Dodaj do ulubionych

Codziennie

26.05.05, 13:24
Codziennie

Nosiłaś pod sercem i w młodych ramionach,
swą piersią karmiłaś jesienią i latem,
dbałaś o szkołę i święta, strapiona,
na moje wybryki patrzyłaś przez palce.

Nosiłem Ci róże i białe konwalie,
bo chciałem Twe życie wymościć kwiatami.
Wtrącałaś się zawsze w me sprawy banalne,
by moje problemy mniej mnie bolały.

Nosiłaś mi słowo życiowej mądrości
ukrytej w samotnej jaskini poczęcia.
Zbierałaś dowody synowskiej miłości
i żyłaś nieznośną młodością dziewczęcia.

Noszę Cię w sercu i noszę Cię na rękach,
i myśli me ciepłe wysyłam codziennie.
Nie lubię, gdy wieczór mija Ci na lękach
i gdy miast się cieszyć, martwisz niepotrzebnie.

Niosę Ci dnia spokój i zmierzchu wygodę,
całuję w policzek, pęk zmartwień przecinam.
Ślę sercu pomyślność na każdą pogodę
i nie chcę Cię stracić, boś moja jedyna.
Obserwuj wątek
    • tamara_t :) 26.05.05, 22:37
      Jestem tu pierwszy raz, inaczej wyobrażałam sobie to forum i.. jestem mile
      zaskoczona... :)
      Cieszę się, że są tu ludzie mieszkający gdzieś obok mnie, przez to bardziej
      namacalni...
      Próbowałam już uciekać przed wirtualnym światem, ale ta walka jest nierówna i
      zrezygnowałam... :)
      Mam nadzieję gościć tu częściej... poczytam trochę, podopisuję się, mam
      nadzieję, że mile widziani są nowi... :)
      • vitalia Re: :)Witaj tamaro. 27.05.05, 10:39
        Bardzo mile widziani są nowi forumowicze!!!!
        Jest nas tu mało,ale jakoś forum trwa..Mam nadzieję że zagościsz u nas na
        dłużej..
        • tamara_t :) 27.05.05, 17:55
          Na pewno :) I dzięki :)
          • windyga Re: :) 28.05.05, 10:37
            Witam serdecznie:))) Swoja droga ciekawa jestem, JAK wyobrazalas sobie to
            forum. ..Ciesze sie, ze do nas dolaczylas. I wrzucaj nam nowe watki - gdynskie
            oczywiscie;))
            • tamara_t Jak tamara wyobrażała sobie to forum :) 28.05.05, 13:53
              1. myślałam że zagląda tu więcej osób
              2. zaglądam na podobne forum ludzi z mojego rodzinnego miasta [suwałki] i tam
              non stop uskuteczniane są burzliwe dyskusje o władzach miasta, o ich decyzjach,
              o inwestycjach, o nowych obiektach, pracach, sklepach, etc. Forum ma do tego
              stopnia opiniotwóczy charakter, że prezydent miasta śledzi na bieżąco co się
              tam dzieje i pewnego razu zaczął straszyć inwigilacją forumowiczy, bo padło
              wiele mało pochlebnych opinii pod jego adresem. Ponoć się tak rozeźlił, że miał
              wytaczać proces [plotki niosą że Agora odmówiła udostępnienia IP użytkowników].
              Tu jest spokojniej, kameralniej - nie znaczy gorzej. Chyba nawet taka atmosfera
              bardziej mi pasuje :)
              3. Nie sądziłam że się spotykacie, na takich forach to rzadkość :)

Puenta: mi się tu podoba :)
              • vitalia Re: Jak tamara wyobrażała sobie to forum :) 28.05.05, 19:02
                Czasami i tu rozmawia się o sprawach ważniejszej wagi ale przeważnie takie boje
                odbywają się na forum Trójmiasto,,tam się obrywa prezydentom,magistratom
                itd...całe szczęście że nie tu......to jest forum dla Gdynian ale
                odpolitycznione,,,,narazie to się udaje..
                • tamara_t Re: Jak tamara wyobrażała sobie to forum :) 29.05.05, 14:23
                  To prawda - to miłe bardzo, ze jest jakiś azyl wolny od politycznych debat,
                  gdzie można napisać po prostu co jest fajne i cieszyć się tym, dzielić się
                  nowinkami i informacjami o wydarzeniach. Fajne to :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka