maria421 04.01.17, 12:24 ...juz jest niepotrzebny wiec juz nie jest wazny: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21063610,pis-obiecalo-sprowadzic-wrak-tupolewa-spytalismy-o-to-politykow.html#MT Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wkkr Re: Wrak 04.01.17, 13:57 A po co PiSowi wrak? Tylko kłopot by był, bo co miesiąc trzeba by było kolejne gusła odprawiać.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Wrak 04.01.17, 14:05 wkkr napisał: > A po co PiSowi wrak? Tylko kłopot by był, bo co miesiąc trzeba by było kolejne > gusła odprawiać.... Wrak PiSowi BYL potrzebny do atakowania "nieudolnosci" PO-PSL. Teraz jak PiS jest u wladzy to i wrak sobie moze dalej stac na ruskiej ziemi. Odpowiedz Link
a000000 Re: Wrak 04.01.17, 15:46 A gdzie w linku jest wiadomość, że wrak już nie jest potrzebny? Poza tym - zdanie szeregowych i niezorientowanych posłów nie świadczy, że rząd zrezygnował ze starań. PO oddała śledztwo Federacji Rosyjskiej, i zgodnie z prawem, aby wrak wrócił do Polski, rosyjska prokuratura musi zakończyć śledztwo. A śledztwo trwa..... Poza tym - wrak faktycznie przedstawia niewielką wartość dowodową, gdyż został zdewastowany, a gdy Polska krzyk podniosła - Rosjanie nawet nowe szyby w okna wprawili... pięknie umyli i odnowili co się dało.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Wrak 04.01.17, 16:01 a000000 napisała: > A gdzie w linku jest wiadomość, że wrak już nie jest potrzebny? Poza tym - zdan > ie szeregowych i niezorientowanych posłów nie świadczy, że rząd zrezygnował ze > starań. Jeden z pytanych poslow jest chyba w komisji Macierewicza? Poza tym, skoro sprawa byla dla PiSu priorytetowa to kazdy posel powinien byc zorientowany. > PO oddała śledztwo Federacji Rosyjskiej, i zgodnie z prawem, aby wrak wrócił do > Polski, rosyjska prokuratura musi zakończyć śledztwo. A śledztwo trwa..... Tak samo trwalo w latach 2010- 2015, ale wtedy Ty nie uzywalas tego jako usprawiedliwienia PO. > Poza tym - wrak faktycznie przedstawia niewielką wartość dowodową, gdyż został > zdewastowany, a gdy Polska krzyk podniosła - Rosjanie nawet nowe szyby w okna w > prawili... pięknie umyli i odnowili co się dało.... Dopiero od pazdziernika 2015 roku zaczal przedstawiac niewielka wartosc? Odpowiedz Link
a000000 Re: Wrak 04.01.17, 16:33 maria421 napisała: Poza tym, skoro spra > wa byla dla PiSu priorytetowa to kazdy posel powinien byc zorientowany. jakie to cudne, gdy wiesz lepiej, co kto inny powinien.... > Tak samo trwalo w latach 2010- 2015, ale wtedy Ty nie uzywalas tego jako uspraw > iedliwienia PO. ani nie usprawiedliwiałam ani nie ganiłam... to były konsekwencje oddania Rosjanom śledztwa. Samo oddanie, owszem, ganiłam. > Dopiero od pazdziernika 2015 roku zaczal przedstawiac niewielka wartosc? od wówczas, gdy się wydal rozmiar "dbałości" Rosjan o stan wraku.... Co do mnie, to o tych oknach się dowiedziałam dopiero przy okazji katastrofy chóru Aleksandrowa.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Wrak 04.01.17, 16:40 Azerko, czy tak trudno przyznac ze odzyskanie Tupolewa zalezy tylko od widzimisie Putina? I ze PO, tak samo jak PiS nic zdzialac nie moga jezeli Putin nie zechce oddac wraku? Czy tak trudno to przyznac ze PiS nieslusznie oskarzal PO o to ze owczesny rzad nie zdolal odzyskac wraku? Nie przejdzie Ci to przez klawiature? Odpowiedz Link
a000000 Re: Wrak 04.01.17, 20:38 maria421 napisała: > Czy tak trudno to przyznac ze PiS nieslusznie oskarzal PO o to ze owczesny rzad > nie zdolal odzyskac wraku? a czy poprzedni rząd w ogóle się starał o wrak???? bo o ile wiem, to o wrak pisała i to wielokrotnie prokuratura wojskowa, nie rząd. MSZ w tej kwestii milczało. Odpowiedz Link
maria421 Re: Wrak 05.01.17, 08:55 a000000 napisała: > a czy poprzedni rząd w ogóle się starał o wrak???? A czy ten rzad w ogole sie stara o wrak??? > bo o ile wiem, to o wrak pisała i to wielokrotnie prokuratura wojskowa, nie rząd. MSZ w tej kwestii milczało. www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/763103,Tusk-Polsce-zalezy-na-odzyskaniu-wraku wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Donald-Tusk-zwrot-wraku-Tu-154M-nie-moze-byc-warunkowany-oczekiwaniami-Rosji,wid,16274935,wiadomosc.html?ticaid=118639 No wiec jak- czy przejdzie Ci przez klawiature ze PiS nieslusznie oskarzal rzad PO o to ze nie potrafi sprowadzic wraku do Polski? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wrak 04.01.17, 16:49 Lud smoleński to największa plaga ostatnich 5 lat polskiej rzeczywistości. Oni wszyscy, jak jeden mąż są debilami i taka opinia idzie w świat. W ten sposób został wykreowany obraz rozmodlonego czubka, który tańczy co miesiąc (i na codzień też) pod dyktando świeniętego gnoma. To, że wśód tej zgrai kretynów jest sporo ludzi wykształconych, czyni to zjawisko jeszcze bardziej groteskowym. Problem jest o tyle większy, że to bezmózgowie roozmnaża się...za pincet srebrników. Odpowiedz Link