Dodaj do ulubionych

Le Pen- Macron

04.05.17, 08:00
Ogladalam wczoraj debate na Phoenix, w niemieckim tlumaczeniu.

Forma debaty, czyli bezposrednia rozmowa kandydatow , ktora szybko przerodzila sie w pyskowke, wcale mi nie odpowiadala.

Marcron to jest pusty, glupi, arogancki szczeniak ktory sie slini jak Gomulka i uzywa argumentow jak nasz Duda.

Le Pen slaba, slabiutka.

Ale to juz francuski problem, nie nasz.
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 09:24
      Macron mial 15 lat, jego zona miala lat 40, meza , 3 dzieci i byla nauczycielka Macrona kiedy rozpoczeli romans.

Te fakty sa pomijane, wybielane "uromantyczniane" przez prase .

weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,21757252,mozart-palacu-elizejskiego-wiceprezydent-albo-po-prostu.html#TRwknd

Rozne sa relacje miedzy ludzmi, panstwo Macron nie sa z pewnoscia jedyna para z tak duza roznica wieku (choc najczesciej to mezczyzna jest starszy), ale takie relacje nie zaczynaja sie gdy jedno z malzonkow ma 15 lat!
      Trump nie zaczal romansowac z mlodsza o dwie dekady Melania, kiedy ta miala 15 lat, a gdyby tak bylo, to nie przypuszczam zeby prasa tak to "uromantyczniala" jak w przypadku Macrona.

Wedlug wloskiego psychiatry, Macron jest narcyzem, psychopata :

pressmania.pl/macron-wiecznie-niedojrzaly/

Ten fragment nie odnosi sie tylko do Macrona:

"Podczas gdy seryjny morderca niszczy całe rodziny, psychopaci na szczytach władzy lub finansów rujnują całe społeczeństwa.” Macron jest niebezpieczny, bo ma nieproporcjonalne mniemanie o sobie i nie będzie walczył o Francję czy cele społeczne, lecz wyłącznie o siebie, by podtrzymać swą kruchą tożsamość."

To mozna by odniesc do paru politykow rowniez w Polsce.

• ja.nusz Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 11:35
        maria421 napisała:

> Ten fragment nie odnosi sie tylko do Macrona:
        >
        > "Podczas gdy seryjny morderca niszczy całe rodziny, psychopaci na szczytach wła
        > dzy lub finansów rujnują całe społeczeństwa.” Macron jest niebezpieczny, bo ma
        > nieproporcjonalne mniemanie o sobie i nie będzie walczył o Francję czy cele spo
        > łeczne, lecz wyłącznie o siebie, by podtrzymać swą kruchą tożsamość."
        >
        > To mozna by odniesc do paru politykow rowniez w Polsce.

Ci polscy politycy, których masz na myśli już działają a Makaron jest na razie tylko kandydatem.
        Na porównania do polskich narcyzów czy innych żonkili jest za wcześnie.
        A jeżeli wygra, to obojętnie co będzie robił, nie będzie to gorsze od tego co by było, gdyby wygrała ta faszystowska szmata.
        • maria421 Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 13:07
          ja.nusz napisał:

> Ci polscy politycy, których masz na myśli już działają a Makaron jest na razie
          > tylko kandydatem.

Najprawdopodobniej wygra.

> Na porównania do polskich narcyzów czy innych żonkili jest za wcześnie.
          > A jeżeli wygra, to obojętnie co będzie robił, nie będzie to gorsze od tego co b
          > y było, gdyby wygrała ta faszystowska szmata.

Janusz, wez troche na powstrzymanie ze slownictwem, OK?

Co by bylo gdyby Le Pen wygrala? No co??? Referendum we Francji w sprawie Frexit?
          Camerona tez nazwiesz "faszystowska szmata" za Brexit?
          • ja.nusz Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 13:59
            maria421 napisała:

> > Na porównania do polskich narcyzów czy innych żonkili jest za wcześnie.
            > > A jeżeli wygra, to obojętnie co będzie robił, nie będzie to gorsze od teg
            > o co b
            > > y było, gdyby wygrała ta faszystowska szmata.
            >
            > Janusz, wez troche na powstrzymanie ze slownictwem, OK?

OK, cofam szmatę i podkreślam faszystkę.
            Ją można nawet publicznie nazywać faszystką - jest na to prawomocny wyrok.
            >
            > Co by bylo gdyby Le Pen wygrala? No co??? Referendum we Francji w sprawie Frexi
            > t?
            > Camerona tez nazwiesz "faszystowska szmata" za Brexit?

Coś dzisiaj Ci porównania nie wychodzą - Cameron ogłosił referendun, ale sam był zdecydowanym przeiwnikiem Brexitu.
            Lepenowa jest ekstremalnie antyeuropejska.
            • maria421 Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 14:26
              Janusz, czyzby bycie anty- UE oznaczalo automatycznie bycie faszysta? :-)

• ja.nusz Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 15:01
                maria421 napisała:

> Janusz, czyzby bycie anty- UE oznaczalo automatycznie bycie faszysta? :-)

Oczywiście nie. Tak samo jak wrogość do islmu nie oznacza automatycznie miłości do Zydów.

Le Pen jest porostu skrajną nacjonalistką, i mam nadzieję, że Francuzi dzisiaj pokażą, że nie chcą takiej głowy państwa.

• maria421 Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 15:20
                  Cos mi sie wydaje, Janusz, ze po prostu powtarzasz za maistreamem etykietki jakie przylepiono Le Pen.

Jak sie ktos mainstreamowi nie podoba to od razu jest "populista", albo "ekstremista".

• ja.nusz Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 15:48
                    maria421 napisała:

> Cos mi sie wydaje, Janusz, ze po prostu powtarzasz za maistreamem etykietki jak
                    > ie przylepiono Le Pen.
                    >
                    > Jak sie ktos mainstreamowi nie podoba to od razu jest "populista", albo "ekstre
                    > mista

Etekietki?
                    A co ona jest? Może liberalna demokratka?
                    Faszystowskie ścierwo i koniec.
                    • maria421 Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 16:51
                      ja.nusz napisał:

> Etekietki?
                      > A co ona jest? Może liberalna demokratka?
                      > Faszystowskie ścierwo i koniec.

Jezeli dla Ciebie nie ma nic innego jak "liberalna demokracja" i "faszyzm", to jednak stosujesz etykietki.

Faszystka gloszaca powrot do wartosci republikanskich, to jakas bardzo dziwna faszystka :-)
                      • ja.nusz Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 17:12
                        maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                        >
                        > > Etekietki?
                        > > A co ona jest? Może liberalna demokratka?
                        > > Faszystowskie ścierwo i koniec.
                        >
                        > Jezeli dla Ciebie nie ma nic innego jak "liberalna demokracja" i "faszyzm", to
                        > jednak stosujesz etykietki.
                        >
                        > Faszystka gloszaca powrot do wartosci republikanskich, to jakas bardzo dziwna f
                        > aszystka :-)

Rozumiem, że gdybyś mieszkała we Francji, to byś na nią głosowała.

• maria421 Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 18:58
                          ja.nusz napisał:

> Rozumiem, że gdybyś mieszkała we Francji, to byś na nią głosowała.

Nie wystarczy mieszkac we Francji zeby miec prawo glosu.

• ja.nusz Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 20:13
                            maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                            >
                            > > Rozumiem, że gdybyś mieszkała we Francji, to byś na nią głosowała.
                            >
                            > Nie wystarczy mieszkac we Francji zeby miec prawo glosu.

Bardzo wymijjająca odpowiedź, ale nie sil się - alles klar.

Już dawno mówiłem, że z prawym okiem musisz do doktora.:)
                            • maria421 Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 20:15
                              ja.nusz napisał:

> Bardzo wymijjająca odpowiedź, ale nie sil się - alles klar.
                              >
                              > Już dawno mówiłem, że z prawym okiem musisz do doktora.:)

Jezeli meczety wzywaja do glosowania na Macrona, to wiadomo na kogo glosowac, nie?
                              • maria421 Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 20:16
                                Jak bylo do przewidzenia, wygral arogancki, pusty fircyk Macron.

• ja.nusz Re: Le Pen- Macron 07.05.17, 21:20
                                  maria421 napisała:

> Jak bylo do przewidzenia, wygral arogancki, pusty fircyk Macron.

Pożyjemy, zobaczymy co zdziała.
                                  W każdym razie lepiej niż ta krowa z czupryną koloru blond.
                                  • maria421 Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 08:48
                                    ja.nusz napisał:

> Pożyjemy, zobaczymy co zdziała.

Wiesz ze niecaly rok temu 52% Francuzow zadalo ustapienia Macrona ze stanowiska ministra za "Loi Macron"?
                                    Teraz go wybrali na prezydenta...

> W każdym razie lepiej niż ta krowa z czupryną koloru blond.

Lepszy sliniacy sie baran? :-)
                                    • ja.nusz Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 10:50
                                      maria421 napisała:

> Wiesz ze niecaly rok temu 52% Francuzow zadalo ustapienia Macrona ze stanowiska
                                      > ministra za "Loi Macron"?
                                      > Teraz go wybrali na prezydenta...
                                      >
                                      > > W każdym razie lepiej niż ta krowa z czupryną koloru blond.
                                      >
                                      > Lepszy sliniacy sie baran? :-)

Zdecydowanie lepiej - a czy baran to się okaże.
                                      • maria421 Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 13:07
                                        Janusz, chcialabym zeby sie nie okazalo ze Macron jest zwyklym graczem i karierowiczem, ktoremu jak nie wyszlo jako ministrowi, to swoj ruch zalozyl i mial szczescie ze jego najgrozniejszy rywal Fillon sie wylozyl na tym ze zatrudnial wlasna rodzine na koszt panstwa. Gdyby nie to, to dzisiaj Fillon bylby prezydentem.

Euforia z jaka Europa przyjmuje wybor Macrona mnie przeraza, bo to moze oznaczac ze UE bedzie sie dalej utwierdzac w slusznosci swojej polityki i ze nie bedzie jej stac na zadne nowe rozwiazania.
                                        • ja.nusz Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 14:10
                                          maria421 napisała:

> Janusz, chcialabym zeby sie nie okazalo ze Macron jest zwyklym graczem i karier
                                          > owiczem, ktoremu jak nie wyszlo jako ministrowi, to swoj ruch zalozyl i mial sz
                                          > czescie ze jego najgrozniejszy rywal Fillon sie wylozyl na tym ze zatrudnial wl
                                          > asna rodzine na koszt panstwa. Gdyby nie to, to dzisiaj Fillon bylby prezydente
                                          > m.

Jeszcze nie objął urzędu a Ty już mu źle życzysz?
                                          Nic, albo prawie nic o nim nie wiesz a wieszasz na nim psy.
                                          Zacieranie rączek na zapas i mamrotanie zaklęć typu "skuś baba na dzieda" raczej słabo da się pogodzić z Twoim chrześcijańskim sumieniem...
                                          Wiem, że robisz to tylko po to, żeby mieć otwartą furtkę i móc ewentualnie triumfalnie powiedzieć kiedyś "a nie mówłam?".
                                          Daj chłopu popracować.

> Euforia z jaka Europa przyjmuje wybor Macrona mnie przeraza, bo to moze oznacza
                                          > c ze UE bedzie sie dalej utwierdzac w slusznosci swojej polityki i ze nie bedzi
                                          > e jej stac na zadne nowe rozwiazania.

Euforia jest bardziej związana z porażką Lepenowej - i bardzo słusznie.
                                          • maria421 Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 14:58
                                            ja.nusz napisał:

>Jeszcze nie objął urzędu a Ty już mu źle życzysz?

Mowie ze mam nadzieje ze okaze sie lepszy niz go osadzam, wiec raczej zle mu nie zycze.

> Nic, albo prawie nic o nim nie wiesz a wieszasz na nim psy.

Wystarczy zeby nie podchodzic z euforia do tego ze wygral wybory.

> Zacieranie rączek na zapas i mamrotanie zaklęć typu "skuś baba na dzieda" racze
                                            > j słabo da się pogodzić z Twoim chrześcijańskim sumieniem...

A jak Ty godzisz z Twoim sumieniem wieszanie psow na Le Pen o ktorej wiesz tylko ze jest "faszystka"?

> Wiem, że robisz to tylko po to, żeby mieć otwartą furtkę i móc ewentualnie triu
                                            > mfalnie powiedzieć kiedyś "a nie mówłam?".
                                            > Daj chłopu popracować.

Przeciez mu nie przeszkadzam :-)

> Euforia jest bardziej związana z porażką Lepenowej - i bardzo słusznie.

No to sie euforyzuj .
                                            • ja.nusz Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 18:59
                                              maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
                                              >
                                              > >Jeszcze nie objął urzędu a Ty już mu źle życzysz?
                                              >
                                              > Mowie ze mam nadzieje ze okaze sie lepszy niz go osadzam, wiec raczej zle mu ni
                                              > e zycze.

Kajam się, bo przeoczyłem partykułę "nie".

> Wystarczy zeby nie podchodzic z euforia do tego ze wygral wybory.

Daleko mi do euforii z powodu wyboru jakiegoś młokosa na prezydenta Francji.

> A jak Ty godzisz z Twoim sumieniem wieszanie psow na Le Pen o ktorej wiesz tylk
                                              > o ze jest "faszystka"?

Lepenowa odziedziczyła faszyzm po tatusiu i próbuje go pielęgnować w nieco łagodniejszej formie, ale nazi jest nazi - ona nie jest tak mało znana jak jej przeciwnik - i dlatego przerżnęła.
                                              Francuzi, którzy jak żadna nacja narażeni są na islamskie zamachy zrozumieli, że faszystka Le Pen nie jest receptą na przyszłość - zdecydowali ci, którzy codziennie patrzą śmierci w oczy - i nie próbuj mi tłumaczyć, że są naiwni albo zmanipulowani.

> > Euforia jest bardziej związana z porażką Lepenowej - i bardzo słusznie.
                                              >
                                              > No to sie euforyzuj .

Porażka Lepenowej jest w każdym układzie godna euforii - jeżeli uważasz inaczej, to musisz bardzo źle życzyć Francuzom.
                                              • maria421 Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 19:21
                                                Janusz, wiesz ze jestes jak Duda mowiac ze Le Pen odziedziczyla faszyzm po tatusiu?

• ja.nusz Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 19:36
                                                  maria421 napisała:

> Janusz, wiesz ze jestes jak Duda mowiac ze Le Pen odziedziczyla faszyzm po tatu
                                                  > siu?
                                                  >

Nie wiem, co powiedział Maliniak, wie co sam powiedziałem - i podtzymuję wew całej rozciągłości.

Model Le Pen ma swoje miejsce w lamusie - raz na zawsze!
                                                  To było już przerabiane - dziękuję, postoję.
                                                  • maria421 Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 19:39
                                                    Janusz, slyszales Ty chociaz jedna wypowiedz Le Pen?

Zaloze sie ze nie.
                                                  • ja.nusz Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 19:52
                                                    maria421 napisała:

> Janusz, slyszales Ty chociaz jedna wypowiedz Le Pen?
                                                    >
                                                    > Zaloze sie ze nie.

Należysz do tych, którzy uwierzyli w jej kiełbasy wyborcze - przygniatająca większość Francuzów dzięki Bogu nie.
                                                    W Paryżu jej przeciwnik uzyskał ponad 90% - uważasz Paryżan za idiotów?
                                                    Populiści, faszyści i inni naziści zawsze głosili piękne hasełka dla ludu i osiągali nawet sukcesy wyborcze - patrz III Rzesza, Polska, Węgry, USA .
                                                    Myślące narody jak np. Holendrzy czy teraz Francuzi połapali się zwyczajnie, że mają do czynienia z karierowiczami najgorszego sortu.
                                                    Że Ty tego nie widzisz napawa mnie głębokim smutkiem...
                                                  • maria421 Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 20:30
                                                    Janusz, faktem jest ze Le Pen we Francji weszla do drugiej tury wyborow i ze Wilders jest druga sila polityczna w Holandii. Ty sobie powtarzaj dalej zaklecia typu "faszysci! nazisci! populisci! rasisci!", moze zaklniesz rzeczywistosc :-)

Co do Paryzan- poczytaj co na temat wyborow powiedzial Houllebecq :

Que je le veuille ou non, je fais partie de la France qui vote Macron parce que je suis trop riche pour voter Le Pen ou Mélenchon. Et comme je ne suis pas un hériter, je n'appartiens pas à la classe qui vote Fillon»

Zanim wlaczysz google translator :

"czy chce czy nie, naleze do grupy ktora glosuje na Macrona, bo jestem za bogaty zeby glosowac na Le Pen czy Melenchon. A poniewaz nie odziedziczylem majatku, nie naleze do grupy glosujacej na Fillona".

Czyli- na Macrona glosuja BOGACI, a ci sie skupiaja w Paryzu.
                                                  • ja.nusz Re: Le Pen- Macron 08.05.17, 20:44
                                                    maria421 napisała:

rzeczywistość jest taka, że Le Pen jest faszystką, i wyborcy z olejem a nie sieczką w głowie to zrozumieli

Czyli- na Macrona glosuja BOGACI, a ci sie skupiaja w Paryżu.

Czyli bogaci debile wybrali sobie prezydenta - Mario nie ośmieszaj się.
                                                  • maria421 Re: Le Pen- Macron 09.05.17, 08:18
                                                    Janusz, Ty najwyrazniej uczysz sie z MEMow , bo co tam wie taki Houllebecq, jak w MEMach nazwali Le Pen faszystka, to znaczy ze jest faszystka, zadna glebsza wiedza nie jest potrzebna.
                                                  • maria421 Re: Le Pen- Macron 09.05.17, 08:37
                                                    Biorac pod uwage frekwencje i ilosc oddanych pustych glosow, na Macrona glosowalo 43% uprawnionych do glosowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka