blume 07.12.09, 18:27 Co myślicie o nowej propozycji Bouygues Immobilier Polska? Chodzi o Villa Arte na Woli przy zbiegu ulic Jana Kazimierza i Sowińskiego. Podobno zaczęli już przedsprzedaż mieszkań. nie wiem, czy ta okolica jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ro1nik Re: VILLA ARTE 07.12.09, 18:31 raz już zbierali zapisy na to cudo przy kolei i projektowanym węźle trasy. Niestety wtedy nie dostali pozwolenia na budowę... ciekawe jak teraz specjalistom się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
blume Re: VILLA ARTE 08.12.09, 11:02 O jakim projektowanym węźle trasy masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: VILLA ARTE 09.12.09, 17:42 > O jakim projektowanym węźle trasy masz na myśli? Tyle ostatnio "VILLI" ten cały Bouygues Immobilier buduje (swoją drogą jaka pokręcona nazwa firmy takie pokręcone nazwy bloków), że mi się pomyliły ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bet Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.09, 01:29 ale masz rację z liniami elektrycznymi.Z tyłu osiedla wkopali chyba 2 linie ale 3 im została...najbardziej szkodliwa. Jakspojrzec na innych z okolicy to raczej siesłabo sprzedaje i Pekao, i Home więc raczej okolica srednia. Francuzi kupili działke w hossie , przepłacili podobno ze 3 razy, koszty ich zrąwiecmusza to sprzedawać. skleili teorie żemałe mieszkania buduja jakwe Francji w kryzysie ( tam dla Arabów i Murzynów faktycznie takie budowali w latach 70-80, ale wątpliwy standard dla polskiego klienta w swietle dobrj oferty konkurencji na rynku.Z pozwoleniem mieli problem bo było oprotestowane ale juz chyba dostali. Ale ogólnie to okolica magazynów,bazy poczty polskiej, i starych hal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: VILLA ARTE IP: *.home.aster.pl 01.06.10, 08:45 raczej nie dostaną pozwolenia na budowe, bo nie maja uregulowanej sprawy z bylymi właścicielami uważajcie aby nie utopić swojej kasy w niepewnym interesie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosh Re: VILLA ARTE IP: *.era.pl 30.12.09, 14:42 Kupiłam mieszkanie w tej inwestycji w przedsprzedazy, świetna cena, super obsługa i banki chetnie kredytują mieszkania w tej inwestycji. Co do okolicy to ma sie tam sporo zmienić co już jest zauwazalne... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: VILLA ARTE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.09, 18:19 A cy piszac ze jest swietna cena, uwzgledniles kwote odsetek od kredytu jaka bedziesz musial zaplacic bankowi od daty kupna do daty wprowadzenia? Tylko pomysl przez 2 lata regularnie do banku oddajesz co miesiac 300-1400 PLN a w zamian nic nie dostajesz w tym czasie. jak doliczysz te odsetki + 2 lata placenia za wynajem to czy to aby na pewno bedzie taka swietna cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosh Re: VILLA ARTE IP: *.era.pl 31.12.09, 09:22 Zauwaz, że mają umowe z PKOBP i masz karencję w spłacie raty odsetkowej przez 2 lata i doliczaja Ci to potem do kredytu. Jesli weźmiesz w euro to odsetki łącznie wyniosa jakieś 10 tys. to nawet doliczając to do ceny mieszkania wychodzi bardzo atrakcyjnie. Ja nikogo nie namawiam i nie przekonuję, kazdy jest Panem swojego losu, moim zdaniem inwestycyjnie jest to bardzo dobra decyzja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: VILLA ARTE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.12.09, 12:13 ile dokladnie wyjdzie to sie dowiemy jak podpiszesz Akt notarialny. a kto to wie czy to bedzie za 2,5 roku czy moze za 3 lata? Czy wyliczajac te 10 tys PLN policzyles ze do czasu podpisania AN (czyli przez ponad 2 lata) % kredytu bedzie podwyższone o min. 1%? ( wprzypadku kredytu w EUR oznacza to wzrost raty odestkowej o 20%). Cos mi sie wydaje ze te 10 tys to bedzie przy malym mieszkaniu. Przy duzym mieszkaniu to bedzie 20-25 tys PLN do tego oferta PKOBP nie nalezy do najlepszych na rynku. do tego 2 lata placenia za wynajem i 2 lata jezdzenia na budowe i zycia w strachu czy aby na pewno oddzadza w terminie czy sie przeciagnie i jeszcze bardziej pod upie dostane od banku kolejna porcja odestek do przyjecia na klate. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoSh Re: VILLA ARTE IP: 195.184.83.* 03.01.10, 19:16 A kto mówi o płaceniu za wynajem :-) mieszkanie w Arte kupione jest czysto inwestycyjnie jako drugie, nie boje się tych odsetek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: VILLA ARTE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.10, 19:54 to policz sobie ile bys przez 2 lata dostal odsetek od banku gdybys zalozyl lokate zamiast bulic do BI przez 2 lata. Villa Arte to nie jest zadna okazja - dzis w tym rejonie mozna kupic GOTOWE nowe mieszkanie bez problemu za 8-8,5 tys PLN (wykonczone). Jesli BI sprzedaje projekt (to nawet nie jest dziura w ziemi) to musi to byc taniej. Cala oszczedność zjada czekanie = odsetki. to jest wolny rynek a nie zadna okazja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 00:31 Z tym ze Villa bedzie wystawiona po 6.6 tys za m2 za mieszkania o srednim metrazu. Wiec jest o czym mowic. To bedzie przeboj tamtej okolicy za taka rozsadna cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 02:47 ciekawa dyskusja... tylko szkoda czytać pewnych wypowiedzi, bo to nie "zadowolony klient" tylko wygląda jak pracownik BI, którego posadzono przy kompie i kazano "śledzić" co się dzieje na forum i oczywiście odpowiadać jak każe interes firmy.. a co każe interes firmy? ano wciskać takie gów...ne argumenty, że to taki świetny interes, że to taka okazja inwestycyjna!!! śmiechu warte! jak ktoś potrafi liczyć to w te ich propagande nie uwierzy. Z resztą zweryfikuje ich rynek i ceny tam proponowane... i będzie jak w Wilanowie - zaczynali z grubej rury 10 tyś a pod koniec sprzedaży piszczeli jak myszki i było już ponizej 7tys. Róbcie jak chcecie, czasami i warto za coś zapłacić więcej... tylko nie zdziwcie się juz po podpisaniu umowy że będzie mieć Was ta "miła obsługa" centralnie w du... Acha ! i radze sprawdzić dokładnie zapisy w umowach - bo potem jak miejsce parkingowe nie bedzie spełniało norm, albo obiecany balkon będzie o połowę mniejszy, to nie będą juz tak fajni jak na początku i nie będą się przejmować ze wasze wymarzone mieszkanko jest nie takie jakie obiecywali. Po BI nie ma się co spodziewać niczego dobrego. ODRADZAM JAKIEKOLWIEK INTERESY Z TĄ FIRMĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosh Re: VILLA ARTE IP: *.era.pl 04.01.10, 10:26 Rozumiem, ze mnie posądzasz jako bym była pracownikiem BI :-) bardzo proszę:-) Nie jestem pracownikiem BI, kupiłam u nich mieszkanie i wypowiadam swoje zdanie. Niemniej jednak pozdrawiam wszystkich krytykantów i pesymistów, tacy zawsze pozostaną w wynajmowanych mieszkaniach i do końca zycia nie kupią własnego M, powodzenia:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 02:54 Ależ oczywiście że nie jesteś... przecież nikt o zdrowych zmysłach nie przyznałby się wprost na forum ze jest pracownikiem firmy, o której akurat przypadkiem nie za dobrze się pisze.... wszyscy to rozumiemy... ale nie martw się, nie jedyny Bouygues ma takie metody, wielu develeoperów w taki właśnie sposób próbuje naprawić swój wizerunek! a "krytykańci i pesymiści" to nie ludzie "z kosmosu", którzy nie mają gdzie mieszkać, tylko najczęściej Ci, którzy kupili już coś w danej firmie i niestety muszą tego żałować z powodu "praktyk" jakie mają takie firmy jak BI; kupiłem u nich mieszkanie i ... i po prostu ostrzegam innych przed takim błędem. W końcu kazdy ma swój rozum i zrobi jak chce.. a Ty zachwycaj się nimi dalej, powodzenia... tylko ze wszystko do czasu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosh Re: VILLA ARTE IP: *.era.pl 05.01.10, 10:32 Posłuchaj "mądralo i wszechwiedzący" jeśli nie wiesz kim jestem to sie nie wypowiadaj ok? Będę wdzięczna. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: VILLA ARTE IP: 188.33.17.* 06.01.10, 18:10 Wie ktoś ile za metr trzeba zapłacić za 2-3 pokoje? zastanawiam się nad zakupem mieszkania, jest rabat od cen na stronie dewelopera? będę wdzięczny za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosh Re: VILLA ARTE IP: *.era.pl 08.01.10, 10:03 Ja wiem mniej więcej, a jak ktoś tez wie to nich pomoże koledze, tylko uwaga, możecie byc posadzeni o to, że jesteście pracownikami:-) Jak ja kupowałam to ceny były uzaleznione od piętra, mieli fajne 2 pokojowe mieszkanie do 40 metrów za niecałe 300k z garażem. Najlepiej podjechac do biura i obejrzeć wszystkie plany... Odpowiedz Link Zgłoś
aja4 Re: VILLA ARTE 12.01.10, 12:29 to i ja sie dołączam jako przyszły własciciel mieszkania w tej inwestycji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosh Re: VILLA ARTE IP: *.era.pl 15.01.10, 12:06 Hej aja, pozdrawiam serdecznie :-) A Państwo narzekalscy niech kupują te mieszkania po 6900 na przeciwko jeśli chcą:-) ja nie widziałam nigdzie kawalerek po 7300 za metr. Co do odsetek to jest każdego indywidualna sprawa, może je płacić a może nie płacić i wziąć kredyt w PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffv Re: VILLA ARTE IP: 195.205.254.* 15.01.10, 16:38 a to PKO BP za Ciebie te odsetki zapłaci za okres 3 lat? Przeczytaj dobrze ofertę: ani jeden pln odsetek nie ucieknie. Wszysciutko zaplacisz co do gorsika za cale trzy lata odsetek, tylko bedzie to troche odsuniete w czasie. Oplata za odsuniecie w czasie jest w pleciona w inne parabnkowe oplaty lub w % kredytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosh Re: VILLA ARTE IP: *.era.pl 18.01.10, 12:58 Słuchaj nie jestem debilką, zeby myslec , ze PKO BP zapąłci te odsetki, jestem świadoma, że odsetki będa doliczone do kwoty kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wola Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 17:36 A to czemu nie wzięłaś kredytu rodzina na swoim? Bank spłacał by za ciebie 100% odsetek, a rządowe 50% szło by na spłate kapitału. Czysty zysk. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosh Re: VILLA ARTE IP: *.era.pl 18.01.10, 12:59 Rodzina na swoim jest dla osób które nie mają mieszkania na siebie, prawda? Mnie to nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 01:30 "uderz w stół a nożyce się odezwą"... coś jest w tym powiedzeniu - strasznie cię "dotknęło" to posądzenie o nieczyste wspieranie BI ! a poza tym wolę być mądralą i wszechwiedzącym niż naiwniakiem nabitym w butelkę przez taką nierzetelną firmę jaką jest właśnie BI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosh Re: VILLA ARTE IP: *.era.pl 18.01.10, 13:01 gratuluje podejścia i wypraszam sobie nazywanie mnie naiwniakiem, ok? Będe wdzięczna, dziekuję:-) tak, bardzo mnie dotknęło to że mnie posądziłes o to, że jestem pracownikiem BI, do tej pory nie moge wrócic do normalności, naprawdę:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukam mieszkania Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 07:41 A co za interes kupować za 6600 dziurę w ziemi, a właściwie jej brak, skoro naprzecwko są gotowe podobno po 6990? Odpowiedz Link Zgłoś
aja4 Re: VILLA ARTE 14.01.10, 23:43 no cóz wszystkie gotowe , nowe mieszkania które ja znalazłam , w lokalizacji ktora mnie intersowała kosztowały po srednio 50-80 tys drozej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szukam mieszkania Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 17:47 A sprawdzałas ile to da więcej w racie kredytu? pewnie ok 150 zł, a już masz mieszkanie, a nie dziurę w ziemi, która nie wiadomo czy będzie skończona w terminie, nie wiadomo jak będzie z jakością itp. Gotowe mieszkanie można przynajmniej obejrzeć. Ja w każdym razie jeszcze szukam tego swojego wymarzonego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziura Re: VILLA ARTE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.10, 13:33 jaka by byla dziura w ziemi, to by bylo dobrze ;-) tam dziura w ziemi bedzie najwczesniej za pol roku;-) bi jest znane z wysokich cen, mieszkania w babicach bez dojazdu do centrum wawy (Villa L'Azur) sprzedawali po 8 tys. i w folderze pisali ze za 3 lata od ukonczenia bloku bedzie tam metro. to co za 2 latka w babicach bedziemy mieli metro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nAc Re: VILLA ARTE IP: *.chello.pl 12.01.10, 15:50 tania budowa - minimalizuja straty, linia elektryczna której nie wkopali bo liczą że zrobi to ktoś kto kupi teren od pkp, opinia o developerze, któremu jak nie wyjdzie budowa biurowca dla TPSA to się pewnie zwinie z rynku, a próbuja zbudować jakikolwiek biurowiec juz od 10 lat jak są na rynku polskim - dodam....plus ich problemy z wykonawcami na innych projektach domów, Cena z metra wcale nie jest atrakcyjna cene za całość robi mały metraż...Jak kto lubi ale jak się czyta niejaką Gosh to widać że są tacy co lubią choc dziwnie brzmią na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczony Re: VILLA ARTE IP: *.chello.pl 12.01.10, 23:02 Ludzie, planowany termin oddania Villa Arte to wiosna 2012 czyli realny jesien 2012. powodzonka w placeniu odsetek (podwyzszonych o min. 1%) do banku przez 3 lata (bioarac pod uwage date wpisu nowego wlasciciela do KW:- - do tego czasu % banku jest znacznie podwyzszone) banki zrobia na was super interes. Odpowiedz Link Zgłoś
aja4 Re: VILLA ARTE 18.01.10, 12:40 nie kazdy bierze kredyt na mieszkanie wiec mi generalnie raty wiszą a co do osiedla lazur to nie jest w babicach, chyba ze o inna inwestycje chodzi ale nie znam tam w okolicach innej inwestycji tej firmy. no i faktycznie termin ukonczenia 2-giej lini metra planuja na 2013 rok wiec poniekad sie zgadza z ich folderem tyle ,ze to bedzie cud hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: VILLA ARTE IP: 212.180.164.* 24.01.10, 21:07 Wyczytałem że BI nie jest właścicielem działi pod Villa Arte tylko ma ją w wieczystym użytkowaniu - i udział w takiej formie "własności" gruntu bedzie dołączony do każdej sprzedanej nieruchomości. To z kolei oznacza, że do czynszu bedzie doliczany podatek za wieczyste uzytkowanie gruntu pod nieruchomością. Czy ktoś się orientuje jaka to jest kwota /m2? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: VILLA ARTE IP: 212.180.164.* 24.01.10, 22:11 już wiem - 1% rocznie od wartości działki oddanej w wieczyste uzytkowanie. Wycenę działki robi urzędnik biznes.onet.pl/drogo-drozej-za-grunt-ale-dlaczego,18496,3107851,1,prasa-detal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: VILLA ARTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 09:27 1. wyceny nie dokonuje urzędnik a rzeczoznawca majątkowy 2. w tej chwili cena za metr tej działki to około 250 zł 3. jaka wyjdzie opłata na poszczególnego mieszkańca nie wiadomo bo to zależy od gęstości zabudowy 3. opłaty za użytkowanie wieczyste nie płaci się w czynszu tylko samemu do 31 marca kaźdego roku za dany rok z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: VILLA ARTE IP: *.acn.waw.pl 14.03.10, 21:27 Nie ma co gadać. Polakom się w głowach poprzewracało. Każdy chciałby mieć marmury i tysiące metrów kwadartowych. I najlepiej las i spiew ptaków w sercu Warszawy. No i wszystko za 3000 z metra:)Tylko większość bidy mieszka w wielkiej płycie i nie śmierdzi groszem. W USA, Kanadzie czy dużych państwach europy zachodniej standard nowych mieszkań to dno począwszy od technologi budowy a na użytych materiałach skończywszy. Ale te mieszkania sa tańsze czyli bardziej dostępne . Tylko ja się pytam czy młodego człowieka w stolicy stać na kawalerkę za 300 tys albo młodą parę żeby pół milona wydać za dwa pokoje. Jezeli nie pomogą rodzice to kredyt o ile się go dostanie to istna mordęga. Tacy ludzie chcą mieć własne lokum, może i skromne ale nowe czyste schludne i własne. Więc nie widzę nic złego w budowaniu małych ale tanich mieszkań. Sam kupiłem dla syna 24 metry na Villa Arte - Może i małe, ale dzieco dostanie lepszy start a i ja będę mogł sobie z żoną w twarz spojrzeć. Za 200 tysięcy pośrednicy mi oferowali mieszkania w płycie i stare gomułkowskie za przeproszenmiem obsikane kamienice. Po obejrzeniu drugie oferty zawróciliśmy z żona na pięcie podpisaliśmy umowę z BI na mieszkanie z wykończeniem i mamy święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danielucieka Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 01:52 poczytajcie opinie o Bouygues. AROGANCJA po zakupie. chcecie - kupujcie. to w końcu sprawa każdego z osobna, trudno dyskutować. ja bym nie kupił tam od nich bo ma złe doswiadczenia po kupieniu juz mieszkania w Wilanowie. A poza tym ta lokalizacja to absolutna porażka...dla mnie Warszawiaka. jak ktos tu przyjedzie z Radomia albo Grójca to go kupią tekstem, że blisko centrum..ale czego? Chyba dystrybucji cytrusów lub leków bo hurtowni na Jana Kazimierza i Ordona jest pełno. Przepłacona działka przynajmniej 3 krotnie, opłaty za użytkowanie,linie elektr, słaby projekt na tle innych developerów w okolicy - to naprawdę lipa. Wolałbym jak ktos chce Wolę, poczekać na 19 dzielnicę Pro Urby albo Ganta. Ceny podobne, lokalizacja duuuzo lepsza, kultura obsługi klienta - bez apelacyjnie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan kazimierz Re: VILLA ARTE IP: *.aster.pl 01.02.11, 21:40 trzeba dodac .... oczyszczalnia sciekow 500m, elektrocieplownia w okolicy ,,,,,, fajna okolica .. tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wola Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 10:39 okolica jest w porzo, cała reszta zalezy od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 15:39 moze dlaa Ciebie " w porzo" ale obiektywnie - jak przedmówczyni słusznie zauważyła - wokół hurtownie, magazyny, bazy firm i linia energetyczna na działce, niedaleko tory i bocznice pkp, nawierzchnia ulicy rozorana przez tiry i inny cięzki sprzęt, w promieniu kilometra nie ma ani szkoły, przedszkola, przychodni, parku i jest tylko 1 sklep - biedronka, w sam raz dla kredyciarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Re: VILLA ARTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 13:03 Dziś na okładce Metra jest reklama 2 mieszkan z Villi Arte. Te mieszkania nie spełniają przepisów wynikających z Warunków technicznych jakim powinny odpowiadać budynki... Brak 1 pokoju o powierzchni co najmniej 16m2, szerokości pomieszczeń za małe. Pomieszczenia są nieustawne, brak możliwości przeniesienia aneksu kuchennego na swoje miejsce - czyli do wydzielonego pomieszcznia jakim jest kuchnia (piony w tzw salonie). Wejscie do łazienki z salonu. Jedynie łazienki są zaprojektowane poprawnie. Mam nadzieję, że ta "reklama" stanie się antyreklamą. Współczucia dla przyszłych nabywców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k24 Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 00:46 słyszałam że szukaja inwestora jak ci z naprzeciwka czyli Pekao...bo sprzedaż, mówiąc delikatnie im nie idzie. Jak kupi to taki inwestor jak w Pekao ( Habiteos np ) i potem odda to co niby kupił jak ten z naprzeciwka to ta inwestycja bedzie straszyć pustymi mieszkaniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: VILLA ARTE IP: *.chello.pl 15.04.10, 20:02 dla mnie deweloper na poziomie, kojarzę głównie z inwestycji budowanych na ursynowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agamar Re: VILLA ARTE IP: *.gigatux.com 21.04.10, 12:55 Ja też uważam, że okolica jest OK. I sporo zmienia się na lepsze. Popatrzcie choćby na inwestycje na przeciwko Villi Arte. Ładna. Zresztą „De gustibus et coloribus non est disputandum”. Nikt nikogo nie zmusza do kupienia mieszkania w tym miejscu. Osobiście uważam, że to dobra inwestycja. Według mnie wskaźnik cena/jakość jest bardzo atrakcyjny. A propos sklepów - zaraz obok jest centrum handlowe Fort Wola. Odpowiedz Link Zgłoś
matka.wedrowca Re: VILLA ARTE 01.06.10, 08:55 no jeszcze duuuzo cmentarzy poza hurtowniami - przynajmniej spokojnie i zielono ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Pawelski problem w Ksiedze Wieczystej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.10, 19:59 Witam, dokonałem już rezerwacji i wpłaty na lokal w tej inwestycji i okazuje się, że bank dopatrzył się pewnego problemu - w KW działki jest pewna wzmianka oznaczona tylko numerem sprawy. Okazuje się, że jest to roszczenie dawnej właścicielki. Deweloper co prawda uspokaja, ala mało przykonywująco, bo w końcu daje tylko swój punkt widzenia i bank odmawia kredytu. Czy u kogoś jeszcze to zauważuli? Czy wniesienie sprawy przez dawnego właściciela może potem spowodować, że nie będzie można odebrać mieszkania? Może coś jest na rzeczy bo ciągle nie zaczynaja budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grom Re: problem w Ksiedze Wieczystej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 13:44 No rzeczywiscie, jest taka pozycja w KW, ale na razie moj bank sie nie czepiał, ale sprawa jeszcze trwa. Przydałaby się opinia jkiegoś zewnętrznego prawnika, ale chyba najpierw zasięgne info u źrodła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: problem w Ksiedze Wieczystej IP: *.chello.pl 30.03.10, 20:09 Jeszcze nie buduja to prawda ale jezeli jest wlasciciel to by bylo lepiej kupic grunt na wlasnosc i pozniej nie placic haraczu w postaci uzytkowania wieczystego. Odpowiedz Link Zgłoś
ser_liliput Villa Arte 06.04.10, 09:00 Hej a moglibyście powiedzieć coś więcej o tej inwestycji, zastanawiam sie and kupnem tam 2 pokojwego mieszkanka. Martwi mnie przewidywana ilość lokali czyli ok 700 w 3 blokach.Żeby nie wyszło im olbrzymie blokowisko. I nie wiadomo nic o tym deweloperze-niby dobry francuski inwestor, ciekwe tylko ile będziemy czekać na oddanie budynku. Czekam na wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Recoil Re: Villa Arte IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 21:39 Wydaje mi się, że Etap pierwszy będzie z widokiem na park i będzie bardziej słoneczny niż te które powstaną dalszej perspektywie. Z tego co wiem Budowa osiedla rusza w Kwietniu w następstwie sprzedanych 40% pierwszego etapu. Niestety bank prawdopodobnie odmówi mi kredytu. Nie mam zdolności.. Ale może macie jakieś doświadczenia z bankami w tej kwestii? Mi Millenium dało kosza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Villa Arte IP: *.aster.pl 09.04.10, 00:21 wybierz sie do Multi lub M bank, rowniez PKO BP. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
