kasienka80 21.01.05, 08:22 Za jakis czas przylatuje do Belgii na weekend i chcialabym z mezem spedzic go nad morzem. Co polecacie? Bede wdzieczna za wszelkie sugestie. POzdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzegorz_gajowniczek Re: Gdzie w Belgii nad morze? 21.01.05, 08:51 Belgowie jezdza nad morze na Kanary albo do Egiptu. A w Belgii nad morze? Trudny wybor miedzy Blankenberge i Oostende :))) Moim faworytem na razie jest De HAAN. Polecam wizyte w ZWIN al to raczej wiosna jak sa ptaki g Odpowiedz Link
paw_dady Mischien met de trein naar Oostende? 21.01.05, 09:45 www.studio100.be/Clips/Spring/oostende.wmv de Haan fajowy jak lubisz Niemcow. Ciezko tam czasem znalezc auto bez niemieckich blach. Oostenda jakby bardziej belgijska ;) Odpowiedz Link
kasienka80 BLANKENBERGE ?? 21.01.05, 09:57 A co myslicie na temat BLANKENBERGE ? Znalazlam w necie, ze tam jezdzi sie najczesciej w Belgii. Nawet ciekawie wyglada... Odpowiedz Link
grzegorz_gajowniczek Re: BLANKENBERGE ?? 21.01.05, 10:10 Deptak przypomina Marszalkowska, ale poza tym - spoko Odpowiedz Link
3eti Re: BLANKENBERGE ?? 21.01.05, 14:10 Ja tez najbardziej lubie De Haan,poza tym polecam De Panne. Blankenberge jest fajne po zmroku,obywatele UK lubia sobie poszalec ;) Odpowiedz Link
piemeltje Re: BLANKENBERGE ?? 21.01.05, 15:15 Blankenberge jest dobre, jesli chcesz spotkac znajomych. Poza tym wybrzeze jest wybetonowane do cna. Polecam raczej wybrzeze holenderskie, np Vlissingen, Domburg. Tak samo daleko, a o wiele przyjemniej. Odpowiedz Link
3eti Re: BLANKENBERGE ?? 21.01.05, 15:58 Mozna tez pojechac kilka km dalej od granicy Belgii i pochodzic po piaszczystej plazy we Francji (tylko powietrze w okolicy Dunkierki jest strasznie zanieczyszczone).Pieknie jest w Cap Gris Nez,ale to juz nie na temat ;)) Odpowiedz Link
vico1 Re: BLANKENBERGE ?? 21.01.05, 16:49 Tylko nie nad morze w Belgii, leb przy lbie i wiezowce. Tez wole wybrzeze Zeelandii, w okolicach Vlissingen, szczegolnie Zoutelande i koniecznie Veere. Na Zoutelande mowie kleine Sopotek, jako byly sopocianin. Odpowiedz Link
paw_dady Re: BLANKENBERGE ?? 21.01.05, 17:15 vico1 napisał: > Tylko nie nad morze w Belgii, leb przy lbie i wiezowce. Tez wole wybrzeze > Zeelandii, w okolicach Vlissingen, szczegolnie Zoutelande i koniecznie Veere. > Na Zoutelande mowie kleine Sopotek, jako byly sopocianin. Zoppot? czy jak sie tam zwal ;) Odpowiedz Link
koekast Zeelandia 21.01.05, 16:10 ... co prawda to juz NL, ale wciaz blisko. Niesamowicie szerokie piaszczyste plaze, brak bunkrowatych hoteli na calej dlugosci i urokliwe miasteczka. Kk Odpowiedz Link
paw_dady albo Nowa Zelandia 21.01.05, 16:39 tylko uwazajcie na Xene, poza tym kiwi ok ;P Odpowiedz Link
paw_dady Re: albo Nowa Zelandia 21.01.05, 17:15 vico1 napisał: > Kiwi to pasta do butow, raczej dodo;) ha ha jak bedziesz mial wizyte w nieum zeeland zapytaj czy sa kiwi a potem szybko biegnij w przeciwnym kierunku bo moga miec Xene ze soba ;) dodo ? to taka biusciasta kiczowata blondyna z Krakowa? Odpowiedz Link
swist33 Re: albo Nowa Zelandia 21.01.05, 18:03 calkiem fajnie mozna spedzic kilka dni w Knokke. Odpowiedz Link
agiszon Re: Gdzie w Belgii nad morze? 21.01.05, 21:22 No nie!Czy wszyscy tu oszaleli?Chcecie,zeby sie dziewczyna zanudzila na smierc w De Haan,jak ja?Tu psy dupami szczekaja.Jedz do Oostende,tam sa ludzie,miasto zyje,a nie jak tutaj - cisza i tylko wiatr (wczoraj 9 w skali Bouforta!). Odpowiedz Link
piemeltje Re: Gdzie w Belgii nad morze? 21.01.05, 22:08 > cisza i tylko wiatr (wczoraj 9 w skali Bouforta!). I o to chodzi, jak sie jedzie nad morze. > Jedz do Oostende,tam sa ludzie,miasto zyje Przypominam ze chodzilo o wyjazd nad morze, a nie do Ostendy. Odpowiedz Link
panskiepola Jakie morze?! 21.01.05, 22:58 Ten syf, ktory nazywaja Morzem Polnocnym? Jak nie musisz to stanowczo odradzam. Jest naprawde wiele innych ciekawych miejsc w Europie i na swiecie. Zastanazwialem sie nad tym calkiem intensywnie i doszedlem do wniosku, ze Belgia jest pod wzgledem turystycznym najmniej interesujacym krajem w Europie i nie piszcie mi tutaj ze Antwerpia, ze Gent, ze Bruge, nota bene calkiem, calkiem; to wiecej punktow maja u mnie np. Dania , Slowacja, Rumunia czy Bulgaria nie mowiac o pierwszej lidze jak Hiszpania , niekoniecznie Kanary, Francja, Szwajcaria itd, itp Odpowiedz Link
piemeltje Re: Jakie morze?! 22.01.05, 00:24 > nie mowiac o pierwszej lidze jak Hiszpania Khem... napisac ze Hiszpania to pierwsza liga, choc z racji kraju pochodzenia powinno sie znac takie miejsca jak Mierzeja Wislana, Hel czy okolice Leby i Ustki... Facet, Hiszpania to przereklamowane gowno, ktore sie nawet nie umywa do Baltyku. Gdzie im do pierwszej ligi. A nad Morzem Polnocnym moze byc calkiem przyjemnie. Morze to nie tylko smazenie sie, zbieranie burszytow i patrzenie na dupy. > Belgia jest pod wzgledem turystycznym najmniej interesujacym krajem w Europie No... Czasem lepiej milczec niz rozwiac watpliwosci co do wlasnej indolencji... Ja przepraszam, ze sie wqrwilem, ale ja znad Baltyku jestem i kazde morze traktuje szczegolnie. Martwe tez. Odpowiedz Link
paw_dady Re: Jakie morze?! 22.01.05, 01:28 piemeltje napisała: > A nad Morzem Polnocnym moze byc calkiem przyjemnie. Morze to nie tylko smazenie > sie, zbieranie burszytow i patrzenie na dupy. ee tam i w de haa njest na co popatrzec ,nei narzekam a wybredny bywam ;P > No... Czasem lepiej milczec niz rozwiac watpliwosci co do wlasnej indolencji... > ee tam to byla prywatna opinia nei wyrazajace oficjalnego stanowiska rzadu RP > traktuje szczegolnie. Martwe tez. tam panuje martwa cisza o ile hezbollach nei strzela rakeitami lbu Izraelczycy nei robia odwetu Odpowiedz Link
anbxl Re: Jakie morze?! 10.05.05, 11:07 Ja tez polecam Zelandie i 2 kroki od Knokke-Retranchement i Zwin holenderskie,a potem na nalesniki do Sluis Odpowiedz Link