Dodaj do ulubionych

Duda-Gowin

15.08.21, 11:43
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27452539,gowin-odpowiada-dudzie-po-tym-jak-ten-odmowil-rozmowy-w-sieci.html#s=BoxOpImg5
Duda dokladnie powiedzial o co mu chodzi- o jednosc OBOZU politycznego, czyli o jednosc ZP.
Jednosc narodu, jednosc Polski Duda ma w ... dudzie.

Wstyd miec takiego prezydenta!
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Duda-Gowin 15.08.21, 13:29
      maria421 napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27452539,gowin-odpowiada-dudzie-po-tym-jak-ten-odmowil-rozmowy-w-sieci.html#s=BoxOpImg5
      > Duda dokladnie powiedzial o co mu chodzi- o jednosc OBOZU politycznego, czyli o
      > jednosc ZP.
      > Jednosc narodu, jednosc Polski Duda ma w ... dudzie.
      >
      > Wstyd miec takiego prezydenta!

To ty potrafisz wymyślić ....:)))
      Na szczęście to nasz prezydent a nie twój .
      Masz swojego w heimacie.
      • stephen_s Re: Duda-Gowin 15.08.21, 13:49
        > Na szczęście to nasz prezydent a nie twój.
        > Masz swojego w heimacie.

No nie. Z tego, co mi wiadomo, Maria nie zrzekła się polskiego obywatelstwa, więc wciąż może mówić o prezydencie RP "mój prezydent".

Poza tym, ja jestem w Polsce i też się zgodzę: wstyd mieć takiego prezydenta.

Ale cóż, przypominam, że już za pierwszej kadencji Duda powiedział, że jest prezydentem tych, którzy na niego głosowali...
        • maria421 Re: Duda-Gowin 15.08.21, 15:07
          stephen_s napisał:

> No nie. Z tego, co mi wiadomo, Maria nie zrzekła się polskiego obywatelstwa, wi
          > ęc wciąż może mówić o prezydencie RP "mój prezydent".

Astra tez o tym wie, ale z braku argumentow, stosuje wlasnie takie prymitywne zagrywki.
        • astra18 Re: Duda-Gowin 15.08.21, 17:10
          stephen_s napisał:

> > Na szczęście to nasz prezydent a nie twój.
          > > Masz swojego w heimacie.
          >
          > No nie. Z tego, co mi wiadomo, Maria nie zrzekła się polskiego obywatelstwa, wi
          > ęc wciąż może mówić o prezydencie RP "mój prezydent".

Taki luksus- mieć tu i tam .
          Wybrać tam, a wtrącać się tu.
          >
          > Poza tym, ja jestem w Polsce i też się zgodzę: wstyd mieć takiego prezydenta.
          >
          Ale nie z tobą prowadzę dyskusje na ten temat, więc odpowiedz do ciebie byłaby inna .

> Ale cóż, przypominam, że już za pierwszej kadencji Duda powiedział, że jest pre
          > zydentem tych, którzy na niego głosowali...

No i Ameryki nie odkrył, tak było za prezydentury każdego poprzednika.
      • maria421 Re: Duda-Gowin 15.08.21, 15:05
        astra18 napisał:

> To ty potrafisz wymyślić ....:)))
        > Na szczęście to nasz prezydent a nie twój .
        > Masz swojego w heimacie.

Astra, napisalas co, co mnie OBRAZA! Przeprosin nie zadam, bo wiem, ze Ciebie na nie nie stac.
        To, ze Ty jestes dumna z TWOJEGO PiSiego prezydenta lamacza konstytucji mnie nie dziwi
        .
        • astra18 Re: Duda-Gowin 15.08.21, 17:07
          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
          >
          >
          > > To ty potrafisz wymyślić ....:)))
          > > Na szczęście to nasz prezydent a nie twój .
          > > Masz swojego w heimacie.
          >
          > Astra, napisalas co, co mnie OBRAZA! Przeprosin nie zadam, bo wiem, ze Ciebie n
          > a nie nie stac.

Mario, notorycznie nazywasz wyborców "nie twojego prezydenta" i " nie twojej ulubionej partii" ciemnym ludem, a może i gorzej.
          Nadajesz ton razem z tymi którzy odmawiają im wykształcenia , obycia, itp...Nie raz zwracała ci tu uwagę na ten aspekt osoba, która bardzo lubisz ( zamilkła ostatnio ) , i nawet wtedy nie.potrafilas zapanować nad emocjami i ograniczyć tego rodzaju wyzwiska.
          Zresztą dokonujesz kopii określeń rzucanych przez twoją ulubioną PO. Nie napisze że opozycji, bo sklamalabym , włączając PSL i niektórych czlonkow Lewicy.
          A teraz piszesz,że moje słowa cię obrażają ,w których wyrażam wątpliwość co do udziału w czynnym życiu wyborców w kraju.
          To że masz obywatelstwo polskie niczego nie zmienia. Owszem, masz w związku z tym prawo głosować, ale jakie to ma przełożenie na udział w codziennym życiu w Polsce.
          Kiedyś dokonałas wyboru, więc nie można mieć ciastko i zjeść ciastko.

> To, ze Ty jestes dumna z TWOJEGO PiSiego prezydenta lamacza konstytucji mnie ni
          > e dziwi
          > .
          Tez mnie nie dziwiło, gdy padałas za każdym razem z zachwytu nad tym, na którego głosowałas, dzięki Bogu nie wygrał tych wyborów. Ja lewaków omijam z daleka.
          • maria421 Re: Duda-Gowin 15.08.21, 18:16
            Astra, mozesz mnie atakowac z powodu moich pogladow, ale sa pewne granice ktorych sie nie powinno przekraczac, Ty te granice wlasnie przekroczylas.
            • astra18 Re: Duda-Gowin 15.08.21, 18:43
              maria421 napisała:

> Astra, mozesz mnie atakowac z powodu moich pogladow, ale sa pewne granice ktory
              > ch sie nie powinno przekraczac, Ty te granice wlasnie przekroczylas.

Wobec mnie dawno to zrobiłaś.
              Ale ja się nie skarze .
              I nie potrzebuje nigdy adwokatów.
    • maria421 Re: Duda-Gowin 15.08.21, 15:18
      Duda nie podpisze ustawy anty TVN?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27455101,deklaracja-dudy-na-placu-pilsudskiego-bede-stal-na-strazy-konstytucyjnych.html#s=BoxOpImg1
    • maria421 Re: Duda-Gowin 15.08.21, 19:24
      Astra, nie prowokuj i nie zamieniaj tego watku w pyskowke.

Masz cos do napisania w temacie jak Duda potraktowal Gowina to prosze bardzo, jezeli nie, to badz uprzejma nic nie pisac.
      • astra18 Re: Duda-Gowin 15.08.21, 19:36
        maria421 napisała:

> Astra, nie prowokuj i nie zamieniaj tego watku w pyskowke.

Uspokój się przede wszystkim.

>
        > Masz cos do napisania w temacie jak Duda potraktowal Gowina to prosze bardzo, j
        > ezeli nie, to badz uprzejma nic nie pisac.

Zanim ad rem: ty usilujesz narzucić kiedy ktoś coś może napisać a kiedy nie? Wiesz czym to "zapachniało"?

Co do tematu wątku: minister zapowiadający dzień przed wizytą w Palacu, u Olejnik, że będzie o czymś rozmawiac z Prezydentem, nie będąc w ogóle omówionym , sam sobie wystawia świadectwo manipulacji . To nie ta kolejność. Więc pisanie potem rozpaczliwego tweeta o tym komu on służy miało tylko na celu zrobienia z siebie męczennika.
        Wiem że polityka rzadzi się innymi prawami, szczegolnie arytmetyka , ale to cud że Gowin poleciał na zbity pysk dopiero teraz. Po tych wszystkich zakulisowych rozmowach z PSLem,co zostało potwierdzone przez członków tej partii , granie przeciwko zespołowi, z którym podpisało się kiedyś umowę , nie wróżyło raczej innego zakończenia tej współpracy . To samo spotkało go kiedy wylatywał z rządu PO.
        • maria421 Re: Duda-Gowin 16.08.21, 08:33
          Astra, jako Admin moge nawet wycinac poszczegolne wpisy, wlasciwie wedlug wlasnego uznania. Wiesz ze do tej pory nigdy tego nie zrobilam.

Nie mam nic przeciw Twojej krytyce Gowina, ale jak piszesz ze "to samo spotkalo go kiedy wylatywal z rzadu PO", to przypominam ze tu nie chodzi o to, jak go PiS potraktowal, tylko jak go Duda potraktowal.
          Mozesz przypomniec czy Komorowski "tak samo" jak Duda potraktowal Gowina?
          • astra18 Re: Duda-Gowin 16.08.21, 09:51
            maria421 napisała:

> Astra, jako Admin moge nawet wycinac poszczegolne wpisy, wlasciwie wedlug wlasn
            > ego uznania. Wiesz ze do tej pory nigdy tego nie zrobilam.

Tym samym zaprzeczasz swojej opinii o znaczeniu wolności słowa w Polsce.
            Oczywiście rozumiem, że nie dotyczy to złamania netykiety, do której-mam nadzieję- nadal nie nalezy wyrazanie swojego zdania i o czym chce się pisać.

>
            > Nie mam nic przeciw Twojej krytyce Gowina, ale jak piszesz ze "to samo spotkalo
            > go kiedy wylatywal z rzadu PO", to przypominam ze tu nie chodzi o to, jak go P
            > iS potraktowal, tylko jak go Duda potraktowal.

Potraktował go tak jak na to zasłużył, manipulując informacjami na temat rzekomego spotkania w cztery oczy z prezydentem. Gdyby powiedział u Olejnik, że zwróci się z prośbą o takie spotkanie - nie byłoby tematu.
            Wyszedł przez szereg, deprecjonując powagę urzędu prezydenta.

> Mozesz przypomniec czy Komorowski "tak samo" jak Duda potraktowal Gowina?

Komorowski w ogóle nie wiedział co się dzieje wokół, i co ppodpisuje - np. ustawę budżetową.
            • maria421 Re: Duda-Gowin 16.08.21, 13:28
              Astra, tak, chodzi o netykiete, ale tez o trollowanie itp. czyli o rzeczy nie majace nic wspolnego z wolnoscia pogladow.

Jakkolwiek zachowal sie Gowin, Duda, jako prezydent, powinien byl zachowac sie lepiej niz Gowin. Nie musial go przyjmowac, ale nie powinien byl publicznie komentowac.
              • jureek Re: Duda-Gowin 17.08.21, 18:18
                maria421 napisała:

> Nie musial go przyjmowac, ale nie powinien byl publicznie ko
                > mentowac.

Z tym krytykowaniem prezydenta to trochę uważaj, bo Roman Giertych widzi go już nawet w roli kolejnego "świadka koronnego". Pozwolisz, że wkleję tutaj komentarz pana mecenasa, bo uważam go za wysoce symptomatyczny?

Oferta Prezydenta A. Dudy.
                Mam wrażenie, że komentatorzy zupełnie nie zrozumieli przemówienia Andrzeja Dudy wygłoszonego 15.08.2021 roku. Niektórzy przyjęli, że było ono zapowiedzią veta w sprawie lex antyTVN. Według mnie sprawa ma się inaczej. Pan Prezydent zupełnie nieoczekiwanie nawiązał do swojego sprzeciwu wobec zmian w ordynacji wyborczej do PE i zapowiedział, że gotów jest bronić prawa do demokratycznych wyborów. Kontekst moim zdaniem jest oczywisty. PiS szykuje zmiany w ordynacji wyborczej, które de facto mają uniemożliwić opozycji start w następnych wyborach. Prezydent natomiast widząc, że popularność PiS spada na łeb na szyję, jest gotowy pełnić wreszcie rolę niezależnego Prezydenta. Tym samym składa pewnego rodzaju ofertę. Wiedząc, że koniec rządów Kaczyńskiego jest bliski chciałby nagle bronić demokracji i prawa do wolnych mediów.
                Wszyscy wiemy jak szkodliwą rolę odegrał Andrzej Duda w rozwalaniu polskiej demokracji. Wiemy też, że w normalnych warunkach za swoje czyny powinien ponieść karę wieloletniego więzienia. Sam jestem ofiarą jego przestępczego ułaskawienia szefów CBA, która to służba (jak orzekły sądy) dopuszczała się później przestępstw na moją szkodę. Jednak uważam, że o ile dobrze odczytuję intencję Andrzeja Dudy i rzeczywiście chciałby on teraz wyplątać się ze związków z PiS, to należy mu to umożliwić i zawrzeć z nim porozumienie. Zbliżamy się do półmetka kadencji. Za kilka miesięcy, od stycznia 2022 roku, partie zaczną się przygotowywać do wyborów w następnym roku. Jeżeli rzeczywiście PiS będzie chciał wykluczyć poprzez ordynację w ten czy inny sposób opozycję ze startu w wyborach, to sprzeciw Prezydenta byłby w takiej sprawie bezcenny. Być może umożliwiłby uniknięcie nieuchronnej w przypadku formalnej zmiany demokracji na dyktaturę wojny domowej.
                Dlatego jeśli rzeczywiście taka oferta zostałaby jasno sprecyzowana, to będę namawiał liderów opozycji: Donalda Tuska, Szymona Hołownię i Władysława Kosiniak-Kamysza do poważnego jej rozpatrzenia.
                Roman Giertych
                Myślę, że (o ile dobrze odczytuję intencję PAD), to niedługo powinno dojść do jakiegoś kontaktu pomiędzy nim a opozycją.
                • maria421 Re: Duda-Gowin 17.08.21, 19:37
                  Uwazam ze Giertych w tym punkcie wykazuje sie naiwnoscia.

