Dodaj do ulubionych

Ogrzewanie ?

07.02.06, 09:04
Mamy zamiar w najblizszym czasie przeprowadzic sie z Holandii do Belgii ,czy
ktos moglby mi napisac ile kosztuje mazut ( nie wiem jak to sie pisze )i ile
srednio potrzeba tego coby ogrzac sredniej wielkosci dom .
Z gory dziekuje :)
Obserwuj wątek
    • aga6000 Re: Ogrzewanie ? 07.02.06, 09:15
      To bardzo roznie, jak roznie mozna by interpretowac "sredniej wielkosci dom"...
      Zalezy rowniez czy dom jest dobrze ocieplony, wiele zalezy od pieca
      • mona812 Re: Ogrzewanie ? 07.02.06, 09:24
        Dom parterowy niestety nie wiem jaki metraz wiem natomiast ze sa trzy
        sypialnie .Napisz mi cos wiecej na temat pieca bo ja absolutnie zero wiadomosci
        na takie tematy :((
        • payuta Re: Ogrzewanie ? 07.02.06, 13:42
          Monia;-))))
          W ostatnia sobote bylam u mojej ex sasiadki.Kiedys mieszkala za sciana teraz
          mieszka w Belgii.Rozmawialysmy sobie o tym i owym ,porownywalysmy ceny
          Belgijsko-Holenderskie;-)I o energi tez bylo;-)Mieszkaja w dosc duzym domu i na
          rok kupuja ogrzewania;-))za 1750 euro.
          Bardzo prosze,by Belgowie;-)))na mnie nie krzyczeli jesli cos nie tak;-))
          I przy okazji pozdrowienia zza granicy;-)))))P.P.
          • mona812 Re: Ogrzewanie ? 07.02.06, 16:30
            Dzieki Payutek , ty moj Szpiegu z Krainy Deszczowcow ;))a jak ty mnie tutaj
            znalazlas ?Oj chyba mnie sledzisz malutka :))
            A o internecie nie gadalyscie sobie bom ciekawa cen i ktory dobry i szybki
            jest .
            • payuta Re: Ogrzewanie ? 07.02.06, 16:38
              Mowilas u nas ze na forum Belgijskim zadalas pytanie o ogrzewanie;-)))
              A ja znam tylko jedno forum o Belgii,a poniewaz sama przy granicy Belgijskiej
              mieszkam to i czasem tu zagladam i ja cie naprawde;-))))przez przypadek tu
              znalazlam;-))))))
              O internecie nic nie wiem,ale tu urzeduje czasem bardzo mily pan Paw_dady i ja
              na niego licze ze on cos ci na temat bedzie mogl Ci powiedziec;-))))P.P.
              • mona812 Re: Ogrzewanie ? 07.02.06, 17:58
                Ohhhhh :((A ja juz mialam nadzieje ze zatesknilas za mna i mnie sledzisz ;))
                Payutek mam nadzieje ze teraz bedziesz miala blizej do mnie no wiesz jak juz
                sie przeprowadzimy :))Rozumiesz parapetowa i te sprawy :))
    • paw_dady a czemu na mazut? 08.02.06, 01:00
      ciekawym bo wszyscy na gaz przechodza ;)
      nie wiem tez co to sreniej wielkosci ja za swoj place (prad gaz) 250/E mies
      • mona812 Re: a czemu na mazut? 08.02.06, 09:07
        Na mazut poniewaz dom jest wynajmowany i wlasciciel nie zgadza sie na gaz :(
        • paw_dady Re: a czemu na mazut? 08.02.06, 20:10
          mona812 napisała:

> Na mazut poniewaz dom jest wynajmowany i wlasciciel nie zgadza sie na gaz :(

to wynajmij inny na gaz ;D kosztow nikt ci nei poda bo zaleza
          a) powierzchnia domku
          b) przenikalnosc cieplnna scian i dachu
          c) wolnostojacy czy szeregowiec (patrz b ;)
          d) lubisz cieplo czy goraco
          e )caly dzien czy w dzien zimno goraco noca?

jak widzisz za cholere nei da sie teg oprzewidziec wiec glowa do gory ;D
          • aga6000 Re: a czemu na mazut? 09.02.06, 12:56
            informacja moze byc dla ciebie ile placili poprzedni mieszkancy, jesli z nimi
            ogladasz dom to mozesz sie o to zapytac. Ja tak zrobilam zeby miec wyobrazenie
            o tym co mnie czeka jak sie zwala rachunki. Ale to i tak nie jest miarodajne,
            bo jak napisal paw jedni lubia cieplo inni zimno, ja obecnie place o polowe
            mniej niz poprzedni mieszkancy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka