Dodaj do ulubionych

BXL - immo

09.07.03, 14:41
Drogie Forum,

Jak juz sugerowalem na forum czas jakis temu zaczynam szukac mieszkania w BXL
najlepiej gdzies w rejonie Schuman - Oudergem - Etterbeek (choc
niekoniecznie). Cena najlepiej do 400 euro (choc jeszcze lepiej jak bedzie
zupelnie za darmo ;) a max. 500. Ja sobie oczywiscie poszukam w sieci, ale
jakby ktos z was uslyswal o czyms ciekawym, to prosze o info.

g.
Obserwuj wątek
    • bruxellka -> BXL - immo 09.07.03, 15:07
      www.vlan.be/
      www.immoweb.be/
      www.immoweb.be/EN/Rent.Estate.cfm?IdBien=280632
      www.immoweb.be/EN/Rent.Estate.cfm?IdBien=283187
      www.immodream.com/
      • grzegorz_gajowniczek Re: -> BXL - immo 09.07.03, 15:39
        hartelijk bedankt

g
      • grzegorz_gajowniczek Re: -> BXL - immo 10.07.03, 10:36
        sprawdzilem troche w sieci, ale generalnie troche nedza z tymi ofertami - jak
        jest zdjecie, to mi sie akurat nie za bardzo podoba... cos ze mna nie tak.

g
        • bruxellka Re: -> BXL - immo 10.07.03, 10:46
          grzegorz_gajowniczek napisał:

> sprawdzilem troche w sieci, ale generalnie troche nedza z tymi ofertami - jak
          > jest zdjecie, to mi sie akurat nie za bardzo podoba... cos ze mna nie tak.
          >
          >
          > g
          witaj w belgi :)
          teraz je duzo ofert na rynku .............
          • grzegorz_gajowniczek Re: -> BXL - immo 10.07.03, 13:26
            a mi sie marzy takie mieszkanie z mega tarasem i widokiem na swieta bruksele i
            zeby bylo duzo swiatla a jak patrze na te fotki, to najczesciej w tych
            mieszkaniach albo nie ma okna, albo okno wychodzi na klatke schodowa, gdzie
            ktos wykrecil zarowke, albo jak juz ma okno, to w domu nie ma juz nic wiecej:
            okno i zaraz na przeciwko drzwi wejsciowe. czy wy tez mieszkacie w takich
            niezamieszkiwalnych mieszkaniach?

g.

ps. rozumiem, ze i tak nie ma co narzekac, bo ostatnio slyszalem ze odkryli
            mieszkanie, gdzie pod jednym dachem mieszkalo 47 osob... rzeczywiscie: witaj w
            Belgii.
            • paw_dady a czego szukasz? 10.07.03, 13:45

> a mi sie marzy takie mieszkanie z mega tarasem i widokiem na swieta bruksele
              i
              > zeby bylo duzo swiatla a jak patrze na te fotki, to najczesciej w tych

w okoliczch szumana za 400-500€?!!! hmm zs 2000€ a i owszem ale obawiam sie,
              ze masz odrobine sprzeczne wymagania. Nie slyszalem dotad o tanich i ladnych
              mieszkaniach z tarasem, BTW jesli uslyszysz to polecam: paw_dady@gazeta.pl ;-P

jesl interesuja cie mieszkania o hmmm odrobine nizszym standardzie skontaktuj
              sie ze mna mailem (ew Bxlka ma moja kom ;-), w 400-600€ 2 lata temu byly
              mieszkanka bez garazu ale procz telefonu wszystko inclusive. Nie wiem jak
              teraz. Aha bez tarasu ;-)

postroofka
              PD
              • grzegorz_gajowniczek Re: a czego szukasz? 10.07.03, 14:07

> w okoliczch szumana za 400-500€?!!! hmm zs 2000€ a i owszem ale ob
                > awiam sie,
                > ze masz odrobine sprzeczne wymagania. Nie slyszalem dotad o tanich i ladnych
                > mieszkaniach z tarasem, BTW jesli uslyszysz to polecam: paw_dady@gazeta.pl ;-P
                >

no przeciez wiem, ze mam sprzeczne wymagania. Na tym caly bol polega. Jakbym
                nie mial sprzecznych wymagan to i problemu by nie bylo. A tak naprawde, to nie
                sa wymagania, tylko takie ciche marzenia ;) a generalnie jak jest troche jasne
                mieszkanie, to juz jest okej.

g.

• grzegorz_gajowniczek Re: -> BXL - immo 10.07.03, 14:10
        a co myslicie o tym?

www.immoweb.be/NL/Rent.Photo.cfm?Name=274914_1.jpg&xgallery=
        • bruxellka Re: -> BXL - immo 10.07.03, 14:46

> a co myslicie o tym?
          >
          > www.immoweb.be/NL/Rent.Photo.cfm?Name=274914_1.jpg&xgallery=
          ->z doswiadczenia wiem ze ceny na immoweb sa zawyzone przewaznie mozna taniej
          znalesc cos alebo z targowac cene :)
          najlepiej to pojechac do dzielnicy jaka sie lubi alebo chce sie mieszkac i tak
          szukac po ogloszeniach na szybie ....:)
          pozdrowienia i powodzenia wiem ze nie jest latwo ;)
          • pszemcio Re: -> BXL - immo 10.07.03, 16:11
            Codziennie dociera do mnie kilka ofert, jak cos bedzie to przefowarduje.
            Czy chcesz mieszkac sam czy pasuje ci tez koabitacja? Mam roznych znajomych
            wynajmujacych razem duze mieszkania - czasem ktos szuka wspollokatora.
            • grzegorz_gajowniczek Re: -> BXL - immo 10.07.03, 16:59
              dzieki! raczej myslelismy, zeby mieszkac we dwoje, osobno. Jak cos bedziesz
              mial, to jestem zainteresowany

g.
              • paw_dady Re: -> BXL - immo 10.07.03, 17:46

> dzieki! raczej myslelismy, zeby mieszkac we dwoje, osobno. Jak cos bedziesz
                > mial, to jestem zainteresowany

taaaa sami bysta chcieli, tak bes somsiaduff, Wam sie kol Gajowniczek w dupie
                nie poprzewracalo? do tych ONZ raportow jak sie dobrze w Belgii miszka?

a za moich czasow ... ;-P

sprobuj tez bbf.be tam flomoki pracuja wiec latwiej ci sie dogadac. jak
                wszedzie mozna negocjowac.

PS nie wynajmuj domu gdzie mieszkaja arabowie bo roznice kulturowe nie pozwola
                ci zasnoc do 4 nad ranem.
                • grzegorz_gajowniczek Re: -> BXL - immo 10.07.03, 18:02

>
                  > taaaa sami bysta chcieli, tak bes somsiaduff, Wam sie kol Gajowniczek w dupie
                  > nie poprzewracalo? do tych ONZ raportow jak sie dobrze w Belgii miszka?

skladam niniejszym samokrytyke i przyznaje, ze mozemy mieszkac niekoniecznie
                  sami, byle roznice kulturowe pozwolily mi nie tylko zasnac ale tez cieszyc sie
                  zyciem i mieszkaniem w BXL

negocjowac.
                  >
                  > PS nie wynajmuj domu gdzie mieszkaja arabowie bo roznice kulturowe nie
                  pozwola
                  > ci zasnoc do 4 nad ranem.

czyli co? Schaarbeek odpada?

g
                • grzegorz_gajowniczek Re: -> BXL - immo 10.07.03, 18:14
                  > sprobuj tez bbf.be tam flomoki pracuja wiec latwiej ci sie dogadac. jak
                  > wszedzie mozna negocjowac.

flomoki nie flomoki, ale te ceny na www to jak dla mnie skandal. no kurde ale
                  sory 1000 euro za kawalerke to chyba lekka przesada. ja tam na grand place
                  mieszkac nie musze (w sumie nawet nie chce)

g
                  • paw_dady Re: -> BXL - immo 12.07.03, 00:30

> flomoki nie flomoki, ale te ceny na www to jak dla mnie skandal. no kurde
                    ale
                    > sory 1000 euro za kawalerke to chyba lekka przesada.

he he 1000 to dla jeleni, jak pisza 1000Eur znaczy spox kosztuje 800Eur ;)

> ja tam na grand place
                    > mieszkac nie musze (w sumie nawet nie chce)

hehe proponuje Tervueren tam taka mila uliczka ze skromnymi domkami i autkami.

>
                    > g
                    PD
    • paw_dady tak se dodalem 10.07.03, 17:48
      post coby 13 nie bylo ;-P

a Bxlce zycze milych wakacji (nawet z rodzina ;-)))
      • bruxellka Re: tak se dodalem 10.07.03, 21:16
        paw_dady napisała:

> post coby 13 nie bylo ;-P
        >
        >
        > a Bxlce zycze milych wakacji (nawet z rodzina ;-)))
        dzieki tobie tez :) !!!tylko niewiem czy zyczyc z rodzina czy bez :)
        • paw_dady Re: tak se dodalem 12.07.03, 00:31

> > a Bxlce zycze milych wakacji (nawet z rodzina ;-)))
          > dzieki tobie tez :) !!!tylko niewiem czy zyczyc z rodzina czy bez :)

eee rodzina kochana jest ale do Polski jak wiesz nie jedzie sie wypoczac a do
          rodziny ;)

za 3 tygodnie jade na CALY tydzien wypoczac. z zona.starczy ;-)
          • bruxellka Re: tak se dodalem 16.07.03, 02:02
            paw_dady napisała:

>
            > > > a Bxlce zycze milych wakacji (nawet z rodzina ;-)))
            > > dzieki tobie tez :) !!!tylko niewiem czy zyczyc z rodzina czy bez :)
            >
            > eee rodzina kochana jest ale do Polski jak wiesz nie jedzie sie wypoczac a do
            > rodziny ;)
            >
            > za 3 tygodnie jade na CALY tydzien wypoczac. z zona.starczy ;-)

powodzenia !!!!!!!!!!i wypoczywania milego :)
            • paw_dady Re: tak se dodalem 17.07.03, 01:20
              bruxellka napisała:

> > za 3 tygodnie jade na CALY tydzien wypoczac. z zona.starczy ;-)
              >
              > powodzenia !!!!!!!!!!i wypoczywania milego :)

-||- ;-P

pozdroofka dla pyskatej Bxlki
      • grzegorz_gajowniczek IMMO WRRRRRRRR 18.07.03, 09:31
        Kurde, te mieszkania znikaja w takim tempie... co gdzies zadzwonie, to albo juz
        wynajete albo jak przyjdziemy ogladac, to juz wynajete. Magia! NIby wydaje sie,
        ze jest duzo mieszkan na rynku, ale te naprawde warte swojej ceny znikaja
        natychmiast. Czy ci ludzie nie maja co robic, tylko szukac mieszkan? ;) merde

g.
        • bruxellka Re: IMMO WRRRRRRRR 22.07.03, 10:44

> Kurde, te mieszkania znikaja w takim tempie... co gdzies zadzwonie, to albo
          juz
          >
          > wynajete albo jak przyjdziemy ogladac, to juz wynajete. Magia! NIby wydaje
          sie,
          >
          > ze jest duzo mieszkan na rynku, ale te naprawde warte swojej ceny znikaja
          > natychmiast. Czy ci ludzie nie maja co robic, tylko szukac mieszkan? ;) merde
          >
          > g.
          tak to norma :) podobno kupuja vlana o 6 rano i obzwaniaja ;) :):) tez to
          przerabilam duzo ogloszen jest w paru miejscach sa wenetrzne listy w komisji i
          takie rozne :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka