maria421 13.12.21, 08:38 odebrano Polakom wszelka nadzieje.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 09:17 maria421 napisała: > odebrano Polakom wszelka nadzieje.... > Chyba jeszcze bardziej po uściskach i koniaczku ze zbrodniarzem Jaruzelskim. Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 09:29 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > odebrano Polakom wszelka nadzieje.... > > > > Chyba jeszcze bardziej po uściskach i koniaczku ze zbrodniarzem Jaruzelskim. Rece opadaja :-( Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 09:37 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > maria421 napisała: > > > > > odebrano Polakom wszelka nadzieje.... > > > > > > > Chyba jeszcze bardziej po uściskach i koniaczku ze zbrodniarzem Jaruzelsk > im. > > Rece opadaja :-( Tak, ręce opadają. Zblatowanie ikon opozycyjnych ze zbrodniarzem jest powalaące. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 09:40 astra18 napisał: > Tak, ręce opadają. Zblatowanie ikon opozycyjnych ze zbrodniarzem jest powalaące > . dorzeczy.pl/opinie/238969/rulewski-o-michniku-nagranym-z-jaruzelskim-jaki-on-mial-mandat.html Odpowiedz Link
zbyfauch Re: 40 lat temu 13.12.21, 09:38 astra18 napisał: > Chyba jeszcze bardziej po uściskach i koniaczku ze zbrodniarzem Jaruzelskim. Na Tobie też. :) Jesteście obie okrutnie przewidywalne. Ja też? Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 09:43 zbyfauch napisał: > astra18 napisał: > > > Chyba jeszcze bardziej po uściskach i koniaczku ze zbrodniarzem Jaruzelsk > im. > > > Na Tobie też. :) > > Jesteście obie okrutnie przewidywalne. > > Ja też? Zbychu, pijesz coś? Może wrzuć w ten tekst jakąs sensowną składnię...) > Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 09:47 wkkr napisał: > Dzisiaj Polakom masowo odbiera się życie. > I co jeszcze? Torturuje - zapomniałeś napisać. Odpowiedz Link
wkkr Re: 40 lat temu 14.12.21, 09:18 Kilkaset tysięcy Polaków zmarło w ciągu 2 lat z powodu niekompetencji i zaniechań rządu PiS! Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 10:08 Nooo, tego mi dziś brakowało.... dorzeczy.pl/opinie/238996/walesa-musze-walczyc-z-ludzmi-ktorzy-niszcza-tamto-zwyciestwo.htmlprezydencik Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 10:28 Sprostowanie: to zdjecie nie przedstawia "ikony opozycji" Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 10:35 maria421 napisała: > > ] > > Sprostowanie: to zdjecie nie przedstawia "ikony opozycji" A co to za obrazek??? Taki sam wydźwięk jak wizyta Michnika u Jaruzela w nocy z 12 na 13.12. i biesiada do rana? A śp. Torańska podawała do stołu??? Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 11:15 Astra zagrzmiala swietym oburzeniem na zdjecie ze Kaczynski tak samo pil z Jaruzelskim jak i inni :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 12:03 maria421 napisała: > Astra zagrzmiala swietym oburzeniem na zdjecie ze Kaczynski tak samo pil z Jaru > zelskim jak i inni :-) > No oczywiście, i po nocy go odwiedzał w jego domu, i razem flaszki obalali a dziennikarka krzątała się po domu jak gospodyni. I na dodatek nazywał go patriotą......zbrodniarza patriotą.... Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 12:22 astra18 napisał: > No oczywiście, i po nocy go odwiedzał w jego domu, i razem flaszki obalali a dz > iennikarka krzątała się po domu jak gospodyni. I na dodatek nazywał go patriotą > ......zbrodniarza patriotą.... To sa oczywiscie wieksze winy niz przespanie stanu wojennego pod mamusi pierzyna :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 12:41 maria421 napisała: > To sa oczywiscie wieksze winy niz przespanie stanu wojennego pod mamusi pierzyn > a :-) Nawet chlanie wódy - by Tusk - z kolegami. Zdecydowanie Michnik wysunął się na prowadzenie. > Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 12:03 maria421 napisała: > Lepiej spać niż chlać z kolegami. Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 12:19 astra18 napisał: > Lepiej spać niż chlać z kolegami. Fajnego masz "bohatera" ktory stan wojenny przespal u mamusi pod pierzyna :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 12:42 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > Lepiej spać niż chlać z kolegami. > > Fajnego masz "bohatera" ktory stan wojenny przespal u mamusi pod pierzyna :-) Chyba trochę przekombinowałaś, spał 13.12.rano, tak mówił, a reszta to już jak zwykle twoja - z bezsilności - projekcja. No nie?:) Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 13:17 Astra, w przeciwienstwie do Kaczynskich Michnik w PRL byl prawdziwym, przesladowanym opozycjonista. To sa fakty, ktorych PiSia propaganda nie bedzie w stanie wymazac z historii. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 13:54 maria421 napisała: > Astra, w przeciwienstwie do Kaczynskich Michnik w PRL byl prawdziwym, przeslado > wanym opozycjonista. Nie piszę o porównaniach tylko brataniu się ze zbrodniarzem. Działalnośc opozycjna nie usprawiedliwia tego. To jest tak obrzydliwe. > > To sa fakty, ktorych PiSia propaganda nie bedzie w stanie wymazac z historii. Dobra dobra, nawet "pisia propaganda" nie zdoła stworyzc takiego dokumentu jak ten ktory mozna bylo obejrzeć. To całe towarzystwo michnikowo-urbanowe jest wstrętne. > Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 14:33 Astra, dzialalnosc opozycyjna nie usprawiedliwia tez tego co wyrabia Macierewicz, ale Wy w PiSie jestescie bardzo wybiorczy w ocenie. Gwiazdy, szacujacego swa opozycyjnosc na 2 mln zl sie nie czepiacie, bo popiera PiS. I jeszcze raz- Kaczynscy tez byli przy Okraglym Stole! Tez tam wodke pili! Ale brakuje im tego , co ma Michnik- zyciorysu przesladowanego opozycjonisty. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 14:45 maria421 napisała: > Astra, dzialalnosc opozycyjna nie usprawiedliwia tez tego co wyrabia Macierewic > z, Nic nie usprawiedliwia ściskanie się i nazywanie patriotą zbrodniarza. Koniec kropka. ale Wy w PiSie jestescie bardzo wybiorczy w ocenie. Gwiazdy, szacujacego swa > opozycyjnosc na 2 mln zl sie nie czepiacie, bo popiera PiS. A to jest jakieś przestępstwo domagać się odszkodowania, bez względu na wysokość? i tak sąd oceni, prawda? > > I jeszcze raz- Kaczynscy tez byli przy Okraglym Stole! Prywatnie nie pili z Jaruzelskim i nie nazywali go człowiekiem honoru. Nie te proporcje dobierasz w obronie Michnika. Już o Wałęsie nie wspomnę. Tez tam wodke pili! Ale > brakuje im tego , co ma Michnik- zyciorysu przesladowanego opozycjonisty. Macierewicz też go ma, i co? To jest twój argument? > Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 18:10 Astra, widze ze dostalas przekaz od Centrali zeby z okazji 40 rocznicy oglostenia stanu wojennego jechac na Michnika czy Walese :-) Myslisz ze w ten sposob przykryjesz zerowe zaslugi Kaczynskiego w obaleniu komunizmu? To sobie mysl :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 19:23 maria421 napisała: > Astra, widze ze dostalas przekaz od Centrali zeby z okazji 40 rocznicy oglosten > ia stanu wojennego jechac na Michnika czy Walese :-) Ja Wisła ,ja Wisła:) Stary wyświechtany tekst , z braku laku:) > > Myslisz ze w ten sposob przykryjesz zerowe zaslugi Kaczynskiego w obaleniu komu > nizmu? To sobie mysl :-) > Ale to nie na temat . > > Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 19:51 astra18 napisał: > > Myslisz ze w ten sposob przykryjesz zerowe zaslugi Kaczynskiego w obaleni > u komu > > nizmu? To sobie mysl :-) > > > Ale to nie na temat . Tematem jest 40 rocznica ogloszenia stanu wojennego, ktore to wydarzenie Twoj ukochany Prezes przespal pod pierzyna u mamusi. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 20:01 maria421 napisała: > > Tematem jest 40 rocznica ogloszenia stanu wojennego, ktore to wydarzenie Twoj > ukochany Prezes przespal pod pierzyna u mamusi. A twój ukochany idol Tusk chlal wódkę z kolegami. Ad rem: rocznica stanu wojennego to okazja do przypomnienia wydarzenia z 2000 roku > > Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 11:42 Gwiazda wystawia panstwu wysoki rachunek : wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,27903713,gdansk-sad-apelacyjny-podal-date-ogloszenia-wyroku-ws-odszkodowania.html Odpowiedz Link
zbyfauch Re: 40 lat temu 13.12.21, 14:03 Włączyłem telewizor przy obiedzie i załapałem się na pandudę, która gromko zakończyła swoją kaleką przemowę okrzykiem "precz z komuną". Oczywiście powtarzam się twierdząc, że Ojczyzna Nasza Umiłowana nie miała szczęścia do tego urzędu (nota bene kompletnie zbytecznego) ale pohukująca lucusiowo panduda nadaje mu wymiar podwórkowy. Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 14:25 zbyfauch napisał: > Włączyłem telewizor przy obiedzie i załapałem się na pandudę, która gromko zako > ńczyła swoją kaleką przemowę okrzykiem "precz z komuną". > Oczywiście powtarzam się twierdząc, że Ojczyzna Nasza Umiłowana nie miała szczę > ścia do tego urzędu (nota bene kompletnie zbytecznego) ale pohukująca lucusiowo > panduda nadaje mu wymiar podwórkowy. Pelna zgoda. Dodam tylko, ze panduda , jak kazdy PiSowiec, widzi komune wszedzie, tylko nie we wlasnych szeregach. Gledzi o komunie w sadach, a sam zaprzysiagl Piotrowicza na sedziego TK. Himalaje hipokryzji. Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 13.12.21, 15:43 zbyfauch napisał: > Włączyłem telewizor przy obiedzie i załapałem się na pandudę, która gromko zako > ńczyła swoją kaleką przemowę okrzykiem "precz z komuną". A którego to Dudę widziałeś? Bo ja nie mogę się doczekać, żeby w dzienniku telewizyjnym w telewizji Kurskiego zrobili przy okazji rocznicy jakiś wywiad z tym Dudą od Kacperka, a tu nic - ciągle tylko Michnik i Tusk. Poważnie - przez cały ostatni tydzień oglądałem główne wydania Wiadomości i nie było wydania, żeby nie było czegoś o Tusku. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 17:45 jureek napisał: > > A którego to Dudę widziałeś? Bo ja nie mogę się doczekać, żeby w dzienniku tele > wizyjnym w telewizji Kurskiego zrobili przy okazji rocznicy jakiś wywiad z tym > Dudą od Kacperka, Chyba wygrał sprawę jeśli chodzi o Kacperka. Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 13.12.21, 19:39 astra18 napisał: > Chyba wygrał sprawę jeśli chodzi o Kacperka. > > No to tym bardziej powinien wystąpić w tv i podzielić się swoimi wspomnieniami ze stanu wojennego Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 22:53 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Chyba wygrał sprawę jeśli chodzi o Kacperka. > > > > > No to tym bardziej powinien wystąpić w tv i podzielić się swoimi wspomnieniami > ze stanu wojennego Nieciekawe czasy dla ówczesnych poborowych. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 40 lat temu 13.12.21, 23:19 Astro, jedyna Ty słuszna patryjątko, żołnierko wyklęta, wybacz mi proszę, że insynuowałem, jakobyś przy wprowadzeniu wojny w PRL-u nie spała u matuli pod pieżyną - nie spałaś oczywista pod pierzyną, o ile w jako TW w ogóle spać wypadało…choć idol spał snem skurwielinego… Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 14.12.21, 10:31 astra18 napisał: > Nieciekawe czasy dla ówczesnych poborowych. Dlatego mało poborowych pchało się w tych nieciekawych czasach do elitarnych jednostek komandosów tak jak zrobił to Piotr Duda, który później w nagrodę za zaangażowaną służbę mógł pojechać do Syrii. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 14.12.21, 11:18 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Nieciekawe czasy dla ówczesnych poborowych. > > Dlatego mało poborowych pchało się w tych nieciekawych czasach do elitarnych je > dnostek komandosów tak jak zrobił to Piotr Duda Elitarne jednostki komandosów to już zawodostwo. Nie dla poborowych, o ile się orientuję. , który później w nagrodę za zaa > ngażowaną służbę mógł pojechać do Syrii. Na wakacje z palemką w drinku czy co? Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 14.12.21, 11:43 astra18 napisał: > Elitarne jednostki komandosów to już zawodostwo. > Nie dla poborowych, o ile się orientuję. No to może nie był poborowym? O tym, że Duda służył jako komandos w elitarnej jednostce, możesz przeczytać na oficjalnej stronie związku zawodowego Solidarność. Nie piszą jednak, czy była to służba w ramach poboru, czy był tam zawodowo. > , który później w nagrodę za zaa > > ngażowaną służbę mógł pojechać do Syrii. > > Na wakacje z palemką w drinku czy co? Nie, nie na wakacja. Pojechał tam w ramach służby w tej elitarnej jednostce komandosów dla sił rozjemczych ONZ. W tamtych czasach było to wyróżnienie dla najbardziej zasłużonych żołnierzy i wiązało się z niemałą gratyfikacją finansową. To nie było tak niebezpieczne, jak późniejsze wyjazdy do Iraku lub Afganistanu, a kaska była niezła. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 14.12.21, 11:48 jureek napisał: > > No to może nie był poborowym? A może poszli do lasu?:) To się w końcu zdecyduj którą opowieść będziesz streszczać, tylko zachowaj chronologię, bo z prostego klikania w gugla nawet można to ustalić. Z Kacperkiem nie wyszło, może z poborowym się uda:) > O tym, że Duda służył jako komandos w elitarnej jednostce, możesz przeczytać na > oficjalnej stronie związku zawodowego Solidarność. Ależ czytałam. Tylko - jak wspomniałąm - ustal chronologię, włączając okres stanu wojennego. > Nie, nie na wakacja. Pojechał tam w ramach służby w tej elitarnej jednostce kom > andosów dla sił rozjemczych ONZ. W tamtych czasach było to wyróżnienie dla najb > ardziej zasłużonych żołnierzy i wiązało się z niemałą gratyfikacją finansową. T > o nie było tak niebezpieczne, jak późniejsze wyjazdy do Iraku lub Afganistanu, > a kaska była niezła. A za co ten wyjazd niby dostał? Za jakie "zasługi" w stanie wojennym? Bo chyba nie dał nogi i nie zwiał z kraju? Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 14.12.21, 12:53 astra18 napisał: > A za co ten wyjazd niby dostał? Za jakie "zasługi" w stanie wojennym? Bo chyba > nie dał nogi i nie zwiał z kraju? A co ja biografem Dudy od Kacperka jestem, że mi takie pytania zadajesz? Napisałem to, co jest oficjalnie wiadomo, czyli że w latach 1981-1983 służył jako komandos w elitarnej jednostce i był na misji ONZ w Syrii. Wiadomo też, że za komuny niepewnego elementu na takie misje nie wysyłano. A jakie miał konkretnie zasługi, to już musisz jego spytać, bo ja jego biografem nie jestem. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 14.12.21, 13:51 jureek napisał: > > A co ja biografem Dudy od Kacperka jestem, że mi takie pytania zadajesz? Skoro stawiasz tezę że za zasługi...więc myślałam że wiesz a nie chlapiesz plotami. > Napisałem to, co jest oficjalnie wiadomo, czyli że w latach 1981-1983 służył ja > ko komandos w elitarnej jednostce i był na misji ONZ w Syrii. Wiadomo też, że z > a komuny niepewnego elementu na takie misje nie wysyłano. A jakie miał konkretn > ie zasługi, to już musisz jego spytać, bo ja jego biografem nie jestem. Czyli nic konkretnego. Ja z kolei czytałam jakieś próby wciągnięcia jego biogramu w działąność ORMO, pacyfikacji jakiegoś miejsca w stanie wojennym itp...myślałam że do tego zmierzasz no ale chyba jednak nie:) Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 14.12.21, 14:54 astra18 napisał: > Skoro stawiasz tezę że za zasługi...więc myślałam że wiesz a nie chlapiesz plot > ami. A teraz konkretnie. Co w tym, co napisałem wyżej, jest plotką? Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 14.12.21, 18:47 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Skoro stawiasz tezę że za zasługi...więc myślałam że wiesz a nie chlapies > z plot > > ami. > > A teraz konkretnie. Co w tym, co napisałem wyżej, jest plotką? Sugerowanie jakie można mieć zasługi w stanie wojennym? Narracja znana ale na zasadzie przylepionego do statku g..co to udaje że płynie. I jak na temat plotek to enough . Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 15.12.21, 10:42 astra18 napisał: > Sugerowanie jakie można mieć zasługi w stanie wojennym? Nieprawdą jest, że na takie zagraniczne misje trzeba się było zasłużyć? Taka była rzeczywistość w tamtych czasach. Nie wiem, czym się zasłużył, ale na pewno buntownikiem nie był, bo by go do Syrii nie wysłali. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 15.12.21, 11:05 jureek napisał: > > Nieprawdą jest, że na takie zagraniczne misje trzeba się było zasłużyć? Taka by > ła rzeczywistość w tamtych czasach. Nie wiem, czym się zasłużył, ale na pewno b > untownikiem nie był, bo by go do Syrii nie wysłali. A jak się można było buntować będąc w jednostce z poboru? No proszę, daj przykład:) Jedyny znany mi rodzaj to po prostu odmówienie służby wojskowej co groziło więzieniem. Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 14.12.21, 10:32 astra18 napisał: > Chyba wygrał sprawę jeśli chodzi o Kacperka. Honor Kacperka obroniony? Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 14.12.21, 11:19 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Chyba wygrał sprawę jeśli chodzi o Kacperka. > > Honor Kacperka obroniony? Raczej historie z mchu i paproci do przeproszenia. Nie czytałeś>? Już dawno temu. Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 14.12.21, 11:44 astra18 napisał: > Raczej historie z mchu i paproci do przeproszenia. > Nie czytałeś>? Już dawno temu. Nie czytałem wyroku. Dawaj linkę, to poczytam Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 14.12.21, 11:49 jureek napisał: > astra18 napisał: > > > Raczej historie z mchu i paproci do przeproszenia. > > Nie czytałeś>? Już dawno temu. > > Nie czytałem wyroku. Dawaj linkę, to poczytam Newsweekowi pozostała kasacja wyroku Sądu Apelacyjnego, którą ostatecznie SN odrzucił. Hłe hłe. Drązyjcie dalej:) Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 14.12.21, 12:56 astra18 napisał: > Newsweekowi pozostała kasacja wyroku Sądu Apelacyjnego, którą ostatecznie SN od > rzucił. > Hłe hłe. > Drązyjcie dalej:) Pytam konkretnie, o co chodzi z tym Kacperkiem, a Ty mi tu z jakimś Newsweekiem wyjeżdżasz. To może spróbuję jeszcze raz. Co nieprawdziwego napisałem o Kacperku? Nieprawdą jest, że Piotr Duda miał psa, który się tak wabił? Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 14.12.21, 13:55 jureek napisał: > Pytam konkretnie, o co chodzi z tym Kacperkiem, Ty mnie o to pytasz? Przecież sam przywołałeś w poście wyżej to imię:) a Ty mi tu z jakimś Newsweekiem > wyjeżdżasz. To może spróbuję jeszcze raz. Co nieprawdziwego napisałem o Kacper > ku? Nieprawdą jest, że Piotr Duda miał psa, który się tak wabił? Podobno miał, nie wiem czy nadal ma. Kacperek był "uwikłany" w zmyśloną aferę opisaną w Newsweeku, za co gazeta musiała przeprosić, wyrokiem SA. Zapowiedzieli kasację wyroku do SN, SN odrzucił. A że onegdaj Ty sam pisałeś "na tą nutę" wg artykułu tej gazety stąd opis całego wydarzenia związanego z przeprosinami Newsweeka. Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 14.12.21, 15:58 astra18 napisał: > jureek napisał: > > > > Pytam konkretnie, o co chodzi z tym Kacperkiem, > > Ty mnie o to pytasz? Przecież sam przywołałeś w poście wyżej to imię:) Przywołałem, żeby odróżnić go od tego drugiego znanego Dudy. > Podobno miał, nie wiem czy nadal ma. > Kacperek był "uwikłany" w zmyśloną aferę opisaną w Newsweeku, za co gazeta musi > ała przeprosić, wyrokiem SA. Nadal nie wiem, co konkretnie sąd uznał za nieprawdę, za którą Newsweek ma przepraszać. No bo cały artykuł chyba nieprawdziwy nie był. Bardziej od Kacperka interesowałaby mnie kwestia, czy pracownicy tego opisywanego ośrodka są zatrudnieni na etatach, czy na śmieciówkach. > A że onegdaj Ty sam pisałeś "na tą nutę" wg artykułu tej gazety stąd opis całeg > o wydarzenia związanego z przeprosinami Newsweeka. No a na czym miałem się opierać, przecież sam żadnego dziennikarskiego śledztwa nie prowadziłem. No to tym bardziej jestem ciekawy, co sąd uznał za niezgodne z prawdą w tamtym artykule. Te przeprosiny Newsweeka można gdzieś znaleźć? Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 17:46 maria421 napisała: > [img]https://m.natemat.pl/04da2f57be95a9f9b9bfa0a59d7edf09,1500,0,0,0.webp[/im > g] > > Kaczynski z Kiszczakiem Nic nie przebije całusów i pitej wodki z Jaruzelem. Acha, i nazywanie go czlowiekiem honoru. Postaraj się przebić stawkę. Odpowiedz Link
jureek Re: 40 lat temu 13.12.21, 15:50 Taka ciekawostka przy okazji tej rocznicy. W pierwszych dniach stanu wojennego w tym samym mieszkaniu we Wrocławiu ukrywali się Adam Lipiński (były wiceprezes i "szara eminencja" w PiS, obecnie wiceprezes NBP) i Paweł Kasprzak, ten od Obywateli RP. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 17:48 jureek napisał: > Taka ciekawostka przy okazji tej rocznicy. W pierwszych dniach stanu wojennego > w tym samym mieszkaniu we Wrocławiu ukrywali się Adam Lipiński (były wiceprezes > i "szara eminencja" w PiS, obecnie wiceprezes NBP) i Paweł Kasprzak, ten od Ob > ywateli RP. No i patrz, co się z tym Kasprzakiem stalo, starych esbekow pozbierał do obrony demokracji:) Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 18:19 astra18 napisał: > No i patrz, co się z tym Kasprzakiem stalo, starych esbekow pozbierał do obrony > demokracji:) No popatrz! A jeden taki to nawet bliskim zaufanym i wspolpracownikiem Kaczynskiego byl. Ryszard Kujda sie nazywa. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 19:24 maria421 napisała: > astra18 napisał: > > > > No i patrz, co się z tym Kasprzakiem stalo, starych esbekow pozbierał do > obrony > > demokracji:) > > No popatrz! A jeden taki to nawet bliskim zaufanym i wspolpracownikiem Kaczynsk > iego byl. Ryszard Kujda sie nazywa. Serio? I też wychwalał stan wojenny i fajne ścieżki zdrowia?:) Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 13.12.21, 19:48 astra18 napisał: > > No popatrz! A jeden taki to nawet bliskim zaufanym i wspolpracownikiem Ka > czynsk > > iego byl. Ryszard Kujda sie nazywa. > > Serio? I też wychwalał stan wojenny i fajne ścieżki zdrowia?:) Nie wiem, wiem ze byl przez cale dekady bardzo zaufanym wspolpracownikiem Twojego ukochanego Prezesa, wiec jego zapytaj co mu opowiadal. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 13.12.21, 20:02 maria421 napisała: > > Nie wiem, wiem ze byl przez cale dekady bardzo zaufanym wspolpracownikiem Twoje > go ukochanego Prezesa, wiec jego zapytaj co mu opowiadal. Też esbecka menda jak te babcie Kasie i Mazguly? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 40 lat temu 13.12.21, 21:14 Ciekawe co Astra robiła 13.12.1980? Wódki z kumpelami na pewno nie piła - nawet do tego za gupia… U mamy pod pieżynką nie spała - była już za duża i już wtedy nikt jej lubił. Poszła rzucać kamieniami w budynek KW - wykluczone ze względu na wrodzone tchórzostwo Wiem - jak co dzień poszła do RUCHU po Trybunę Ludu.. Dzisiaj łatwo rżnąć patryjątkę…🤮 Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 14.12.21, 09:04 astra18 napisał: > maria421 napisała: > > > > > > Nie wiem, wiem ze byl przez cale dekady bardzo zaufanym wspolpracownikiem > Twoje > > go ukochanego Prezesa, wiec jego zapytaj co mu opowiadal. > > Też esbecka menda jak te babcie Kasie i Mazguly? Prezesa zapytaj, pewno Ci powie, ze skoro Kujda nawrocil sie na PiS, to mu jego SBecka przeszlosc zostala wybaczona, tak jak np. sedziemu Kryze czy prokuratorowi Piotrowiczowi i wielu, wielu innym. Odpowiedz Link
astra18 Re: 40 lat temu 14.12.21, 09:53 maria421 napisała: > Prezesa zapytaj, pewno Ci powie, ze skoro Kujda nawrocil sie na PiS, Co za zwrot: "nawrócenie" w kontekscie przynależności do parii:) to mu jeg > o SBecka przeszlosc zostala wybaczona, Jakąś kwerendę zrobiłaś? tak jak np. sedziemu Kryze czy prokurato > rowi Piotrowiczowi i wielu, wielu innym. > Odpowiedz Link
maria421 Re: 40 lat temu 14.12.21, 10:00 astra18 napisał: > Co za zwrot: "nawrócenie" w kontekscie przynależności do parii:) Ty sama traktujesz Prezesa jak swietosc, wiec zwrot adekwatny. Odpowiedz Link