Dodaj do ulubionych

Język programowania C# czy VB .NET

20.03.11, 17:27
Witam
Skończyłem studia kierunek informatyka w rolnictwie i napisała pracę na piątkę.
Temat: Tworzenie aplikacji webowych z wykorzystaniem ASP .NET i bazą danych SQL serwer 2005.
Aplikacja była napisana przy użyciu VB .NET.
Mam pytania czy ma szanse znaleźć prace w jakieś poważnej firmie informatycznej bo wszędzie widzę ogłoszenia z C#.?
Zapraszam do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesław Re: Język programowania C# czy VB .NET IP: *.gemini.net.pl 21.03.11, 00:28
      jak napisała to sie niech schowa
      teraz króluje java
    • allerune Re: Język programowania C# czy VB .NET 21.03.11, 15:43
      sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, poważne firmy raczej w VB nie programują...

C# jest łatwy, więc nie łam się :)
    • watchawk Re: Język programowania C# czy VB .NET 23.03.11, 17:25
      VB.NET i C# roznia sie tylko leksykalnie, choc C# jest na pewno bardziej popularny. W ramach cwiczenia mozesz przetlumaczyc kod aplikacji z VB.NET na C#. Nie powinno to przysporzyc wiekszych trudnosci i bedziesz mogl czyms sie podeprzec odpowiadajac na oferty wymagajace C#.
      • xboxik Re: Język programowania C# czy VB .NET 24.03.11, 22:47
        ja też skończyłem kierunek rolniczy z informatyką, potrafię programować w C# i C++ oraz VB - zostałem programistą, chociaż poziom programowania nie był jakiś wielki, ale chęć do nauki i rozwoju własnego posiadałem i posiadam
    • Gość: Liam Re: Język programowania C# czy VB .NET IP: 116.68.114.* 25.11.11, 18:36
      vb.net is simpler than c# , but C# is alomost like java , take q look at both languages same time

vb.net-informations.com
      csharp.net-informations.com
      web.
    • barabasz_1q Re: Język programowania C# czy VB .NET 12.02.12, 14:12
      Masz szansę. I to duże, potrzeba takich ludzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka