maria421 11.09.16, 10:20 barbarzynskiego islamskiego ataku terrorystycznego na USA. Przez te 15 lat Zachod wlasciwie niczego sie nie nauczyl i sytuacja dzisiaj jest o wiele gorsza niz 15 lat temu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: 15 rocznica 11.09.16, 11:01 maria421 napisała: > barbarzynskiego islamskiego ataku terrorystycznego na USA. > > Przez te 15 lat Zachod wlasciwie niczego sie nie nauczyl i sytuacja dzisiaj jes > t o wiele gorsza niz 15 lat temu. To, że sytuacja jest dzisiaj gorsza nie wynika wcale z tego, czy ktoś się czegoś nauczył, czy nie nauczył. Cały świat się nie nauczył, nie tylko Zachód - bo czego miał się niby nauczyć? Po 9/11 terroyzmowi została wypowiedziana otwarta wojna, która trwa do dzisij i potrwa jeszcze długo, jak nie wiecznie. Akcje cywilizowanego Zachodu wywołują reakcje dzikiej islamskiej ekstremy - to jest jak prawo fizyki. Przed terrorem islamskim NIC nie jest w stanie nas uchronić - należy go oczywiście zwalczać, ale jego itnienie będzie należało do rzeczywistości, jak fakt, że po dniu następuje noc. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15 rocznica 11.09.16, 13:12 ja.nusz napisał: > To, że sytuacja jest dzisiaj gorsza nie wynika wcale z tego, czy ktoś się czego > ś nauczył, czy nie nauczył. > Cały świat się nie nauczył, nie tylko Zachód - bo czego miał się niby nauczyć? Ze islam wcale nie jest religia pokoju tylko religia wojny. > Po 9/11 terroyzmowi została wypowiedziana otwarta wojna, która trwa do dzisij i > potrwa jeszcze długo, jak nie wiecznie. > Akcje cywilizowanego Zachodu wywołują reakcje dzikiej islamskiej ekstremy - to > jest jak prawo fizyki. > Przed terrorem islamskim NIC nie jest w stanie nas uchronić - należy go oczywiś > cie zwalczać, ale jego itnienie będzie należało do rzeczywistości, jak fakt, że > po dniu następuje noc. W ciagu ostatnich 15 lat nie tylko nie bylismy w stanie obcronic sie przed dalszymi aktami islamskiego terroru, ale tez nie bylismy w stanie obronic sie przed postepujaca islamizacja. Odpowiedz Link
alpepe Re: 15 rocznica 11.09.16, 13:45 nie chcieliśmy się bronić przed postępującą islamizacją, to chyba chciałaś powiedzieć. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15 rocznica 11.09.16, 15:20 alpepe napisała: > nie chcieliśmy się bronić przed postępującą islamizacją, to chyba chciałaś powi > edzieć. Mozna i tak to ujac. Odpowiedz Link
jureek Re: 15 rocznica 13.09.16, 11:18 maria421 napisała: > barbarzynskiego islamskiego ataku terrorystycznego na USA. Jarosław K. stwierdził, że zamach ten jest porównywalny ze Smoleńskiem. No cóż. Jarosław K. też jest porównywalny z Napoleonem. Obaj niskiego wzrostu. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15 rocznica 13.09.16, 11:33 jureek napisał: > Jarosław K. stwierdził, że zamach ten jest porównywalny ze Smoleńskiem. W sensie teorii spiskowych jak najbardziej mozna porownac teorie ze 9/11 to byl "inside job", a katastrofa smolenska byla zamachem Tuska z Putinem na Lecha Kaczynskiego. > No cóż. Jarosław K. też jest porównywalny z Napoleonem. Obaj niskiego wzrostu. :-))))))) Odpowiedz Link
a000000 Re: 15 rocznica 13.09.16, 12:24 maria421 napisała: > > No cóż. Jarosław K. też jest porównywalny z Napoleonem. Obaj niskiego wzr > ostu. podobnie Lenin , Chruszczow, Ben Gurion (twórca Izraela) , Arafat, Husain..... a nawet nasz rodzimy Wałęsa, czy Tusk.... I co z tego????? Ludzie niewysokiego wzrostu zmieniali świat, chciało im się chcieć.... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 15 rocznica 13.09.16, 12:54 Dziadek zawsze ostrzegał mnie przed kurduplami. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: 15 rocznica 13.09.16, 12:55 a000000 napisała: > podobnie Lenin , Chruszczow, Ben Gurion (twórca Izraela) , Arafat, Husain..... > a nawet nasz rodzimy Wałęsa, czy Tusk.... > I co z tego????? Ludzie niewysokiego wzrostu zmieniali świat, chciało im się c > hcieć.... Tak samo w Holyłud, kurduple są po prostu strasznie ambitne, swoją mikrość cielesną rekompensują zawziętością i ambicją. Nie przepadam za ludźmi ambitnymi. :) Odpowiedz Link
a000000 Re: 15 rocznica 13.09.16, 15:18 zbyfauch napisał: > Nie przepadam za ludźmi ambitnymi. jeśli za ambicją nie idzie wiedza, umiejętność, talent, to sama ambicja jest niezwykle groźna. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15 rocznica 13.09.16, 15:25 a000000 napisała: > jeśli za ambicją nie idzie wiedza, umiejętność, talent, to sama ambicja jest ni > ezwykle groźna. Dodam jeszcze jedna ceche :pracowitosc i podpisuje sie pod tym zdaniem. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: 15 rocznica 13.09.16, 15:36 maria421 napisała: > Dodam jeszcze jedna ceche :pracowitosc i podpisuje sie pod tym zdaniem. Nie lubię ani ambitnych ani pracowitych. :) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 15 rocznica 13.09.16, 15:52 zbyfauch napisał: > maria421 napisała: > > Dodam jeszcze jedna ceche :pracowitosc i podpisuje sie pod tym zd > aniem. > > Nie lubię ani ambitnych ani pracowitych. :) > Lenie bez ambicji dłużej żyją😩 Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 15 rocznica 13.09.16, 15:24 zbyfauch napisał: > Tak samo w Holyłud, kurduple są po prostu strasznie ambitne, swoją mikrość ciel > esną rekompensują zawziętością i ambicją. > Nie przepadam za ludźmi ambitnymi. :) U Jarka w szufladzie leży już scenariusz do następnej części amoku smoleńskiego. Tytuł roboczy "Mały Wielki Człowiek Zwo". Ze względu na jednojajowość podwójną i multum wątków pobocznych, doczekamy się też eposu "Wszyscy ludzie prezydenta" oraz serialu "M jak Macierewicz". A kto w kolejnym sezonie "Czterdziestolatka" dostanie rolę Maliniaka? Chyba nie ma wątpliwości? Odpowiedz Link
astra18 Re: 15 rocznica 13.09.16, 17:33 jureek napisał: > maria421 napisała: > > > barbarzynskiego islamskiego ataku terrorystycznego na USA. > > Jarosław K. stwierdził, że zamach ten jest porównywalny ze Smoleńskiem. > No cóż. Jarosław K. też jest porównywalny z Napoleonem. Obaj niskiego wzrostu. Nie wiem jak Napoleon, ale Jarosław K. na pewno nie mia tego nieznośnego nosowego głosu, pewnie byś już nie zdzierżył. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15 rocznica 13.09.16, 18:12 astra18 napisał: > Nie wiem jak Napoleon, ale Jarosław K. na pewno nie mia tego nieznośnego nosowe > go głosu, pewnie byś już nie zdzierżył. Kto ma "nieznosny nosowy glos"? Kojarze tylko panie Szydlo, ale one jest kobieta i calkiem normalnego wzrostu. Odpowiedz Link
astra18 Re: 15 rocznica 13.09.16, 18:23 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Nie wiem jak Napoleon, ale Jarosław K. na pewno nie mia tego nieznośnego > nosowe > > go głosu, pewnie byś już nie zdzierżył. > > Kto ma "nieznosny nosowy glos"? A tam...nie ważne...Jureek wie:) > Kojarze tylko panie Szydlo, ale one jest kobieta i calkiem normalnego wzrostu. Och, jaka ulga, ma "normalny wzrost":)I nie sepleni:) Odpowiedz Link
maria421 Re: 15 rocznica 13.09.16, 18:27 astra18 napisał: > Och, jaka ulga, ma "normalny wzrost":)I nie sepleni:) Ale mowi fatalnie. Odpowiedz Link
astra18 Re: 15 rocznica 13.09.16, 18:56 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Och, jaka ulga, ma "normalny wzrost":)I nie sepleni:) > > Ale mowi fatalnie. "usypiająco" jak niektórzy piszą. > Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 15 rocznica 13.09.16, 19:02 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Och, jaka ulga, ma "normalny wzrost":)I nie sepleni:) > > Ale mowi fatalnie. > Straszydło stęka, jak by miała pełnego pampersa - zawsze😩 Odpowiedz Link
jureek Re: 15 rocznica 13.09.16, 18:27 maria421 napisała: > Kto ma "nieznosny nosowy glos"? Błaszczak, Szydło i jeden z LSD (Wenderlich chyba się nazywa). Odpowiedz Link