Dodaj do ulubionych

Tekst zaproszenia ślubnego w języku angielskim!!!!

20.06.06, 10:53
pilnie potrzebuję tekstu zaproszenia lub jakiejś fajnej stronki na której
mogę znależć tekst zaproszeń w języku belgijskim
Obserwuj wątek
    • kasiabru Re: Tekst zaproszenia ślubnego w języku angielski 20.06.06, 11:10
      no to po angielsku czy po belgijsku? I jaki slub, koscielny czy cywilny?
    • do.ki jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 11:52
      Bo nie znam?

W Belgii layout zaproszen na slub jest dosc sztywny i raczej przestrzegany,
      niezaleznie od jezyka.
      • onlyania Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 12:19

We zapraszamy Vous fur huwelijksinzegening.

po slowie "zapraszamy" mozna dodac jeszcze slowo "serdecznie" po arabsku.
        • do.ki Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 14:06
          onlyania napisała:

>
          > We zapraszamy Vous fur huwelijksinzegening.
          >
          > po slowie "zapraszamy" mozna dodac jeszcze slowo "serdecznie" po arabsku.

Moze byc. Tylko jedna uwaga: nie moze byc "we", bo zaproszenia sa przeciez
          formulowane w trzeciej osobie liczby mnogiej i to rodzice mlodych zapraszaja na
          slub swoich dzieci. Dzieci nie maja nic do gadania.

Przyznam, ze bardzo mi sie podobaja te wszystkie formalne zaproszenia,
          geboortekaartjes, doodsbriefjes... to ma styl.
          • onlyania Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 14:20
            i doopsuiker w miniaturowym pampersiku :)
            • truska5 Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 14:52
              po belgijsku , ale jak mi sie nie uda nic znalezc to napisze po angielsku, a
              chodzi mi o slub koscielny
              • truska5 Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 14:55
                A jak przetłumaczyć "zaproszenie na ślub " na język belgijski?
                • do.ki Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 14:56
                  truska5 napisała:

> A jak przetłumaczyć "zaproszenie na ślub " na język belgijski?

Posluchaj, NIE MA jezyka belgijskiego, okresl sie o jaki jezyk ci chodzi. Dla
                  ulatwienia powiem, ze w Belgii sa 3 jezyki urzedowe.
                  • onlyania Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 15:11
                    trzy urzedowe i jeszcze kilkadziesiat w obiegu :)
              • do.ki nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 14:55
                truska5 napisała:

> po belgijsku , ale jak mi sie nie uda nic znalezc to napisze po angielsku
                • truska5 Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:00
                  no wlasnie nie zalapalam, no to nie wiem , mam kolezanke w Belgi ale w sumie
                  nie wiem w jakim ona mowi jezyku, pewnie we wszytskich trzech , wiec potrzebuje
                  zaproszenia w przynajmniej jednym , pomozcie niedoksztalconej istocie :)
                  • truska5 Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:01
                    pewnie mowi po niderlandzku
                    • kasiabru Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:06
                      no to po niderlandzku nie mam :-P
                      • truska5 Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:09
                        Szkoda ale jak masz po angielsku to tez jestem chętna
                        • onlyania Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:13
                          masz kolezanke w belgii i jeszcze nigdy z nia nie rozmawialas, ze nie wiesz w
                          jakim jezyku mowi?
                          • truska5 Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:20
                            No gadałam sobie z nia po angielsku ale chciałam ja zaskoczyc i wysłac jej
                            zaproszenie na slub np w języku niderlandzkim
                            • onlyania Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:34
                              jakbym ja byla flamandka, i bym dostala zaproszenie od ciebie po francusku,
                              no to moze bym ci litosciwie wybaczyla,
                              gdybym byla walonka, i bym dostala po niderlandzku, to istnieje szansa ze bym
                              nie miala pojecia "a cio to?"
                              oczywiscie moglabym jeszcze byc muzulmanka w chuscie na glowie, mowiaca po
                              angielsku, tyle ze ja nie wiem jak oni sie maja do slubow w kosciele
                              katolickim, i czy rodzina by mnie pozwolila.
                              • do.ki Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:48
                                A czemu to takie pilne, skoro dzidzius ma dopiero 8 miesiecy i tydzien?
                                • do.ki teraz konstruktywnie 20.06.06, 15:50
                                  Na chwile zalozmy, ze to nie jest prowokacja i ze naprawde chcesz ten tekst
                                  (podejrzliwy jestem, nie?). Moze po prostu napisz co bys chciala zeby bylo na
                                  tym zaproszeniu, a my wspolnymi silamy przelozymy i podmalujemy tak, zeby bylo
                                  "po tutejszemu?"
                                  • onlyania Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 15:56
                                    potrzebne jest nam tylko imie i nazwisko osoby i adres :)
                                    warto tez podac imiona i nazwiska rodzicow, i do wszystkiego sie powoli dojdzie
                                    • do.ki Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 19:14
                                      onlyania napisała:

> potrzebne jest nam tylko imie i nazwisko osoby i adres :)
                                      > warto tez podac imiona i nazwiska rodzicow, i do wszystkiego sie powoli dojdzie

Nie calkiem to mialem na mysli.
                                    • truska5 Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 19:16
                                      Agnieszka Sylwia xxx
                                      Michał xxxx

wraz z Rodzicami

mają zaszczyt zaprosić Sz.P.. xxxx na uroczystość zaślubin, która odbędzie
                                      się dnia 21 sierpnia 2006 roku o godzinie 17 w Kościele św. Józefa Robotnika
                                      w Kielcach,Po uroczystości miło nam będzie gościć Sz.P na przyjęciu weselnym,
                                      w restauracji „xxxxxxx”w Kielcach, przy ul. xxxxxxxxxx.

• onlyania Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 20:14
                                        no i wszystko jasne,
                                        a impreze sponsoruje browar Belgia(Palm) z Kielc...

:)
                                        • truska5 Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 20:26
                                          Chciałabym ale niestety nie :(
                                        • onlyania Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 20:34
                                          znalazlam ci taka stronke

beourguest.cceasy.com/order/WE_SearchResults.cfm?iStartRow=1&iMaxRows=8&lCriteria=&lAllGroup=&bShowAllInvites=1&strcontinue=yes&s
                                          trsearch=yes&format=WedEnsCCa

jak klikniesz na niektore zaproszenia,
                                          pojawia sie powiekszenie tego zaprosznia,
                                          a pod nimi(niektorymi) jest napis "view close-up", kliknij na to, znow sie
                                          pojawi zaproszenie w osobnym okienku, i w niektorych mozesz wlaczyc "zoom in"
                                          i masz cale teksty zaproszen do przeczytania klikajac na zaproszniu myszka.

tak jak tu np:
                                          beourguest.cceasy.com/order/We_ViewEns.cfm?sItemCode=WedEns5615&sCatalogCode=WedEnsCC&iStartRow=1&strcontinue=yes&strsearch
                                          =yes&format=WedEnsCCa

sa po angielsku, bo chyba najlepiej tak bedzie .

ps. mam nadzieje ze linki sie dobrze wstawily
                                          • onlyania Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 20:38
                                            linki wstawily sie dobrze, wiec milej zabawy :)
                                            • onlyania Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 21:08

i jeszcze tu masz przyklady zaproszen, dane do wstawienia

www.invitation-plus.com/en/textsamples/parents.php
                                              www.invitation-plus.com/en/textsamples/himandher.php
                                      • do.ki Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 11:20
                                        Na przyklad tak (wersja jeszcze do oszlifowania):

A.S xxxx en M. xxxx hebben, samen met hun ouders, de eer U (w zasadzie "U" nie
                                        pisze sie z wielkiej litery, ale tu wydaje sie jednak dopuszczalne) uit te
                                        nodigen voor de plechtige inzegening van hun huwelijk die zal plaatsvinden op
                                        <data> in de St-Jozefkerk (<tu adres. tego robotnika nie tlumaczylem, bo zgrzyta
                                        mi>) te Kielce. Na de plechtigheid hopen zij deze blijde gebeurtenis samen met U
                                        te mogen vieren in het restaurant "xxxx" te Kielce, <adres>.

Gdzie jest Grzesio gdy jest potrzebny?
                                        • onlyania Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 12:30
                                          doki, moze lepiej bedzie jak zostanie przy angielskim,
                                          juz ty dobrze wiesz dlaczego :)))

a moze znajoma mieszka w Brukseli, kolezanka wysle jej po niderlandzku, a za
                                          tydzien dostanie zaproszenie z powrotem, z dopiskiem: Do Brukseli prosimy
                                          przysylac pisma w dwoch jezykach: po francusku i niderlandzku :)
                                          • do.ki Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 13:45
                                            onlyania napisała:

> doki, moze lepiej bedzie jak zostanie przy angielskim,
                                            > juz ty dobrze wiesz dlaczego :)))

Wiem, ale nie bedzie frankofon plul mi w twarz. Stosuje aktywny opor. Np jak
                                            wystawiam cos na ebayu (po NL) i zglasza sie zainteresowany z pytaniem po
                                            francusku, twardo odpowiadam po niderlandzku i okazuje sie, ze zawsze ten ktos
                                            znajdzie sobie sposob na przeczytanie niderlandzkiego tekstu. Nie chcesz gadac
                                            po NL, to sobie ze mna nie pogadasz.
                                            • onlyania Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 14:07
                                              No tak:

Zij zullen hem niet temmen, zolang IK hier verblijf
                                              Zolang de Leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft :)))
                                              • do.ki Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 14:08
                                                exactement, only! <LOL>
                                                • onlyania Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 14:15
                                                  Precies :)))

Musialam troche zmodyfikowac hymn, ale mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi :)

• truska5 Re: Tekst zaproszenia ślubnego w języku angielski 21.06.06, 07:47
      dzięki postarm się to szybciutko przejrzeć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka