stejs 13.01.09, 23:05 Czy warto uczyć się projektowania stron internetowych? Jeśli tak, to, czy postawienie na PHP i MySQL to dobry pomysł? Myślę tu o dodatkowej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wr6 Re: Projektowanie stron internetowych IP: *.acn.waw.pl 13.01.09, 23:35 jasne, że tak ... teraz większość aplikacji to już aplikacje webowe ... Postaw na cokolwiek ... wiadomo HTML i CSS to elementarz ... a jeśli jesteś w czymś dobry to technologia nie robi tu większej różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
stejs Re: Projektowanie stron internetowych 14.01.09, 12:13 Chciałbym tworzyć strony w PHP i MySQL. Jak najskuteczniej się tego nauczyć? Na razie tworzę strony w HTMLu i CSS. HTML zacząłem na studiach podyplomowych, a CSS zacząłem się uczyć już samodzielnie z netu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Projektowanie stron internetowych IP: *.chello.pl 14.01.09, 15:31 najszybciej nauczysz sie przy praktycznych realizacjach, jezeli nei masz mozliwosci pracy jako junior w jakiejs wiekszej firmie i uczenia sie od innych to postaw sobie jakis cel samemu, zrobic bloga, zrobic ankiete, proste forum itp. I pozniej korzystajac z dokumentacji php.net czy tutoriali realizuje te rozwiazania. Nauczysz sie wdrazac rozwiazania, dowiesz sie ile czasu na rozne rzeczy potrzebujesz i dodatkowo zbudujesz sobie baze komponentow ktore bedziesz mogl uzywac wielokrotnie przy roznych projektach. powodzenia i najwazniejsze to nei poddawac sie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
stejs Re: Projektowanie stron internetowych 15.01.09, 08:01 Dziękuję za wskazówki. Odpowiedz Link Zgłoś
coegeneratione Re: Projektowanie stron internetowych 19.01.09, 19:48 Może pochwalisz się nam tym co zrobiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
stejs Re: Projektowanie stron internetowych 19.01.09, 20:07 Tak jak wspomniałem korzystam teraz z HTMLa i CSS. Jestem na etapie tworzenia strony o matematyce. Jak mam czas, to robię kolejne podstrony. Wiem, że musiałbym posiedzieć nad tym więcej czasu, by efekt był lepszy. Chciałbym zacząć dodawać coś z PHP. Mam nadzieję, że to już za niedługi czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominowe Re: Projektowanie stron internetowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 23:03 a ja mysle ze dzisiaj php juz niespecjalnie, tzn oczywiscie konieczna jest wiedza jak dziala php no i oczywiscie wiedza typu jak go polaczyc z bazami typu myhsql postgres ale najwazniejsze dzisiaj to flash no i actionscript 1 albo 2 dzisiaj glownie pisze sie juz we flashu a do phpa sa i tak juz gotowce Odpowiedz Link Zgłoś
stejs Re: Projektowanie stron internetowych 20.01.09, 08:16 Nie warto więc zaczynać z PHP? Mam zacząć od Flasha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dees Re: Projektowanie stron internetowych IP: *.mp.pl 26.01.09, 11:20 Nie zgadzam się, że "teraz pisze się już tylko we flashu". Flash, owszem, jest fajnym narzędziem, jeśli chodzi o strony firm (np. z branży odzieżowej, dóbr luksusowych czy reklamowej), ale mnie mierzi w nim przede wszystkim to, że nie ma szans strony flashowej przystosować np. dla osób niewidomych, a wczytywanie takowej trwa za długo jak na moją cierpliwość. Poza tym nie znam porządnych aplikacji napisanych we flashu (nie mówię o stronkach internetowych, a o aplikacjach webowych). Na początek zawsze warto podszkolić sie z PHP. PHP jakie jest każdy widzi, większość go nie znosi, ale i większość weń pisze. Obecnie warto też zainteresować się Rubym albo Pythonem (np. Django). No i zawsze warto pójść w stronę "poważniejszych" frameworków, jak ASP czy JSP/JSF. Odpowiedz Link Zgłoś
joymachine Re: Projektowanie stron internetowych 27.01.09, 11:57 > a ja mysle ze dzisiaj php juz niespecjalnie, tzn oczywiscie konieczna jest > wiedza jak dziala php no i oczywiscie wiedza typu jak go polaczyc z bazami typu > myhsql postgres ale najwazniejsze dzisiaj to flash no i actionscript 1 albo 2 > dzisiaj glownie pisze sie juz we flashu a do phpa sa i tak juz gotowce bełkot 10-letniego dziecka neostrady, który o programowaniu nie ma zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
stejs Re: Projektowanie stron internetowych 27.01.09, 23:28 Jakie jest Twoje zdanie na ten temat? Mam na myśli, w jakiej technologii warto się dokształcać? Odpowiedz Link Zgłoś
bbeataa1 Re: Projektowanie stron internetowych 02.12.14, 22:46 sama kiedyś zaczęłam projektowanie, ale musiaąłm zrobić szybko swoja własna stronę i zdecydowałam się na firmę rocketsite.pl/ i od tej pory z nimi współpracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert.powermedia Re: Projektowanie stron internetowych 28.01.09, 10:32 Witam, Oczywiście zachęcam jak najbardziej do poszerzania swojej wiedzy technicznej z zakresu języków webowych czy baz danych. PHP jest językiem, który cechuje się pewną łatwością programowania. Stosunkowo szybko można przyswoić sobie wiedzę i umiejętności praktyczne, wiążące się z tym językiem. Oprócz PHP, który generuje HTML, polecam również pogłębienie swoich umiejętności z programowania w takich językach jak Ruby, Java czy Python. (Aby na bieżąco śledzić najnowsze standardy webowe proszę odwiedzić stronę www.w3.org). Odnośnie ofert pracy związanych z PHP i MySQL proszę zapoznać się z ofertami przede wszystkich małych i średnich firm (np. sklepy internetowe, tworzenie reklam, portale społecznościowe, etc.) Zapraszam także na stronę Power Media SA, gdzie można aktualnie znaleźć oferty pracy dla Programisty PHP i Programisty Flash. pozdrawiam, Marta Dorniak Specjalista ds. rekrutacji Power Media SA Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Tego też poszukują 11.02.09, 01:59 oto reklama, która ostatnio mi przyszła na skrzynkę: A LEADING Solutions company is currently looking to recruit a PHP Developer for their office in Kerry Ireland. Job Title: PHP Developer Location: Kerry Ireland Remuneration: 40k-45k & Benefits Package Duration: Permanent Start Date: ASAP; but will wait for the right candidate Skills: · Good working knowledge of PHP, MySQL/PostgreSQL · Must be able to work proficiently in a Linux/UNIX environment · Thorough knowledge of XHTML, XML, CSS, and Javascript The successful candidate will: · Have 2+ years commercial development experience, primarily utilising open source technologies. · Have the ability to juggle multiple tasks, re-prioritise and deliver deadlines in a fast paced challenging environment. Desirable · A computer-science based qualification · Experience with Adobe Flex Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Re: Tego też poszukują 11.02.09, 02:01 jak widzisz, pensja może nie jest rewelacyjna jak na IT, ale z drugiej strony wyższe wykształcenie informatyczne nie jest wymagane, co najwyżej pożądane ja myślę, że możesz sobie poprzeglądać ogłoszenia na monster.co.uk albo monster.ie, zajrzyj też na profile ludzi z linkedin i zobacz co web developerzy mają na liście swoich umiejętnośći. Potem, po prostu się zacznij tego uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś