Dodaj do ulubionych

polska mafia rządzi w Antwerpii?

28.04.05, 10:18
moj kuzyn jest policjantem w Antwerpii i mowi,ze gdyby nie pieniadze,to nigdy
nie wybralby takiej pracy.Jeszcze 10 lat temu kiedy zaczynal bylo w miare
normalnie,ale zaraz zaczal sie naplyw Polakow do nielegalnej pracy, kobiet do
sprzatania ,mezczyzn do prac fizycznych np.w budownictwie czy
remoncie mieszkan,i wtedy problem sie zaczal.Nikt jednak nie przypuszczal,ze
bedzie to problem nie do opanowania.W chwili obecnej cale dzielnice Antwerpii
sa zamieszkane przez nielegalnych lokatorow-Polakow i stworzyli cos w rodzaju
klanow.Nie dosc,ze sami zachowuja sie karygodnie(pijanstwo,glosne
rozruby,kradzieze,nielegalna praca,narkotyki)to jeszcze prowadza swego
rodzaju wojny z innymi grupami narodowosciowymi;a ostatni ,,wynalazek,,to
wojny mlodych rozjuszonych Polek z Belgijkami.I policja nie daje rady!

(wyczytane na sąsiednim forum)
Obserwuj wątek
    • antybe Re: polska mafia rządzi w Antwerpii? 28.04.05, 19:23
      no i wszystko jasne, bo to nie siemiatyce:P
      • probel Re: polska mafia rządzi w Antwerpii? 28.04.05, 19:38
        no i wszystko jasne bo to Monki :p
        • high_level Re: polska mafia rządzi w Antwerpii? 28.04.05, 22:14
          probel napisał:

> no i wszystko jasne bo to Monki :p

Co ty powiesz???
          A ja myslalem, ze Gostynin ;0) Tak przynajmniej twierdzi piemeltje:

Re: eee tam wrogiem ;o)
          piemeltje 02.04.2005 13:40 + odpowiedz

Mnie jest wszystko jedno, czy polski burak w autobusie jest z Siemiatycz, czy z
          Gostynina (to w Antwerpii), czy spod Lublina.
    • anbxl Re: polska mafia rządzi w Antwerpii? 02.05.05, 19:02
      Moim zdaniem autor watku przesadza z kazdej strony,bo z moich kilkunastoletnich
      obserwacji Polacy bedacy nielegalnie najczesciej trzymaja sie z dala od bujek-
      pewnie,ze wszedzie sa wyjatki,ale to sa wyjatki.A co do zarobkow w policji-
      hhhhmmmm super na poczatek 1000 euro na reke i wlasnie moj maz swego czasu
      zmienil prace
      • high_level Re: polska mafia rządzi w Antwerpii? 02.05.05, 22:59
        anbxl napisała:

> Moim zdaniem autor watku przesadza z kazdej strony,

Zacytowalem tylko wypowiedz z innego forum.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24271&w=22814650&a=22838563
        Moze i przesadza, choc nie ma tez powodu, aby jej nie wierzyc. Powoluje sie w
        koncu na opinie kuzyna - policjanta w Antwerpii. Wydaje sie to wiarygodne.
        • anbxl Re: polska mafia rządzi w Antwerpii? 05.05.05, 12:19
          high_level napisał:

> Moze i przesadza, choc nie ma tez powodu, aby jej nie wierzyc. Powoluje sie w
          > koncu na opinie kuzyna - policjanta w Antwerpii. Wydaje sie to wiarygodne.
          HHHHHHHHMMMMMMMM kuzyn policjant ktory jest w policji dla kasy-no to moim
          zdaniem cieniak,bo tam sie jest bardziej z powolania,bo kasa kiepska.Moj maz
          wlasnie dla kasy odszedl kiedys dawno temu z policji.Same swego czasu bylam
          interprète rowniez w policji i zdarzylo mi sie tlumaczyc nawet 2 razy dla
          prowincji A pen i ja osobiscie w ta mafie nie wierze-pomysl logicznie jak ktos
          jest nielegalnie to unika jakis rozrob,bujek i problemow zeby nie wpasc policji
          w oko-pewnie,ze sa przypadki,ale to sa moim zdaniem tylko przypadki,a nie
          problem
          • high_level Re: polska mafia rządzi w Antwerpii? 05.05.05, 13:04
            anbxl napisała:

> ja osobiscie w ta mafie nie wierze-pomysl logicznie jak ktos
            > jest nielegalnie to unika jakis rozrob,bujek i problemow zeby nie wpasc
            > policji w oko

Też mi się tak wydaje. Zaskoczyły mnie więc te opowieści dziwnej treści, jak to
            policja belgijska jakoby nie dawała sobie rady z "młodymi rozjuszonymi
            Polkami", urządzającymi sobie uliczne bitwy z Belgijkami.
            Albo są to opisy mocno przekoloryzowane, albo też ta policja jest tak wyjątkowo
            gamoniowata. Skoro jednak tak kiepsko tam płacą, to prawda może leżeć pośrodku.
            W policji zatrudniają się być może największe ofermy. Takie, które nie mogą
            sobie znaleźć żadnej innej roboty.
            • anbxl Re: polska mafia rządzi w Antwerpii? 08.05.05, 08:48
              A to mylisz sie co do belgijskiej policji-pewnie kiedys tak bylo,ze jak nie
              mogles znalezc pracy to szedles do policji tutejszej-nawet o tym chodzilo wiele
              kawalow.Teraz-od jakis 8-6 lat jest inaczej-ciagle szukaja ludzi do policji-sa
              wakanty,ale egzaminy sa na tyle ciezkie a potem szkolka,ze wiekszosc ludzi jest
              odwalanych i to na testach psycho-technicznych.I to chyba widac na ulicach-
              starzy policjanci sa jacy sa,ale ten nowy narybek to widac pro,pewnie,ze
              wszedzie znajda sie czarne owce,ale belgijska policja zaskoczyla mnie bardzo
              pozytywnie swoimi pokazami 30/04
    • bert.d.s dzisiejsza prasa donosi... 10.05.05, 16:22
      W Leuven Polak poklocil sie z kims po pijaku w knajpie. Poszedl na zaplecze,
      wrocil z giwera i zaczal strzelac na oslep. Zabil jakiegos przypadkowego goscia
      lokalu, potem siadl i czekal na policje. Policja nie mogla przesluchac
      podejrzanego, bo byl zbyt pijany.
      • onlyania Re: dzisiejsza prasa donosi... 10.05.05, 17:20
        daje glowe ze byl ze Szczecina, bo na pewno nie z tego innego miasta na S.
        :)
        • bert.d.s Re: dzisiejsza prasa donosi... 10.05.05, 18:59
          Nie wiem skad byl, ale kolejna wiadomosc na ten temat jest zabawniejsza: uciekl im!
          • onlyania Re: dzisiejsza prasa donosi... 10.05.05, 19:18
            eeetam,marudzisz
            wszystko da sie racjonalnie wytlumaczyc....
            moze spieszyl sie na pociag i po prostu nie zdazyl sie pozegnac???
            :)
        • high_level Re: dzisiejsza prasa donosi... 10.05.05, 19:29
          onlyania napisała:

> daje glowe ze byl ze Szczecina, bo na pewno nie z tego innego miasta na S.
          > :)

Ja mysle, ze to byl na pewno polski Ormianin ze Szczebrzeszyna ;-)
          A policja wypuscila go tylko dlatego, ze nie byla w stanie wymowic jego
          nazwiska Grzegorz Brzeczyszczykiewicz :-)
      • bert.d.s sprostowanie 10.05.05, 19:07
        Informacje, ze to Polak podalem za porannymi wiadomosciami w Radio 1, a tu z
        wieczornych wiadomosci w TV dowiaduje sie, ze to byl Ormianin. Czyli nie z tych
        na S. Co za ulga!
        • high_level Re: sprostowanie 10.05.05, 19:39
          bert.d.s napisała:

> Informacje, ze to Polak podalem za porannymi wiadomosciami w Radio 1, a tu z
          > wieczornych wiadomosci w TV dowiaduje sie, ze to byl Ormianin. Czyli nie z
          > tych na S. Co za ulga!