• jureek Re: Duda-Gowin 18.08.21, 10:13
                    maria421 napisała:

> Uwazam ze Giertych w tym punkcie wykazuje sie naiwnoscia.

Też tak uważam
        • jureek Re: Duda-Gowin 17.08.21, 18:14
          astra18 napisał:

> że Gowin poleciał na zbity pysk dopiero teraz. Po tych wszystkich zakulisowych
          > rozmowach z PSLem,co zostało potwierdzone przez członków tej partii ,

O kurcze! Za PSL rozmawiało za zamkniętymi drzwiami z wicepremierem pisowskiego rządu?
          No to PSL to tacy sami zdrajcy jak lewica

A tak swoją drogą z dużym rozbawieniem oglądam tę sytuację, gdy z gościa, który przez 6 lat firmował (chociaż się nie uśmiechał) pisowskie rządy i współuczestniczył w rozwalaniu praworządności, szczuciu na mniejszości itd., robi się męczennika i bohatera, a wystarczy, że raz posłowie lewicy zagłosują zgodnie ze swoim proeuropejskim programem razem z PiS za Funduszem Odbudowy, to tygodniami wylewa się na lewicę wiadra pomyj, wyzywa od zdrajców, sprzedawczyków i czego tam jeszcze.
          • maria421 Re: Duda-Gowin 17.08.21, 19:34
            Jureek, Ty w jednym poscie piszesz (slusznie) ze Gowin przez 6 lat wspoluczestniczyl w rozwalaniu praworzadnosci, szczuciu na mniejszosci itd. i jednoczesnie nadal nie wiedzisz problemu ze Lewica z takim rzadem umawiala sie za zamknietymi drzwiami w sprawie glosowania? Uwazasz ze jestescie lepsi od Kukiza?
            • jureek Re: Duda-Gowin 18.08.21, 10:11
              maria421 napisała:

> Jureek, Ty w jednym poscie piszesz (slusznie) ze Gowin przez 6 lat wspoluczest
              > niczyl w rozwalaniu praworzadnosci, szczuciu na mniejszosci itd. i jednoczesnie
              > nadal nie wiedzisz problemu ze Lewica z takim rzadem umawiala sie za zamkniety
              > mi drzwiami w sprawie glosowania? Uwazasz ze jestescie lepsi od Kukiza?

Tak, uważam, że jesteśmy lepsi od Kukiza i na pewno od nowej gwiazdy opozycji, czyli Gowina. Nie głosowaliśmy za ustawami rozwalającymi sądy, nie głosowaliśmy za odbudową pałacu saskiego w Warszawie, nie głosowaliśmy za LexTVN, natomiast głosowaliśmy za projektem wzmacniającym europejską integrację, czyli za umożliwieniem Unii Europejskiej zwiększenia środków własnych na Fundusz Odbudowy. I to jest ta zasadnicza różnica, ZA CZYM i PRZECIW CZEMU głosowaliśmy. Bo ja tak rozumiem politykę - jako wpływ na kształtowanie rzeczywistości, a nie personalne gierki na zasadzie Z KIM i PRZECIW KOMU.

P.S. Jak ocenisz negocjacje za zamkniętymi drzwiami między posłami PSL a wicepremierem pisowskiego rządu?
              • maria421 Re: Duda-Gowin 18.08.21, 16:04
                Jureek, tak wlasciwie, to ja tez uwazam ze jestescie lepsi od Kukiza, pomimo Waszej wpadki z konszachtami z PiSem :-)
                • jureek Re: Duda-Gowin 18.08.21, 16:13
                  maria421 napisała:

> Jureek, tak wlasciwie, to ja tez uwazam ze jestescie lepsi od Kukiza, pomimo Wa
                  > szej wpadki z konszachtami z PiSem :-)

Dobra, dobra, Ty mnie tu pod włos nie bierz :)
                  • maria421 Re: Duda-Gowin 18.08.21, 16:16
                    Szczerze mowie, Jurek. Lewica chociaz ma jakies idealy, Kukiza idealem stala sie chyba wladza.
                    • jureek Re: Duda-Gowin 18.08.21, 16:19
                      maria421 napisała:

> Szczerze mowie, Jurek.

OK. Przyjmuję do wiadomości
                    • astra18 Re: Duda-Gowin 18.08.21, 16:29
                      maria421 napisała:

> Szczerze mowie, Jurek. Lewica chociaz ma jakies idealy, Kukiza idealem stala si
                      > e chyba wladza.

Czarzasty i ideały....chyba zejdę na zawał:))))
                      A przecież to on rozdaje karty .
                      • jureek Re: Duda-Gowin 18.08.21, 16:42
                        astra18 napisał:

> Czarzasty i ideały....chyba zejdę na zawał:))))
                        > A przecież to on rozdaje karty .

Zgadza się, Czarzasty to gracz. A jakich Ty byś wymieniła ideowych polityków w Sejmie?
                        • astra18 Re: Duda-Gowin 18.08.21, 17:23
                          jureek napisał:

> astra18 napisał:
                          >
                          > > Czarzasty i ideały....chyba zejdę na zawał:))))
                          > > A przecież to on rozdaje karty .
                          >
                          > Zgadza się, Czarzasty to gracz. A jakich Ty byś wymieniła ideowych polityków w
                          > Sejmie?

Kaczyński, i były poseł Marek Jurek
                          Z nieżyjących Olszewski.
                      • maria421 Re: Duda-Gowin 18.08.21, 16:49
                        astra18 napisał:

> Czarzasty i ideały....chyba zejdę na zawał:))))
                        > A przecież to on rozdaje karty .

Kukiz zalozyl partie pod swoim imieniem, wiec mozna powiedziec ze jego idealem jest on sam , przypasowujacy sie raz tu, raz gdzie indziej.
                        Czarzasty zawsze byl socjalista.
                        • jureek Re: Duda-Gowin 18.08.21, 17:05
                          maria421 napisała:

> Czarzasty zawsze byl socjalista.

Co do Kukiza zgoda, ale co Czarzastego-socjalisty to mam poważne wątpliwości.
                          • maria421 Re: Duda-Gowin 18.08.21, 17:08
                            jureek napisał:

> Co do Kukiza zgoda, ale co Czarzastego-socjalisty to mam poważne wątpliwości.

Sprzeczacie sie w Lewicy-Razem kto jest bardziej socjalista? :-)
                            • jureek Re: Duda-Gowin 18.08.21, 21:38
                              maria421 napisała:

> Sprzeczacie sie w Lewicy-Razem kto jest bardziej socjalista? :-)

Nie sprzeczamy się i nie chodzi o to, kto bardziej, tylko czy w ogóle. Z samej przynależności do partii na pewno to nie wynika, jak pokazuje chociażby przykład Pawłowskiej.
                        • astra18 Re: Duda-Gowin 18.08.21, 17:44
                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                          >
                          > > Czarzasty i ideały....chyba zejdę na zawał:))))
                          > > A przecież to on rozdaje karty .
                          >
                          > Kukiz zalozyl partie pod swoim imieniem, wiec mozna powiedziec ze jego idealem
                          > jest on sam , przypasowujacy sie raz tu, raz gdzie indziej.
                          > Czarzasty zawsze byl socjalista.

Ty masz na myśli przynależność poglądowa, ja umiejętność przystosowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka