ampolion 06.05.06, 15:16 Dlaczego tyle wpisów rosyjskojęzycznych w tym forum jest w kolumnie, a nie normalnie, rzędem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qubraq nie jest winna cyrylica lecz komputer! 07.05.06, 17:22 To jest tak : piszący rosyjski tekst z klawiatury cyrylicznej, tu w tym okienku, go edytują, naciskają "wyślij" i sie zaczyna obróbka - ja do Ciebie poślę na poczcie gazety krótki tekst rosyjski to zobaczysz jakie znaki szyfrowe odpowiadaja każdej cyrylicznej literze - tylko kilka osób prawdopodobnie zna tajemnice rozczytania tego szyfru bo jeszcze nie slyszalem zeby ktos to tutaj opublikował - mnie się udalo i podpowiedziałem to jeszcze komuś ale rzecz w tym ze kazdą rosyjską literę komputer zastepuje 6 albo 7 znakami z tabulatury łacińskiej, i to sie robia straszne tasiemce a potem edytując to w oknie dialogowym naszego forum wraca z powrotem do cyrylicy stąd w wierszu ze 150 znaków zostają dwa albo trzy slowa ...stąd ta kolumna ... Winien jest specyficzny program translacyjny Gazety Wyborczej - Hajota mi to kiedys tlumaczyla i nie wiem czy dobrze Ci opowiedziałem... Andrzej Odpowiedz Link
ampolion Re: nie jest winna cyrylica lecz komputer! 07.05.06, 20:04 spasibo (może tego nie rozdzielą). Odpowiedz Link
agnieszeeek Re: nie jest winna cyrylica lecz komputer! 08.05.06, 10:36 czy możesz podać link do tego programu translacyjnego GW? Odpowiedz Link
qubraq Re: nie jest winna cyrylica lecz komputer! 08.05.06, 12:11 agnieszeeek napisała: > czy możesz podać link do tego programu translacyjnego GW? nie bardzo bo nie mam linku na ten program tylko pewien hakerski pomysł... Przebacz! Andrzej Odpowiedz Link