vico1 14.12.06, 19:50 www.hln.be/hlns/cache/det/art_325605.html?wt.bron=kanaalArt8 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachatka Re: Mmmmmm 11.01.07, 00:51 Etaaam, pomidorowka to z makaronem najlepsza. A faktem jest, ze zup jako dziecko nienawidzilam, a po paru latach w Belgii nawet polubilam, i sama sobie pyszne zupki robie (nie zawsze Royco z torebki, czesto nawet z prawdziwych warzyw). Odpowiedz Link
vico1 Re: Mmmmmm 12.01.07, 17:32 Ten watek otworzylem przed swietami. Myslalem, ze towarzystwo sie ruszy i zaproponuje cos na swiateczny stol. Ale cisza byla, nawet Pawia nie ruszylo, moze byl na diecie. Zupa pomidorowa to jest samograj, wszedzie popularna bo prawie niemozliwa do zchrzanienia. Idealne rozwiazanie dla leniwych pan domu. Nie da sie jej porownac z bardziej wyrafinowanymi zupkami - zurkiem, barszczem botwinkowym, czy tzw ukrainskim. Kiedy przestane jesc zupe pomidorowa to bede wiedzial, ze odbilem sie od dna ;) Odpowiedz Link
verbdroha Re: Mmmmmm 13.01.07, 02:50 A ja Wigilie zrobilam po polsku... i tradycyjne 12 dan - w malych ilosciach ;-) Oplatek byl i wolne miejsce przy stole tez... Dzisiaj byl zur a jutro barszcyk ukrainski - niestety z genetycznie modyfikowanych warzyw ;-) mniam mniam :-) Odpowiedz Link
paw_dady Re: Mmmmmm 13.01.07, 13:09 vico1 napisał: > Ten watek otworzylem przed swietami. Myslalem, ze towarzystwo sie ruszy i > zaproponuje cos na swiateczny stol. Ale cisza byla, nawet Pawia nie ruszylo, > moze byl na diecie. na diecie pitowo kawowej a co? > Zupa pomidorowa to jest samograj, wszedzie popularna bo prawie niemozliwa do > zchrzanienia. cos ty Belgowie zdolne chlopaki som ;) > Idealne rozwiazanie dla leniwych pan domu. Nie da sie jej porownac > z bardziej wyrafinowanymi zupkami - zurkiem, barszczem botwinkowym, czy tzw > ukrainskim. > Kiedy przestane jesc zupe pomidorowa to bede wiedzial, ze odbilem sie od dna ;) > Ni hu hu milosc do pomidorowej nie przechodzi. Serdecznosci PD Odpowiedz Link
vico1 Re: Mmmmmm 13.01.07, 16:31 Lepsze jest to... www.vtm.be/sospiet/index_programma_sos_piet_recept71.htm Czegos sie nawet nauczylem od Pieta, nie komplikuje potraw i przepisow - cos dla mnie. Docenia sie jego lekcje, jak sie ma do wyboru, zjesc cos szybkiego i domowego, albo poleciec po kebab. www.vtm.be/sospiet/index_programma_sos_piet.htm Odpowiedz Link
paw_dady Re: Mmmmmm 13.01.07, 16:39 vico1 napisał: > mnie. Docenia sie jego lekcje, jak sie ma do wyboru, zjesc cos szybkiego i > domowego, albo poleciec po kebab. spacjalnie dla was przetestowalem kebak przy Marszalkowskiej. Jest dobry ale nie powala na kolana bo nie daja tradycyjnych tureckich sosow majonezowych w stylu samurajaa ;o) Serdecznosci PD Odpowiedz Link
paczula8 Re: Mmmmmm 15.01.07, 00:43 > spacjalnie dla was przetestowalem kebak przy Marszalkowskiej. Jest dobry ale > nie powala na kolana bo nie daja tradycyjnych tureckich sosow majonezowych w > stylu samurajaa ;o) Testowales z obu okienek, czy tylko czy tylko z jednego? jesli z obu to ktory wolisz od Greka czy od Turka? pytanie jest powazne, na ten temat tocza sie ostre spory wsrod bywalcow ... ;) Odpowiedz Link
paw_dady Re: Mmmmmm 15.01.07, 21:38 paczula8 napisała: > Testowales z obu okienek, czy tylko czy tylko z jednego? jesli z obu to ktory wolisz od Greka czy od Turka? pytanie jest powazne, na ten temat tocza sie ostre spory wsrod bywalcow ... ;) > hmm testowalem to prawe stajac od Marszalkowskiej - a to Grek czy Turek? Serdecznosci PD Odpowiedz Link
paczula8 Re: Mmmmmm 16.01.07, 00:46 > hmm testowalem to prawe stajac od Marszalkowskiej - a to Grek czy Turek? Turek, ja wole od Greka;) Odpowiedz Link
paw_dady Re: Mmmmmm 16.01.07, 12:55 paczula8 napisała: > > hmm testowalem to prawe stajac od Marszalkowskiej - a to Grek czy Turek? > > > Turek, ja wole od Greka;) od Greka to chyba gyros nie kebab ale mgoe sie mylic. Hmm wolisz po grecku? hi hi Odpowiedz Link
paczula8 Re: Mmmmmm 17.01.07, 14:21 > od Greka to chyba gyros nie kebab ale mgoe sie mylic. Hmm wolisz po grecku? hi > hi wydaje mi sie, ze jest i gyros i kebab, czasami kupuje po prawj stronie, lubie odmiane ... ale Grek lepszy i na dodatek zapamietuje klienta ...;) Odpowiedz Link
paw_dady Re: Mmmmmm 17.01.07, 22:38 paczula8 napisała: > > od Greka to chyba gyros nie kebab ale mgoe sie mylic. Hmm wolisz po greck > u? hi hi > > wydaje mi sie, ze jest i gyros i kebab, czasami kupuje po prawj stronie, lubie > odmiane ... ale Grek lepszy i na dodatek zapamietuje klienta ...;) a gyrosik jak idziesz do bankowego czy raczej do bankowego? Serdecznosci PD Odpowiedz Link
kasiabru Re: Mmmmmm 18.01.07, 00:39 paw, jak sie pytalam o to jednego takiego Greka (znasz, pamietasz, byl na spotkaniu 100 lat temu) to powiedzial, ze to po grecku to jest wlasciwie po turecku... Odpowiedz Link
paw_dady Re: Mmmmmm 18.01.07, 18:58 kasiabru napisała: > paw, jak sie pytalam o to jednego takiego Greka (znasz, pamietasz, byl na > spotkaniu 100 lat temu) to powiedzial, ze to po grecku to jest wlasciwie po > turecku... jak im Turcy kilekset lat w ten sposob przodkow traktowali ma to pewne uzasadnienie jednak sadzac z tego ze Grakow jest 11 mln a Turkow 70+ to chyba kolega Grek nie ma racji ;) Odpowiedz Link
paczula8 Re: Mmmmmm 18.01.07, 08:37 paw_dady napisała: > a gyrosik jak idziesz do bankowego czy raczej do bankowego? nie rozumiem co Ty do mie mowisz, choc staram sie , naprawde sie staram ...;) Odpowiedz Link
vico1 Re: Mmmmmm 18.01.07, 16:58 Ja tez zaczynam sie smiac z dowcipow Pawia dopiero po 10ciu minutach ;) Odpowiedz Link
paw_dady Re: Mmmmmm 18.01.07, 19:02 paczula8 napisała: > paw_dady napisała: > > > a gyrosik jak idziesz do bankowego czy raczej do bankowego? > > nie rozumiem co Ty do mie mowisz, choc staram sie , naprawde sie staram ...;) otworz mape Wawy i zobacz gdzie jest plac bankowy to ulatwi zrozumienie ;o) Serdecznosci PD Odpowiedz Link
paczula8 Re: Mmmmmm 18.01.07, 23:35 paw_dady napisała: > paczula8 napisała: > > > paw_dady napisała: > > > > > a gyrosik jak idziesz do bankowego czy raczej do bankowego? > > > > nie rozumiem co Ty do mie mowisz, choc staram sie , naprawde sie staram . > ..;) > > > otworz mape Wawy i zobacz gdzie jest plac bankowy to ulatwi zrozumienie ;o) Nadal nic nie rozumiem, a wypilam dzisiaj tylko jeden kieliszek wina ...:) Odpowiedz Link
paw_dady Re: Mmmmmm 18.01.07, 23:37 paczula8 napisała: > > > paw_dady napisała: > > > > > > > a gyrosik jak idziesz do bankowego czy raczej do bankowego? > > > > > > nie rozumiem co Ty do mie mowisz, choc staram sie , naprawde sie st > aram . > > ..;) > > > > > > otworz mape Wawy i zobacz gdzie jest plac bankowy to ulatwi zrozumienie ; > o) > > > > Nadal nic nie rozumiem, a wypilam dzisiaj tylko jeden kieliszek wina ...:) > wypiej wiecje albo wez mape ot ulatwi zrozumienie ;) Odpowiedz Link
paczula8 Re: Mmmmmm 18.01.07, 23:42 > wypiej wiecje albo wez mape ot ulatwi zrozumienie ;) a nie moglbys tak lopatologiczne?;))) ja wiem gdzie jest plac bankowy, mapa mi niepotrzebna ...:) Odpowiedz Link
paw_dady Re: Mmmmmm 18.01.07, 23:51 paczula8 napisała: > > wypiej wiecje albo wez mape ot ulatwi zrozumienie ;) > > a nie moglbys tak lopatologiczne?;))) od dluzszego czasu to robie ale niestety eni mam zaciecie nauczycielskiego > ja wiem gdzie jest plac bankowy, mapa mi > niepotrzebna ...:) No wiec juz wiesz calosc. ciesze sie ;) Serdecznosci PD Odpowiedz Link