kol.3 01.06.05, 21:04 Jadę do Belgii na służbowe zaproszenie. Ile pieniędzy wziąć na drobne wydatki i co ciekawego można sobie kupić? Poradźcie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bert.d.s Re: ile euro 01.06.05, 22:59 Na dlugo? Rozumiem, ze jedzenie i spanie juz oplacone. Generalnie z pieniedzmi jest tak, ze lepiej je miec niz nie miec (ale odkrycie, co?). Wez ile udzwigniesz. Odpowiedz Link
paw_dady oops chyba za pozna na rady ;) 02.06.05, 18:57 kol.3 napisała: > Jadę do Belgii na służbowe zaproszenie. Ile pieniędzy wziąć na drobne wydatki > i co ciekawego można sobie kupić? Poradźcie! na prezent? cos belgijskiego? moze piwo lub koronki ew. czekoladki? to eni ejst drobie za 20-50 Euro nakupisz tyel ze nadbagaz bedziesz placil ;) jesl ichcesz kupic perfumy dla mauzonki moze byc drozej ale zdaje sie i tak taniej niez w Pl. Odpowiedz Link
kol.3 Re: ile euro 02.06.05, 19:55 Piwo odpada bo nie lubię, czekoladki też, bo się odchudzam, chociaż mają je w Belgii pyszne. Myślę o ciekawym drobiazgu ze staroci, gdzie to się kupuje? Perfumy niezły pomysł (to ja jestem małżonką, chłe) o ile są tańsze? Odpowiedz Link
paw_dady Re: ile euro 02.06.05, 20:13 kol.3 napisała: > Piwo odpada bo nie lubię, czekoladki też, bo się odchudzam, chociaż mają je w > Belgii pyszne. Myślę o ciekawym drobiazgu ze staroci, gdzie to się kupuje? na pchlich targach tu tez nie pomoge niestety zapytam malzonki ;) > Perfumy niezły pomysł (to ja jestem małżonką, chłe) o ile są tańsze? nie wiem slyszelme od malzonki ;) Odpowiedz Link
sandraa1 Re: ile euro 06.06.05, 19:56 To zalezy czy jedziesz na tydzien czy pare dni. Jesli masz zamiar kupic ciuszki to lepiej placic karta. Tak samo perfumy w perfumerii. A jesli tylko jakies pierdolki to lepjej isc do kruidwat i tam cos wybrac. Zalezy ile chcesz tych upominkow kupic tzn dla ilu osob. A do jakiego miasta sie wybierasz? Odpowiedz Link
onlyania Re: ile euro 06.06.05, 20:35 no zawsze mozna zakupic w okolicach marktu. Proponuje: koszulke z picture Manneken Pis, otwieracz do butelek z Manneken Pis, kubek z Manneken Pis, no i jeszcze moze byc sam Manneken Pis, wielkosci tego naturalnego, ale w kolorze takim pozlacanym...:) no jeszcze klompy moze kupic, tyle ze te to bardziej chyba holenderskie, ale moze ktos z rodziny sie ucieszy..... :))) Odpowiedz Link
bert.d.s Re: ile euro 06.06.05, 21:18 A nie lepiej zamiast gadzetow z Manneke Pis cos ladnego z koronek? To tam zaraz obok... Odpowiedz Link
paw_dady namurek ;) 08.06.05, 21:30 no to nie zaoszczedzisz bo Namur tak drogi jak Bruxelka ale za to w okolicach 3minut drogi z dworca masz cale centrum, ktore jest w dodatku centrum handlowym jedyna wada namura jest francuskojezyczna ludnosc. BTW w pasazu na przeciw dworca (wejscie kolo lunch gardena) masz maly skelpik z owocami, maja tam torby z firmowym nadrukiem biedronki ;) Odpowiedz Link
agnieszka.wauters Re: ile euro 09.06.05, 09:26 Czesc Kol,ostatnio nabywalm perfumy w pol.i oczywiscie sa one drozsze niz w belgii,poza tym w bel.mozna dostac male rozmiary butelek,za ok 20-30 e(zalezy od marki),praktyczne gdy komus po jakims czasie nudzi sie zapach, przyznam ze swego czasu przywozilam z belgi rozne ciasteczka,bo jestem fanem ciasteczek,warto tez porownac ceny malowidel do twarzy;milych zakupow(uwazam ze ciuchy tez sa tu tansze-rozne dobre marki), jesli chcesz podam Ci jakies namiary bo mieszkalam w namurze i czesto tam jezdze Odpowiedz Link
onlyania Re: ile euro 09.06.05, 11:02 co do tych perfum to moze warto jest dodac, o ile kol.3 nie orientuje sie, ze np w takim ICI Paris XL (nie wiem jak w innych sklepach) od cen podanych na produktach odejmuje sie 20% i tyle sie placi w rzeczywistosci. Ponadto, jesli kol3 wybiera sie w lipcu, to akurat przypada to na soldy, wiec w sumie niezla okazja zeby faktycznie cos pogrzebac w ciuchach... Tylko zeby kol3 nie popadla za bardzo w szal zakupowy o ile wybiera sie do belgii srodkiem lokomocji typu samolot, bo moze sie okazac (jak to wczoraj gdzies w jakims dziwnym programie bylo), ze zaplata za nadbagaz przewyzszy zaoszczedzone cenciki...:) Odpowiedz Link
kol.3 Re: ile euro 12.06.05, 17:03 Dziękuję za rady, jak wrócę to się odezwę i powiem jak było. Odpowiedz Link