jiggaman007 Re: Villa Arte 09.04.10, 08:22 widać że jelonki nie całkiem wymarły, kupowanie 'dziury w ziemi' w cenach z kosmosu to najlepszy tego dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: Villa Arte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 09:38 jaki park, coś gorzej z głową? masz na mylsi hale przemysłowe, tereny pkp, czy wolską(i cmentarz za nią?) bezczelne naganiactwo czy naiwnośc do sześcianu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Villa Arte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 02:31 tam nie było, nie ma i nie będzie zadnego parku!!! sprzedawcy z bouyguesa naciągają klienta! francuski styl - kup a potem to się martw sam - patrz inne ich osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Villa Arte IP: *.acn.waw.pl 14.04.10, 20:51 Jestem trochę zaskoczona taką opinią (patrz: "papa"). Kupiłam mieszkanie w tej inwestycji i jak do tej pory mam dosyć pozytywne zdanie na temat obsługi i pracowników. Doradca klienta wydał mi się naprawdę profesjonalny, do centrali może czasami trudno się dodzwonić, ale gdy już się to uda, pracownicy są raczej pomocni. Takie są przynajmniej moje odczucia. A na Villę Arte się skusiłam, bo uważam, że cena jest bardzo atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj7 Re: problem w Ksiedze Wieczystej IP: *.igf.edu.pl 13.04.10, 11:13 Problem może być, bo sprawa może ciągnąć się latami, a do jej wyjaśnienia żaden bank nie da kredytu. Do tej pory wszystkie mi odmówiły. Teraz zastanawiam się, czy odzyskam wpłaconą zaliczkę. Jedyna nadzieja, że sąd odrzuci wniosek z roszczeniami. Będzie to wiadomo do lipca. Niezależnie od tego deweloper może spróbować podpisać ugodę. Najbardziej mnie wkurza fatalna obsługa klienta w centrali, po prostu mają klienta w d... Już od jakiegoś czasu zastanawiam się czy nie zwiać z tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profantazy Re: problem w Ksiedze Wieczystej IP: *.chello.pl 14.04.10, 08:48 Jestem w takiej samej sytuacji. Bank odmawia kredytowania ze względu na nieuregulowaną sytuację prawną w KW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: problem w Ksiedze Wieczystej IP: 213.139.124.* 15.04.10, 10:10 Dla mnie jako prawnika sytuacja w KW jest jednoznaczna, uzytkownikiem wieczystym jest BI Polska, które z uzyskanych przez mnie informacji nabyła tą działkę od gminy z godnie z prawem odpłatnie i z rękojmią publicznej wiary Ksiąg Wieczystych. Wzminaka ktora się pojawiła dotyczy roszczeń Pani A. Kowalczyk, która jest spadkobiercami włascicieli części działki i dotyczy przywrócenia utraconego prawa wlasności. W 1945 r działka została znacjonalizowana. Nie ma to jednak wpływu na obecny staus działki. Ta Pani może jedynie dochodzić odszkodowania od Skarbu Państwa i BI nie jest stroną postępowania w tej sprawie. Oficjal;nie uzyskałem informacje, że ta Pani przegrala już jedną sprawą - prawomocnym wyrokiem NSA . Usłyszałaem także , ze zgłaszając wzminanki "chce cos od dewelopera wyrwać". Generalnie Bi złożył wniosek o usunięcie tych wzmaniek w lutym i marcu i w ciągu tygodnia będą one usunięte. Bank PKO BP w ktorym aplikuje o kredyt uruchomi go tak szybko jak wzmianki będą usunięte. Liczę, że sprawa szybko dobrnie do finału, bo samo mieszkanie nabyłem za bardzo dobrą cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: problem w Ksiedze Wieczystej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 10:27 przepraszam, mogłbyś powtórzyć - co nabyłeś... ? g... a nie mieszkanie - przelałes komuś spore środki(nieważen czy to jest 5, 10 czy więcej procent) na "piękne(?) oczy" za coś ci nie istnieje(i nie jest przesądzone że powstanie) równie dobrze możesz mieszkania nie zobaczyć, a kredyt(jeśli wziałeś) pomimo to spłacac do końca życia taki z Ciebie prawnik jak z koziej d.. trąba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: problem w Ksiedze Wieczystej IP: 213.139.124.* 15.04.10, 16:23 Zakup mieszkania na typ etapie zawsze niesie ze sobą ryzyko. Kto nie ryzykuje ten nie wygrywa. Sądząc po ilości tego co już się sprzedało nie tylko ja tak sadzę.Podobnie sądzi kilkadziesiąt osób. Różnica między nami jest taka, że ja "ryzykując" kupiłem jako jeden z pierwszych najciekawsze małe mieszkanie w bardzo dobrej cenie a po jego odbiorze ty je kupisz ode mnie za 30 % drożej. Na takich ludziach jak ty zarabiam regularnie dodatkowe kilkadziesiąt tysięcy. Oni się cieszą, że nie ryzykują a ja się cieszę bo zarabiam. Wszyscy są zadowoleni ! Decyzja należy do kązdego z nas. Oczywiście poruszyłeś temat ryzyka. Ono może być większe lub mniejsze. Mniejsze jest kiedy: 1. deweloper jest własicielem/uzytkownikiem wieczystych nieruchomości na której buduje - a tak jest 2. Nieruchomość nie jest obciążona hipoteką - tutaj hipoteki nie ma 3. Na realizacje inwestycji nie jest brany kredyt - tutaj brany nie jest 4. Nie stosuje się samobójczych harmonogramow 10/90 - BI finansuje budowę de facto zs środków klientów - tradycyjna i bezpieczną metodą 5. Rozpoczecie budowy następuje po sprzedaży min 30 % co daje gwarancje uzyskania płynnego finasowania 6. Deweloper ma zaplecze finansowe - jeżeli podróżujesz trochę i byłeś we Francji to powininieś wiedzieć, że ta firma ma za sobą kapitał jak kilkadziesuiąt największych deweloperó w Polsce razem wziętych i jest jedna z najbardziej rozpoznawanych marek w nieruchomościach, budownictwie, telekomunikacji, eletrowniach jądrowych itp. 7. Fima ma markę i doświadczenie - to nie jest deweloper z za przeporszeniem Grójca dzialający od 10 lat ( przepraszam osoby z Grójca) itd itd. Nieprzekonani pozostaną nieprzekonani. Kwestia wzmianki KW jest dla mnie chęcią stworzenia przez Pania Kowalczyk zamieszania i zapewne ugrania czegoś od dewelopera. Z punktu widzenia prawnego będzie moim zdaniem usunięta. Zresztą jeżeli będzimy kontynuować naszą dyskusję przekonamy się o tym lada chwila. Ze swojej strony pozdrawiam "innych ryzykantów" jak ja! P.S. Martwiac się jadnak o budowę zadzwonile do Bi i uzyskałem info, że podobno we środę podpisują umowe z generalnym firmą wykonawczą.Ale jeszcze nie zdradzili z kim. więc zadzownie i dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: problem w Ksiedze Wieczystej IP: *.spray.net.pl 15.04.10, 18:46 jesli sądzisz że zarobisz na tym mieszkaniu 30 % na czysto - to gratuluje dobrego samopoczucia Panie spekulancie 1. a znasz inwestycje gdzie grunt nie jest własnościa lub w użytkowaniu wieczystym dewelopera? 4."tradycyjna i bezpieczna metoda ze środków klientów" - tradycyjna to ona jest tylko na polskim dzikim rynku, a bezpieczna tylko dla dewelopera 6. nie neguje że firma matka może miec nawet ogromny kapitał we francji(nie byłem we Francji, nie wiem, ale jak dalej pisze, nie ma to prawiezadnego znaczenia), ale co to ma wspólnego ze spółeczką z o.o. zarejestriowaną w Polsce, jakby był krach u nas albo spółce w Polsce powinęłaby się noga(np. ktos zablokowałby na lata ich inwestycję wpychając ich w wieloletnie spory sądowe z kimś kto sobie rości prawa do działki i w konsekwencji równiez z klientami) to bez sentymentów ogłoszą upadłość lub zwiną spółeczke w Polsce lub powołaja nową i co Ci wtedy z dużej firmy matki? nie takie giganty juz padały albo przekręty robiły nie mówię że tak musi być, ale prawnik wiedziałby że może także jak dla mnie to z Ciebie raczej drobny spekulancik - cwaniaczek a nie prawnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: problem w Ksiedze Wieczystej IP: *.era.pl 22.04.10, 11:43 Ja tez kupiłam mieszkanie w tej inwestycji, jestem na bieząco ze sprawą w KW i rozpoczęciem budowy, nie widze żadnego ryzyka. Drogi prawniku szkoda Twojej "pary" na tłumaczenie ludziom co i jak, to sa krytykanci, cokolwiek im nie napiszesz to i tak będa widzieli w tym czarne dziury. Ja tam myśle pozytywnie i nie mam zamiaru się nimi przejmować:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matka.wedrowca Re: problem w Ksiedze Wieczystej 01.06.10, 08:57 spowodować może to TYLKO tyle, że inwestycja niezostanie zrealizowana w ogóle - błahostka, czyli zaliczki przepadną w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janko Re: VILLA ARTE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 21:58 nie znam tej lokalizacji, jak tam jest z dojazdem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: VILLA ARTE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.10, 06:49 dojazd do centrum jest nawet niezły( samochodem - kasprzaka, 500 m dalej sa tramwaje i autobusy) ale np. dojazd na mokotów już kiepski(trzeba się przedostać przez trasę ak, rondo zesłańców syberysjkich i ochotę) sama ulica jana kazimierza jest w fatalnym stanie - mnóstwo sporych dziur i pozapadanych studzieniek(spowodowane jest to pewnie tym, że jeździ tam sporo tirów i innego ciężkiego sprzętu - są tam magazyny, baza bumaru, no i 3 budowy na jana kazimierza też nie pozostaja bez wpływu na jej stan) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: VILLA ARTE IP: 195.205.151.* 29.04.10, 08:40 Budimex wykonawcą villa arte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: VILLA ARTE IP: *.aster.pl 01.05.10, 15:03 Prawda o tej inwestycji jest nazbyt brutalna: po pierwsze budowa miała ruszyć miesiąc temu, póki co jest początek maja a tam się nic nie dzieje, chaszcze i szczere pole, po drugie nadal nie ma czystej księgi wieczystej dla tej inwestycji, znajdują się tam wpisy spadkobierców przedwojennych właścicieli nieruchomości znajdującej się na tej działce, skutek jest taki, że żaden bank nie da kredytu przy takim stanie rzeczy, rozpatrywanie wniosków przez PKO BP zostało wstrzymane, nie ma żadnych informacji kiedy księga będzie czysta i jakikolwiek bank w ogóle rozpatrzy wniosek kredytowy, chyba nadal sprzedają tam mieszkania nie informując potencjalnych nabywców i rzeczywistym stanie rzeczy, sytuacja na dziś jest patowa, deweloper robi dobrą minę do złej gry a fakty są takie, że sprawa ze spadkobiercami byłych właścicieli kładzie się cieniem na całej tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: VILLA ARTE IP: 213.139.124.* 04.05.10, 17:19 Byłem dzisiaj na terenie inwestycji i budowa się zaczęła. Widziałem pracująca koparkę i wywrotki. Budimex rozpoczął prace wiec chyba wszystko w porządku. Co do Księgi Wieczystej to podobno sąd wydal postanowienie o usunięciu wzmianek,bo były one bezpodstawne a roszczenia dotyczą jakiegoś malego paska nieruchomości a nie calej działki. Pko BP bedzie ponoć finansować kredyty. Sam u nich mam kredyt więc czekam.Poczekamy zobaczymy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek wyobraz sobie niedziele na Jana Kazimierza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.10, 12:31 od rana do wieczora dzwony,modly, spiewy - za to nawet 6500 nie warto zaplacic, oraz zastawione chodniki - bo na Woli nie potrafia przejsc 200 metrow piechota do kosciola jedyne co zostalo z wiejskiego klimatu na Woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Decyzja PEKAO BP dot. kredytowania inwestycji IP: *.aster.pl 17.05.10, 22:16 Ponoć do końca tygodnia tj do piątku radca prawny Pekao BP ma wydać ostateczną decyzję co do kredytowania tej inwestycji, decyzja miała być wydana tydzień temu w poniedziałek 10.05 ale została przesunięta podobno na 21.05 czyli właśnie piątek, przypomnę, że póki co wskutek niejasnej sytuacji z księgą wieczystą wnioski kredytowe klientów od ponad miesiąca leżą w banku i ich rozpatrywanie jest zablokowane, ciekawe jaką decyzję podejmie w końcu bank, od której to będą zależały praktycznie losy tej inwestycji, niewykluczone, że będzie to decyzja negatywna, i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Decyzja PEKAO BP dot. kredytowania inwestycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 20:54 Czy wiadomo już coś nt. działki i KW? czy ktoś wie jaki bank kredytuje Bouygues Immobilier przy tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawelski Re: Decyzja PEKAO BP dot. kredytowania inwestycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 20:28 Kredytuje PKObp, kredyt da też mBank, DB i GE bph. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: Decyzja PEKAO BP dot. kredytowania inwestycji IP: 193.111.166.* 27.05.10, 16:23 od developera uzyskałem informację, że "sytuacja z KW jest już jasna" i że czysty odpis będzie po przyszłym tygodniu (trochę mnie martwi, że takie samo info dostał ktoś, kto wpisał się tutaj jakies 2 tygodnie temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm z kim podpisuje się umowę? czy jest spółka celowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 01:59 Panie i Panowie, Witam wszystkich. Mam pytanie, czy orientujecie się z jaką firmą podpisuje się umowę kupna? Czy jest utworzona oddzielna spółka celowa czy też jest to po prostu BI? Dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roni Re: z kim podpisuje się umowę? czy jest spółka ce IP: 193.59.64.* 28.05.10, 09:28 ja podpisałem umowę przedwstępną z IB Polska, wszystko tam wydaje się ok,oprócz oczywiście tego nieszczęsnego wpisu w KW, ale to mam nadzieję, że się wyjaśni niebawem. Czy ktoś podpisywał aneks do umowy przedwstępnej tzw. " kredytowy" ???? czy ktoś otrzymał wezwanie do zapłaty I raty 25 % ??? Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: z kim podpisuje się umowę? czy jest spółka ce IP: *.era.pl 28.05.10, 10:23 Ja tez podpisałam umowe przedwstepną z BI Polska, podpisałam tez aneks kredytowy jak równiej otrzymałam wezwanie do wpłaty, którą uregulowałam....Nie widzę tam żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Gosiu, jakąż Ty dziecko wpłatę uregulowałaś? IP: *.aster.pl 28.05.10, 19:33 O której tak tutaj radośnie nam wszystkim uprzejmie donosisz? Dostałaś wezwanie do zapłaty czego? Gdzie skarbeńku nie widzisz problemu, bo póki co to trefna KW jest olbrzymim problemem, możesz nam wszystkim arcyciekawym wyjaśnić swój radosny wpis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roni Re: z kim podpisuje się umowę? czy jest spółka ce IP: *.kajetany.net 30.05.10, 20:45 Nie wiem, o której wpłacie mówisz, chyba nie o I racie czyli 25%, bo tego chyba jeszcze nie wymagali, do póki jest problem w KW nie powinni wzywać do zapłaty 25 % - ja zapłaciłem, ale tylko 5% opłaty rezerwacyjnej i czekam na wyjaśnienie KW. Czy możesz Gosiu odpisać, którą ratę zapłaciłaś ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: z kim podpisuje się umowę? czy jest spółka ce IP: *.era.pl 31.05.10, 11:22 Bardzo przepraszam ale dzieckiem nie jestem juz od jakichś 40 lat więc byłabym wdzięczna za nie nazywanie mnie dzieckiem:-) dziekuję. Nie mam zamiaru odpowiadac na sarkastyczne pytania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seedar Re: z kim podpisuje się umowę? czy jest spółka ce IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.10, 21:26 Witam, Też dostałem aneks do podpisania ale po rozmowie z developerem poprosiłem o możliwość wstrzymania się z jego podpisaniem do momentu całkowitego wyjaśnienia problemów z KW. O dziwo developer zgodził się. Proponuje aby wszyscy tak zrobili (zawsze w jakis sposób będzie to motywowało BI do szybszego załatwienia sprawy z KW). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roni Re: z kim podpisuje się umowę? czy jest spółka ce IP: 193.59.64.* 01.06.10, 13:18 ale czy płaciłeś 5 % opłaty rezerwacyjnej ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seedar Re: z kim podpisuje się umowę? czy jest spółka ce IP: 195.85.249.* 01.06.10, 13:22 Tak, tyle że ja to zrobiłem już w styczniu jak jeszcze nikt o problemach z KW głośno nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościniec Re: VILLA ARTE IP: *.home.aster.pl 01.06.10, 09:08 tylko prawda jest taka, że się nie dogadali z przedwojennymi właścicielami i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezik Re: VILLA ARTE IP: *.acn.waw.pl 01.06.10, 12:20 sprawdzono Kw, są 2 wpisy dot. dawnych właścicieli, nie będą mogli podpisać aktów notarialnych na mieszkania. Sytuację taką przedstawiano niedawno chyba na Pradze ( Kurier Warszawski - Po Twojej stronie ?), gdzie ludzie nie mogą założyć KW na mieszkania. Nie wiem, ale działa to chyba tak, że muszą być załatwione roszczenia byłych właścicieli, a dopiero BI dostanie zgodę na budowę, czy ktoś coś wie na ten temat ? Czy nie "umoczymy kasy" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezik Re: VILLA ARTE IP: *.acn.waw.pl 01.06.10, 11:06 mam zamiar kupić tam mieszkanie, ale zacząłem od banku, są roszczenia byłych włascicieli ( prawdopodobnie dwie rodziny)i bank nie chce wchodzić w taki kredyt. Jak to się ma do ew. podpisania umowy notarialnej na mieszkanie, macie doswiadczenie w tej materii ? Boję się umoczyć pieniądze, na Pradze już ludzie mają "taki pasztet" że nie mogą założyć hipotek na swoje mieszkania, słyszałem kilka tygodni temu w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: VILLA ARTE IP: 193.111.166.* 02.06.10, 17:45 Panie i Panowie, jakieś nowe wieści w sprawie KW i wzmianek w owej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alandy Re: VILLA ARTE IP: *.spray.net.pl 02.06.10, 19:02 niejaki "gosć" podajacy się za prawnika pisał w poście z dnia 04.05.2010 r. że podobno już się uporali z wpisem - jak widać nie promowanie i sprzedaż w jakiejkolwiek formie(a już nie mówię o przyjmowaniu wpłat, przedpłąt itp.) tej "inwestycji" przed uporaniem się z tym wpisem to moim zdaniem po prostu oszustwo ze strony dewelopera(nikt nie da 100 % gwarancji że sprawę da się rozwiązać szybko i po myśli dewelopera) powinien się tum zainteresować prokurator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Gosia, mała kłamczuszka i najpewniej podstawiony IP: *.aster.pl 08.06.10, 03:57 pracownik dewelopera, niewiarygodny i wciskający kity potencjalnym klientom, że wszystko jest niby w porządku, a nic nie jest w porządku i warto sprawę nagłośnić, choćby zwracając się do Gazety Dom z prośbą o opublikowanie stosownego artykułu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Gosia, mała kłamczuszka i najpewniej podstawi IP: *.era.pl 09.06.10, 15:02 ...pracownik dewelopera:-) ha ha:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek No tak Gosiu, bozia dała jeden zwój mniej i już IP: *.aster.pl 09.06.10, 19:42 stać mnie tylko na pusty śmiech, sama pewnie nie wiesz co tak na prawdę opłaciłaś, dobrze że wiesz choć jak uruchomić kompa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roni Re: No tak Gosiu, bozia dała jeden zwój mniej i j IP: *.kajetany.net 13.06.10, 23:44 czy ktoś wie czy coś się zmieniło z wpisem w KW pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Re: No tak Gosiu, bozia dała jeden zwój mniej i j IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.10, 16:54 nic........podobno????? ugoda ma być w tym tygodniu,czas pokaże :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek co dalej z Księgą Wieczystą??? Ugoda??? IP: *.aster.pl 14.06.10, 21:05 ugoda to miała już być tydzień temu, i tydzień temu i kolejny tydzień temu, i końca tych pustych deklaracji nie widać! nie jesteście już tym zmęczeni? nie zastanawiacie się nad wycofaniem się z tej inwestycji? wiecie może czasem, czy przy wycofaniu się z inwestycji oddadzą całą sumę wpłaconą w ramach 5% opłaty rezerwacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roni Re: co dalej z Księgą Wieczystą??? Ugoda??? IP: *.kajetany.net 15.06.10, 23:52 mój doradca z Open finance otrzymał info, że ostatecznie w czwartek ten tj. 17 czerwca bedzie sparwa zakończona, powiedział też, że już dziś PKO BKO uwolnił te kredyty , ale ja już w to nie wierzę, jeśli w czwartek nic się nie zmieni wycofuję się z tej inwestycji ostatecznie, za dużo już tych terminów niedotrzymanych Z drugiej strony byłem dziś tam na Jana Kazimerza i budowa się posuwa, przynajmniej to tak wygląda, są dźwigi i " gruszki z betnem" - czyli zalewają fundamenty Ja k ktoś ma jakieś informacje to proszę o podawanie, myślę, ze jest to dla wszystkich ważne pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: co dalej z Księgą Wieczystą??? Ugoda??? IP: 193.111.166.* 16.06.10, 16:39 Panowie, prośba o podanie numeru KW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Od dziś księgi wieczyste online www.ekw.ms.gov.pl IP: *.aster.pl 16.06.10, 22:21 wpisz nr księgi: WA4M/00148821/5, jeśli ktoś potrafi zinterpretować znaczenie tych cholernych wzmianek proszę napiszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
zzrobert Re: Od dziś księgi wieczyste online www.ekw.ms.go 17.06.10, 22:58 W dziale 3: 1. 1. Numer wzmianki DZ. KW. / WA4M / 2166 / 10 / 1 2. Chwila zamieszczenia 2010-02-03-11.29.37.549794 3. Chwila wykreślenia --- 4. Omówienie wykreślenia wzmianki --- 2. 1. Numer wzmianki DZ. KW. / WA4M / 2165 / 10 / 1 2. Chwila zamieszczenia 2010-02-03-11.27.49.970150 3. Chwila wykreślenia --- 4. Omówienie wykreślenia wzmianki --- Czyli złożone wzmianki i na razie nie rozpatrzone przez sędziego. MOGĄ zostać odrzucone ale MOGĄ zostać uznane no i MOGĄ wisieć I WISZĄ DZ. KW. / WA4M / 2166 / 10 / 1 to śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Od dziś księgi wieczyste online www.ekw.ms.go IP: *.home.aster.pl 01.12.10, 20:16 WA4M/00148821/5 <- to znaczy Warszawa, Mokotów, wydział 4 ksiąg wieczystych. Zobacz tutaj Tekst linka , wpisz sobie te numerki i ściągniesz księgę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: VILLA ARTE IP: 213.139.124.* 17.06.10, 12:20 Mam info, że PKO BP wyraziło zgodę na finansowanie. Podobnie Deutshe Bank. Rzomawiałem z doradcą z DB i ubezpieczyciel banku nie wyraził zastrzeżeń do fiansowania BI jako stabilnego dewelopera. Ja aplikuję do PKO BP. Na razie wniosek był wstrzymany. Dobrze, że się ta sytuacja wyjśnia ale z drugiej strony trzeba będzie zacząć spłacać odsetki...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polololo Re: VILLA ARTE IP: 85.222.87.* 23.06.10, 20:47 dziś dzwoniłem do dewelopera i nadal lipa na całego Pani K. sie odwołała o żadnej ugodzie nic nie wiadomo i końca sprawy nie widać nawet jak dadzą kredyt to co dalej a co z wpisem do hipoteki i kosztami ubezpieczenia za brak wpisu , zaczynam myślec na poważnie żeby sie wycofać z tej inwestycji i przejść do konkurencji obok np dantexu albo homeinvest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: VILLA ARTE IP: *.171.104.98.static.crowley.pl 24.06.10, 11:31 Planuję zakup mieszkania i poważnie rozważałam zakup w tej inwestycji. Po przeczytaniu postów mam mętlik w głowie - proszę o informację czy te spory moga wpłynąć na to, że inwestycja nie zostanie ukończona i ze straci się włożone pieniądze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: VILLA ARTE IP: *.aster.pl 25.06.10, 02:34 Ja też rozważam wycofanie się z tej inwestycji, mam dość tej pokrętnej sytuacji i braku perspektyw na jej rozwiązanie, tylko pytanie, czy oddadzą całą sumę wpłaconą jako opłatę rezerwacyjną po tym jak Pko BP odblokował rozpatrywanie wniosków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: VILLA ARTE IP: *.acn.waw.pl 27.06.10, 22:48 Ta Pani sie odwołuje, ale dwa dni temu po raz kolejny sąd II instancji odrzucił jej odwołanie. W biurze sprzedaży orzymałem do wglądu postanowienie sądu. Na pewno teraz znów się odowoła,bo pozostała jej jeszcze ostatnia instancja ale z tego co widze to ta kobieta chyba rzeczywiscie nie ma podstaw do umieszczania tych wpisów. Jeżeli tak jest i babsko chce coś wyrwać od tej spólki i roszczenia sa bezpodstawne to nie bedzioe to mieć wpływu na wpis hipoteki w przyszłosci. Grunt, ze budowa idzie do przodu. Tez myślałem o dantex i home invest ale są drożsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boss Re: VILLA ARTE IP: *.chello.pl 24.08.10, 22:19 to normalne dla Pani K i dla tej ekipy, cud ze oddali kilka inwestycji choc im dalej w las tym wieksze klopoty z oddawaniem, jak villa lazur, le village, villa moderne, srodziemnomorska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polololo jak to jest w końcu z tym kredytowaniem IP: 213.17.180.* 26.06.10, 13:56 witam czy moze ktos jednoznacznie potwierdzic że któryś z banków ( min. pko bp i doutche bank lub inny ) na 100% kredytuje tą inwestycje i daje kredyty czy ktoś już dostał kredyt i może to potwierdzić na 100%??? czy to też kolejna ściema ze banki kredytują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: jak to jest w końcu z tym kredytowaniem IP: *.aster.pl 26.06.10, 17:55 Ja dostałem parę dni temu telefon z pekao bp, gdzie od dwóch miesięcy leży mój wniosek, że wznowili ich rozpatrywanie, więc raczej nie robili by sobie chyba jaj, natomiast obiło mi się o uszy, że spośród 3 rodzin roszczących sobie prawa do działki jedna Pani nie godzi się nadal na porozumienie i odwołała się ponownie od jakiejś decyzji albo od kolejnego postanowienia, to martwi, bo nie wiadomo kiedy to się skończy i czy nie będzie to problemem przy przenoszeniu prawa własności na klientów, deweloper nie jest właścicielem działki a użytkownikiem wieczystym, czy to może mieć jakiś niekorzystny wpływ w przyszłości na ewentualne decyzje sądowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polololo Re: jak to jest w końcu z tym kredytowaniem IP: 85.222.87.* 26.06.10, 21:17 aż trzy rodziny rości sobie prawa ?? na początku miesiąca brałem od dewelopera wyjaśnienia wzmianek i były tylko dwa wpisy dotyczące rozczeń Pani agaty K. pierwszy wpis dotyczy niezgodności stanu ujawnionego ze stanem prawnym a drugi o ostrzezeniu o toczącym sie postpowaniu o przywrócenie prawa użytkowania wieczystego o innych osobach i wpisach nic nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jak to jest w końcu z tym kredytowaniem IP: *.acn.waw.pl 04.07.10, 10:38 Widzę, że nie byłeś w temacie. Pani Kowalczyk reprezentuje trzy rodziny spadkobierców od samego początku. Natomiast problem się rozwiązał i w zeszłym tygodniu zostało podobno podpisane z nimi porozumienie. Wzmianki beą usunięte do 15 lipca. Takie uzyskałem informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jak to jest w końcu z tym kredytowaniem IP: 213.139.124.* 14.07.10, 11:10 KW jest już czysta. Można ją sprawdzić na stronie : ekw.ms.gov.pl/pdcbdkw/pdcbdkw.html Nr księgi to WA4M/00148821/5. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: jak to jest w końcu z tym kredytowaniem IP: *.centertel.pl 04.08.10, 16:50 Ciekawe, czy za chwilę nie powstanie jakiś nowy problem? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: jak to jest w końcu z tym kredytowaniem IP: *.aster.pl 08.08.10, 11:36 A niby dlaczego ma powstać? co to za jakieś pogańskie czarnowidztwo?! Deweloper i tak zrobił co mógł, żeby sprawę wyprostować jak najszybciej, co przy polskich realiach sądowo-administracyjnym łatwym nie jest, budowa jest realizowana, za chwilę będzie 2 etap, więc daruj sobie te babskie przeczucia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratek Re: jak to jest w końcu z tym kredytowaniem IP: *.chello.pl 01.09.10, 13:48 A ja Wam radzę poczekać. Blok obok stoi już gotowy od końca 2009 i jeszcze pełno mieszkań do sprzedania. Odpowiedz Link Zgłoś
aka_beata Villa Arte - zaplata 11.11.10, 12:54 Dzien dobry, chcialabym sie dowiedziec czy trzeba placic za mieszkanie w transzach, czy dopiero przy odebraniu kluczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Villa Arte - zaplata IP: 213.17.180.* 02.12.10, 10:15 w transzach zgodnie z harmonogramem postępu prac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Od Villa L'azur! Re: VILLA ARTE IP: 195.117.99.* 03.12.10, 10:42 Szanowni Państwo! Jesteśmy mieszkańcami osiedla 'Villa L'Azur przy ulicy Batalionów Chłopskich 82 A i B w Warszawie, które zostało wybudowane przez Bouygues Immobilier Polska Sp. z o. o. Zostaliśmy oszukani prze dewelopera, który wbrew swoim zapewnieniom i ustawowym obowiązkom nie zapewnił nam prawnej i faktycznej drogi dojazdowej do naszego osiedla. W umowach przedwstępnych deweloper nie wspomniał ani słowem o fakcie, że droga dojazdowa przechodzi przez nieruchomość osoby trzeciej, a przechód i przejazd są uregulowane służebnością, która po tym, jak staniemy się właścicielami mieszkań (od marca 2012) będzie odpłatna. Takie działania Bouygues Immobilier Polska Sp. z o. o., firmy o kapitale zagranicznym narusza wszelkie normy współżycia społecznego, obowiązujące w Polsce prawo. Jesteśmy przekonani, że w interesie społecznym leży nagłośnienie tych praktyk, tak, aby inni Konsumenci mieli świadomość, jakich metod dopuszczają się firmy deweloperskie ogarnięte żądzą zysku. Jesteśmy zdecydowani bronić naszych praw i uprzejmie prosimy o pomoc w nagłośnieniu tej dramatycznej dla nas sprawy!!! Wszelkie negocjacje z tym, developerem kończą się fiaskiem.... nie są w stanie podać żadnych konkretnych ustaleń!!!! Z dokumentacji, którą mamy wynika, że deweloper oszczędzając na zakupie ziemi niezbędnej do zapewnienia dojazdu do nieruchomości, przerzucił te koszty na swoich Klientów nie cofając się przed kłamstwem i oszustwem. Przed zakupem u nich mieszkania należy milion razy sprawdzić zapisy w aktach, księgach wieczystych i umowach przedwstepnych!!! Pamiętajcie o tym!!!! Mieszkańcy Villa L'azur raczej spotkają się w sądzie z BIP.....bo pozytywnego załatwienia sprawy nie widać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BI Polska Re: VILLA ARTE IP: 213.139.124.* 03.03.11, 13:33 W odpowiedzi na zarzuty stawiane Bouygues Immobilier Polska umieszczone na forach internetowych naszych inwestycji pragnę przedstawić szczegóły związane z tą sprawą oraz decyzje podjęte przez Spółkę w celu rozwiązania kwestii dojazdu do osiedla Villa L’Azur. • W związku z realizacją inwestycji Villa L’Azur Spółka Bouygues Immobilier Polska wybudowała nową drogę dojazdową (ul. Batalionów Chłopskich) o długości 500 metrów na odcinku od ul. Lazurowej do samej inwestycji. Koszty projektów, uzgodnień oraz samej budowy tej drogi pokryła firma Bouygues Immobilier Polska wraz z innym deweloperem. Droga posiada ścieżkę rowerową oraz niezbędną infrastrukturę techniczną. • Obecnie sam wjazd na osiedle, zgodnie z wydanym pozwoleniem na budowę inwestycji, jest oparty na służebności i prowadzi przez działkę, która jest własnością prywatną. Służebność ta do marca 2012 roku jest służebnością bezpłatną. Po 5 marca 2012 r., o ile nie powstanie ul. Coopera, korzystanie ze służebności będzie wiązało się z koniecznością wniesienia opłaty. Koszty służebności na dzisiaj wynosiłyby ok. 8,50 zł miesięcznie od każdego lokalu. Koszty te nie są ustalane w sposób swobodny przez właściciela nieruchomości obciążonej służebnością. Podstawą do ich określenia jest wycena rzeczoznawcy. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom mieszkańców inwestycji Villa L’Azur, Spółka zaproponowała, że poniesie koszty służebności aż do 2017 roku. • Alternatywą jest wybudowanie ulicy tymczasowej w pasie drogowym ul. Coopera po uzyskaniu stosownych uzgodnień ze strony miasta, gdyby do tego czasu miasto nie wybudowało ul. Coopera. Zobowiązanie dewelopera do wykonania tej drogi zostało zaproponowane jako zapisy w projekcie aktu notarialnego sprzedaży lokali. Do tej chwili firma Bouygues Immobilier Polska Sp. z o.o. podjęła wszelkie możliwe działania w celu rozwiązania tej sytuacji. Ponadto, stale monitorujemy kroki podejmowane przez gminę i staramy się, by kwestia drogi dojazdowej do inwestycji została definitywnie rozwiązana z korzyścią dla mieszkańców. Z poważaniem, Iwona Kołodziejczyk Dyrektor ds. Projektów Mieszkaniowych Bouygues Immobilier Polska Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek villa arte z betonu IP: *.aster.pl 26.01.11, 22:27 Czy nie jesteście zaniepokojeni patrząc na kilka fotek na stronie BI z budowy Villa Arte? Tam praktycznie nie ma w ogóle cegieł, wszystko z żelbetonu, praktycznie jak wielka płyta, obok buduje się home invest, kawałek dalej dobrolin dantexu, widac użycie cegieł, na pewno w wypełnieniach, rozumiem ściany nośne z żelbetu, ale póki co cały budynek villa arte wygląda jak jedna wielka płyta, nie będzie tam w ogóle ceglanych ścian??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur villa arte wykonawstwo IP: 213.139.124.* 27.01.11, 16:58 Generalnym wykonawcą osiedla Villa Arte jest firma Budimex, która jest gwarantem wysokiej jakości wykonawstwa. Technologie budowy w dzisiejszych czasach są podobne na wielu osiedlach. Nie buduje się już w technologii wielkiej płyty stosowanej w komunistycznej Polsce. Proponuję zajrzeć do specyfikacji technicznej, który jest załącznikiem do umowy kupna. Niestety nie wnikałem w jakość wykonawstwa okolicznych inwestycji więc nie mogę się wypowiadać. Zamieszczam linki z budowy Villa Arte (Wrzesień 2010). img529.imageshack.us/img529/6215/va236.jpg img37.imageshack.us/img37/4276/va234.jpg Oraz aktualne ze strony - bi-polska.pl bi-polska.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=22&Itemid=13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: villa arte wykonawstwo IP: *.bas.roche.com 28.08.12, 18:19 Żelbet monolityczny to JEST WIELKA PŁYTA, tylko nie prefabrykowana a wylewana na miejscu. Zalety: - Mniejszy koszt (bo nie trzeba transportować) - Mniejszy koszt (bo można lać cieńszą warstwę betonu). - Odchodzą problemy ze spasowaniem elementów. Wady: - Tragiczna tłumienność akustyczna. - Tragiczna izolacja termiczna. W obu powyższych wadach chodzi o powstawanie odpowiednio mostków akustycznych i termicznych. Oczywiście pytanie jak cienkie są stropy i ściany, im cieńsze tym gorzej. Kolejne pytanie czy pieniędzmi oszczędzonymi na wykonaniu budynku deweloper "podzieli" się z kupującymi czy raczej pewien % wyda na marketing i mydlenie oczu a resztę do kieszeni. Odpowiedź niech każdy znajdzie we własnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: villa arte z betonu IP: *.aster.pl 01.02.11, 21:00 jakies sciany beda, pewnie karton-gips, tak zwane tanie budowanie. bouygues jest w tym świetny , patrz Francja domy za 300 tys EUR z gips-kartonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TORIT Re: villa arte z betonu IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 19:35 BI jest developerem a nie wykonawcą więc sam nie buduje i dlatego wszystkie buble moga wytłumaczyć firmami wykonawczymi...ale to jest efekt, złych i niedopilnowanych projektów , braku nadzoru, oraz mega oszczędnosci na budowaniu, wg modelu który mają i który musi się zamknać. widac to na wszystkich ich inwestycjach, poza może pierwszymi kilkoma...nie spodziewam sie ze tu będzie lepiej bo z roku na rok jest coraz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: villa arte z betonu IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 00:48 Z tymi ścianami z gips-kartonu do kompletna bzdura. Najłtwoiej użyć słowa 'pewnie' i można pianę bić. Ja kupiłem u nich mieszkanie, mam palny i moge to zweryfikować. Ścianki działowe w Polsce jak na razie się jeszcze _muruje_. Generalnie jestem super zadowolony z zakupu. Kupiłem już w przedsprzdaży za namową kolegi. Nie ma żadnych podstaw aby tak wylewać żółć na lewo i prawo. Jakbym miał kupować mieszkanie na podstawie opinii na takich forach to każdego dewelopera musiłbym skreślić w przdbiegach. Ja nigdy nie widziłem domu z płyt GK. W Polsce wylewa się stropy i słupy z żelbetu, króluje rama H, koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: villa arte z betonu IP: 62.29.248.* 07.04.11, 11:15 a jaka jest akustyka mieszkań w takim żelbecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek betonowa villa arte IP: *.aster.pl 10.04.11, 22:14 no akustyka jest taka, że słyszysz dajmy na to jak sąsiadka robi siku obok w mieszkaniu, wystarczy rzucić okiem na okoliczne inwestycje, wola prestige home invest aż pomarańczowa z daleka od ceglanych ścian, podobnie dobrolin dantexu, wypełniają cegłą wszystko oprócz nośnych, a ten szkaradek jak hala przemysłowa cała w szarym betonie, jedna wielka płyta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gordon Bella arte - obniżenie standardu IP: *.182.105.44.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.01.12, 19:07 dowiedziałem się, że dla inwestycji Bella Arte BI-Immobilier chcąc zaoszczędzić obniżyło standard budynku. Może ktoś wie coś na ten temat ?!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryff Re: Bella arte - obniżenie standardu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 10:27 Chciałam się dowiedzieć jak się mieszka w tej inwestycji. Czy nie przeszkadza hałas z placu budowy kolejnych etapów? Jak z czynszem? i z zarządcą budynku? chciałam kupić mieszkanie w kolejnym etapie, więc jestem ciekawa jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bella arte - obniżenie standardu IP: *.centertel.pl 08.09.12, 23:10 cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryff Re: Bella arte - obniżenie standardu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 10:17 tzn? że nie słychać, czy że nic się nie dzieje? jak się mieszka we wczesniejszych etapach? jak z zarządzaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Bella arte - obniżenie standardu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.12, 17:59 Witam, Orientuje się może ktoś jak wyglądają mieszkania dostepne w tej inwestycji w Rodzinie na Swoim. Czy nie jest to przypadkiem ściema: parter z widokiem na ulicę albo jeszcze gorzej... Ile "normalnie" kosztuje tam metr? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klemetyna Re: Bella arte - obniżenie standardu IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.12, 12:01 własnie? jak z zarządzaniem? udało się zarzadcy coś z Osadą zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bella arte - obniżenie standardu IP: 178.73.48.* 21.10.12, 11:20 up Odpowiedz Link Zgłoś