I nie wiem gosciu, dlaczego ten "news" wpisales na tym akurat watku???
          Jesli sie nie myle, Leuven znajduje sie blizej Brukseli niz Antwerpii.

P.S. A tak z ciekawosci, to jestes jakims transwestyta?
          No bo internet wyrzuca "bert.d.s napisala", a piszesz np. "podalem"...
          • bert.d.s Re: sprostowanie 10.05.05, 19:44
            high_level napisał:

> I nie wiem gosciu, dlaczego ten "news" wpisales na tym akurat watku???
            > Jesli sie nie myle, Leuven znajduje sie blizej Brukseli niz Antwerpii.

Geograficznie moze, ale etnicznie i kulturowo juz nie. No i pasowal mi temat mafii.

> P.S. A tak z ciekawosci, to jestes jakims transwestyta?
            > No bo internet wyrzuca "bert.d.s napisala", a piszesz np. "podalem"...

Nie cierpie, gdy np rejestrujac sie na portalu musze odpowiadac na jakies
            idiotyczne pytania, ktore sluza tylko kreacji profilu uzytkownika. Dlatego z
            zasady udzielam odpowiedzi jak najodleglejszych od prawdy. Dlatego np piemeltje
            to byla 60- letnia matka dziesieciorga dzieci z Afganistanu, wyksztalcenie
            niepelne podstawowe. A tak, bo jak ktos wlacza mnie bez sensu do statystyki, to
            ja zrobie wszystko, zeby ta statystyka byla do dupy. Przekorny deczko jezdem.
            • high_level Re: sprostowanie 10.05.05, 21:46
              bert.d.s napisała:

> > P.S. A tak z ciekawosci, to jestes jakims transwestyta?
              > > No bo internet wyrzuca "bert.d.s napisala", a piszesz np. "podalem"...
              >
              > Nie cierpie, gdy np rejestrujac sie na portalu musze odpowiadac na jakies
              > idiotyczne pytania, ktore sluza tylko kreacji profilu uzytkownika. Dlatego z
              > zasady udzielam odpowiedzi jak najodleglejszych od prawdy. Dlatego np
              > piemeltje to byla 60- letnia matka dziesieciorga dzieci z Afganistanu,
              > wyksztalcenie niepelne podstawowe.

Aha, rozumiem, takie drobne oszustwo.
              To oczywiscie nie przestepstwo, to tylko zwykle klamstwo.
              I mozna juz potem smialo pouczac innych np. na temat uczciwosci w biznesie,
              brzydzic sie Polakami pracujacymi w Brukseli na czarno, wymagac od innych
              bezwzglednej, krysztalowej wrecz uczciwosci, placenia podatkow i przestrzegania
              wszystkich mozliwych przepisow itd. itp..

Moze nie zdajesz sobie sprawy, ale jest to zwykla obluda.
              Jestes zaklamanym hipokryta.
              • bert.d.s Re: sprostowanie 10.05.05, 21:53
                > Aha, rozumiem, takie drobne oszustwo.
                > To oczywiscie nie przestepstwo, to tylko zwykle klamstwo.
                > I mozna juz potem smialo pouczac innych np. na temat uczciwosci w biznesie,
                > brzydzic sie Polakami pracujacymi w Brukseli na czarno, wymagac od innych
                > bezwzglednej, krysztalowej wrecz uczciwosci, placenia podatkow i przestrzegania
                >
                > wszystkich mozliwych przepisow itd. itp..
                >
                > Moze nie zdajesz sobie sprawy, ale jest to zwykla obluda.
                > Jestes zaklamanym hipokryta.

high_level, to juz przerasta wszystko. Dla mnie to na razie konczy nasze
                wzajemne kontakty. Reszta w osobnym watku.
                • high_level Re: sprostowanie 10.05.05, 22:19
                  bert.d.s napisała:

> high_level, to juz przerasta wszystko. Dla mnie to na razie konczy nasze
                  > wzajemne kontakty. Reszta w osobnym watku.

Co, zabolalo kilka slow prawdy? Ze jestes zwyczajnie nieuczciwy wobec innych
                  internautow, podajac sie za kobiete, albo piszac na jednym watku pod dwoma
                  roznymi nickami?
                  I od razu poszedles na skarge do admina?
                  Wychodzi na to, zes takze cenzor i donosiciel.
                  A fe!!!!!

P.S. Wolalem cie jako piemeltje. Wydawala mi sie bardzo szczera i uczciwa :-)
          • bert.d.s gosciom wara od watkow high_levela 10.05.05, 19:46
            high_level napisał:

> I nie wiem gosciu, dlaczego ten "news" wpisales na tym akurat watku???

high_level, czyzby znowu bylo ci nie w smak co ktos tam wpisuje w woatku
            zalozonym przez Ciebie, ktory to watek nieslusznie nazywasz swoim?
            Jesli tak, to rozmowa z Toba nie reprezentuje juz ZADNEGO poziomu, wiec siedz tu
            sobie sam i zachwycaj sie soba.

PLONK
            • high_level do pani bert.d.s 13.05.05, 21:32
              bert.d.s napisała:

> high_level, czyzby znowu bylo ci nie w smak co ktos tam wpisuje w woatku
              > zalozonym przez Ciebie, ktory to watek nieslusznie nazywasz swoim?

Dlaczego nieslusznie??? Przeciez to ja ten watek zalozylem, wiec czuje sie na
              nim gospodarzem. A ty jestes tutaj tylko gosciem, na dodatek dosc
              impertynenckim. Takich "gosci" wyprasza sie czasem za drzwi.

Pisalem juz, ze moje watki nie stanowia lektury obowiazkowej. Nikt cie nie
              zmusza do ich czytania, ani tym bardziej do pisania na nich. Wolna wola. Ja na
              przyklad nie pisalem na zadnym twoim watku, bo nie odczuwalem po prostu takiej
              potrzeby. Moze takze dlatego, ze takie totalnie zbelzone indywidua, Polakozercy
              pochodzenia polskiego wywoluja u mnie odruch wymiotny.

Zastanawia mnie tylko twoje zamilowanie do cenzury, ktoremu dalas wyraz
              wnioskujac do admina o zabanowanie mnie na tym forum. Moze powinnas
              przeprowadzic sie na Bialorus. Mialabys tam wieksze pole do popisu ze swoimi
              nawykami rodem z najgorszych czasow stalinowskich. W Polsce cenzura skonczyla
              sie dobre 15 lat temu.
          • onlyania Re: sprostowanie 10.05.05, 19:47
            wybacz high level, ale chyba dopiero uczysz sie neta, a juz na pewno tego
            forum....
            to samo mozna ci zarzucic, ze wsrod calych twoich pro-polskich wypowiedziach,
            nicka masz malo pro-polskiego.....
            • high_level Re: sprostowanie 11.05.05, 08:13
              onlyania napisała:

> wybacz high level, ale chyba dopiero uczysz sie neta, a juz na pewno tego
              > forum....

Mylisz się, na forach internetowych bywam od kilku lat. Nie sądzę, abym się tu
              miał czegoś nauczyć. Ciebie to forum dobrych manier przecież nie nauczyło.
              Wasze forum nie wyróżnia się tak naprawdę niczym szczególnym. Jest dość
              niemrawe, i tak jak wszędzie zdarzają się tu także chamskie i wulgarne
              wypowiedzi, na które admin w ogóle nie reaguje. Przykład:

apetyczna dajesz dupy za kase
              Autor: paw_dady
              Data: 13.04.2005 00:34

czy puszczasz sie z racji hobby? skoro znasz tylu Belgow tak intymnie skas ta
              wiedza plynie. no niee?

> W belgii co mnie również zaskoczylo, to podejście do wolnych, krótkotrwałych
              > związków ... czułam się tak wolna, nie obawiałam się o reakcje znajomych, dla
              > nich również było to naturalne, wszyscy korzystaliśmy z życia, każdego dnia,
              > każdej nocy, w każdym miejscu

slowem kurwilas sie tu a w Polsce niezadbany maz czekal - podtrzymujesz moja
              opinie o Polkach poza granica ;P

> to samo mozna ci zarzucic, ze wsrod calych twoich pro-polskich
              > wypowiedziach, nicka masz malo pro-polskiego.....

Co ma piernik do wiatraka???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka