Dodaj do ulubionych

Motodziennik: otwarta Italia

IP: *.tvk.torun.pl 26.08.11, 11:26
pierwszy ha!
Obserwuj wątek
    • Gość: V Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.tvk.torun.pl 26.08.11, 11:32
      A jak jest z serwisem RX-8 - ta legenda o naprawie przewyzszającej wartość auto to prawda?
    • Gość: Lolo Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.gvt.pl 26.08.11, 11:48
      Dzięki p. Jacku za AT
    • Gość: Max Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.sn.pl 26.08.11, 12:24
      jeździłem Rx-8 przez 3 lata, samochód bardzo fajny i zasłużenie został wozem tygodnia. Odnośnie do pytania powyżej, to mogę tylko powiedzieć że jak sprzedawałem samochód przy przebiegu 70 tys to nie miłem żadnej awarii (dosłownie). Ze słyszenia wiem, że naprawa regenaracyjna silnika kosztuje ok 3-4 tys, więc tragedii też nie ma. Przychylam sie do zdania Pana Jacka, że samochód jest słabszy od swoich japońskich odpowiedników ala za to daje dużo przyjemności z jazdy (no i silnik przy 9 tys ładnie brzmi:)
    • Gość: Jełop Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.11, 12:51
      Miałem okazję jeździć RX-8. Bajka. Fura daje dużo frajdy z jazdy no i ten dźwięk stuningowanej sokowirówki. Na szczęście nie musiałem lać do baku.
    • Gość: typek Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.radom.vectranet.pl 26.08.11, 12:59
      max - przy 9 ładnie brzmi ? Brzmi poprostu obłędnie.
      Jendo z najbardziej klimatycznych aut ostatnich lat, przecież nikt nie powiedział, że tylko najszybsze auta mogą mieć swój styl i niepowtarzalny klimat.
    • Gość: ; Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.multimo.pl 26.08.11, 13:33
      ferrari są beznadziejne przykro mi ale bentley to bentley miał niby ma styl poza nowym modelem, a ferraki są takie kiczowate
    • Gość: ; Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.multimo.pl 26.08.11, 13:44
      ups nie tu to miałem napisać :)

co do mazdy to szkoda RX8 pachniał strasznie fantazją projektantów z 2000 roku ma coś w sobie oryginalnego i jednocześnie eleganckiego

nowe auto powinno być oparte na maździe 3 super wykończone napęd 4x4 i powinno mieć nadwozie typu shooting break coś ala nowe ferrari...

ale czy silnik wankla nie zdechnie śmiercią naturalną www.autokrata.pl/artykul/audi-z-silnikiem-wankla-8122
    • Gość: Puciek12 Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.11, 13:52
      Panie Jacku.
      Wiem że wszystko musi na siebie zarobić. 5 reklam na stronie jakoś da się zrozumieć bo nie zwraca się na nie uwagi. Ale film reklamowy przed MD jest denerwująca. a do gorączki doprowadza mnie jeszcze baner wyskakujący tuż po rozpoczęciu MD. Myślę, spore grono widzów MD podzieli moje zdanie.

Pozdrawiam
      Puciek12
    • Gość: aqwfa Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.multimo.pl 26.08.11, 13:54
      a mi adblock nie blokuje tych reklam przed filmem :(

i jeszcze jedno może mi ktoś wytłumaczyć co to jest nadbieg i dlaczego z niego zrezygnowano?
    • Gość: knd Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 14:16
      dziś było ciekawie,
    • Gość: Rysio Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.internetia.net.pl 26.08.11, 15:53
      Nadbieg to rodzaj przekladni w tylnym moscie zeby mniej auto palilo. Dzis sie go nie robi bo masz skrzynie 6-7 biegowe no i naped na przednie kola
    • Gość: tq Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.11, 17:38
      W KOŃCU inne niż salon BMW tło!!!!!! Nareszcie :)))
      Pomijając koszty paliwa, bo auto ma ogromny apetyt, to opinia o bezawaryjności Mazdy jest jak najbardziej zasłużona!
      Auto wygląda obłędnie, jeszcze lepiej jeździ, może z Civicem T-R przegrywa na prostej, ale w zakrętach zjada je bez zadyszki :)) Do tego napęd na tył.

No i podróż w 4 osoby z bagażem nie nastręcza problemów :)
    • Gość: Mickiewicz Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.08.11, 21:21
      Rysiu, teraz tos pie..... jak golab o parapet. A swoja droga trzeba byc spora fujara, by zadac takie pytanie. I po co te komputery trafily pod strzechy? Ksiazki by wystarczyly - i tak niewielu rozumie co czyta, bo pod strzecha "jeno sieczka a otreby".

pl.wikipedia.org/wiki/Nadbieg
    • Gość: Rysio Re: Motodziennik: otwarta Italia IP: *.internetia.net.pl 27.08.11, 13:36
      Mickiewicz. Skoro jestes taki biegly w komputerach to szukaj dalej i znajdziesz ze w latach 70 i 80 w amerykancach bylo cos takiego jag nadbieg w postaci dodatkowej przekładni planetarej wbudowanej za skrzynią biegów z przełożeniem bezpośrednim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka