truska5 20.06.06, 10:53 pilnie potrzebuję tekstu zaproszenia lub jakiejś fajnej stronki na której mogę znależć tekst zaproszeń w języku belgijskim Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiabru Re: Tekst zaproszenia ślubnego w języku angielski 20.06.06, 11:10 no to po angielsku czy po belgijsku? I jaki slub, koscielny czy cywilny? Odpowiedz Link
do.ki jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 11:52 Bo nie znam? W Belgii layout zaproszen na slub jest dosc sztywny i raczej przestrzegany, niezaleznie od jezyka. Odpowiedz Link
onlyania Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 12:19 We zapraszamy Vous fur huwelijksinzegening. po slowie "zapraszamy" mozna dodac jeszcze slowo "serdecznie" po arabsku. Odpowiedz Link
do.ki Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 14:06 onlyania napisała: > > We zapraszamy Vous fur huwelijksinzegening. > > po slowie "zapraszamy" mozna dodac jeszcze slowo "serdecznie" po arabsku. Moze byc. Tylko jedna uwaga: nie moze byc "we", bo zaproszenia sa przeciez formulowane w trzeciej osobie liczby mnogiej i to rodzice mlodych zapraszaja na slub swoich dzieci. Dzieci nie maja nic do gadania. Przyznam, ze bardzo mi sie podobaja te wszystkie formalne zaproszenia, geboortekaartjes, doodsbriefjes... to ma styl. Odpowiedz Link
onlyania Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 14:20 i doopsuiker w miniaturowym pampersiku :) Odpowiedz Link
truska5 Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 14:52 po belgijsku , ale jak mi sie nie uda nic znalezc to napisze po angielsku, a chodzi mi o slub koscielny Odpowiedz Link
truska5 Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 14:55 A jak przetłumaczyć "zaproszenie na ślub " na język belgijski? Odpowiedz Link
do.ki Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 14:56 truska5 napisała: > A jak przetłumaczyć "zaproszenie na ślub " na język belgijski? Posluchaj, NIE MA jezyka belgijskiego, okresl sie o jaki jezyk ci chodzi. Dla ulatwienia powiem, ze w Belgii sa 3 jezyki urzedowe. Odpowiedz Link
onlyania Re: jaki to jest jezyk: belgijski 20.06.06, 15:11 trzy urzedowe i jeszcze kilkadziesiat w obiegu :) Odpowiedz Link
do.ki nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 14:55 truska5 napisała: > po belgijsku , ale jak mi sie nie uda nic znalezc to napisze po angielsku Odpowiedz Link
truska5 Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:00 no wlasnie nie zalapalam, no to nie wiem , mam kolezanke w Belgi ale w sumie nie wiem w jakim ona mowi jezyku, pewnie we wszytskich trzech , wiec potrzebuje zaproszenia w przynajmniej jednym , pomozcie niedoksztalconej istocie :) Odpowiedz Link
truska5 Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:09 Szkoda ale jak masz po angielsku to tez jestem chętna Odpowiedz Link
onlyania Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:13 masz kolezanke w belgii i jeszcze nigdy z nia nie rozmawialas, ze nie wiesz w jakim jezyku mowi? Odpowiedz Link
truska5 Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:20 No gadałam sobie z nia po angielsku ale chciałam ja zaskoczyc i wysłac jej zaproszenie na slub np w języku niderlandzkim Odpowiedz Link
onlyania Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:34 jakbym ja byla flamandka, i bym dostala zaproszenie od ciebie po francusku, no to moze bym ci litosciwie wybaczyla, gdybym byla walonka, i bym dostala po niderlandzku, to istnieje szansa ze bym nie miala pojecia "a cio to?" oczywiscie moglabym jeszcze byc muzulmanka w chuscie na glowie, mowiaca po angielsku, tyle ze ja nie wiem jak oni sie maja do slubow w kosciele katolickim, i czy rodzina by mnie pozwolila. Odpowiedz Link
do.ki Re: nie zalapala... <LOL> 20.06.06, 15:48 A czemu to takie pilne, skoro dzidzius ma dopiero 8 miesiecy i tydzien? Odpowiedz Link
do.ki teraz konstruktywnie 20.06.06, 15:50 Na chwile zalozmy, ze to nie jest prowokacja i ze naprawde chcesz ten tekst (podejrzliwy jestem, nie?). Moze po prostu napisz co bys chciala zeby bylo na tym zaproszeniu, a my wspolnymi silamy przelozymy i podmalujemy tak, zeby bylo "po tutejszemu?" Odpowiedz Link
onlyania Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 15:56 potrzebne jest nam tylko imie i nazwisko osoby i adres :) warto tez podac imiona i nazwiska rodzicow, i do wszystkiego sie powoli dojdzie Odpowiedz Link
do.ki Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 19:14 onlyania napisała: > potrzebne jest nam tylko imie i nazwisko osoby i adres :) > warto tez podac imiona i nazwiska rodzicow, i do wszystkiego sie powoli dojdzie Nie calkiem to mialem na mysli. Odpowiedz Link
truska5 Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 19:16 Agnieszka Sylwia xxx Michał xxxx wraz z Rodzicami mają zaszczyt zaprosić Sz.P.. xxxx na uroczystość zaślubin, która odbędzie się dnia 21 sierpnia 2006 roku o godzinie 17 w Kościele św. Józefa Robotnika w Kielcach,Po uroczystości miło nam będzie gościć Sz.P na przyjęciu weselnym, w restauracji „xxxxxxx”w Kielcach, przy ul. xxxxxxxxxx. Odpowiedz Link
onlyania Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 20:14 no i wszystko jasne, a impreze sponsoruje browar Belgia(Palm) z Kielc... :) Odpowiedz Link
onlyania Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 20:34 znalazlam ci taka stronke beourguest.cceasy.com/order/WE_SearchResults.cfm?iStartRow=1&iMaxRows=8&lCriteria=&lAllGroup=&bShowAllInvites=1&strcontinue=yes&s trsearch=yes&format=WedEnsCCa jak klikniesz na niektore zaproszenia, pojawia sie powiekszenie tego zaprosznia, a pod nimi(niektorymi) jest napis "view close-up", kliknij na to, znow sie pojawi zaproszenie w osobnym okienku, i w niektorych mozesz wlaczyc "zoom in" i masz cale teksty zaproszen do przeczytania klikajac na zaproszniu myszka. tak jak tu np: beourguest.cceasy.com/order/We_ViewEns.cfm?sItemCode=WedEns5615&sCatalogCode=WedEnsCC&iStartRow=1&strcontinue=yes&strsearch =yes&format=WedEnsCCa sa po angielsku, bo chyba najlepiej tak bedzie . ps. mam nadzieje ze linki sie dobrze wstawily Odpowiedz Link
onlyania Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 20:38 linki wstawily sie dobrze, wiec milej zabawy :) Odpowiedz Link
onlyania Re: teraz konstruktywnie 20.06.06, 21:08 i jeszcze tu masz przyklady zaproszen, dane do wstawienia www.invitation-plus.com/en/textsamples/parents.php www.invitation-plus.com/en/textsamples/himandher.php Odpowiedz Link
do.ki Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 11:20 Na przyklad tak (wersja jeszcze do oszlifowania): A.S xxxx en M. xxxx hebben, samen met hun ouders, de eer U (w zasadzie "U" nie pisze sie z wielkiej litery, ale tu wydaje sie jednak dopuszczalne) uit te nodigen voor de plechtige inzegening van hun huwelijk die zal plaatsvinden op <data> in de St-Jozefkerk (<tu adres. tego robotnika nie tlumaczylem, bo zgrzyta mi>) te Kielce. Na de plechtigheid hopen zij deze blijde gebeurtenis samen met U te mogen vieren in het restaurant "xxxx" te Kielce, <adres>. Gdzie jest Grzesio gdy jest potrzebny? Odpowiedz Link
onlyania Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 12:30 doki, moze lepiej bedzie jak zostanie przy angielskim, juz ty dobrze wiesz dlaczego :))) a moze znajoma mieszka w Brukseli, kolezanka wysle jej po niderlandzku, a za tydzien dostanie zaproszenie z powrotem, z dopiskiem: Do Brukseli prosimy przysylac pisma w dwoch jezykach: po francusku i niderlandzku :) Odpowiedz Link
do.ki Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 13:45 onlyania napisała: > doki, moze lepiej bedzie jak zostanie przy angielskim, > juz ty dobrze wiesz dlaczego :))) Wiem, ale nie bedzie frankofon plul mi w twarz. Stosuje aktywny opor. Np jak wystawiam cos na ebayu (po NL) i zglasza sie zainteresowany z pytaniem po francusku, twardo odpowiadam po niderlandzku i okazuje sie, ze zawsze ten ktos znajdzie sobie sposob na przeczytanie niderlandzkiego tekstu. Nie chcesz gadac po NL, to sobie ze mna nie pogadasz. Odpowiedz Link
onlyania Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 14:07 No tak: Zij zullen hem niet temmen, zolang IK hier verblijf Zolang de Leeuw kan klauwen, zolang hij tanden heeft :))) Odpowiedz Link
onlyania Re: teraz konstruktywnie 21.06.06, 14:15 Precies :))) Musialam troche zmodyfikowac hymn, ale mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi :) Odpowiedz Link
truska5 Re: Tekst zaproszenia ślubnego w języku angielski 21.06.06, 07:47 dzięki postarm się to szybciutko przejrzeć Odpowiedz Link