństwie do Ciebie mało mnie interesują. Wiem natomiast, że nie będzie samodzielnie prowadzić w piątki "Salonu politycznego", lecz tak jak już wcześniej napisałem na zmianę z Pawłem Lisickim. Twoje informacje są przestarzałe, tu masz info u źródła:
            www.polskieradio.pl/9/201/Artykul/1592812,Zmiany-w-Programie-3-Polskiego-Radia
            > Pauline Stolarek niedawno nominowal PiS i najwyrazniej nie dala rady. Jak juz w
            > spomnialem srodowiska "Trojki" nie traktowaly jej powaznie. Miedzy innymi za je
            > j pisowaska przeszlosc i jej obecne partyjne nominacje. Uniknela zgrzytow, ktor
            > e nie byly dla niej wygodne. Ja potrafie uszanowac jej decyzje.

Ja też ją szanuję za to chociażby, że więcej nie zepsuła i właściwie do ostatniego piątku słuchając Trójki regularnie nawet nie zauważyłem, że stacja ta ma nowego dyrektora.

> Z biadoleniem p
            > oczekaj lepiej na kolejna nominacje. To moze miec wtedy glebszy sens, gdyz moz
            > na spokojnie zalozyc, ze nie bedzie to juz zaden mieczak.

Jeśli Trójce udało się przetrzymać tak fatalnych dyrektorów jak Laskowski i Sobala, to myślę, że przetrzyma i kolejnego partyjnego "twardziela".
            • lepian4 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 14:08
              Pawel Lisicki jest tez ciekawym dziennikarzem. Trudno mi jest jednak uwierzyc, ze w "Rzeczpospolitej", albo w "Uwazam Rze"mogl az tak przypodobac sie PiSowi, ze dzis w ramach pomocy przyjaciolom zatruwa tobie eter. Zmiany personalne nie sa odkryciem PiSu. W tym przypadku potrzeba duzo politycznego zacietrzewiena, by dopatrzeyc sie jakichkolwiek niescislosci
              • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 14:22
                lepian4 napisał:

> Pawel Lisicki jest tez ciekawym dziennikarzem. Trudno mi jest jednak uwierzyc,
                > ze w "Rzeczpospolitej", albo w "Uwazam Rze"mogl az tak przypodobac sie PiSowi,
                > ze dzis w ramach pomocy przyjaciolom zatruwa tobie eter. Zmiany personalne nie
                > sa odkryciem PiSu. W tym przypadku potrzeba duzo politycznego zacietrzewiena, b
                > y dopatrzeyc sie jakichkolwiek niescislosci

To nie jest polityczne zacietrzewienie. Tu chodzi o profesjonalizm. Skowroński jest pisowcem, ale go chwaliłem, bo robił dobre radio. Ty słyszałeś w ogóle tego Lisieckiego? Nie każdy dziennikarz prasowy nadaje się do radia, bo do radia trzeba jeszcze mieć głos. Słyszałem jego piątkową rozmowę z Bieleckim. Żadnych niewygodnych pytań, tego się słuchało jak gaworzenia dwóch bliskich znajomych, którzy sobie wzajemnie potakują, a nie jak wywiadu z politykiem. Odnosiłem wrażenie, jakby wszystkie pytania były wcześniej uzgodnione.
                • lepian4 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 14:48
                  Ja zwracam uwage na tresc, nie na barwe glosu. Niewygodnych pytan nie slyszalem w polskich audycjach tez od lat. Ale tez zwykle nie oburzam sie, gdy dwoch rozmowcow prezentuje podobne poglady. Tutaj jest oczywiscie pewna granica zdrowego rozsadku, w przeciwnym razie mamy badziewie w stylu "Szkla Kontaktowego". Takiej zgody nie toleruje!
                  • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 15:51
                    lepian4 napisał:

> Ja zwracam uwage na tresc, nie na barwe glosu. Niewygodnych pytan nie slyszalem
                    > w polskich audycjach tez od lat.

Widocznie nie słuchasz tych mediów, w których takie niewygodne pytania się pojawiają.

> Ale tez zwykle nie oburzam sie, gdy dwoch roz
                    > mowcow prezentuje podobne poglady. Tutaj jest oczywiscie pewna granica zdrowego
                    > rozsadku, w przeciwnym razie mamy badziewie w stylu "Szkla Kontaktowego". Taki
                    > ej zgody nie toleruje!

Na temat "Szkła kontaktowego" się nie wypowiadam, bo nie oglądam.
                • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 17:22
                  jureek napisał:

> To nie jest polityczne zacietrzewienie. Tu chodzi o profesjonalizm. Skowroński
                  > jest pisowcem, ale go chwaliłem, bo robił dobre radio. Ty słyszałeś w ogóle teg
                  > o Lisieckiego?

Lisicki.
                  Michał LIESIECKI jest właścicielem Wprostu.

• jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 18:06
                    astra18 napisała:

> Lisicki.

Dzięki za sprostowanie.
        • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 17:18
          jureek napisał:

Gdybyś Trójki słuchał, to już w ostatni piątek usłyszałbyś n
          > ie Beatę Michniewicz, lecz Pawła Lisickiego. I tak już ma zostać, że Lisicki (o
          > którym w żadnym wypadku nie można powiedzieć, że jest neutralny) będzie z Mich
          > niewicz na zmianę prowadził piątkowe rozmowy.

Czyli można powiedzieć że nastąpiła równowaga.
          Słyszałeś kiedykolwiek wypowiedzi Lisickiego?
          Jak psioczę na TVN tak bardziej obiektywnego i doskonałego moderatora jak Rymanowski w tym telewizyjnym grajdołku nie znajdziesz.
          Może najpierw posłuchaj Lisickiego a potem się wypowiadaj.

>

• jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 18:06
            astra18 napisała:

> Czyli można powiedzieć że nastąpiła równowaga.

Kogo niby ten Lisicki ma w Trójce zrównoważyć?
            Uważasz, że Zaborski (to ten, którego zastąpił Lisicki) jest nieobiektywny?
            No to poczytaj, jak ten często linkowany przez Ciebie portal go chwali:
            wpolityce.pl/polityka/243269-kuriozalny-wywiad-komorowskiego-dla-radiowej-trojki-kim-jest-zgoda-ktory-ma-wybudowac-mieszkania
            > Słyszałeś kiedykolwiek wypowiedzi Lisickiego?

Przecież pisałem w tym wątku, że słuchałem go w piątek.

> Jak psioczę na TVN tak bardziej obiektywnego i doskonałego moderatora jak Ryman
            > owski w tym telewizyjnym grajdołku nie znajdziesz.

Nie wiem, nie znam, nie oglądam, więc nie będę się wypowiadał.

> Może najpierw posłuchaj Lisickiego a potem się wypowiadaj.

No więc posłuchałem, bo Trójki nadal słucham. A Ty słuchałaś Zaborskiego?
            • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 18:17
              jureek napisał:

> astra18 napisała:
              >
              > > Czyli można powiedzieć że nastąpiła równowaga.
              >
              > Kogo niby ten Lisicki ma w Trójce zrównoważyć?

Beatę Michniewicz.

> Uważasz, że Zaborski (to ten, którego zastąpił Lisicki) jest nieobiektywny?

Uważam że nikt nie jest przyspawany do stanowiska.
              Ostatnio były roszady w TVPInfo - Rachoń długo nie zagrzał miejsca na stanowisku - i świat się nie zawalił.

> No to poczytaj, jak ten często linkowany przez Ciebie portal go chwali:
              > wpolityce.pl/polityka/243269-kuriozalny-wywiad-komorowskiego-dla-radiowej-trojki-kim-jest-zgoda-ktory-ma-wybudowac-mieszkania
              > > Słyszałeś kiedykolwiek wypowiedzi Lisickiego?
              >
              > Przecież pisałem w tym wątku, że słuchałem go w piątek.

Sorry, nie ptzeczytałam Twojej wypowiedzi do Lepiana.
              Wnioskuję że Ci się nie podobał, głównie z racji barwy głosu.
              >
              > > Jak psioczę na TVN tak bardziej obiektywnego i doskonałego moderatora jak
              > Ryman
              > > owski w tym telewizyjnym grajdołku nie znajdziesz.
              >
              > Nie wiem, nie znam, nie oglądam, więc nie będę się wypowiadał.

Podałam przykład jak można nieźle wykonywać swoją pracę.
              >
              > > Może najpierw posłuchaj Lisickiego a potem się wypowiadaj.
              >
              > No więc posłuchałem, bo Trójki nadal słucham.

Z tego co przeczytałam to był to jeden program.
              Może czas na drugą szansę?:)

A Ty słuchałaś Zaborskiego?

Raz, przy okazji, będac u kogoś kto akurat słuchał.
              Za mało aby się wypowiadać na temat.
              • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 19:21
                astra18 napisała:

> > Kogo niby ten Lisicki ma w Trójce zrównoważyć?
                >
                > Beatę Michniewicz.

Beata Michniewicz nie potrzebuje zrównoważenia, bo nie ma żadnego przechyłu partyjnego.

> Uważam że nikt nie jest przyspawany do stanowiska.

A ja uważam, że źle się dzieje, gdy usuwa się lepszych, a zostawia i przyjmuje gorszych.

> Ostatnio były roszady w TVPInfo - Rachoń długo nie zagrzał miejsca na stanowisk
                > u - i świat się nie zawalił.

Nie wiem, nie znam, nie wypowiadam się.

> Sorry, nie ptzeczytałam Twojej wypowiedzi do Lepiana.
                > Wnioskuję że Ci się nie podobał, głównie z racji barwy głosu.

No to źle wnioskujesz, bo nie barwa głosu była głównym powodem. Jakie były powody, napisałem już w poście do Lepiana.

> Podałam przykład jak można nieźle wykonywać swoją pracę.

No to napisałem Ci, że dla mnie jest to przykład abstrakcyjny.

> Z tego co przeczytałam to był to jeden program.
                > Może czas na drugą szansę?:)

Przecież nie napisałem, że przestaję słuchać Trójki.
                • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 14.03.16, 19:41
                  jureek napisał:

> Beata Michniewicz nie potrzebuje zrównoważenia, bo nie ma żadnego przechyłu par
                  > tyjnego.

Mam inne zdanie w tej kwestii, no chyba że od paru lat - tak z 4 - cos się zmieniło.

> A ja uważam, że źle się dzieje, gdy usuwa się lepszych, a zostawia i przyjmuje
                  > gorszych.

Uważasz że po jednej audycji masz już tak wyrobione zdanie?

>
                  > No to źle wnioskujesz, bo nie barwa głosu była głównym powodem.

No ale sporo miejsca jej poświęciłeś.
                  Audycja nie ma przecież charakteru serwisowego.

>
                  > > Podałam przykład jak można nieźle wykonywać swoją pracę.
                  >
                  > No to napisałem Ci, że dla mnie jest to przykład abstrakcyjny.
                  >
                  > > Z tego co przeczytałam to był to jeden program.
                  > > Może czas na drugą szansę?:)
                  >
                  > Przecież nie napisałem, że przestaję słuchać Trójki.
                  • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 11:15
                    astra18 napisała:

> > A ja uważam, że źle się dzieje, gdy usuwa się lepszych, a zostawia i przy
                    > jmuje
                    > > gorszych.
                    >
                    > Uważasz że po jednej audycji masz już tak wyrobione zdanie?

Kolejne audycje potwierdzają tylko, że Zaborski był o lata świetlne lepszy od Lisickiego.

P.S. W ostatni piątek Mann czytał maile słuchaczy, którzy pytali, czy w stołówce na Myśliwieckiej już tylko ruskie pierogi i placki po węgiersku zostały.
                    • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 11:21
                      jureek

> Kolejne audycje potwierdzają tylko, że Zaborski był o lata świetlne lepszy od Lisickiego
                      >

Czytałam gdzieś ze miał wywiad z Cenckiewiczem.
                      Było więcej audycji ?
                      >
                      > P.S. W ostatni piątek Mann czytał maile słuchaczy, którzy pytali, czy w stołówc
                      > e na Myśliwieckiej już tylko ruskie pierogi i placki po węgiersku zostały.

Pewnie orly z czekolady zabrali:)
                      • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 11:45
                        astra18 napisał:

> jureek
                        >
                        >
                        > > Kolejne audycje potwierdzają tylko, że Zaborski był o lata świetlne lepsz
                        > y od Lisickiego
                        > >
                        >
                        > Czytałam gdzieś ze miał wywiad z Cenckiewiczem.
                        > Było więcej audycji ?

Ty czytałaś, a ja tego słuchałem. Jakoś wytrzymałem do końca. Wcześniej były też inne audycje. Po wywiadzie z Cenckiewiczem były wiadomości i podawana przez Manna prognoza pogody. Po prognozie Mann odpowiedział zbiorczo na masowo nadchodzące podobnej treści maile od słuchaczy: "Nie, nic na to nie mogę poradzić".
                        • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 18:12
                          jureek napisał:

> > Czytałam gdzieś ze miał wywiad z Cenckiewiczem.
                          > > Było więcej audycji ?
                          >
                          > Ty czytałaś, a ja tego słuchałem.

Nie czytałam opisu audycji, tylko zapowiedź, to miałam na myśli.

Jakoś wytrzymałem do końca. Wcześniej były te
                          > ż inne audycje.

Jesli mówimy o Salonie Politycznym to chyba ta jedna z Cenckiewiczem.

Po wywiadzie z Cenckiewiczem były wiadomości i podawana przez M
                          > anna prognoza pogody. Po prognozie Mann odpowiedział zbiorczo na masowo nadchod
                          > zące podobnej treści maile od słuchaczy: "Nie, nic na to nie mogę poradzić".

No i chyba słusznie stwierdził, bo nie jest szefem Trójki.
                          • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 18:23
                            Jureek, jakie pytanie, wg Ciebie, powinien postawić Lisicki Cenckiewiczowi, a które nie padło. Z tych tzw. niewygodnych dla gościa.
                            • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 19:19
                              W drugiej części wywiadu Cenckiewicz coś tam wspominał o tym, że nie cała opozycja była sterowana przez ubecję, byli też uczciwi przeciwnicy komuny i wymienił jako przykłady prof. Chrzanowskiego, mecenasa Siłę-Nowickiego i mecenasa Olszewskiego. Niczego nie ujmuję tym wymienionym, ale aż prosiłlo się spytać, dlaczego pomija całe aktywne przecież bardzo środowisko KOR, z Jackiem Kuroniem, Wujcem, Lityńskim i w ogóle redakcją Robotnika.
                              • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 19:24
                                jureek napisał:

> W drugiej części wywiadu Cenckiewicz coś tam wspominał o tym, że nie cała opozy
                                > cja była sterowana przez ubecję, byli też uczciwi przeciwnicy komuny i wymienił
                                > jako przykłady prof. Chrzanowskiego, mecenasa Siłę-Nowickiego i mecenasa Olsze
                                > wskiego. Niczego nie ujmuję tym wymienionym, ale aż prosiłlo się spytać, dlacze
                                > go pomija całe aktywne przecież bardzo środowisko KOR, z Jackiem Kuroniem, Wujc
                                > em, Lityńskim i w ogóle redakcją Robotnika.

No tak, masz rację, nie wymienił też Macierewicza, twórcy KORu:)
                                • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 19:35
                                  Jednego z twórców
                                  • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 19:43
                                    jureek napisał:

> Jednego z twórców

I ponownie przyznaję Ci rację.
                                    Też nie został wymieniony przez Cenckiewicza.:)
                                    • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 20:15
                                      astra18 napisał:

> Też nie został wymieniony przez Cenckiewicza.:)

A Lisicki nie dopytał.
                                      • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 20:23
                                        jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                        >
                                        > > Też nie został wymieniony przez Cenckiewicza.:)
                                        >
                                        > A Lisicki nie dopytał.

Też nie docenił wkładu Macierewicza w obaleniu komuny i nie chodzeniu "na pasku" SB .
                                        Rozumiem że miałeś powód aby negatywnie ocenić Lisickiego:)
                                        • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 20:55
                                          astra18 napisał:

> Też nie docenił wkładu Macierewicza w obaleniu komuny i nie chodzeniu "na pasku
                                          > " SB .
                                          > Rozumiem że miałeś powód aby negatywnie ocenić Lisickiego:)

Nie chodzi o konkretne osoby, ale o to, że pominął środowisko przed Sierpniem najaktywniejsze.
                                          A Lisicki przytakiwał, tak samo jak tydzień temu z Bieleckim.
                                          • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 21:03
                                            jureek napisał:

> Nie chodzi o konkretne osoby, ale o to, że pominął środowisko przed Sierpniem n
                                            > ajaktywniejsze.

OK, dlatego napisałam, że pominięcie również nazwiska Macierewicza tak samo Cię oburza jak Kuronia i Lityńskiego.Czy się mylę?:)

> A Lisicki przytakiwał, tak samo jak tydzień temu z Bieleckim.

• jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 21:16
                                              astra18 napisał:

> OK, dlatego napisałam, że pominięcie również nazwiska Macierewicza tak samo Cię
                                              > oburza jak Kuronia i Lityńskiego.Czy się mylę?:)

Tak, to też mnie oburza.
                                              Możesz wytłumaczyć, co chcesz wyrazić tym usmieszkiem na końcu?
                                              • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 21.03.16, 22:37
                                                jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                                >
                                                > > OK, dlatego napisałam, że pominięcie również nazwiska Macierewicza tak sa
                                                > mo Cię
                                                > > oburza jak Kuronia i Lityńskiego.Czy się mylę?:)
                                                >
                                                > Tak, to też mnie oburza.
                                                > Możesz wytłumaczyć, co chcesz wyrazić tym usmieszkiem na końcu?

Cofam usmieszek wobec powyższego stwierdzenia.
                                        • wkkr Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 14:30
                                          Macierewicz nie chodził na pasku SB bo jego smycz sięgała Łubianki.
                                          • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 19:31
                                            wkkr napisał:

> Macierewicz nie chodził na pasku SB bo jego smycz sięgała Łubianki.

Oczywiście wiedzę zaczerpnąłeś z kwerendy w IPN a nie z Aquanetu od forumowicza na "p":)))
                                            >
                                            • wkkr Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 08:32
                                              Swoja tezę opieram na analizie korzyści jakie odnosi Rosja od 1989 z działań pana Macierewicza.
                                              Głównym i właściwie jedynym beneficjentem działań tego pana jest właśnie Kreml.
                                              Dlatego twierdze że jest on ruskim agentem.
                                              Poza tym w jego otoczeniu jest sporo (jak to określił Frasyniuk) ludzi radzieckich.
                                              • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 10:00
                                                wkkr napisał:

> Swoja tezę opieram na analizie korzyści jakie odnosi Rosja od 1989 z działań pa
                                                > na Macierewicza.

Nie sztuka palnąć, sztuką udowodnić i podać fakty dot. tych rzekomych korzyści.

> Głównym i właściwie jedynym beneficjentem działań tego pana jest właśnie Kreml.
                                                > Dlatego twierdze że jest on ruskim agentem.

tak, tak. I ruską budę podpalił podczas marszu, i gawarił pa russkij na konferencji praszczając i izwienitając...dalej dalej...:)

> Poza tym w jego otoczeniu jest sporo (jak to określił Frasyniuk) ludzi radzieck
                                                > ich.

Opierając się li tylko na analizie twierdzę że Frasyniuk coś pieprzy od dawna i nie wiadomo dlaczego wydaje mu się że ma immunitet na to pieprzenie. Ciekawe dlaczego.
                                                >
                  • wkkr Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 14:27
                    Michniewicz nieobiektywna?????
                    Czy ty kobieto zaczadziałaś?
                    =====================
                    W dziennikarzach trójki cenię to że do tej pory nie jestem pewien jakie poglądy polityczne mają. Pełen profesjonalizm którego mogą się uczyć wszyscy.
                    Na ich miejsce pis sprowadza partyjnych propagandystów z pożal się Boże "niezależnych" mediów dziwnym trafem finansowanych przez fundacje opanowane przez krewnych i znajomych pisich polityków a fundacje te są dziwnym trafem obficie zasilane finansowo przez SKOKI. Wystarczy zrobić kwerendę KRSów tych podmiotów i ukazuje się ciekawy układ partyjno-biznesowo-medialny.
                    • maria421 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 14:36
                      wkkr napisał:

> Na ich miejsce pis sprowadza partyjnych propagandystów z pożal się Boże "niezal
                      > eżnych" mediów dziwnym trafem finansowanych przez fundacje opanowane przez krew
                      > nych i znajomych pisich polityków a fundacje te są dziwnym trafem obficie zasil
                      > ane finansowo przez SKOKI. Wystarczy zrobić kwerendę KRSów tych podmiotów i uka
                      > zuje się ciekawy układ partyjno-biznesowo-medialny.

Taki jest wlasnie ten "krysztalowy" PiS ktory afery widzi tylko u innych, nepotyzm zwalcza tylko u innych...
                    • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 19:47
                      wkkr napisał:

> Michniewicz nieobiektywna?????
                      > Czy ty kobieto zaczadziałaś?
                      > =====================
                      > W dziennikarzach trójki cenię to że do tej pory nie jestem pewien jakie poglądy
                      > polityczne mają. Pełen profesjonalizm którego mogą się uczyć wszyscy.
                      > Na ich miejsce pis sprowadza partyjnych propagandystów z pożal się Boże "niezal
                      > eżnych" mediów dziwnym trafem finansowanych przez fundacje opanowane przez krew
                      > nych i znajomych pisich polityków a fundacje te są dziwnym trafem obficie zasil
                      > ane finansowo przez SKOKI.

No popatrz, a na propagandzistów z GW składali się w większości obywatele polscy:)
                      A teraz zdycha i czeka czy PZU sprzeda te akcje co je wykupiła czy nie:)
                      A Lisicki jest naczelnym gazety której właścicielem jest PMPG Polskie Media, więc doczytaj.

Wystarczy zrobić kwerendę KRSów tych podmiotów i uka
                      > zuje się ciekawy układ partyjno-biznesowo-medialny.

Własnie Ci to proponuję.

To nie to co za czasów PO kiedy Spółki Skarbu Panstwa
                      >
                      • maria421 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 20:00
                        astra18 napisał:

> No popatrz, a na propagandzistów z GW składali się w większości obywatele polsc
                        > y:)

To zupelnie jak teraz na propagandzistow z mediow rzadowych poprzez abonament :-)

> A teraz zdycha i czeka czy PZU sprzeda te akcje co je wykupiła czy nie:)

Jak czytam Twoj zachwyt ze GW "zdycha", to mam ochote wykupic ich abonament :-) Jakby nie bylo, teraz jest gazeta opozycyjna.
                        • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 20:12
                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                          >
                          > > No popatrz, a na propagandzistów z GW składali się w większości obywatele
                          > polsc
                          > > y:)
                          >
                          > To zupelnie jak teraz na propagandzistow z mediow rzadowych poprzez abonament :
                          > -)

Prasa jest wspomagana abonamentem?:)
                          >
                          > > A teraz zdycha i czeka czy PZU sprzeda te akcje co je wykupiła czy nie:)
                          >
                          > Jak czytam Twoj zachwyt ze GW "zdycha", to mam ochote wykupic ich abonament :-)

Prenumeratę:) Jak się w dziale reklamy zaczną uwijać a nie egzystować na koszt podatnika to mają szansę przetrwać:)

> Jakby nie bylo, teraz jest gazeta opozycyjna.

No tak, w opozycji do rządu:)
                          • maria421 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 20:31
                            astra18 napisał:

> Prasa jest wspomagana abonamentem?:)

Wiesz ze pisze o RTV.

> No tak, w opozycji do rządu:)

A do czego jest sie w opozycji jak nie do rzadu?
                            • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 21:41
                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                              >
                              > > Prasa jest wspomagana abonamentem?:)
                              >
                              > Wiesz ze pisze o RTV.

Acha. Jakieś nazwiska, bo wiem że dobrze zorientowana jesteś:)
                              >
                              > > No tak, w opozycji do rządu:)
                              >
                              > A do czego jest sie w opozycji jak nie do rzadu?

W opozycji do opozycji:)
                              • maria421 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 08:49
                                astra18 napisał:

> Acha. Jakieś nazwiska, bo wiem że dobrze zorientowana jesteś:)

Dziewczyno, o czym Ty piszesz?
                                Ja pisze o "wspomaganiu" RTV przez obywateli poprzez abonament a Ty mnie o nazwiska pytasz? Czyje nazwiska? Tych co wspomagaja?

> W opozycji do opozycji:)

Od kiedy rzad jest w rekach PiS, pisowskie media nie sa opozycji do rzadu, lecz w opozycji do opozycji. Tu masz racje :-)
                                • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 10:08
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                  >
                                  > > Acha. Jakieś nazwiska, bo wiem że dobrze zorientowana jesteś:)
                                  >
                                  > Dziewczyno, o czym Ty piszesz?
                                  > Ja pisze o "wspomaganiu" RTV przez obywateli poprzez abonament a Ty mnie o naz
                                  > wiska pytasz? Czyje nazwiska? Tych co wspomagaja?

Pytam o te nazwiska propagandzistów w RTV, no, ewentualnie o materiały propagandowe, ale za bardzo nie chcę wymagać.
                                  >
                                  > > W opozycji do opozycji:)
                                  >
                                  > Od kiedy rzad jest w rekach PiS, pisowskie media nie sa opozycji do rzadu, lecz
                                  > w opozycji do opozycji. Tu masz racje :-)
                                  • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 10:58
                                    astra18 napisał:

> Pytam o te nazwiska propagandzistów w RTV, no, ewentualnie o materiały propagan
                                    > dowe, ale za bardzo nie chcę wymagać.

Jednym z propagandzistów zatrudnionych w publicznych mediach jest Pereira.
                                    Zaś materiałem propagandowym jest ewidentnie główne wydanie Wiadomości (wczoraj znowu oglądałem, między innymi wymądrzającą się siostrzyczkę Karnowską, ale do końca nie wytrzymałem).
                                    • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 11:25
                                      jureek napisał:

> astra18 napisał:
                                      >
                                      > > Pytam o te nazwiska propagandzistów w RTV, no, ewentualnie o materiały pr
                                      > opagan
                                      > > dowe, ale za bardzo nie chcę wymagać.
                                      >
                                      > Jednym z propagandzistów zatrudnionych w publicznych mediach jest Pereira.

No popatrz, przez 8 lat mieli dostęp tylko "tamci" , a teraz to się nazywa innych propagandzistami:)

> Zaś materiałem propagandowym jest ewidentnie główne wydanie Wiadomości (wczoraj
                                      > znowu oglądałem, między innymi wymądrzającą się siostrzyczkę Karnowską, ale do
                                      > końca nie wytrzymałem).

Aha, rozumiem, że jak puszczą wypowiedź jednego z Karnowskich, to jest propaganda, jak wypowiada się pan Kuczyński, Wroński etc to nie jest.
                                      Widzisz - nastały teraz takie czasy że są i ci panowie i tamci.

• jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 11:44
                                        astra18 napisał:

> No popatrz, przez 8 lat mieli dostęp tylko "tamci" , a teraz to się nazywa inn
                                        > ych propagandzistami:)

Nie kłam, że przez 8 lat dostęp mieli tylko tamci, bo Ci z tej drugie strony jak najbardziej mieli dostęp, a nawet własne audycje. Reszczyński, Wolski, Cejrowski to przedstawiciele "tamtych"?

> Aha, rozumiem, że jak puszczą wypowiedź jednego z Karnowskich, to jest propagan
                                        > da, jak wypowiada się pan Kuczyński, Wroński etc to nie jest.
                                        > Widzisz - nastały teraz takie czasy że są i ci panowie i tamci.

Tylko jako komentatorzy, ale nie jako gospodarze audycji, czy osoby decydujące o programie, bo taką funkcję ma Pereira, ale nie Wroński.

• astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 17:21
                                          jureek napisał:

> Nie kłam, że przez 8 lat dostęp mieli tylko tamci, bo Ci z tej drugie st
                                          > rony jak najbardziej mieli dostęp, a nawet własne audycje. Reszczyński, Wolski,
                                          > Cejrowski to przedstawiciele "tamtych"?

Pereira nie pracuje w Trójce tylko w Jedynce. Był Szubartowicz, Ordyński. Przez wiele lat, zwolnili się sami.

> Tylko jako komentatorzy, ale nie jako gospodarze audycji, czy osoby decydujące
                                          > o programie, bo taką funkcję ma Pereira, ale nie Wroński.

Chyba mieszasz teraz telewizyjne wiadomości do radia, bo pisałeś że Ci się niedobrze zrobiło na widok Karnowskiego.
                                          A wracając do radia - dlaczego Pereira nie może mieć programu w Jedynce a Michniewicz w Trójce może? Da sie to jakoś wytłumaczyć? Już nie mówiąc o tym że "stara, możełowa" gwardia zostaje w Trójce i nic nie zapowiada że nastąpi "armagedon".
                                          >
                                          • ja.nusz Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 25.03.16, 11:34
                                            Następna zmiana - nie wiem, czy dobra, bo nie znam człowieka - widać jednak, że będzie pobożnie w Trójeczce. Ważne, że karuzela kręci się dalej.
                                            • ja.nusz Re: Dyrektor Trójki... 25.03.16, 11:38
                                              ...który tak ubrany wychodzi na ulicę, to jest zaprogramowana klęska tej stacji.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/62/Adam_Hlebowicz.JPG/160px-Adam_Hlebowicz.JPG
                                  • maria421 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 11:18
                                    astra18 napisał:

> Pytam o te nazwiska propagandzistów w RTV, no, ewentualnie o materiały propagan
                                    > dowe, ale za bardzo nie chcę wymagać.

Jureek mnie doskonale wyreczyl w odpowiedzi.
                                    • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 11:25
                                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                      >
                                      >
                                      > > Pytam o te nazwiska propagandzistów w RTV, no, ewentualnie o materiały pr
                                      > opagan
                                      > > dowe, ale za bardzo nie chcę wymagać.
                                      >
                                      > Jureek mnie doskonale wyreczyl w odpowiedzi.

No bo skąd miałabyś wiedzieć i słyszeć:)
                                      • maria421 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 11:28
                                        astra18 napisał:

> No bo skąd miałabyś wiedzieć i słyszeć:)

Jasne. Przeciez mieszkam na bezludnej wyspie gdzie nawet pradu nie ma. :-)
                                        • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 11:30
                                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                          >
                                          > > No bo skąd miałabyś wiedzieć i słyszeć:)
                                          >
                                          > Jasne. Przeciez mieszkam na bezludnej wyspie gdzie nawet pradu nie ma. :-)

Ale pewnie Jedynkę na bieżaco słuchasz, nawet przez internet:)
                                          • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 11:40
                                            astra18 napisał:

> Ale pewnie Jedynkę na bieżaco słuchasz, nawet przez internet:)

Jedynki nie słuchałem i nie słucham (poza Jezioranami i Matysiakami i czasem sporadycznie, gdy np. kierowca autobusu włączy Jedynkę) właśnie dlatego, że w stacji tej byli i są propagandziści.
                      • wkkr Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 08:37
                        astra ja jestem bardzo krytyczny wobec wszystkich mediów koncernu Agora SA.
                        Ty zaś próbujesz kompromitujące układy na "prawicy" narodowo-socjalistycznej usprawiedliwiać skandaliczna postawą mediów agorowych.
                        To jest infantylne.
                        • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 24.03.16, 10:05
                          wkkr napisał:

> astra ja jestem bardzo krytyczny wobec wszystkich mediów koncernu Agora SA.
                          > Ty zaś próbujesz kompromitujące układy na "prawicy" narodowo-socjalistycznej us
                          > prawiedliwiać skandaliczna postawą mediów agorowych.

Ja Ci podaję fakty a Ty tylko co najwyżej walisz z grubej rury mową-trawą.

> To jest infantylne.

A pisz sobie co chcesz.
                          >
              • jureek Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 30.03.16, 10:53
                astra18 napisała:

> > > Może najpierw posłuchaj Lisickiego a potem się wypowiadaj.
                > >
                > > No więc posłuchałem, bo Trójki nadal słucham.
                >
                > Z tego co przeczytałam to był to jeden program.
                > Może czas na drugą szansę?:)

Z każdą kolejną szansą jest coraz gorzej. Normalnie jest tak, że to politycy przychodzą do studia Trójki na wywiady. Teraz są jednak równi i równiejsi. To tego najlepszego sortu należy np. poseł Jarosław Kaczyński. Ten extra-sort nie będzie się fatygował do studia, więc usłużny Lisicki pofatygował się na Nowogrodzką. To, co z tego wyszło, trudno zresztą w ogóle nazwać wywiadem, to było raczej orędzie. Rola Lisickiego sprowadzała się do tego, żeby tylko nie przeszkadzać PrezesPanowi w powiedzeniu tego, co chciał powiedzieć. Równie dobrze mogłoby tam Lisickiego nie być.
          • wkkr Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 14:23
            Tak, słyszałem go, przez minutę... Dłużej nie dałem rady.
            Ten gość nie nadaje się do tej roboty z powodów estetycznych oraz merytorycznych.
            On zwyczajnie nie potrafi być radiowcem.
            A poza tym to on uprawia propagandę od której można sparszywieć.
    • maria421 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już i do Tró 23.03.16, 14:39
      To , co prawda, nie jest Trojka, ale tez narodowe (czyli rzadowe) madia :

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/10363789_238965246447698_3760727549537195037_n.jpg?oh=d0cc15c5777d9c7db565539c23a775e2&oe=574D667A
      • ja.nusz Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już i do Tró 23.03.16, 18:04
        Dzisiaj słuchając popołudniowej audycji, w której była mowa o zagrożeniu terroryzmem w Polsce, zapowiedziano: "tuPprogram 1. Polskiego Radia" - zakłopotany prowadzący, co chwila podkreślał, że słucham Trójki...
        Poczułem się jak za komuny kiedy leciało "Tu jedynka" czyli w Polsce jest dobrze w Stanach Chujowo...

PS.
        Zagrożenie terroryzmem w PL? Tam nawet najgłupszy dżyhadzista nie zamierza wykupić biletu...
        • maria421 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 18:20
          Na Niedzwieckiego "niezalezna" juz znalazla kwity.

Tak to jest z PiSem i z jego "niezaleznymi" mediami. Tak dlugo jak ich po raczkach calujesz, jest dobrze. Jak podskoczysz to zaraz kwity znajda.
          • astra18 Re: Niestety, "dobra zmiana" dotarła już 23.03.16, 18:28
            maria421 napisała:

> Na Niedzwieckiego "niezalezna" juz znalazla kwity.

Słonko, one są znane od dawna:)A mimo to , od czasu poznania tych kwitów, a będzie dooobre kilka lat, pracuje w Trójce i wykonuje dobrze swoja robotę:)
            >
            > Tak to jest z PiSem i z jego "niezaleznymi" mediami. Tak dlugo jak ich po raczk
            > ach calujesz, jest dobrze. Jak podskoczysz to zaraz kwity znajda.

Hi hi hi, info "na czasie":)
    • zbyfauch Dobra Zmiana w telewizorze 30.03.16, 19:42
      Błogosławiona Danuta :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka